|
Bildirim
|
Ben olsam bluehdi eat6 308 bakardım.
|
36kmh ile 30kmh arasında baya fark var. Benim daha trafiksiz gittiğim dönemde 38kmh ortalama ile tüketimim 6.2lt idi fakat motor yeniydi ve kış dönemiydi. Şimdi olsa o hızlarda 6'nın altına iner. Normal kullanımda 30kmh hızlarda geziyorum dediğim gibi, tüketimi 7'den hesaplayarak düşün. C4'e göre illaki yakıt masrafın artacak, fakat 1.5 sky verimli bir motor.
Otomatik şanzımanda sadece tek bir dönem üretilen seride sıkıntı varmış, oda zaten kendini hemen belli ediyordu. Bu seri dışında sorun yaşayan yok, çok çabuk kitleyen, manuel gibi direkt çalışan hızlı bir şanzıman. Tüketimi pek arttırmıyor ve vites küçültmeleri, gaz emirlerine cevapları çok sportif ve çabuk. Yine de 2017'erdeki gibi devir yüksek tutan bir sport modu olsa iyi olurdu. Sürüş kalitesi gerçekten 9/10 denecek araçtır, altyapı kalitesini hissettirir. Hatta 16 jantlı Golflerde olan o arka aks sesini, ark arkaya çukurlarda bozulan gövde kontrolünün esamesini göremezsin 18 jantlı Mazda 3'te. Birde bu araçlara çıkan bir servis bülteni var yayın amortisör üst takozu ile birleştiği noktanın üstüne ufak bir parça ve aşağı bir ekstra sönümleyici uygulanıyor, zaten iyi olan sürüş kalitesi iyice artıyor. Süspansiyonun yumuşak olmasının da bunda etkisi var tabi, biraz yatar araç, bende aksesuar katalogundaki eibach spor yaylar var, şuan tam kıvamında. Şu durumda acayip keskin ve direkt yol tutan, Esp tam kapanan, limitleri aşınca bile çok kontrollü ve dengeli, biraz gecikmeli çalışan ama yol hissi ve doğal çalışmasıyla elektirikli bir sisteme göre çok iyi bir direksiyonu olan, motor hariç warm-hatch ayarında bir otomobil. Motor olarak fabrika verisi 0-100kmh 11.8sn der ama tıpkı Civic ve Auris'lerde olduğu gibi deniz seviyesi gps ölçümü ile 10.8lere iniyorsun, başka markaların değerlerini iyileştirmek için yapmadığı hile hurda kalmazken bu adamların böyle kendilerini olduğundan daha kötü gösterme çabasını aklım alamıyor malesef. Telli gaz pedalı gibi gaz tepkileri ve sportif bir sesi olan, düşük olan 150nm torkunun %80'ini 2000 devirlerde veren türünün en iyi örneği denecek bir makina 1.5skyactiv. Fakat Mazda 2'yi 100km'ye 8.5sn'de çıkaran motor, burada yüksek ağırlık-otomatik şanzıman-18jantlar gibi faktörlerine altında haliyle zayıflıyor. Totalde 1.2 tsi seviyesi performans ve tüketim alıyorsun gibi düşün ancak düşük hızlarda onun seriliği yok. Gitmese bile gazlaması zevkli olduğu için bence 1.5sky motor başkadır ama özellikle peugeot'un 1.2 thp motoru ile tüketim performans dengesi olarak başedemez. Arabanın cam ve ayna düğmelerinde ışıklandırma yok, tavan düğmelerinde ışıklandırma yok, arkada havalandırma yok (ayakta var sadece) sürücü camı dışında tek dokunuşlu cam açma-kapama yok, arkada harita okuma lambası yok (arkada bişey okumak falan imkansız bütün ışıkların açılması lazım düğme yok orada) kaput çubuklu, kumandadan camlar kapanıp açılmıyor, böyle günlük hayatı zorlaştırıcı, çoğu alman arabasında 20 yıl önce bile olmayan eksikleri var. Arka pandizot koltuk kasaları, koltuk iskeleti, kumaşlar vs bu tip şeylerin hafif veya ucuz olsun diye yapıldığı belli, fazlaca yol sesi alıyor, bu arabadan sonra Golfe binince havada gidiyormuş gibi geliyor araç. Bu tip şeylerde bir Golf bütünlüğü beklemeyeceksin. Amaca yönelik bir araç, otomobil kullanmayı, estetiği, sürüşle ilgili detayları sevmen, mühendis kafasıyla bakman lazım. Yoksa bu tip eksikleri olmayan daha uygun araçlar var bu sınıfta. Birde şunu ekleyim, bildiğim kadarıyla 18 jantlı modellerde amortisörler farklı, daha kaliteli olması lazım 16 jantlı modellerden. |
Bana göre o paralara dizel otomatik seçeceği olarak en iyi araba 308 blueHdi eat6. Kendim kullanıyorum maşallah çok memnunum. Bence benzinli almayın dizelden sonra pişman edebilir.
|
Dizelden benzinliye geçilmez. Anladığım kadarıyla güzergahınız yoğun bir trafikle geçiyor. Benzinli araç üzer.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 31 Aralık 2017; 15:19:58 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 1 Ocak 2018; 22:56:31 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |