Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.090
Cevap
118
Favori
553.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Mesele vergi sistemi değil (asgari ücretli ve düşük maaşlı emekliler için elbette bu vergiler yüksek), asıl konu diğer otomobil üreticilerinin standart veya seçenek olarak donanım sunabilmeleridir. VW, Seat, Skoda bunlar iyi birer örnektir. Leon Style baz donanım üzerine seçenekler sunulmuş; ACC destekli Ön bölge asistanından tutun, MirrorLink'ine, Sesli Komut sistemine, diz hava yastığına, LED farlarına, sunroofuna, ücretsiz rengine, ısıtmalı koltuklarına kadar her türlü tek tek seçenek sunulmuş.

Şöyle bakıyorum Toyota ile ilgili yabancı forum sitelerine, evet onlar da şikayetçiler. Mesela Toyota Touch multimedia sistemi Avrupa'da da ne Apple CarPlay'i ve Google AutoPlay'i ne de MirrorLink'i desteklemiyor. Resmen çağdışı.

Örneğin, Türkiye'de üretilen Corolla'da sunroof seçeneği yok, Amerika'da üretilen Corolla'da var.

Toyota Safety Sense, Amerika, Canada, tüm Avrupa'da var; belki Brunya'da veya Kongo Cumhuriyeti'nde de var bilemiyorum ama Türkiye'de yok.

Bütün bunlar vergi sistemiyle açıklanamaz bence.

sadece vergi değil tabiki biz tüketicilerin bakış açısı, bilgi düzeyi, satın alırken belirlediğimiz kriterlerin içeriği önemli. Bu kriterlerde sen ben ve bir kaç kişi safety sense istiyor diye muhtemelen kar marjı düşük olan bu donanımı eklemek olmaz tabi. 47 saniyede bir otomobil üretim kapasitesine ulaşacak olan toyota kocaeli fabrikasında çalışanlar bile artık iphone son çıkanından almak için çalışıyorsa ve aldıktan sonra da işten ayrılıyorsa bu işte yanlış çok demektir.

• http://www.sekizsilindir.com/2016/09/toyota-chr-fiyat.html

Burada da karşılaştırılmalı bir analiz yapılmış bakarken dikkatimi çekti.
  • Arkadaşlar araç üretilip yurtdışına gönderilmeye başlandı.
    Aracın arka diz mesafesi dar. Juke tarzı bir yapısı var.
    Fabrikada aracı gören arkadaşımın ifadeleri.

Toyotaya facebookta sorduğumuz soruya karşılık ise aracın yıl sonunda TR'de satışa sunulacağını söyledi.
    Yani Avrupa'dan sonra.

Çokta beklenesi bir araç olduğunu zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 53*MURAT

Arkadaşlar araç üretilip yurtdışına gönderilmeye başlandı.

Toyotaya facebookta sorduğumuz soruya karşılık ise aracın yıl sonunda TR'de satışa sunulacağını söyledi.
    Yani Avrupa'dan sonra.

Araç seri üretime başlamadı. Üretilen araçlar teşhir. Sergilenen 82 adet araç üretildi ve testler için. Seri üretime 25 eylül de başlanacak. Aracın geniş aks mesafesine rağmen Arka tarafın klostrofobik Olduğu bilinen bir şey bu güzel tasarımın eksisi. Juke kadar dar olması imkansız.

• Marka değerini ve araç ebatlarını düşünerek ( gördüğüm kadarıyla C-HR biraz küçük / bu yüzden her tanıtım videosunda altında mutlaka bir platform var , Hazal Kaya gibi 😁 ) C-HR almaktan vaz geçtim. Toyota Türkiye gibi beceriksiz firmalar umarım biz kullanıcıları önüne gelen arabayı satın alan mallar olarak görmek yerine biraz tanıtım yapıp ,kalite algısını yukarı çekmeye uğraşır . Bizde markaya güvenip beğendiğimiz araçları gözü kapalı alabiliriz.
    Size tavsiyem ; acele etmeyin yıl sonunda bir çok yeni SUV lansmanı yapılıyor ve yeni yılın ilk çeyreğinde de satışta oluyor.
    Mesela Alfa Romeo'nun yeni SUV 'si Stelvio beklemeye değer . Hem forumda hem internete spy çekimleri ve render resimleri bulabilirsiniz. Yani suv bir Giuletta gerçek oluyor :)
    Toyota bu kafayla ancak şirket arabası satar.

• Kağıt üzerinde B-SUV sınıfı araçlardan başlıca artısı aks mesafesinin uzunluğu gibi görünüyor ki o da zorunluluktan; aracın arka tasarımı itibariyle total ve aks uzunluğu diğerleriyle eşdeğer olsa, herhalde arka koltukların durumu Audi A1 gibi bir şey olurdu!...

Fiyat olarak eşdeğer tutulacağı anlaşılan popüler C-SUV lardan hiçbirine, hiçbir ölçütte rakip olamayacağı kanaatimi tekrarlama ihtiyacı hissettim. Şahsen Sportage-Qashqai-(Belki 3008) fiyatını asla vermem bu araca, emin olamadığım tasarımını canlı gözle çok beğensem bile hatta!...
  • civicten sonra bu da hayalkirikligi olacak desenize , 3008 ve alteca bekliyorum ben de.

