Şimdi Ara

C4 mü, Yeni Ceed mi, Yoksa B-max mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gün içinde araç almayı planlıyorum. 0 km araç alıp en az 7-8 yıl kullanmak istiyorum. Öncelikli kriterlerim tasarruf, güvenlik, iç mekan konforu ve sürüş keyfi... Aracın 2. el piyasası benim için çok önemli değil. Uzun yıllar kullanmak üzere alacağım için yedek parça ve servis hizmetlerinde beni fiyat ve kalite bakımından üzmemesini istiyorum. Yılda en fazla 13-14000 km yapacağımı da ekleyeyim. Araçların marka-model ve versiyonları şunlar:

C4 1.6 hdi confort manuel 92 beygir 44.400 fiyat aldım.
    http://www.citroen.com.tr/Resources/Content/TR/Brochures/haziran/teknik/C4_Foy.pdf

Yeni Ceed 1.6 crdi concept aracın fiyatı 47000 lira gözüküyor ama 45000-46000 aralığında alınabilir.
    http://www.kia.com.tr/yeni-ceed/yeniceed-donanim-listesi.php

Ford B max trend 1.5 dizel 75 beygir 43500 lira fiyat aldım. (ya da titanium 1.0 ecoboost 41000'e verirler diye düşünüyorum.)
    http://www.ford.com.tr/otomobiller/b-max/donanim-tablosu

Birkaç gün içinde alacağım için sizlerden acil yardım bekliyorum. Yardımını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kebiikec -- 13 Aralık 2012; 21:55:45 >

• Bence:

Tasarruf için C4
    İç mekan için Ceed,
    Dış görünüş Ceed,
    Sürüş keyfi Ford, Ceed, C4
    Performans, Ford, Ceed
    Sorunsuzluk ve servis kalitesi Ceed
    İç mekan kalitesi C4-Ceed
    Ses yalıtımı C4
  • bmax
  • ceed ya da i 30 tasarim donanim ve guclu motoru ile on plana cikiyor. ben i30 test ettim dizel manuel cok begendim. b max motoru gucsuz ve donanimi yetersiz. kendim c max kullanicisiyim. benzin lpg dusunurseniz trend 1.6 125bg c max de dusunebilirsiniz listenizdeki araclardan bambaska bir tasarima sahip..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarruz , güvenlik , iç mekan , sürüş keyfi = C4
  • En çok hangisini beğendiyseniz onu alın, sorunsuzluk vs. biraz şans işi. İlk aracımı 1994 de aldım ve o tarihten beri Fiat ve Citroen araçlar kullandım. Bu 18 sene içinde hiç bir aracım arıza çıkarmadı ama sorsanız hepsi de sorunlu araç (buna şehir efsanesi deniyor, ben "ağzı olan konuşuyor" diyorum) Kia sorunsuzmuş Citroen sorunluymuş, buna da "hadi ordan " diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Bence:

Tasarruf için C4
    İç mekan için Ceed,
    Dış görünüş Ceed,
    Performans, Ford, Ceed
    Ses yalıtımı C4

performans dizel 75 HP ford B-max mi? performansı bu mu verecek?
    yani yorum yapıyorsunuz ama işkembeden sallıyorsunuz! Teknik veriler bak. 1.5L Duratorq TDCi 75PS 100km hızlanması 16,5 saniye. bu mu performans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalet sürücü 33 -- 13 Aralık 2012; 22:41:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafercan2633

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Bence:

Tasarruf için C4
    İç mekan için Ceed,
    Dış görünüş Ceed,
    Performans, Ford, Ceed
    Ses yalıtımı C4

performans dizel 75 HP ford B-max mi? performansı bu mu verecek?
    yani yorum yapıyorsunuz ama işkembeden sallıyorsunuz! Teknik veriler bak. 1.5L Duratorq TDCi 75PS 100km hızlanması 16,5 saniye. bu mu performans.

Kardeşim, bak yukarda ayırmışım kocaman....bence diye.... İşkembeyi falan işin içine katma. Senin görüşün seni, benim görüşüm beni bağlar. B max 75 HP olabilir ama hafif. Bu da hızlanmasını etkiliyor. Bana göre iyi gidiyor. 0-100 ölçü değil...bence..... Anlaşıldı mı?

