Şimdi Ara

C4 mü, Yeni Ceed mi, Yoksa B-max mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: taşkafa

Bu soruya benim cevabım BANKO B MAX olacak..arabayı alınca iş bitmiyor. Bu araba Türkiye de üretiliyor..yedek parça bol ve ucuz olacak...Bu görünen bir gerçek...Şu ana kadar FORD CONNECT aldım şu parçayı bulamadım diyen bir Allah kulu çıkmadı..B MAX ta aynı durumda olur...Şahsi düşüncem budur....Karar sizin, para sizin..Yazdığınız üç araba için ön far kaç Lira ? Arka stop kaç lira ? Yan ayna kaç lira ? Ön tampon kaç lira ? Bir periyodik servis bakım ücreti ne tutuyor ? iyi araştırın, bakın..

Yeni cesedin orijinal kaucuk paspasi 130 tl. Yeni golfün 200 tl. Ayrıca celik motor yeni ceedin yerli paspasini piyasaya sürecek 50 tye. Diğer markalarda durum nasil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu nasıl bir sorudur ya ? Tabii ki ;

C4 mü, Yeni Ceed mi, Yoksa B-max mi?

Forumdan bir kullanıcının;

Bu ayrı bir tercih meselesi aile arabası için pek uygun olmayabilir ;

• quote:

Orijinalden alıntı: geogenior

quote:

Orijinalden alıntı: askvesen

bakım periyot ve maliyetlerini göz önünde bulundurun. emin olmamakla beraber kia nın servis ücretlerinin biraz tuzlu olduğunu duydum buda önemli bir detaydır. onun haricinde C4 bayağı beğenilen bir araç. B-max e gelince tasarım falan güzel yalnız 75 bg ne olursa olsun o araca kesinlikle yetersiz gelir. o yüzden o seçeneği bence elemelisiniz. bir aracın 13-15 saniye içinde 100 km hıza çıkabilmesi kabul edilebilir bir performanstır. 15 saniye bu kabul edilir performansın üst noktasıdır. 15 i geçen tüm araçların performansları yetersiz kabul edilebilir. Ceed tasarım olarak güzel. malzeme kalitesi hoş duruyor. sorunsuzluk konusunda birşey diyemem lakin performansı oldukça iyidir. ekonomik olarak hdi motor crdi den bir adım öndedir. bu şartlar altında ekonomiklik daha ağır bastığı için benim tavsiyem C4 ten yana olacaktır.

7500 km yağ degisim ve bakım 300 tl. Motorun rodaj donemi bakimi icin 100 tl daha isteniyor. Diğer markalarda durum nedir? Ayrıca tam sentetik yağ kullanacaklar. Kis ayları icin ideal.

Citroende yanılmıyorsam 15 binde bir o fiyata. Rodaj için ekstra istenmiyor

• Ceed doğru tercih olur. Performansı ve dizaynı yerinde sizi uzmeyecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bu soruya benim cevabım BANKO B MAX olacak..arabayı alınca iş bitmiyor. Bu araba Türkiye de üretiliyor..yedek parça bol ve ucuz olacak...Bu görünen bir gerçek...Şu ana kadar FORD CONNECT aldım şu parçayı bulamadım diyen bir Allah kulu çıkmadı..B MAX ta aynı durumda olur...Şahsi düşüncem budur....Karar sizin, para sizin..Yazdığınız üç araba için ön far kaç Lira ? Arka stop kaç lira ? Yan ayna kaç lira ? Ön tampon kaç lira ? Bir periyodik servis bakım ücreti ne tutuyor ? iyi araştırın, bakın..

Yeni cesedin orijinal kaucuk paspasi 130 tl. Yeni golfün 200 tl. Ayrıca celik motor yeni ceedin yerli paspasini piyasaya sürecek 50 tye. Diğer markalarda durum nasil?

Arkadaşlar paspas yedek parça değil, kaç lira olsun olmasın..falanca olmaz filanca olur aman tabana bir türlü pasapas koyulur...KİA CEED diyen arkadaşlar servis dışında hiç bir yerde 35 kuruşluk bir yedek parçası varmı ? satılıyormu ? Kesinlikle servise muhtaçmısınız ? Onu yazın...İnsanlar okusunlar...FORD yedek parça deyince bir tek bakkalrda satılmıyor..birde eczanelerde yok..hepsi 2 gün bir telefonun ucunda. Hakkınızda hayırlı olsun...GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR...saygılarımla..

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar paspas yedek parça değil, kaç lira olsun olmasın..falanca olmaz filanca olur aman tabana bir türlü pasapas koyulur...KİA CEED diyen arkadaşlar servis dışında hiç bir yerde 35 kuruşluk bir yedek parçası varmı ? satılıyormu ? Kesinlikle servise muhtaçmısınız ? Onu yazın...İnsanlar okusunlar...FORD yedek parça deyince bir tek bakkalrda satılmıyor..birde eczanelerde yok..hepsi 2 gün bir telefonun ucunda. Hakkınızda hayırlı olsun...GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR...saygılarımla..

