Şimdi Ara

C2DUO fiyasko (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

@Hirotaro

Benim yöntemi dene.Sistemdeki ramin yarısı kadar bir dosyaya sağ tıkla ve önce göndere sonra sıkıştırılmış klasöre tıkla.Bakalım süre farkedecek mi.

inanılacak gibi değil,süre neredeyse 10 kat düştü

işe yaradı

E4300----> 1 dk 12 sn de yaptı (9 dk civarındaydı)
    athlon ise----> 3 dk dan biraz yüksekte (10 dk evvel bitirdi)

toplamda 2 işlemcide 10 kat farketti

Sonuçta dosyalar sıkıştırıldığına göre mesele yok demektir. Açarken daha da şaşırabilirsin.

• quote:

quote:

Bunlar test değil ve geçerliliği yok ki arkadaşım. Yani dosya boyutuna bakın, birinde 120MB ın üstünde diğerinde ise 30MB ın altında.

ilk 25 saniyede Sıkıştırma hızı belirleniyor zaten.Test geçerli niye geçersiz olsun ki.3dmark testleri gibi bununda pratikle uzaktan yakından alakası yok ama olsun test işte.

Ama o testlerde bir stnadart var. Buradakilerin geçerliliği yok çünki.

Sıkıştırılan dosya doc uzantılı mı txt uzantılımı, mp-3 uzantılı mı, avi uzantılı mı? Tek dosyamı sıkıştırılıyor yoksa 200 tane dosya mı sıkıştırılıyor, hiçbir standart yok.

Ben bitirme süresinden de bahsetmiyorum o veri hızından bahsediyorum. Sonuçta 20MB lık iki dosya uzantışına veya kaç parça olduğuna göre çok farklı sürelerde sıkıştırılabilinir. Bu da ne demek saniyedeki işlenene veri sayısı faklı demek.

Öncelikle bir işlemci sıkıştırma işlerinde iyi olmak istiyor ise önce SPi birincisi olacak sonuçta sıkıştırma işlemi matematiksel ağırlıklı bir iş var ve matematiksel ağırlıklı işler için en iyi programlardan biri SPi diyebiliris.

________________________________________________________________________________________

@Hirotaro

Dediğim gibi belirli bir standart yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 29 Mayıs 2007; 13:48:53 >

• Arkadasim fiyasko demissinde bence senin sistemin fiyasko olmus o kadar parayi islemciye vericegine alsaydin E4300 kalaniylada duzgun bir ekran karti alsaydin
  • benimde hdd yüzünden sistem açılışta yavaş fakat ben bir p4 3.0 kullanmıştım cod2'deki açılış arasında 10-12 sn fark var diyebilriim...

sistem yavaşlığı benim bildğim HDD yüzündendir.Ne kadar büyürse hdd o kadar yavaş olur sistem...
  • Yok büyürse değil o hdd'den hdd'ye değişiyor. Yani bi markanın 80GB olanı en hızlıyken diğerinin 200GB'lığı aynı markanın 80'liğinden daha iyi olabiliyor. Anlamanın tek yolu benchmark
  • hdd ne kadar buyuk olursa o kadar hızlı oldugunu soluyordu speed step

yoksa ben yanlıs mı okumusum
  • Bu ne kadar saçma ve gereksiz bir konu; Arkadaş bil. müh. öğrencisi olduğunu söylemiş ancak yazdıklarından anladığım kadarıyla çok parlak bir öğrenci değil.

3 sene önce Bilgisayar Müh. bitirdim ve o günden beri mesleğimi oldukça büyük bir şirkette yapıyorum.
    Bilgisayar mühendisliğinde ilk derse Introduction to Computer Engineering dersinde söylenir; Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır diye..
    Ayrıca arkadaş üçüncü sınıfta mikroişlemci mimarisi ve Distrubited Software Design dersinde sizin bu anlattıklarınızın neler ifade ettiğini daha rahat anlayacaktır.
    Sen gidip E6700 işlemci al üzerine x1550 ekran kartı ve 4 gb 533 mhz ram tak işletim sistemin 32 bit XP olsun sonra yavaşlıktan performans farkı olmadığından şikayet et.
    Bunların yanlışlığını anlamak için kimsenin Bil. Müh. olmasına gerek yok.
    Saygılarımla
  • Yaw hakkaten arkadaşların da dediği gibi hem bilgisizsiniz hem de '' Paramla rezil oldum,Parayı sokağa attım'' diyerekten başkalarını da suçlamaya yelteniyorsunuz..
    Öncelikle Pentium D ile C2D işlemciler karşılaştırılamaz ibie. Aynı ketegorilerde bile değiller.
    Ama tabi sen sadece internete gireyim, müzik dinleyeyim,X1550 ekran kartıyla oyun oynayayım dersen tabi bi fark anlamazsın.
    Öncelikle sizin oyunlarda yaşadığınız kasılmaları aşmanız için öncelikle X1550 ekran kartını değiştirmeniz gerekiyorsdu.
    O ekran kartıyla 100GB ram de taksan 38 çekirdek işlemci de taksan nafile...(Donanımı biraz fazla abarttım galiba )
    DC++ 'ın da işlemciyle alakalı bir program olduğunu sanmıyorum. Sonuçta paylaşım programı.Veri aktarım hızı ile alakalı..
    Bu da daha çok HDD ile alakalı..
    Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan bilinçsiz tercihler yapıp da ondan sonra böle insanları suçlayıcı tavırlarda bulunmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 31 Mayıs 2007; 13:36:47 >

