Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.090
Cevap
118
Favori
553.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Torba yasadan hibrit araçlara teşvik çıktı. C-HR'nin hibrit versiyonu ne zaman Türkiye'de satılacağı ve şu 'Toyota Safety Sense'in ne zaman sunulacağı hakkında Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş'den veya Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.'den net bilgi alabilen var mı?

Bu torba yasa Meclis'ten geçti mi? Ben internette Metin göremedim de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    http://www.dunya.com/mobi/politika/tbmm/torba-tasarinin-80-maddesi-kabul-edildi-309617h.htm

Yukaridaki habere göre yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi diyor. Sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor sanırım.

• Benim tahminim, hibrit araçlar için oluşturulacak alt vergilendirme dilimi çalışmaları yavaş işleyecektir. Çünkü Türkiye'de sadece Toyota hibrit araç satıyor şu anda ve diğer markaların da satış listelerinde hibrit araçlar görülmesi beklenecektir.

Tüm hibritlere MTV avantajı olmakla birlikte daha ziyade 1.600cc hacmi geçen hibrit araçların fiyatında ÖTV kaynaklı ciddi indirimler olabilir diye düşünüyorum.

Şöyle de bir gerçek var; örneğin, Ingiltere'de aynı donanımlı Auris dizel ile benzinli arasında sadece 4.000TL fiyat farkı varken, Türkiye'de bu fark 11.400TL'dir. Demek ki bu araç 4.000TL fiyat farkı ile satılabiliyor (not: bu durum açıkça dizel ve benzin litre fiyatındaki farklardan olusuyor zira Ingiltere'de benzinin litresi dizel litresinden daha ucuzdur). Şu durumda Türkiye'de Auris Hybrid hangi fiyatla satılır, pahalı mı olur, ucuz mu olur!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 29 Ağustos 2016; 10:36:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Benim tahminim, hibrit araçlar için oluşturulacak alt vergilendirme dilimi çalışmaları yavaş işleyecektir. Çünkü Türkiye'de sadece Toyota hibrit araç satıyor şu anda ve diğer markaların da satış listelerinde hibrit araçlar görülmesi beklenecektir.

Tüm hibritlere MTV avantajı olmakla birlikte daha ziyade 1.600cc hacmi geçen hibrit araçların fiyatında ÖTV kaynaklı ciddi indirimler olabilir diye düşünüyorum.

Şöyle de bir gerçek var; örneğin, Ingiltere'de aynı donanımlı Auris dizel ile benzinli arasında sadece 4.000TL fiyat farkı varken, Türkiye'de bu fark 11.400TL'dir. Demek ki bu araç 4.000TL fiyat farkı ile satılabiliyor (not: bu durum açıkça dizel ve benzin litre fiyatındaki farklardan olusuyor zira Ingiltere'de benzinin litresi dizel litresinden daha ucuzdur). Şu durumda Türkiye'de Auris Hybrid hangi fiyatla satılır, pahalı mı olur, ucuz mu olur!?

Toyota Türkiye ceo direk Cumhurbaşkanı ile görüşmüştü hybrid araç vergi indirimi için. Türkiye'de üretilen araç Türk insanının emeğiyle üretilen aracın Ulaşılabilir fiyatlarda olabilmesi için. Piyasada satışı olan hybrid araçlar var lüx araçlar BMW 7.40le yine x5, Volvo xc90 da da hybrid versiyon var. Aşağıdaki linkte detaylar mevcut. http://kimgecer.com/hibrite-vergi-indirimi-geliyor/

• Metin'de böyle geçiyor. Ucu baya açık "Elektrikli ve hibrit araçlar teşvik edilecek. Buna göre, elektrikli ve hibrit araçların piyasaya kazandırılması ve Türkiye pazarında özendirilmesi amacıyla, bu araçların vergilendirilmesinde farklılaştırma adına vergi basamaklarında elektrikli motorlar için yeni bir alt birim açılıyor. " http://www.ntv.com.tr/turkiye/torba-kanun-tasarisi-kabul-edildi,HBgS43WZDUCLjtsHH3-P0g

• toyota turkiyenin muduru makyajli corollanin tanitimini kot pantolon ve aksamdan kalma bir gomlekle yapmisti , o an ben bunlarin notunu verdim ... o yuzden chrden cok bisey beklemiyorum

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Açıkcası Toyota Türkiye'nin özensizliği şimdiden hissediliyor bu modelle ilgili olarak. Toyota Japonya'nın reklamlarıyla bizim ülkenin reklamları arasında bile yüzlerce yıl fark var.
    Marka değeri diye birşey var ve o marka bunun altını dolduramıyorsa çok da başarılı olamıyor. Muhtemelen chr satışa çıkar , tek bir bayi de inceleme şansı bulunur sipariş verirsin ama bir çok opsiyon seçenek dışı olur. Gider daha iyi birşey alırsın.