• @tayconot ve @doncivan toyota chr yi satın almak isteyen iki bilinçli alıcı vazgeçiyor ise ( benim de son aldığım bilgiler doğrultusunda hevesim kaçmaya başladı ) toyota türkiye gerçekten bu işi beceremiyor demektir. Tam istediğim motor, tam istediğim tasarım derken aracın 6 aydır sadece fotoğraflarına bakmaktan yorulduk. Fakat hala erken yargıya varmak için. Aracı canlı görmek, sürücü koltuğuna oturmak, deneyimlemek ve en önemlisi de fiyat skalasını görmek lazım. Bu gün piyasadaki suvlara baktığınızda sorunsuz değiller. Piyasanın lideri QQ nun forumunda geziniyorum, kullanıcıların öyle sorunları varki aklım almıyor. Keza diğer markaların sıradanlaşan tasarımları, demode teknolojileri, ikinci eldeki değer kayıpları ve daha bir sürü şey.

• Kısacası otomobil firmaları Türk tüketiciyi bir tarafına takmıyor.
    Discovery Sport'u incelemek için Avcılar Range Rover'a gitmiştim. Aracı black design paketi ile almak istiyorum dediğimde satıcı arkadaş abi ona gerek yok biz jantları 1500-2000 'e boyuyoruz demişti.
    Range Rover da durum böyleyken diğerlerine çok da şaşırmıyorum artık.
    Mini'de durum daha da kötü. Ellerinde 2016 araç yok gösterebilecekleri. Artık Paceman satmıyorlar ( o fiyata satamadılar daha doğrusu ) ,Countryman'in sadece tek bir versiyonunu satıyorlar ki boş hali 140bin civarı.
    İşin özeti bilinçli tüketiciyi bıktırıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 53*MURAT

Arkadaşlar araç üretilip yurtdışına gönderilmeye başlandı.

Yani Avrupa'dan sonra.

Fabrikada aracı gören kim tuvaletçimi, yalan yanlış bilgiler

• Dun ben de gordum araci.

Arac inanilmaz guzel. Toyota demeye bin sahit lazim.

Aile araci degil juke rakibi.

Motor seceneklerini bilmiyorum ama cok satacak bir arac degil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haunt54 H kullanıcısına yanıt
    Ben sadece duyduğumu söyledim.

Tuvaletçi değil!

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

Dun ben de gordum araci.

Nerde gordunuz? Asiri merak ettigim bir arac.

• quote:

Orijinalden alıntı: zamaneking

@tayconot ve @doncivan toyota chr yi satın almak isteyen iki bilinçli alıcı vazgeçiyor ise ( benim de son aldığım bilgiler doğrultusunda hevesim kaçmaya başladı ) toyota türkiye gerçekten bu işi beceremiyor demektir. Tam istediğim motor, tam istediğim tasarım derken aracın 6 aydır sadece fotoğraflarına bakmaktan yorulduk. Fakat hala erken yargıya varmak için. Aracı canlı görmek, sürücü koltuğuna oturmak, deneyimlemek ve en önemlisi de fiyat skalasını görmek lazım. Bu gün piyasadaki suvlara baktığınızda sorunsuz değiller. Piyasanın lideri QQ nun forumunda geziniyorum, kullanıcıların öyle sorunları varki aklım almıyor. Keza diğer markaların sıradanlaşan tasarımları, demode teknolojileri, ikinci eldeki değer kayıpları ve daha bir sürü şey.

Hocam ben de civic bekliyordum. Fiyatları görünce tansiyonum düştü. Bu japonların bizim ülkeye garezi mi vardır nedir anlamıyorum. Cidden, almayın bizden kardeşim araba dercesine fiyat donanım açıklıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Dun ben de gordum araci.

Aracı sakarya Toyota fabrikası yakınlarındaki yollarda görmek mümkün. Test araçları var ( muhtemelen orda görmüştür)
    Bu mesaja eklenen görseller:

C-HR Toyota Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamaneking -- 11 Eylül 2016; 0:32:29 >

• quote:

quote:

quote:

Dun ben de gordum araci.

Aracı kocaeli Toyota fabrikası yakınlarındaki yollarda görmek mümkün. Test araçları var ( muhtemelen orda görmüştür)

C-HR Toyota Ana Konu

Vaaay resimlerden daha guzelmis.Baslik acildigindan beri bir elektrik aliyorum bu aractan daha buralara gelmesi surer .

• quote:

quote:

quote:

Dun ben de gordum araci.

Aracı kocaeli Toyota fabrikası yakınlarındaki yollarda görmek mümkün. Test araçları var ( muhtemelen orda görmüştür)

C-HR Toyota Ana Konu

fabrika sakarya da

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

quote:

Dun ben de gordum araci.

C-HR Toyota Ana Konu

fabrika sakarya da

Doğru söylüyorsun. Plaka zaten 54 :)

• Peki bu İngiltere ve Hollanda da satışa çıkan C-HR ne zaman üretildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgaseymen

Peki bu İngiltere ve Hollanda da satışa çıkan C-HR ne zaman üretildi.

Satışa sunulması ön sipariş ile. Seri üretim başlama tarihi 25 eylül. Mevcut Üretilen araçlar seri üretim değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamaneking -- 11 Eylül 2016; 0:31:28 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.