Şimdi Ara

C2DUO fiyasko (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pent D default tan 757mb ram çıkardım 18 sn sürdü.

Not:film dosyası(avseq).Tek dosya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 28 Mayıs 2007; 4:28:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

valla oyun dersen eger ıntelde sıkıntı var bıraz kasma var.testelrde o kasmayı goremıyoruz.ondan dolayı yukske cıkıyor testlerde ıntel.ama oyunu tam anlamıyla oynadıgınız zaman belleı oluyor kasmalar.ıntel su an amd den cok ııde olsa gene oyunlarda amd daha ıı.cunku oyunu oynayıp test edınce anyacaksınız.ama ıntelve amd yı sadece bı on testlerden gecırıp ıntel daha ıı demenız dogru olmuyor.oyun alıcaksanız hep demısımdır amd x2 alın dıye.ne kadar cok deger gosterırsenız gosterın oyunları kendınız oynamadıgınız surece anlayamazsınız farkın ne olup olmadıgını

bıde ramı 4gb degılde sadece 2gb tek olarak kullan.belkı ramlarden dolayı takılmalar olabılır.cunku ben 4adet 1gb ddr 400mhz ram kullandıgımda ramlar 333mhz gorunuyordu.4gb kullanmak ne kadar ıı orası suphelı.16gb ramlaı anakartlar var ama takınca ıslevı ıı olacak mı orası mechul.onun ıslemcı degılde bırazda ram abak.ramların chıperlıne dıkkat et

rami yeterli olan ve sıcaklık sorunu olmayan hiçbir intel işlemci oyunlarda kasmaz.heleki c2d nin kasması imkansız.bu görüşü nereden edindin?kaç tane c2d işlemcide bu soruna şahit oldun?amdlerin 4 ramde sorun çıkarması normal çünkü bellek kontrolcüleri işlemciye entegre ve bunun bazı kısıtlamaları var.ama yeni amdlerde frekansı 333 e düşürmene gerek yok.rpc yi 1T den 2T ye çeksen yeterli.p4 3.0 prescott,clawhammer 3400+,winchester 3200+,venice 3000+,pd 820,pd930,c2d e6300 ve cd 1.66 kullanmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki ne intellerde ne amdlerde sıcaklık sorunu olmadığı sürece oyunda kasma olmaz.varsa sorun ekran kartında,ramde ya da anakarttadır.lütfen uydurmayın böyle şeyler.

• sistem ancak en zayıf halkası (parçası) kadar iyidir

isterse X6800 olsun.ekrankartı X1550 gibi ise ve de oynayan oyun STALKER yada SCDA ysa .oyun kasmaya başlar.ama işlemciyi kasamaz.Ekrankartını kasar ve sana bariz hissettirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

sistem ancak en zayıf halkası (parçası) kadar iyidir

isterse X6800 olsun.ekrankartı X1550 gibi ise ve de oynayan oyun STALKER yada SCDA ysa .oyun kasmaya başlar.ama işlemciyi kasamaz.Ekrankartını kasar ve sana bariz hissettirir.

Bu yorum günümüzde bariz doğru...

Güzel tespit Hirotaro
  • quote:

sistem ancak en zayıf halkası (parçası) kadar iyidir

Zaten vista kullanan arkadaşlar bilirler. Vistanın sistemimize verdiği puan sistemine verilen en düşük puana eşittir.

