Şimdi Ara

C2DUO fiyasko (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • senin durumun çok normal.ne bekliyodun ki?sadece frekans artıkça işlemci daha hızlı çalışır bu performans artırır.BU DA HER UYGULAMADA.
    he birde önbellek.bu da zaten şuan farketmen imkansız.ancak çift çekirdeği full kullanan oyunlarda test etmen gerekir.burda birazda olsa fark olur.onun dışında şuan için 6400 de olsa 6600 olsa 6700 olsa sadece performans farkını frekans hızları ile görürsün.

SANA önerebilcem işlemci testi için.inanki farkı görürsün.CİNEBENCH.BU PROGRAMDA FARKI ÇOK RAHAT Bİ ŞEKİLDE GÖRÜRSÜN.bu program işlemcine full yük bindirerek bir resim açıo.çift çekirdeğide kullanıo.
    Bende de e6400 var.memnunum.yeni bi psu alınca oc de yapmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 28 Mayıs 2007; 20:14:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: etnies

kısaca tartışmaya gerek yok burda insanlardan tek isteğim ABARTI OLMAYAN ŞEYLERİ ABARTMASINLAR VE İNSANLARI ETKİMESİNLER sonuçta normal bir kullanıcı için fark yok

kısaca 515 ytl ye değer hiçbirşey yok ORTADA

+1

Gaza gelip işlemcilere ve anakartlara dünyanın parasını yatırıyoruz. Bir kullanıcının günlük kullanımda 80 dolarlık işlemciyle 300 dolarlık işlencinin farkını anlaması zordur.
    Verdiğimiz paraya değmediğinin farkında olduğumuz için teselliyi test programlarında tavan yapmakta arıyoruz.

Ben mesela, bu gün ucuzlamış diye gidip 2gb ram aldım, toplam 3 gb ram var. Neden aldım? İhtiyacım mı var? Yok. Gaza geldim aldım.
  • quote:

Verdiğimiz paraya değmediğinin farkında olduğumuz için teselliyi test programlarında tavan yapmakta arıyoruz.

İste E4300 veya X2 3600+ ile QX6700 arasindaki bütün fark bu cümlede detayli bir sekilde anlatilmis...
  • Açıkçası İntel Core 2 Duo E6700 ile düşük performans çok saçma geliyor yani bu işlemci gerçekten güçlü ki siz bir fark göremedim diyorsunuz önceki sisteme göre ancak şunu kavrayamadığınızı veya fark edemediğinizi düşünüyorum sonuçta Counter gibi oyunlarda nasıl bir şey görmeyi bekliyorsunuzki yani bu oyunlar beş para etmez değerde ki asıl farkı Crysis gibi gerçekten yüksek sistem gereksinimi olan oyunlarda görürsünüz......

Bu arada neden bu işlemciyi alıdğınızı anlamış değilim size bir p4 bile yeterdi.
  • quote:

arkadaşta söyledi fark göremezsin fazla diye inanmamıştım ama doğru çıktı

oyunda fark olmaması imkansız... ya ekran kartın düşüktür onun limitine takılıyodur, cpu ve sistem ayarları ile ilgili bir sorun vardır, ya da cpu bozuktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

quote:

İste E4300 veya X2 3600+ ile QX6700 arasindaki bütün fark bu cümlede detayli bir sekilde anlatilmis...

günlük kullanımda fark olmayacaktır, ya da hissedilmeyecektir... o yüzden e6700 yerine e4300 serisinden almak daha mantıklı ama parası çok olan için farketmiyor.
    diğer bir yönden divx rendering yaparken toplam sürenin kısaldığını özellikle x2 ile c2d arasında saat tutarsanız görürsünüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

valla oyun dersen eger ıntelde sıkıntı var bıraz kasma var.testelrde o kasmayı goremıyoruz.ondan dolayı yukske cıkıyor testlerde ıntel.ama oyunu tam anlamıyla oynadıgınız zaman belleı oluyor kasmalar.ıntel su an amd den cok ııde olsa gene oyunlarda amd daha ıı.cunku oyunu oynayıp test edınce anyacaksınız.ama ıntelve amd yı sadece bı on testlerden gecırıp ıntel daha ıı demenız dogru olmuyor.oyun alıcaksanız hep demısımdır amd x2 alın dıye.ne kadar cok deger gosterırsenız gosterın oyunları kendınız oynamadıgınız surece anlayamazsınız farkın ne olup olmadıgını

bıde ramı 4gb degılde sadece 2gb tek olarak kullan.belkı ramlarden dolayı takılmalar olabılır.cunku ben 4adet 1gb ddr 400mhz ram kullandıgımda ramlar 333mhz gorunuyordu.4gb kullanmak ne kadar ıı orası suphelı.16gb ramlaı anakartlar var ama takınca ıslevı ıı olacak mı orası mechul.onun ıslemcı degılde bırazda ram abak.ramların chıperlıne dıkkat et

E6300+X1650XT ile de oyun oynadım 60FPS verdikten sonra ne kasması. Bu şekildeki yorumlar gerçekten bezdiriyor insanı. Önceden de AMD ısınıyor diyorlardı. Hepi mi böyle olacak bu.