• Olurmu öyle şey arkadaşlar ya.Bendede pentium D vardı.1 ay önce e6700 e geçtim ve fark inanılmaz.İlk defa sahip olduğum bir bilgisayadan şikayetim yok.
    KESİNLİKLE Core2Duo...
    Her kuruşuna değer..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glycerine1111 -- 31 Mayıs 2007; 21:15:33 >
  • adam konuyu açıp kaçmış yaaa
  • d930 dan e6300 e geçinde çok fark hisettim (daha sonrada 6400 e ge.tim) ben sen o işlemciyle fark hissetmiyorsan kesinlikle sistemde bir sorun vardır. Bu arada speed step kapalı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 31 Mayıs 2007; 21:42:17 >
  • Konuyu açan arkadaşı "Şikayet Etmek" istedim ancak bütün yorumlarını okumak için bile dayanamadım. Arkadaşımız sanırım biraz çalışıp mühendis olmuş ve artık bütün kapıların ona doğru açıldığını sanıyor(sonlarda okumadığım mesajlarında düzeldiyse bu tutumu, kusuruma bakmasın). Kendisi E6700'den ne bekliyormuş? Ayrıca bilgisayarında ne yapıyormuş da ne bekliyormuş, DC++ gibi bi yazılımdan ne derece verimli bir işlemci kullanımı beklenebilir ki? Evet, normal kullanıcı tipi yazılımlarda çoğu işlemcinin hiçbir farkı yok, zaten olsaydı şu anda milyonlarca kişi o yazılımları kullanamıyor olurlardı, ancak profesyonel düzey yazılımlara gelindiğinde bu farkı anlayabiliriz.

Ayrıca yine arkadaşımızın "4 çekirdekli olmadıktan sonra bi fark olmaz" diyen Bilgisayar Müh. öğretmenini de ayrıca kutluyor, kendisini Tübitak'a davet ediyorum, mikroişlemci konusunda eminim Tübitak'ın o hocadan öğrenecek çoooook şeyleri vardır.

Aralarda bazı 700MB'lık sıkıştırma benchmarkları gördüm ancak dosyalar aynı olmadıktan sonra bunların hiçbir önemi yok, dosya tipi ve içeriğine göre sıkıştırma hızı çok değişir, belki WinRAR'ın içindeki benchmark testi daha doğru bi sonuç verebilir.

• Aynen söylediğiniz gibi 700 MB lık dosyanın süresine bakmak yerine sıkıştırma algoritmasını bilmek ve içeriğini analiz etmek lazım. Dosyaların içeriklerinin avi olduğunu kabul etsek bile içerik farkından dolayı süre değişiklik gösterebilir. Anlaşılacak şekilde söylemek gerekirse Avi ,mpeg, txt olarak 700 er MB'lık dosyaların süreleri farklı olacaktır. Bu yüzden yanlış bilgi edinmeyin, bu sağlıklı bir ölçüm değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Yok büyürse değil o hdd'den hdd'ye değişiyor. Yani bi markanın 80GB olanı en hızlıyken diğerinin 200GB'lığı aynı markanın 80'liğinden daha iyi olabiliyor. Anlamanın tek yolu benchmark

böyle dememin sebebi 80gb seagate sata2 hdd 200 gb sata2 hdd'den daha hızlı çalıştığını hissettim sistemde o yüzden söyledim..
  • quote:

quote:

quote:

@Hirotaro

Benim yöntemi dene.Sistemdeki ramin yarısı kadar bir dosyaya sağ tıkla ve önce göndere sonra sıkıştırılmış klasöre tıkla.Bakalım süre farkedecek mi.

işe yaradı

Sonuçta dosyalar sıkıştırıldığına göre mesele yok demektir. Açarken daha da şaşırabilirsin.

Bu resmen süper bir paylaşım :) Amd 3500+ 2 GB DDR400 le denedim ve sonuç mükemmel 70 sn de illustrator 410 MB setup ını sıkıştırdı.10 sn de çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maqician -- 1 Haziran 2007; 15:00:52 >

• quote:

quote:

quote:

@Hirotaro

işe yaradı

Hahahah Denedim şimdi, anthlon 3500 ve 3gb ramle 700mb boyutundaki filmi 3 dakikada sıkıştırdı...Çok teşekküler :)