• Hollanda sitesine konfigüratör ve fiyatlar yerleştirilmiş.
    Henüz inceliyorum. Yorumlar daha sonra. C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu

• 29795€ olan first edition da 18 inc jantlar, bagaj kapağı ön ve yan korumalarda krom kaplamalar , JBL ses sistemi bulunuyor. Kahve rengi yarı deri döşeme ve mavi detaylar var. Sanırım bu versiyonu iki ton alamıyorsunuz. Türkiye'de en pahalı versiyonu 120 000 ₺ olur gibi geldi bana . İngiltere web sitesi de chr sayfasında yenilik yapıyor şu anda.

• Hollanda da en baz versiyonda bile aktif güvenlik donanımları (Toyota safety sense) standart görünüyor.

Aurisin fiyatı ile arasında tam 5.500 euro fark var. Yani tl olarak 18bin.

Toyota safety sense bizde olmaz. Ayrıca araç da ülkemizde üretilecek. Bunları da hesaba katında başlangıç fiyatı 65bin gibi bir fiyat olur.

Awd ile fwd arasında 7bin tl civarı bir fiyat farkı olacak.

4*4 ful donanım olanın fiyatı ise yaklaşık 120 bin olacak.

Benim tahminlerim bu yönde.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Safety sense niye olmasın ki? Bence Avrupa'da satıldığı şekilde satılacaktır. Avrupa'da adamlar neredeyse ön sipariş açacaklar Toyota Türkiye'de tık yok. Tabi ki sen lüks aracın Lexusu satamazsın bu kafayla ... 120bin işin içine girince Jeep Renegade trailhawk almayı tercih ederim. Marka değeri var sonuçta.
    Fakat First Edition paketi dolu dolu görünüyor.

• İngiltere sitesinde de fiyatlar açıklandı. Yine aracınızı şekillendirebiliyorsunuz. İngiltere'de Hollanda'dan daha az versiyon yer alıyor.

• İngiltere fiyatları:
    C-HR Toyota Ana Konu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Safety Sense olacağını sanmıyorum. Olsaydi şimdiye diğer Toyota modellerinde olurdu. Ne Toyota distribütörü ne de Toyota, bu milletin insanına o kadar değer vermiyor bence.

• Benim beklediğimden yüksek fiyatlar geldi sanki;yaklaşık 21 bin ile 28 bin pound arası ingiltere için açıklandı..
    Toyotanın ingiletere deki diğer bazı modellerine baktım örnegin verso 17 bin ila 25 bin £ arası..

Hatta avensis den bile pahalı gibi...inş burada da "bu araç koskoca SUV canım, elbette avensiden falan pahalı olacak" gibi saçma sapan bi fiyat anlayışıyla gelmez

İngiltere Verso fiyatları (not:yukarıdaki mesajımda da chr fiyatları var karşılaştırma için)
    C-HR Toyota Ana Konu

Not2: avensis 18bin ila 28 bin £, chr 21bin £ den başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz76 -- 2 Eylül 2016; 17:13:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilterede bu fiyatlardaysa Türkiye fiyatı minimum 80 binden maksimum 90 binden başlar.
  • kizashi kullanıcısına yanıt
    hollanda vergi sistemine baktığımda net fiyatın %42 si kadar vergi alınıyormuş yeni araçlarda. Bu şekilde 24.500 euro dan başlayan fiyatlar söz konusu olduğunda demekki bizdeki başlangıç fiyatı yüksek gelecek bekleyip göreceğiz tabi.
  • Ingiltere;

Prius Excel £27.450
    C-HR 1.8 Hybrid Excel £26.495

Auris Active 1.33. £14.995. (59.000TL)
    C-HR Icon 1.2 CVT £22.195 (87.500TL)

Türkiye;

Prius €59.800+1.230TL (198.500TL)
    C-HR 1.8 Hybrid ??? (satışa sunulursa 180.000TL civarında olabilir)

Auris Life 1.33. 54.950TL
    C-HR 1.2 CVT ??? ( Ingiltere'deki Icon eşdeğeri donanım -Toyota Safety Sense (2000TL civari) standart diye düşünürsek 85.000TL civarı olabilir)

Ingiltere'deki C-HR'de TSS-P (Toyota Safety Sense-P) standart donanım olarak görünüyor. TSS-P ile yayaları algılama ve çarpışma ihtimalinde otomatik fren yapma özelliği de vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 2 Eylül 2016; 20:15:00 >
  • sekizsilindir.com da Nissan quashqai Hollanda fiyatıyla karşılaştırılmış ve muhtemel Türkiye fiyatı çıkarılmış. Fiyat quashqai ile aynı olacak muhtemelen. 75000 den başlar

• İngiltere ile hollanda donanımları aynı değil.

Eğer auris gibi life donanım olursa 65binden başlar. Hollanda da buna yakın donanım var ingilterede yok.

İngiltere gibi auris active benzeri bir donanımla başlarsa 75binden başlar.

Fiyatlar yüksek bence.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.