Ancak bende X2 3600+ ya geçerken Athlon 64 3200+ ve Sempron 2800+ işlemcilerden sonra çok büyük eğişiklikler bekliyordum ve şunu gördüm benim yaptığım işler belli ve bunlar için Sempron 2800+ bile yeterliymiş. Ancak insan merakının önüne geçemiyor malesef. Bu noktada performans artışı yok demek insafsızlık olur ama benim görebileceğim bir performans artışı yok. Tek katkısı artık CD yada DVD yakarken beklemem gerekmiyor. Oyun oynayabiliyorum yada farklı şeyler yapabiliyorum. Bu arada bende C2D leri merak ediyordum işlemci ve anakartımı takas a verecektim neyse artık benim için ekstra bir getirisi olmayacaktır. Oyunlardaki 2-3 fps artışı kalsın

• Bence çok saçma bir konu olmuş. Bir sistem ona ait bir parçanın darboğaz oluşturmasından dolayı kasar. Burada da darboğazı ekran kartının oluşturduğu gün gibi ortada. O sisteme X1550 takıp Core 2 Duo'dan şikayet etmek çok yanlış birşey.

Sen Ronaldinho'yu 3. ligden bi takıma transfer et sonra da takımın performansında neden artış olmadı bu ne dandik oyuncu de, çok abartmışlar bu adamı de. Aynen böyle oldu yani
  • Yaw beyler neden hala sorun şunda yada bunda diye sallıyorsunuz.Sorun falan yok.Benide bir arkadaş dual core 3.4 tten core 2 duo alayım diye zorladı durdu.Akıl var mantık var ekran karın ve ramin yeterli olduğu sürece 3.4 işlemciyi zorlayacak oyun mu var ortalıkta?
    Yok grafik programları yok dosya sıkıştırıp açma.Kaç defa dosya sıkıştırıp açıyoruzki?
    SAdece güncel olsun diye parçalara bir dünya para ödüyoruz ve bunun boşuna olduğunu istemesekte kabul etmeliyiz.
  • Ekran kartına göre değişir o. Eğer 8800 serisi aldıysan emin ol ki işlemciyi zorluyor(eğer P4 3.2GHz falan varsa kötü oluyor) Dosya sıkıştırma falan bence de hikaye ama oyun için ekran kartın sağlamsa işlemci de gerçekten etkilemeye başlıyor
  • Haspinallah milivel vecir hala e6700 le performans artışı olmadı diyor DC++ diyor yaw bende e6300 var bastım OC yi deli gibi sıkıştırma rar açma aklına ne gelirse işte çok güze lkasmadan yapabiliyor. windowsta ise sempron 2800 ile aynı. Oyunları saymıyorum bile zaten.
    Enteresan valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankardes -- 28 Mayıs 2007; 8:23:25 >
  • Arkadaşlar başlığı açan arkadaş forumda gereksiz yazılar yazma eğilimi olan bir arkadaş sanırım. Adam başka bir topicde Pentium D serisi ile Pentium E nin aynı işlemciler olduğunu iddia ediyor. Ve kendi elindeki ve çok memnun olduğu Pentium D!yi tavsiye ediyor. Daha öncede "Dünyadaki en hızlı bilgisayar hangisi bilin bakalım"başlıklı abuk bir başlık açmıştı. (başlıktan tam emin değilim ama mantık bu) . Birçok arkadaşımız burada çok uğraşmış,dosyalar sıkıştırmış, yazılar yazmış, fikir vermiş ama sanırım boşuna uğraşmışlar. Tabi kimseyi suçlamıyorum ve de hedef göstermiyorum ama bu arkadaştan daha bu tarz baya bir mesaj göreceğiz gibi geliyor. Kaale almamanızı tavsiye ediyorum, çünki bu arkadaş bizle oyun oynuyormuş gibi geliyor bana. Tabi bu benim nacizane fikrimdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Arkadaşlar başlığı açan arkadaş forumda gereksiz yazılar yazma eğilimi olan bir arkadaş sanırım. Adam başka bir topicde Pentium D serisi ile Pentium E nin aynı işlemciler olduğunu iddia ediyor. Ve kendi elindeki ve çok memnun olduğu Pentium D!yi tavsiye ediyor. Daha öncede "Dünyadaki en hızlı bilgisayar hangisi bilin bakalım"başlıklı abuk bir başlık açmıştı. (başlıktan tam emin değilim ama mantık bu) . Birçok arkadaşımız burada çok uğraşmış,dosyalar sıkıştırmış, yazılar yazmış, fikir vermiş ama sanırım boşuna uğraşmışlar. Tabi kimseyi suçlamıyorum ve de hedef göstermiyorum ama bu arkadaştan daha bu tarz baya bir mesaj göreceğiz gibi geliyor. Kaale almamanızı tavsiye ediyorum, çünki bu arkadaş bizle oyun oynuyormuş gibi geliyor bana. Tabi bu benim nacizane fikrimdir.

