Şimdi Ara

C# ufak bir soru. [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Console.Write("{0}+", i);

şu kodu kullanıyorum yani 2 sayı arasında girilen sayıları toplayan program ekranda şu şekil çıkmasını istiyorum;

örn; 1+2+3

fakat şu şekilde çıkıyor;

1+2+3+

son sayının yanına "+" işareti gelmesini istemiyorum ne yapmam lazım? Teşekkürler şimdiden.

• + işaretine de yer tutucu koy {1} gibi

char isaret = '+';
    Console.Write("{0}{1}", i,isaret);

sonra döngü içinde onun kontrolünü yapıp isaret değişkenini boş('') a eşitlersin
  • Arkadaş bana özel mesaj gönderdi, kimseye özel mesajla yardım etmediğim için konuya yazıyorum, resim ona ait

C# ufak bir soru. [YARDIM]

for dışına
    char isaret = '+';
    for içine
    if(i==s2) isaret = '';
    Console.WriteLine("{0}{1}", i, isaret);

yazacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someonewhoaintbelongshere -- 30 Mayıs 2014; 13:40:03 >
  • isaret=''; yazdığımda Empty character literal hatası alıyorum tek tırnak(') koyuyorum 2 tane olmuyor yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: beykoz34x

isaret=''; yazdığımda Empty character literal hatası alıyorum tek tırnak(') koyuyorum 2 tane olmuyor yine

o zaman çift tırnak dene kardeşim "" şeklinde, farketmez hadi o da olmadı isaret = NULL yap yani :)
  • Hiç biri olmuyor :D :D
  • bu aralar c ile çalışıyorum, dalgınlığıma gelmiş :-)

işaret değişkenin tipini string yaparsan ve eşitliklerde çift tırnak kullanırsan sorun çözülecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufak bir yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o şekil sorun çözüldü ama son sayıdan önceki bazı sayılar arasınada bu sefer + işareti koymadı :D
  • beykoz34x B kullanıcısına yanıt
    kendin çözebilirsin uğraş,
  • Uğraştım uğraştım sonunda yapabildim :)

if (i>s2-s3)
    {
    isaret = "";

}
    bu kodları yaparak yaptım eğer böyle buna benzer bi sorunla karşılaşırsanız umarım yardımcı olur, ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim. İyi forumlar.
  • Döngüden çıktğında ya da işlemin bittiğinde escape karakterlerini kullanarak bu durumu çok basitçe halledebilirsin.

Döngü çıkışında Console.Write("\b"); yapman yeterli olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.