Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.090
Cevap
118
Favori
553.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu fiyatlandırma her marka ve model için geçerli, örnek orta donanım clio ya da polo fiyatına, c segment corolla, megane, focus bile alınabilir. (0 km) hatta full paket polo fiyatına, baz donanım passat alınabilir (0km),bu örnekler çoğaltılabilir, isteyen gider istediği otomabilir alır, ama satarken 100 k +Skoda, marka algısı vb derken usandırır
  • Hibrit Otv indirimi acıklanmıs nası etkiler acaba ? Bilenler acıklayabilir mi ?
    http://m.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1305884-hibrit-otomobillere-otv-indirimi-yapildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

quote:

Orijinalden alıntı: kizilat

Bu araci cok takip ettim ama 90k seviyelerinden alacaksam skoda kodiaq beklerim her ne kadar dsg sansimani sevmesemde f/p rakipsiz duruyor b suv crossover nere d suv nere

C-SUV larla kıyaslasan anlarım da Kodiaq biraz abes olmuş doğrusu...Önce almayı düşündüğümüz, ihtiyaç duyduğumuz, tercih ettiğimiz araç segmentini belirlemeliyiz. Şahsen B-SUV ile C-SUV arasındayım, C-HR o yüzden cazip olabilir diye düşündüm...Sizinki ise Yaris ile Passat kıyaslaması gibi bir şey olmuş. Dostane tavsiyem, karar vermekte acele etmemenizdir, bu kadar geniş yelpazede pişmanlık kaçınılmaz gibi duruyor zira...

Ben de ayni seyi diyorum o paralara d suv almak varken biye b-c arasinda kalmis bir suv alalim diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: zamaneking

quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

quote:

Orijinalden alıntı: kizilat

Bu araci cok takip ettim ama 90k seviyelerinden alacaksam skoda kodiaq beklerim her ne kadar dsg sansimani sevmesemde f/p rakipsiz duruyor b suv crossover nere d suv nere

C-SUV larla kıyaslasan anlarım da Kodiaq biraz abes olmuş doğrusu...Önce almayı düşündüğümüz, ihtiyaç duyduğumuz, tercih ettiğimiz araç segmentini belirlemeliyiz. Şahsen B-SUV ile C-SUV arasındayım, C-HR o yüzden cazip olabilir diye düşündüm...Sizinki ise Yaris ile Passat kıyaslaması gibi bir şey olmuş. Dostane tavsiyem, karar vermekte acele etmemenizdir, bu kadar geniş yelpazede pişmanlık kaçınılmaz gibi duruyor zira...

Toyota dan aradılar 22 ekim de Kilyos da deneme sürüşü için sözleştik. Döviz kurları malesef yukarı yönlü bu durum zaten yüksek beklenen chr fiyatlarını eğer böyle giderse daha da yukarıya çekecek. Kodiaq meselesine gelirsek doncivana katılıyorum. Skoda güzel bir
    İş çıkarmışa benziyor fakat rakibi chr değil müşteri algısı açısından değil fakat fiyatları birbirine yakın olacak olması da tabiki çelişkili bir durum...

Ben kodiaq 3008 chr hepsini dusunuyorum hatta su anda chr tekrar listede otv indiriminden dolayi avantajli gelen hangisi olursa onu alacagim tamam chr kucuk amam 1.8 elektrikli motor uygun fiyata gelirse dusunmem alirim, yok full arac 120-150k bandinda gelecekse hic geregi yok kodiaq veya 3008 bakarim

• quote:

Orijinalden alıntı: soul_spear

Hibrit Otv indirimi acıklanmıs nası etkiler acaba ? Bilenler acıklayabilir mi ?
    http://m.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1305884-hibrit-otomobillere-otv-indirimi-yapildi

Ekstra teşvik anlamında bir indirim yok aslında. C-HR gibi 1.8 motorlu araçların ÖTV'si, 1.6 araçların ÖTV'si düzeyine indirilmiş. %90 yerine %45 olmuş yani, hiç yoktan iyidir tabi.

Hybrid fiyatlandırması düzgün olup, vergi indirimini kendileri açısından fırsata çevirmezlerse satabilir.

• bu hibrid indirimi nakitte ne kadarlık bir farka tekabül eder sizce?
    cıkıs fıyatının ne kadar olacagı da onemlı tabı bu konu da fıkrı olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanOzZzY

bu hibrid indirimi nakitte ne kadarlık bir farka tekabül eder sizce?

Hybrid 140.000
    Den gelecekti artık 95.000 den satılabilir. Karşılaştırma yapacak olursak Yaris 1.33 otomatik 55.000 den başlıyor. Yaris Hybrid olan 65.000 den başlıyor. Chr otomatik 85.000 den kapı açacak olduğunu düşünürseniz 95.000 hybrid olabilir. Lansman ve yılsonu işin içine girince kur da belli seviyede dengelenirse belki 3-5 aşağı olur diye tahmin ediyorum

• zamaneking kullanıcısına yanıt
    140.000 ise o zaman indirim ile 95 değil 107 bin tl oluyor.
  • Chr hybridde sensing var mi ? Belki standarttir.

• " Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararına göre, elektrik motoru da olan ve elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1,800 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45'e, motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2,500 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 145 olarak uygulanan ÖTV oranı yüzde 90'a düşürüldü. (DHA)"

Toyata 1.8 Prius, 1.8 Auris, 1.8 C-HR ve 2.5 Rav 4'ün işine yaradı.

Peki;

-45kW elektrik motoruyla 1.5 Yaris'e teşvik yok. ÖTV %45'te kaldı.

- 65kW elektrik motoruyla 1.969cc'lik Volvo XC90 T8 Twin Engine'e ne oldu? Zaten ÖTV'si %90'dı, yine %90 olarak kaldı mı?

- Ülkemize gelirse, 0.65lt 2 silindirli motoruyla 125kW elektrik motorlu BMW i3 REx indirimden yararlanamayacak.

- Ülkemizde yine satılmayan Golf GTE de indirimden faydalanamadı.

Bence saçma sapan bir yasa olmuş. Yasayı yapan kişiler işin ehli değiller gibi geldi bana veya Toyatacılar

Yanlış hesaplıyorsunuz. 140.000TL diyorsanız şimdi yeni yasa ile 107.000TL civarı olur. Ama ben yurtdışı Prius ve C-HR Hybrid fiyatlarına bakarak C-HR Hybrid'in yasadan once 170-180 bin lira, şimdi yasadan sonra ise 130-140 bin lira olacağını düşünüyorum.

• 1800 cc felann
    belliki Toyota için çıkarılmış kanun bir nevi karşılıklı jest diyelim, ehh artık Toyota da sanırım fiyatları açıklamak için bunu bekliyordu ...
    Sıra geldi üst donanım hibritin fiyatına ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Chr hybridde sensing var mi ? Belki standarttir.

Sistemin Honda'daki karşılığı Toyota'da "Safety Sense"dir. Sadece Türkiye'de, C-HR'de ve diğer tüm Toyota modellerinde bu gibi aktif güvenlik sistemleri yoktur.

Japonlar bize pek değer vermiyorlar maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan 3448

1800 cc felann
    belliki Toyota için çıkarılmış kanun bir nevi karşılıklı jest diyelim, ehh artık Toyota da sanırım fiyatları açıklamak için bunu bekliyordu ...
    Sıra geldi üst donanım hibritin fiyatına ...

Toyota'ya 350 milyon Euro yatırım ın karşılığı olmuş. Ama çok yetersiz. Motorlu taşıtlar vergisi de indirilmeli ya da alınmamalı hybrid araçlardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Chr hybridde sensing var mi ? Belki standarttir.

Sistemin Honda'daki karşılığı Toyota'da "Safety Sense"dir. Sadece Türkiye'de, C-HR'de ve diğer tüm Toyota modellerinde bu gibi aktif güvenlik sistemleri yoktur.

Japonlar bize pek değer vermiyorlar maalesef.

Suzuki veriyor saolsun yeni vitarayı inceledim. Aktif güvenlik sistemi başarılı.

Aynen. Mazda da veriyor üst donanım seviyelerinde. Toyota ve Honda'nin, Avrupa ve Amerika insanına yaklaşımı ile Türkiye insanına yaklaşımının farklı olduğunu dile getirdim.

Japonlar derken hatalı bir genelleme oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 5 Ekim 2016; 12:34:26 >
  • Şuan ki kur (EURO 3.44TL.) ile indirimsiz yaklaşık 207.000TL'ye gelen Prius, %45 ÖTV indirimiyle birlikte indirimsiz ve yaklaşık olarak 157.000TL. civarı oluyor. Kabaca eskiye kıyasla 50.000TL daha düşük bir fiyat. Ancak Toyota nasıl davranacak göreceğiz bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Yanlış hesaplıyorsunuz. 140.000TL diyorsanız şimdi yeni yasa ile 107.000TL civarı olur. Ama ben yurtdışı Prius ve C-HR Hybrid fiyatlarına bakarak C-HR Hybrid'in yasadan once 170-180 bin lira, şimdi yasadan sonra ise 130-140 bin lira olacağını düşünüyorum.

Hocam Prius şuan yeni fiyatıyla 157.000 civarı olacak! 130-140 bin Türk Lirası tahmininizi şimdi tekrar değerlendirebilir miyiz? Hani C-HR Prius'a göre nereye konumlandırılacak? Prius Corolla'nın Hybrit bir başka uzantısı mı? Biraz beyin jimnastiği yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanOzZzY

bu hibrid indirimi nakitte ne kadarlık bir farka tekabül eder sizce?

Hocam geliş fiyatından, önce ÖTV oranının tutarı hesaplanıyor. Sonra geliş fiyatı ile ÖTV tutarı toplanıp %18 kdv hesaplanıyor. Toplanan fiyata bir de bu hesaplanan kdv ekleniyor. Geliş fiyatından tek tek ÖTV ve KDV hesaplansa fiyatlar daha da düşerdi. Ama maalesef böyle değil.

Örnek olması açısından (Siteyi açtıktan sonra mavi renkli detay butonuna tıklayın);

https://binekarac.vw.com.tr/polo.aspx#fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 5 Ekim 2016; 13:40:25 >

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.