Şimdi Ara

c#'ta tür dönüşümü hakkında sorum :

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Text;
    using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApplication26
    {
    class Program
    {
    static void Main(string[] args)
    {

int i = 256;
    int a = 300;
    byte b, c;
    b = (byte)i;
    c = (byte) a;

Console.WriteLine(b);
    Console.WriteLine(c);

// burada örneğin 300 sayısı bit karşılığı 100101100 burada byte çevirirken baştaki 9. bit atıyor ve geri kalan bitleri hesaplayıp 44 buluyor

double x = 300000000000000;
    int z = (int) x;

Console.WriteLine(z);

//burada ise x in bitsel karşılığı 1000100001101100100110001011011101100000000000000 bu binarydir int çevildiğinde sondaki 32 bit alınıyor ve kalan binary şöyle oluor 00110001011011101100000000000000 bu binary onluk tabanda karşılığı ise 829341696 budur şimdi ama burada verilen sonuç 829341696 değil int in enküçük değerini yazdırıyorr neden acaba ?
    //hesabımda bir yanlışmı var
    //not hesabımda yanlış varsa daha küçük saılar ile anlatabilirisiniz örnek olarak çünkü bayağı bir büyük sayı vermişim onu farkkettim :D
    //bu çeviri işlemleri içinse şu siteyi kullanabilirsiniz :https://sayi-taban-cevirici.hesabet.com/
    }
    }
    }

• Bu soruya c diline başlayacaksanız cevap veririm
  • bro şu nesne yönelimli programlamayı bir bitireyim asembly bile öğrenmeyi planlıyorum o kadar yani :D c ve c++ öğrenmek planlarım arasında :D söz sana c#'dan sonra c öğrenicem :D
  • C#, C ve assembly bambaşka alanlar. Hepsinde uzman olmanız gerçekten çok zor olur, en güzeli bir alan seçip o alanda yoğunlaşmak.
    C# öğrenen birinin assembly ile işi olmamalı yani, kaldı ki assembly bilen insan ihtiyacı çağımızda yüksek seviyeli dillere göre çok çok daha az. Assembly ile iş yapmayacaksanız boşa vakit harcamayın, vaktinize yazık.
    Piyasa yüksek seviye dil bilen eleman istiyor.
  • yani benim bilgisayar dünyasındaki hedefim hani matrix te vardır ya bir çip takarsın onu beynine yükler işte benim de hedefim bu belki de 20-30 yıl içerisinde bunu yapabilirim o yüzden insan beyni hakkındada bir çok araştırma yapıyorum bu iki alanı (beyin ve bilgisayar) öğrenmek istiyorum neden bunları yazdın diyorsan şunun için : bu amacıma gerçekleştirebilmek için yani insan beynine programlayabilmek için düşük seviyeli dillerin hızına ihtiyacım var ama her şey adım adım bu söylediğim şeyi belkide hiç başaramayacağımm ama hayattaki hedefim: yapay zeka geliştirmek insan beynini yapay zekaya aktarmak ve ve insan beynine hazır yazılımlarla bilgi yüklemek söylediklerim biraz bilim kurgu gibi gelebilir ama bunlar benim hedeflerim belki de hiç yapmayacağım ama beni bu işte motive eden şeyler bunlar :) işte bunları yapabilmek için yüksek seviyeli dilleride bilmeye ihtiyacım var düşük seviyeli dilleride ama tabi ilk başta benim için para sıkıtnısı var bunları yapabilmek için : (malum kapitalist düzende yaşıyoruz :D ) önce piyasanın istedikleri sonra benim istediklerim sırasını takip etmek gerekiyor bu hedeflerime erişebilmek için, bilmem az çok derdimi anlatabildim mi, (farkkettim ki heyecanlı yazmaktan noktalama işaretlerine dikkat etmemişim :D )

(üniden yeni döndüm o yüzden geç cevap verdim beklettiysem sorry)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 5 Nisan 2017; 13:11:29 >

• deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    İnsan beynine yükleme yapmak için hızlı yazılımlardan ziyade önce beynin nasıl çalıştığını anlamak lazım. Engel o zaten, yoksa geri kalan yükleme kısmını en tırt yazılımla bile yaparsın. Kablo değil ki bu omurilikten bir tane rastgele akson çıkarıp rastgele sinyal yollayasın, nereye gidiyor o onu bilmek mesele. Bunu yaptığını iddia etsen sana NASA'nın süperbilgisayarlarını kiralarlar heyecandan zaten. Anlattığın bağlamda yazılım bu işin x'lik kısmıysa tıp 100x. Bugün bilgisayar teknolojisi o çeşit bir işi yapmak için yeterli düzeyde. Tıp değil. Tıbbın o eşiği atlamasını bekliyoruz. Elde çekirdek ve kolayla.

Ben de bu konu hakkında çalışıyorum da o şekilde değil. Daha parça parça odaklanıyordum. Bir anda "beyin simülasyonları yapıp bilinci içine aktaralım" deyince değişik oldum

Tıp fakültesi 2. sınıftan bildiriyorum bunu .

edit: ha anladığım kadarıyla beynin simulasyonunu yapmak için düşük seviye dil lazım diyorsun (beynin nasıl çalıştığı bulunmuş bitmiş yani). evet onun için düşük seviyeli dil lazım. beyinde 86 milyar nöron var, hepsinin ortalama 7000 bağlantısı var. öyle c#, java, python falan kurtarmaz bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 5 Nisan 2017; 20:29:8 >

• bende elde bilgisayar ile bekliyor olacağım :D bu arada fulctrum yaş kaç ? ayrıca bilgisayar ile ilgili bilgilerine bakarsak bilgisayar ile ilgili bir bölümde de okumuşsun gibi geldi bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    19. Bilgisayar (veya beneri bir şey) okumadım, kendi kendime yuvarlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 5 Nisan 2017; 20:35:41 >
  • helal olsun sana, ben bilgisayar mühendisliği geçip yüksek lisan doktora vs.. yapıp profesör olmak istiyorum sende nöroloji alanında kendine geliştirirsen iyi bir takım olabiliriz ve insan beynine küçüp bir çiple bilgiler aktaraibliriz :D :D , irtibatı kaybetmeyelim :D
    Hele bi şu 6 sene bitsin de bitiyorsa eğer

Benzer bir projem vardı, retinayla alakalı. 1 hafta literatür taradım. Sonra eldeki teknolojiyle bilgiyle henüz o kıvama gelmemiş dünya onu anladım. Bıraktım daha basic işlere yöneldim onlarla uğraşıyorum. Belki 5-6 seneye bilgisayarla solucan/fare beyni kontrol edebiliriz ama fazlası değil.

Elon Musk da şöyle yapıyor:https://futurism.com/elon-musk-just-launched-a-company-to-merge-your-brain-with-a-computer/

• stey by step, önce solucan sonra fare sonra insan :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 5 Nisan 2017; 21:16:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.