her mesajında bilg. müh. öğrencisi olduğunu da vurgulamış. bu herşeyi bildiği anlamına mı gelio ki ?

elindeki 1550 ekran kartı ile quadcore'a dahi sahip olsan alacağın sonuç aynıdır. Ramlerin 533mhz olması da sorun bence. 6700 e o kadar para vermişin DDR 800 mhz içinde biraz kıysaydın parana. işletim sistemin sata disk üzerine mi kurulu ?

• o işlemciyle ne o ramler nede o ekran kartı gitmiş

ramler DDR400lerden farksız olan 533mhz

işlemciyi E6600 alıp ramleri kaliteli 800mhz alsaydın daha iyi olabilirdi
  • aynen katılıyorum, performans artışı olmazmı ya? bakın bir örnek vereyim benim işim gereği ,reklam sektöründe yani, şu anda e6400@3,2ghz kullanıyorum ve bu sisteme xp3200+ dan geçtim gözlerime inanamadım! aynı anda 2-3 ağır programı çalıştırıyorum (corel pscs2 freehand v.s. ) sorunsuz çalışıyorum, performans farkını genelde bu tür çoklu işlemcilere dayalı uygulamalarda hissedersiniz, oyunda ise yukardada bahsedilen gibi sistemin en zayıf halkası sonucu belirler, sen o kurduğun e6700 lü ssisteme koy bakiim 8800gtx'i sonrada eski sistemine tak dene nasıl farkettiğini görürsün!
  • Merhaba,

Geceden beri 30 tane soru sordum belki 5'ine cevap aldım onlar da yetersizdi. Size sorunu çözme yolunda başarılar diliyorum, umarım sonuca ulaşırsınız...

Teşekkürler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Bence çok saçma bir konu olmuş. Bir sistem ona ait bir parçanın darboğaz oluşturmasından dolayı kasar. Burada da darboğazı ekran kartının oluşturduğu gün gibi ortada. O sisteme X1550 takıp Core 2 Duo'dan şikayet etmek çok yanlış birşey.

Sen Ronaldinho'yu 3. ligden bi takıma transfer et sonra da takımın performansında neden artış olmadı bu ne dandik oyuncu de, çok abartmışlar bu adamı de. Aynen böyle oldu yani

+1905 bu kadar yorum yeterli bence

• vay intel vayyyy
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: etnies

hdd 160 gb

winrar 703 mb rarladım şimdi oda 9dakika 15 sn de son buldu media player ve internet etki edermi bu hıza bilmiyorum

Merakımdan ben de şimdi 725 mb rarladım tam 2 dakika 25 sn sürdü.Benim işlemci 3700 SanDiego.

bende şimdi athlon 3500 le rarladım 13 dk 25sn sürdü (696mb)

sen sakın rardan çıkarmış olmayasın

X2 ler winrar da C2D lere göre daha performansli, O.C bölümünde böyle bir baslik var Cpu larinizi winrar performansi diye... En iyi sonucu 2950Mhz ye hiz asirtilmis bir Opty 170 almisti... Hatta 3.6GHzlik E6400 den daha hizliydi yanlis hatirlamiyorsam

• KAc defa söyledim... Normal kullanimda birakin X2 3600+ ile E4300 arasindaki farki hissetmeyi Qx6700 le bile arada fark görülemez...