Hocam iyi güzel diyorsunuz da. 0 araçtan bahsediyoruz yedek parça neden konu oldu anlamadım. Ben 3 haftalık ceed kullanıcısıyım parça konusunu bilemiyorum ama..
    5 sene garantim ve kaskom var. 5 sene boyunca zaten servis dışında biryere uğramam, neden sanayiden parça bulma gereksinimi duyayım ki?

• quote:

quote:

quote:

Kianın yedek parça satıcıları var. Ancak modellerini önceki seneden takip ediyorlar. Ceed yedek parçaları, sadece yetkili servislerde mevcut ve yetkili servise muhtaçsınız.

Ancak yedek parça sadece yetkili serviste var diye de araba alımı elenmez. Eğer aracı galeriden değil de yetkili servisten alıyorsanız, 24 saat yol yardımı da mevcuttur. Aracınızın ön camında kocaman 24 saat servis diye bir çıkartma var. Hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum.

Ford araçlarına, sırf Koç a ait olduğu için güvenmem. Neden Ford diye israr ettiğinizi de çözemedim. Renault un parçaları, Forddan daha yaygın. Yedek parça yaygınığı nedeniyle araç tercih edilecekse renault tercih edilmesi daha mantıklı olur. Ama bu tarz düşünce nedeniyle de onyıllardır Şahin-Doğanlardan kurtulamıyoruz. Saatli bomba gibi yollarda cirit atıyorlar. Ne zaman bir Doğan-Şahin gelip de arabama çarpacak diye belirsiz bir stres altındayız.

Ayrıca bir arabanın yedek parçası neden bu kadar önemli? Yedek parça olarak bir araçta ihtiyaç duyulabilecek belli başlı malzemeler vardır. Mazot pompası, hava filtresi, fren balatası vs... Bunları serviste değiştirtmek aşırı pahalı değildir. Forumdakilerin abarttığı kadar değil. Ayrıca 5 yıllık garantisi var aracın. Bu garantiden olmayı kimse istemez.

Geçen haftalarda servisteydim. Bir Ceed sahibini telefonla bakım için arıyorlardı. Araç alınmış ve hala servise uğramamış. Araç 30.000 de. Garantiden çıkmış o ayrı. 15.000 de servise gelmesi gerekiyordu.

Sorunsuzluk böyle birşey....

• Kesinlikle CEED derim bende. İki ay önce DSG li Leon aldık ve geçen hafta da otomatik ceed test etme imkanım oldu. Aracın en boşu bile oldukça dolu Yol bilgisayarını sıfırladım. Test yapacağımdan dolayı önce biraz yüklendim ve 12 13 litreleri gördükten sonra sakin kullanmaya başladım acacı bıraktığımda 6.5 litre ortalamadaydı. Yakıt durumu fena değil gibi. Performans zaten güzel. Panaromik sunroofta çok güzel görünüyor. Keşke Leon almadan önce kiaya bir göz atsaydık diye içimden geçirmedim değil yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: firozat

Kesinlikle CEED derim bende. İki ay önce DSG li Leon aldık ve geçen hafta da otomatik ceed test etme imkanım oldu. Aracın en boşu bile oldukça dolu Yol bilgisayarını sıfırladım. Test yapacağımdan dolayı önce biraz yüklendim ve 12 13 litreleri gördükten sonra sakin kullanmaya başladım acacı bıraktığımda 6.5 litre ortalamadaydı. Yakıt durumu fena değil gibi. Performans zaten güzel. Panaromik sunroofta çok güzel görünüyor. Keşke Leon almadan önce kiaya bir göz atsaydık diye içimden geçirmedim değil yani..

Yol tutuş ve darbe emişi çok iyi ceed in. Çok iyi bir denge kurmuşlar. Leonunda 2. elde değer kaybettiği düşünülünce. ceed alınabilir.
    Ootomatik viteside oldukça konforlu. Ancak hertürlü şartta leon tdi dsg ile arasında 2 lt oynar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• C4 daha mantıklı olacaktır.
  • araçları inceleme firsatınız olmamış anlaşılan olsa hemen ceed derdiniz.. en baz modeli bile oldukça dolu.. ki fiyat 60 binlere çıkarsa cam tavan kendi kendine park 3 fonksiyon direksiyon sertliği şehir içi dışı farklı sürüş modu elektrikli hafızalı koltuklar ya ben inceledim aracı sürüşe çıkmadan adam bir satte anlata anlata bitiremedi özelliklerini.. koreliler bu işi başarmışlar..
  • c4
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.