Şimdi Ara

C:\sccfg.sys nasıl silinir? (rootkit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar böyle bir dosya var av yazılımları buluyor normalde görünmüyor. AV yazılımları silindi diyor ama silinmiyor. Birçok yol denedim. Bu dosya folderlock yazılımının dosyasıymış. 1-2 sene önce yükleyip kaldırmıştım ama silinmemiş demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .hardCam. -- 21 Mart 2008; 16:54:51 >

• Zararlı bir şey değil ama illa ki silmek istiyorsanız DOS komut sistemiyle de silebilirsin:

- Başlat menüsünde ÇALIŞTIR uygulamasını açın ve CMD yazıp enter'a basın

- Gelen pencerede gördüğünüz “C:\>…..\…” varsayılan klasörünüzü gösterir. Bizim işimi sürücülerle olduğu için “CD\” yazmalısınız.Bu sizin sürücü köküne ulaşmanızı sağlar ki bizim ilk işimiz orada.

- Artık yol olarak “C:\>” görünüyorsa ilk komutumuz şu şekilde :

attrib -a -r -s -h sccfg.sys ( ve enter )

Buradaki amacımız görünür hale getiremediğimiz bu dosyayı dos ortamında görünebilir hale getirmek.

- Şimdi de bu dosyayı silelim :

del sccfg.sys ( ve enter )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 22 Mart 2008; 11:54:32 >
  • Dediklerinin hepsini yaptım ama dosya bulunamadı diyor. Acaba güvenli modda mı açsam?
    Ki aslında sorun burda. Güvenli modda açıp siliyorum, AV programları ile siliyorum ama kapatım açınca gene geliyor. Kendini kopyalıyor bir yerlere. Sistem geri yüklemeyi falan kapattım, kayıt defterinde de aradım bulduklarımı sildim ama olmadı. Yine de sağol, güzel yöntem başka dosyalarda işe yarar.

Yalnız şuraları da bir kontrol etsen... Belki harf hatası vardır. Ayrıca ordaki gibi noktalı mı yazca? Ben ikisni de denedim gerçi.

quote:

Orjinalden alıntı: hasan_hzl
    attrib -a -r -s -h sccf.g.sys ( ve enter )

Buradaki amacımız görünür hale getiremediğimiz bu dosyayı dos ortamında görünebilir hale getirmek.

del sccf.g.sys ( ve enter )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .hardCam. -- 21 Mart 2008; 16:47:49 >

• Kardeş çok araştırdım.Sonuçta zararsız bir durum olduğunu anladım.Kendini kasmana gerek yok.Bir dahaki sistem yenilemende tamamen ortadan kalkar.Kafana takma.
  • Bence de zararsız gibi ama daha önce Kaspersky de virüs olarak bulmuştu. Aynı şekilde S.Doctor, ThreatFire... Sonuçta kötü bişey old. belli. İyi olsa bu kadar uğraştırmaz. Ayrıca benim bir siteye bağlanma olayı var. cmd> netstat ta 10larca bazen 100lerca bağlantı var. Önce başkaydı şimdi 007 . guard . com. Zararlı ama silemiyorum. Belki onlar bağlantısı vardır diye uğraşıyorum. İkisi beni deli etti kaç aydır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Dediklerinin hepsini yaptım ama dosya bulunamadı diyor. Acaba güvenli modda mı açsam?
    Ki aslında sorun burda. Güvenli modda açıp siliyorum, AV programları ile siliyorum ama kapatım açınca gene geliyor. Kendini kopyalıyor bir yerlere. Sistem geri yüklemeyi falan kapattım, kayıt defterinde de aradım bulduklarımı sildim ama olmadı. Yine de sağol, güzel yöntem başka dosyalarda işe yarar.

Yalnız şuraları da bir kontrol etsen... Belki harf hatası vardır. Ayrıca ordaki gibi noktalı mı yazca? Ben ikisni de denedim gerçi.

quote:

Orjinalden alıntı: hasan_hzl
    attrib -a -r -s -h sccf.g.sys ( ve enter )

del sccf.g.sys ( ve enter )

Yok yazımda bir hata yok. - işareti ile birlikte yazacağız. Dün başıma gelen gizli dosyayı sileme sorununda bu yöntemi uygulamıştım, belkide sanada yarar diye yazmıştım

• Hala bir çözüm bulamadım dediğin yolla da olmuyor. Dosya bulunamadı diyor. Eminmisin. böyle mi olcak sccf.g.sys niye 2 nokta var. bir de " " işareti içine alınması gerekiyormu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Hala bir çözüm bulamadım dediğin yolla da olmuyor. Dosya bulunamadı diyor. Eminmisin. böyle mi olcak sccf.g.sys niye 2 nokta var. bir de " " işareti içine alınması gerekiyormu?

Orada iki nokta yok ki yanlış mı yazmışım sccfg.sys olacak Tırnaklar yok
  • Konu çok eski ama yinede yazayım. sanırım kilitlediğiniz klasörler var(folder lock). Virüsdiye yakalanan bu kilit programından kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.