Eger fark görmek istiyorsan al bir D915, Qx6700 fiyatina da 4 lü raid raptor yap... Bak pc ucmuyor mu o zaman

Ama keramet islemcide degil Raid de
  • quote:

oynadığım oyun ise counter strike ın en son sürümü olan 1.19 source versiyonu grafikleri orta düzeyde bir oyun
    birde hitman blood money ondada bi değişiklik alamadım kastığı yerde gene kasıyo

burda herkezin ortak görüşü oyunda fark çok büyük olur ekran kartı ne olursa olsun denmişti

ama ben söyleyimmi normal kullanıcı için fark sadece 515 ytl diğer fark SIFIR hiç bir fark yok

Arkadaşım bu forumda bunu söyleyen biri olamaz, olsa bile taşa tutulurdu.

Bunun dışında burada herkese özellikle indirim olacağı için E6700 tavsiye etmiyoruz. Onun yerine E6420 al diyoruz. sana kim ekran kartı ne olursa olsun çok fark olur dedi ve bu işlemciyi önerdi.

Bunun dışında bahsettiğin eğer masaüstü performansı, winamp vb uygulamalar ise tabiki fark olmaz.

Yani bu yorumlar mantıklı değil.

quote:

Orjinalden alıntı: bilek
    Bendede Yavaşlama sorunu vardı Tamamen samsung hd'lerden Kaynaklanıyor Başka Marka Kullan Nerdeyse 100%80 fark ediyor Birde samsung Hd leri Kimse Övmesin Piyasadaki En Kütü Hd Hangi Serisi Olursa Olsun

Hız İstiyorsan Western Digital Şaşma

Arkadaşım böyle bir şey 1000RPM lik WD ile 7200 lük samsungu karşılaştırman durumunda bile mümkün değil. %100 fark öyle mi? Yani teorik artış değerinden bile fazla artış oluyor öyle mi. Yani - seviyelerde bir kayıp var.

quote:

kısaca tartışmaya gerek yok burda insanlardan tek isteğim ABARTI OLMAYAN ŞEYLERİ ABARTMASINLAR VE İNSANLARI ETKİMESİNLER sonuçta normal bir kullanıcı için fark yok

kısaca 515 ytl ye değer hiçbirşey yok ORTADA

Arkadaşım şu yoruma sadece bir cevap var.
    Kullanmasını bilene. Yani sen işlemciye yüklenmeyip işlemcinin bir farkı yok dersen bu senin hatan.
    Kullanmadığın bir şey için kötü demek ne derece doğrudur.

quote:

onuda indirmeye çalışıyorum şimdi hocam

download başlamadı daha net biraz zayıf

daha öncede super pi testi uyguladım ama bana bi getirisi yok testin

sadece yakındığım konu ne biliyormusun burda işlemciyi anlatırken yerlere göklere sığdıramadılar pentiumD onun yanında P3 gibi kalır dediler bende inandım aldım

ama hepsi boş ortada bişey yok

Evet arkadaşım PD P3 gibi kalır onun yanında yorumda hata yok. Ama sen kullanmıyorsun ki işlemciyi. De ki bana şu oyunda aynı FPS yi aldım PD %100 dü, E6700 de %100 kullanıyor ve FPS aynı de.

Yani sen bugatti alıyorsun önceki arabanda 5 inci viteste yaptığın hızı bugatti de 2. viteste yapıyor ve hız aynı diyorsun. Yaşanılan olay bundan ibaret ya da sistemde ciddi bir sorun var.

@AteshBey

Ateş diyoruz da kime diyoruz di mi? Yani anlamıyorum millet ihtiyacına göre bir şey alır bizimkiler herşeyi alıyor. Önceleri Allahtan yurt dışındaki gibi TV satışları yok diyordum şimdi analoğa da girdiler. dedim şimdi çivisi çıktı işin.

Aynen dediğin gibi arkadaş masaüstü performansı arıyor ama yanlış yerde.

Dörtlü bir raid ile biraz abartı olabilir ama celeron bile uçardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 29 Mayıs 2007; 9:12:24 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.