• sana cevap vermek istemiyorum. çünkü laftan anlayacak biri değilsin. tasarıma BENCE diyebilirsin. ama teknik veriye bence diyemezsin. bunun sencesi bencesi olmaz. opel astranın 1.3 dizel moturu 14,5 saniye. buna bile hantal diyorlar. sen nasıl kalkıpta 16,5 saniyeye bence iyi dersin. Tasarım değil ki bu bence diyesin.
  • quote:

sana cevap vermek istemiyorum. çünkü laftan anlayacak biri değilsin. tasarıma BENCE diyebilirsin. ama teknik veriye bence diyemezsin. bunun sencesi bencesi olmaz. opel astranın 1.3 dizel moturu 14,5 saniye. buna bile hantal diyorlar. sen nasıl kalkıpta 16,5 saniyeye bence iyi dersin. Tasarım değil ki bu bence diyesin.

Bana cevap vermek istemiyorsan, cevap vermezsin. Kendini zorlamana gerek yok. Benim performans, dış görünüm ya da başka kriterlerim seninle aynı olacak diye bir kural yok. Sürüş karakterlerimiz de farklı. Demek ki her türlü araç anlayışımız farklı. O zaman tartışmanın lüzumu yok. Sen teknik verilerle boğuşmaya devam et canım kardeşim. Teknik verilere göre aracını beğen ve al. Gereksiz konu uzatma. Zaten fikirlerim ve kriterlerim konu sahibi için. Senin konuna yazmam, merak etme.

• quote:

sana cevap vermek istemiyorum. çünkü laftan anlayacak biri değilsin. tasarıma BENCE diyebilirsin. ama teknik veriye bence diyemezsin. bunun sencesi bencesi olmaz. opel astranın 1.3 dizel moturu 14,5 saniye. buna bile hantal diyorlar. sen nasıl kalkıpta 16,5 saniyeye bence iyi dersin. Tasarım değil ki bu bence diyesin.

helal olsun iyi yakalamışsın adama kapak olmuş resmen
  • Ceed

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • listemdeki araçlardan ceed'i inceleme fırsatı bulamadım. aracın dış görünümü gayet şık. consept modelinde bile birçok aracın fulünde olmayan özellikler var. yarın ilk işim bir kia bayiine gidip incelemek olacak. 45000 derlerse, malzeme kalitesi ve işçiliğini de beğenirsem alabilirim. kağıt üzerinde(performans ve donanım bakımından) b-max ve c4'ün önünde. ama bir de inceleyip test etmek lazım.
  • b maxi yeni test ettim 75lik motorla. araba harbi harbi gitmiyor. hele ki 90lara çıkınca gerçekten gitmeyeceğim diyor. bi yerde gidecek diyorsun gene gitmiyor yani.

lost bozdu gibi bişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

b maxi yeni test ettim 75lik motorla. araba harbi harbi gitmiyor. hele ki 90lara çıkınca gerçekten gitmeyeceğim diyor. bi yerde gidecek diyorsun gene gitmiyor yani.

lost bozdu gibi bişi

haklısınız... ben aracı test edemedim yarın test edeceğim. gerçi performanstan ziyade tasarruf arayanlardanım ama gerektiğinde de gaza basmak gerekiyor. gaza basınca gitmezse gaz pedalını köklemek de yakıt tüketimini artıracaktır. yani bu durumda ya listemdeki diğer araçlara bakacağım ya da 1.0 ecoboost b-max titaniuma veya aynı motora sahip focus trend x'e bakacağım.
  • quote:

Katılıyorum. Performansın bencesi olmaz. Teknik veriler ortada.

Şahsi kanaatim C4'ün iyi bir seçim olacağı yönünde.
  • ceed kullanıcısı olarak kesinlikle ceed almalısınız. ama 45-46 bin arasında zor gibi.. ben 3 hafta oluyor 47'ye aldım. ben aldıktan sonra liste fiyatına 1000tl zamda geldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

ceed kullanıcısı olarak kesinlikle ceed almalısınız. ama 45-46 bin arasında zor gibi.. ben 3 hafta oluyor 47'ye aldım. ben aldıktan sonra liste fiyatına 1000tl zamda geldi..

arabanın iç mekan malzeme kalitesi ve işçiliği nasıl? bir de gerçek tüketim değerlerini yazarsanız sevinirim. gerçi yeni araç olduğu için yüksek olacaktır ama...
  • iç mekan kalitesi ve işçiliği gerçekten çok başarılı, bir bayiye gidip incelerseniz sizde görebilirsiniz..

tüketim şuan aracım 600km'de karışık tüketimim 5,5litre izmir için.. ilk bakımından sonra 4,5-5 arası bir değer yakalarım diye düşünüyorum.. çokta sakin kullandığım söylenemez :)
  • Ceed daha güncel bence daha dolu ve daha kaliteli bir araç.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.