Şimdi Ara

C2DUO fiyasko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pentium4 3.06 dan sonra pentium D 3.2 4mb işlemci aldım ve iksinin arasında oyunlarda olsun programlarda olsun çok büyük fark vardı

ve burda size danışarak geçen hafta core2duo E6700 işlemcisini aldım ve oyunda olsun programlarda olsun bi fark göremedim. sorunu anakartan dedim ama tüm bios updateleri yaptım anakartım DS3 gigabyte verdiğim okadar para boşunamı gitti yada benmi bişeyleri yanlış yapıyorum.
    işlemcinin tüm ayarlarını stabil yaptım biostan ama inanın sn bile farklar bile çok az oluyo kasan oyunlar gene aynı programlarda yüklenipte donduğu yerlerde aynı kısacası şimdi işlemciye verdiğim 515 ytl havayamı gitti hatta windows pentium D den daha yavaş çalışıyor.

• nasıl yani performans aynı mı ..artış varda çok az mı ?daha mı az performans var
  • BAZI PROGRAMLARDA ÇOK AZ ARTIŞ VAR
    çoğunda hiç yok
    windows geçişlerinde yavaşlama var
    oc de yapmadım
  • Merhaba,

Windows'u yeniden kurdunuz mu?

Teşekkürler,

Hicks
  • herkez öyle bir anlattıki hatta gözünü kırpmadan al dediler bende öyle yaptım 515ytl verdim ama bakınca ortada ciddi birşey yok
  • windows geçişlernde yavaşlama var ..valal bunda işlemciden olduğunu sanmıyorum..işlemcini pi testine bir sok ordan sağlıklı bir sonuç alınabilir prblemin olup olmaması..windowsun yavaşlığı bence ya hdd den ya da windows un kendisinden olabilir.
  • işlemcinin gelmesiyle format attım gene düzgün bie şekilde sırasıyla programlarımı yükledim ondan şaşırdım ya değişiklik yok diye

acaba vistamı kursam

işlemciyi pi testinede soktum bi problem sorun yok
    hdd 1000rpm problemsiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Tüm bileşenlerinizi detaylıca yazar mısınız lütfen?

Teşekkürler,

Hicks
  • arkadaşta söyledi fark göremezsin fazla diye inanmamıştım ama doğru çıktı
  • oyun konusnda ekran kartını x1950 ve yukarı değilse fark göremezsiniz.
    normal kullanımınız internet winamp vs ise yine fark göremezsiniz.
    farkı video convertte photoshopta ve corel draw tarzı programlarda görürsünüz.
  • E6700 işlemci
    DS3 anakart
    1000 rpm ve 7200 rmp samsung hdd
    asus radeon x1550 ekran kartı
    orjinal xp pro 32 bit
    400w ps
  • zenani nin dediği gibi saten normal prgramların kendi çapları belli uzerlerine çıkamazlar aradaki farkı işlemciyi hakkı ile zorlayacak prgramlar ile kullanırsanız verim alabilirsiniz..bu aynı yeni alınan arabanın moturunu açmak için uzun yola çıkmak gibi .
  • walla okul içi DC++ paylaşım programında (bu piyasadaki en çok kasan bir program ) fark yok denecek kadar az

sn 15 mb la download ediyosun bu programda
  • Durumun vista yı kurduktan sonra düzeleceğini sanıyorum ancak xp bile olsa böyle bir sorunun bu denli ciddi bi şekilde yaşanması çok ilginç...Umarım bu sorunun çözümü olur çok merak etdim nedenini...
  • sistemin özelliklerini ayrıntılı yazsan iyi olur.(hdd yi rami vs vs.) önemli detayları vermemişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymunkral -- 28 Mayıs 2007; 1:57:45 >
  • bilgisayar müh. hocasını dediği fiziksel 4 çekirdekli işlemci olmadıktan sonra hepsinin arasında fazla bir fark yok durum ticari alma dedi

ama herşeyden çok istedim bu işlemciyi

ne arkadaşa uydum ne hocaya ama durum ortada
  • bence ekran kartının bir işlevi yok
  • walla bencede ekran kartı sadece işlemciye ana yardımı yapar fazla bi önem taşımaz grafikleri dahada açar ama kasılmalara fazla engel olmaz

ram 4 gb dual ddr2

benim anladığım olay kısaca kazık attı intel

yani ortada abartılacak birşey olmadığını gördüm

pentium 4 yada celeron a göre abartı ama pentiumD ve core 2 duo ların alt modellerine göre farkı anlamak çok zor
  • burda bana birisi demişti bende aynı haltı yedim diye

kaliteli anakart kullandıktan sonra paylaşımlı L2 ile sabit L2 nin arasında görünmeyecek fark olur demişti

ona gerçekten hak verdim
  • Merhaba,

Performansa etkisi olabilecek en önemli parçalardan biri olan RAM hakkında bilgi yazmamışsınız...

Bu arada yavaşlıktan kastınız nedir? Oyunlarda yavaşlıktan bahsetmişsiniz; Kullandığınız ekran kartı için Pentium D bile fazla, elbette sadece C2D ile oyunlarda performans bekleyemezsiniz.

Teşekkürler,

Hicks
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.