Şimdi Ara

C:\Users\User\AppData\Local\Temp klasörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
48.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dizüstü bilgisayara sahibim, linkteki gibi Y500. Son zamanlarda 3 defa dpc_watchdog_violation mavi ekranı verdi, 2 defa da "Görüntü Sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu" hatası aldım. Biraz araştırma yapınca sistemde, görev yöneticisinde garip isimli uygulamaların çalıştığın gördüm, uwdkyois.exe, canisqxh.exe gibi. Ve bu uygulamalar çalışırken, sistemde bulunan ikinci ekran kartı kullanılmadığı halde 60 dereceye çıkıyor, o exeleri kapatınca 40'lara (normal değere düşüyor).

Ayrıca bu dosyalar C:\Users\User\AppData\Local\Temp klasöründe bulunuyor. Geçen gün sildim komple orayı ama yine var bazı dosyalar.

Benim merak ettiğim bu dosyalar nereden geliyor? Virüs müdür? Temp klasörü ne işe yarar? Virüs ise tavsiye ettiğiniz bir temizleme, koruma uygulaması var mıdır.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

C:\Users\Kullanıcı\AppData\Local\Temp Klasörü Hakkında

Appdata Local Temp Nedir?

Appdata Local Temp klasörü, bilgisayarınızdaki geçici dosyaların saklandığı bir dizindir. Bu dosyalar, programların ve işletim sisteminin düzgün çalışması için kullanılır.

Appdata Local Temp Nerede Bulunur?

Temp klasörüne aşağıdaki yoldan ulaşabilirsin: C:\Kullanıcılar\KullanıcıAdı\AppData\Local\Temp

Appdata Local Temp Silinir mi?

Evet, Temp klasöründeki dosyalar güvenli bir şekilde silinebilir. Ancak, programlar veya işletim sistemi tarafından şu anda kullanılan dosyaların silinmemesine dikkat etmelisin. Aksi takdirde, bunların çalışmasını etkileyebilirsin.

Appdata Local Temp Nasıl Silinir?

Temp klasörünü silmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Windows Tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini aç.
    • %temp% yaz ve Tamam'a tıkla.
    • Temp klasörünün içeriğini seç ve Sil tuşuna bas.
    • Gerekirse Yönetici olarak onayla.

Temp klasörünü silmek, bilgisayarının performansını artırabilir ve depolama alanından tasarruf sağlayabilir. Ancak, bu işlemi düzenli olarak yapmanın gerekli olmadığını unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Silmemle aynı dosyanın belirmesi 2 dk aldı. Görüntü Sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu hatası aldım.
  • Temp, Temprory kelimesinin kısaltılmasıdır ve geçici anlamına gelir. İnternet üzerinde gezinirken, gerekli dosyalar buraya atılır ve bir daha tekrar aynı web sayfasına girildiğinde daha hızlı açılmasını sağlar. Temp klasörünü ara sıra ben de temizliyorum. Zaten disk temizleme çalıştırırsanız temp klasörünü de temizlemek isteyip istemediğinizi sorar.
  • Sildim ve yine geldi.
  • Aynı sorun bendede var siliyorum fakat geri geliyor. Napcaz.
  • qabRiéL kullanıcısına yanıt
    Temp klasörü işletim sisteminin kullandığı geçici dosyaları konumlandırdığı klasördür.

Örneğin bir kurulum yaptığınızda dosyalar önce Temp klasörüne açılır ve daha sonra Program Files klasörüne kopyalanır.

Temp klasörü altındaki dosyaları güvenle silebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.