Ne kasması????

@AteshBey

Önbellekten kaynaklanan eşit hızda fak var %10 kadar sanırım. Her neyse 3.5GHz lik E4300 3GHz lik X6800 e eşit.

Her zaman dediğim gibi ihtiyacına göre alacaksın. Oyun için q6600 e gerek yok. OC li E4300 ya da E6420 şu an oyunlar için çok iyi bir seçimdir. kaldı ki E4300 ün normal hali bile çok iyi.

Bir de AMD Winrar da daha iyiymiş dedin ama bu testler biraz faklı.
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=438&model2=432&chart=175

Benim bildiğim bu konuda intel daha iyiydi. AMD ise oyunlarda.

Bir de önemli olan cümlenin başı. Normal ev kullanımında. Burada profesyonel amaçlı kullananlar da var.

Onun dışında dediğim gibi ben oyun için bilgisayar alacağım ve işlemcim E4300 olacak. Ekran kartım da piyasada bir değişim olmaz ise 8800GTS320MB. Zamanla ekran kartını değiştirip işlemci hızını OC ile artıracağım. Ama adam gerçekten işlemgücü gerektiren uygulamalar kullanıyor ve bilgisayarı şirkete alıyor ise E6700 bile yeterli gelmeyebilir.

3D mark 2006 CPU testi 4,7GHz lik Q6700 bile 4FPS alıyor. Demekki zorlayacak uygulamalar olabilirmiş. Ayrıca şunu da belirteyim, ülkemizde kimya sektöründe falan bu bilgisayarlar kullanılıyor, diğer ülkelerde ise bütçeye göre süperbilgisayarlar kiralanıyor. Yani bunlar boşa değil.

Tekrar söylüyorum verilen para boşuna değil tabi kullanmasını bilene

Bence asıl söylenmesi gereken bu.

• Ben Thgtr den anlamam... Bu forumda winrar in performans testi yapilmis...

ve StrengerXT nin Opty 170 i herkesi geride birakmis...

http://forum.donanimhaber.com/m_13116338/mpage_1/key_winrar%252Ctesti//tm.htm#13116338
  • [Deleted by Admins]
  • ya bu topic abesle iştigal..kapansın diycem ama...
  • iyi de ben anlamadım x1550 var oyunlar yavaş diyo..DC++ dan download yapıyorum diyo..millet sessiz olsun diye gece download a yatırmak için P3 topluyo nasıl bi download dır bu o kadar kassın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ganeja

ya bu topic abesle iştigal..kapansın diycem ama...

+1
  • @ateshbey

E6300@3600MHz
     C2DUO fiyasko

AMDx2 4200+ 2250MHz
     C2DUO fiyasko

AMD Opt 170 2720MHz
     C2DUO fiyasko

AMD Opt 170 2950MHz
     C2DUO fiyasko

E6300@3600MHz
     C2DUO fiyasko

E6400@3GHz
     C2DUO fiyasko

Bu testlerde mi geçmiş.

Bunlar test değil ve geçerliliği yok ki arkadaşım. Yani dosya boyutuna bakın, birinde 120MB ın üstünde diğerinde ise 30MB ın altında.

Yani sıkıştırılan ya da açılan dosyalar tamamen farklı, dosyaya göre de sıkıştırma olacağı açık. Dosya türüne göre işlemin daha çabuk veya daha yavaş olduğunu biliyoruz. Yani burada belirli bir dosya yok. Dense ki alın şu dosyayı sıkıştırın neyse ama burada her kafadan bir ses çıkmış ve deiğim gibi bu bir test değil eğlence amaçlı açılmış bir başlık.

Gerçek test eşit koşullarda yapılır. Ram faklı HDD farklı.

Şimdi diyeceksiniz sallama. Lütfen 3600MHz lik E6300 ile 3GHz lik E6400 değerlerine bakın. 3600MHz de E6300 3GHz lik E6400 e geçilmiş oysaki özellikle yükselen FSB hızı ile E6300 ün yemesi gerekiyor o işlemciyi.

E6300 3600MHz için işlemci FSB si 514MHz (ilginç ???) olmalı, toplam FSB 2056MHz olmalı.

E6400 de ise 3000MHz için işlemci FSB si 375MHz olmalı toplam FSB ise 1500MHz olmalı.