• benim bildiğim kadarıyla çoğu uygulamada tek çekirdek / çift çekirdek farkındansa saat hızı daha önemli oluyor. yani çift çekirdekli 2000 mhz hızında bir işlemci, tek çekirdekli 2600 mhz hızında
    bir işlemciden çoğu işlemde (oyunların ilk yüklemelerinde, bilgisayarın ilk açılışında vb) daha yavaş kalıyor

eski sistemim
    amd3700+ san diego
    msi nf4 sli
    2 x 1024 ddr 400 dual
    Inno 3d 6600GT

terfi ettiğim sistem
    c2d6300
    asus p5b
    2x1024 ddr 800
    Inno 3d 6600GT

sonuç
    bırakın hızlanmayı birçok işlemde yavaşlama olmuş ve tarif edilemez bir hayal kırıklığı

en son yine bir değişim ile imzamdaki anakart/işlemci/ekran kartına geçtim. son durum : özellikle oyunlarda ciddi iyileşme (ki neredeyse tamamen ekran kartına bağlı) ve ön yüklemelerde biraz hızlanma.

son olarak, benim düşüncem mevcut xp ve uygulamalarda ortalama bir işlemci (intel amd farketmez) iyi bir anakart iyi ram ve çok iyi bir ekran kartı güzel sonuçlar verecektir. Yani donanım içinde önce anakart sonra ekran kartı sonra işlemci sonra ram derim ben

• İYİ BİR İŞLEMCİ ALIYORSAN 150-200 DOLARIN AŞAĞISINDA BİR ANAKART ALMIYACAKSIN...

ASUS P5B İLE ÇEKİYORUM İŞTE..
  • @mesutkececi

Sayın arkadaşım demekki bu durumda Pentium işlemciler oyunlarda rekorlara imza atacak.

Saat darbesi hızı ile alakası yok performansın farklı mimarilerde.

Öncelikle AMD işlemciler Pentium serisine göre darbe başına daha fazla iş yapar. Core mimarili intel işlemciler de AMD şlemcilere göre darbe başına daha fazla iş yapar.

Yani 1.86GHz lik Core mimarili işlemci ile 2.2GHz lik AMD yi GHz olarak karşılaştırmanız çok saçma olur.

Yani sizin yaptığınız mantıksız olmuş. O ekran kartını intel sisteme takacağınıza gidip AMD sistem aldınız ve ona taktınız yani. Hem de AM2+ çıkacak, AM2 ölecek iken öyle mi?

Yani gidip 170$ işlemciye bir de ayrıca anakarta para verdiniz. İşlemciyi satıp bir üstünü almak ya da hızaşırtma uygulamak hiç aklınıza gelmedi.

Bu arada belirteyim bilgisayarın açılış hızı, oyun yüklemeleri HDD hızına bağlıdır işlemci hızına değil.

Yani lütfen gerçekleri ortaya koyun, bildiklerinize göre değil deneyiminize göre yorum yapın.

Zaten aşağıda da klavyenizden "-muş" uzantısı gelmiş. Yani bu sizin deneyiminiz değil, başkasından duyduğunuz birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 6 Haziran 2007; 8:03:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: etnies

kısaca tartışmaya gerek yok burda insanlardan tek isteğim ABARTI OLMAYAN ŞEYLERİ ABARTMASINLAR VE İNSANLARI ETKİMESİNLER sonuçta normal bir kullanıcı için fark yok

kısaca 515 ytl ye değer hiçbirşey yok ORTADA

Ah be kardeşim ben burda bas bas bağırdım CPU'nun oyunlara çok fazla etkisi yok diye benim ne bilgisizliğimi bıraktılar ne cahilliğimi.Şimdi c2d ya 515 ytl bayılmış birisinin ağzından bunları duymak ne güzel.İşlemci ekran kartına dar boğaz yaratmasın yeter.Şimdi bu söylediklerimden sonrada kesin yine çıkacak sen ne anlarsın cinsinden birşeyler söyleyen birisi ama alıştım ben artık.DH forumlarındaki seviye böyle maalesef.Ekran kartı birinci etkendir oyunlar için.Windows performansı içinde ben artık şuna kanaat getirdim:Çift kanaldan çalışan hızlı ramler şart.İşlemci tabiki önemlidir.C2D'da çok kaliteli bir işlemcidir ama sende söylemişsin bak normal kullanıcı için fark yok diye.Kaçınız CAD programı kullanıyoda c2d'ye ihtiyaç duyuyorsunuz?Sanki uluslar arası projelerde mimar olarak çalışıyorsunuz.İşlemciye 500 milyon verilirmi?Git 8800 GTS al bide AMD X2 tamamdır işte.Bu forumda öyle bir abarttılarki c2dyi sanki al başka hiçbirşeye ihtiyaç yok.Ekran kartın X300 olsun kardeş önemli değil nasılsa c2d vara döndürdüler olayı.Asıl bu tiplerin donanımdan ne kadar anladığını etraflıca tartışmak lazım.Sonuç olarak daha yazsam yazarımda gerek yok.Parana gelince fazla üzülme bu sana ders olsun o işlemci en az 4-5 sene idare eder.Bundan sonraki yatırımını ekran kartına yap ve işlemciyede dokunma.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.