Yani durum ortada.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

hdd 160 gb

winrar 703 mb rarladım şimdi oda 9dakika 15 sn de son buldu media player ve internet etki edermi bu hıza bilmiyorum

Merakımdan ben de şimdi 725 mb rarladım tam 2 dakika 25 sn sürdü.Benim işlemci 3700 SanDiego.

bende şimdi athlon 3500 le rarladım 13 dk 25sn sürdü (696mb)

sen sakın rardan çıkarmış olmayasın

X2 ler winrar da C2D lere göre daha performansli, O.C bölümünde böyle bir baslik var Cpu larinizi winrar performansi diye... En iyi sonucu 2950Mhz ye hiz asirtilmis bir Opty 170 almisti... Hatta 3.6GHzlik E6400 den daha hizliydi yanlis hatirlamiyorsam

bahsedilen 3700 sandiego tek çekirdekli,benim athlondan tam 11 dk daha hızlı.Ben bu işi anlamadım.
    Yaa sandiego hileli sandiego,yada 3500+ lerin hepsi çöplük işlemciler.
    arkadaş benim çıkarttığım zamandan daha iyi bir sürede rara sokmuş.Bu neredeyse imkansız.hatta imkansız.
    Ayrıca X2 ler C2D lardan daha iyi olmasına olanak yok

• quote:

Bunlar test değil ve geçerliliği yok ki arkadaşım. Yani dosya boyutuna bakın, birinde 120MB ın üstünde diğerinde ise 30MB ın altında.

ilk 25 saniyede Sıkıştırma hızı belirleniyor zaten.Test geçerli niye geçersiz olsun ki.3dmark testleri gibi bununda pratikle uzaktan yakından alakası yok ama olsun test işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 29 Mayıs 2007; 0:18:13 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hdd 160 gb

winrar 703 mb rarladım şimdi oda 9dakika 15 sn de son buldu media player ve internet etki edermi bu hıza bilmiyorum

Merakımdan ben de şimdi 725 mb rarladım tam 2 dakika 25 sn sürdü.Benim işlemci 3700 SanDiego.

X2 ler winrar da C2D lere göre daha performansli, O.C bölümünde böyle bir baslik var Cpu larinizi winrar performansi diye... En iyi sonucu 2950Mhz ye hiz asirtilmis bir Opty 170 almisti... Hatta 3.6GHzlik E6400 den daha hizliydi yanlis hatirlamiyorsam

bahsedilen 3700 sandiego tek çekirdekli,benim athlondan tam 11 dk daha hızlı.Ben bu işi anlamadım.
    arkadaş benim çıkarttığım zamandan daha iyi bir sürede rara sokmuş.Bu neredeyse imkansız.hatta imkansız.

Şimdi ayıp ettin işte dostum bizde yalan olmaz.Benim işlemci alnının akıyla o sürede sıkıştırma yaptı hile falan yok fakat sıkıştırılan dosyaların çeşitliliğine göre o süre değişebilir hiç bir işlemcide sabit olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hdd 160 gb

Şimdi ayıp ettin işte dostum bizde yalan olmaz.Benim işlemci alnının akıyla o sürede sıkıştırma yaptı hile falan yok fakat sıkıştırılan dosyaların çeşitliliğine göre o süre değişebilir hiç bir işlemcide sabit olmaz.

bende zaten yalan demedim.işlemci Hileli olabilir dedim
    Ama benim athlondan 1 dk falan değil tam 11 dakika hızlısın
    ayrıca yalanla suçlamam haddim değil,ama inanasım gelmiyor pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Mayıs 2007; 0:23:45 >

• saglam programlarla çalışmıyorsanız çok fazla bişe beklemeyin
    ancak bir illustratorde live trace özelligi var bendeki 2500+ işlemci ve 756 miydi neydi :D o yetersiz ramlerle işlem yapmaya kalktgıdımda bilgsiayar kafayı yiyor diyebilirim ancak bir C2duo da otomatik pilota bagliyor ve kafayı yiyorsunuz ama günlük kullanımda film izlemek internette takılmak odur budur oyun oynamak ki ekran kartın dandikse işlemcine bişe söleme :) için yeterli normal bi işlemci...
  • @Hirotaro

Benim yöntemi dene.Sistemdeki ramin yarısı kadar bir dosyaya sağ tıkla ve önce göndere sonra sıkıştırılmış klasöre tıkla.Bakalım süre farkedecek mi.
  • quote:

@Hirotaro

Benim yöntemi dene.Sistemdeki ramin yarısı kadar bir dosyaya sağ tıkla ve önce göndere sonra sıkıştırılmış klasöre tıkla.Bakalım süre farkedecek mi.

inanılacak gibi değil,süre neredeyse 10 kat düştü

işe yaradı

E4300----> 1 dk 12 sn de yaptı (9 dk civarındaydı)
    athlon ise----> 3 dk dan biraz yüksekte (10 dk evvel bitirdi)

toplamda 2 işlemcide 10 kat farketti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Mayıs 2007; 0:42:33 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.