Şimdi Ara

C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
2
Favori
25.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm Kurulumda gerekli olacak dosyaları paketin içine Ekledim Kurulumu o dosyalar ile yapınız!

C6v11 TR 5800v51 / 16 10 2010

http://hotfile.com/dl/76330107/504aa67/C6v11_5800v51_16-10-2010.rar.html
    - iyileştirilmiş T9 (Türkçe T9 Geliştirildi)
    - Dokunmatik hassasiyetinde iyileştirme Ekran parlaklığında iyileştirme Sensör tepkilerinde iyileştirme.
    21.10.2010
    ÖNEMLİ: Yazılım kurulumundan sonra Pil dengesi yerine gelene kadar. ION BATTERY TİMER Programını kullanmayınız!
    (Yazılımsal bir Çakışma yok ancak Pil dengelenene kadar Program yanlış bilgi üretmektedir.Yazılım kurulumundan sonra 4-5gün geçince bu programı kullanabilirsiniz...)

19-09-2010
    - Wifi ve Web Browserda hızlandırma
    - Genel Hız ve Performans iyileştirmesi
    - Sohbet ve Rompatcher Türkçeleştirilmesi
    - Menü düzeni

C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım  C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım
     C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım

*** Yazılım kurulumundan sonra Pil Dengesi için Önemli Öneri!***
    - Yazılım kurulumundan sonra şarjınız yüksek bi oranda hızla düşecektir ilk yazılım kurulumdan sonra şarj bitene kadar kesinlikle cihazı şarj etmeyiniz! (Telefon kendini kapatana kadar beklemek gerek)
    - En az 2 tam dolum şarj uygulayın. Telefon kapandıktan sonra şarjı cihaz Açık/Kapalı farketmez tam doldurun! ve Tam bitirin!

Video (Kendi Cihazımdan):
    http://www.izlesene.com/video/sprite-nokia-5800v51-tr-c6v11/2567101
    Videoyu sessiz modda kaydetmişim sahurdan bu zamana kadar uyku sersemliği ile artık pilim bitti bayram için forumdaki dostlarıma derledim bu yazılımı ah o ses artışını keşke duya bilseniz SES CODECLERiNiN Cihazda yarattığı ses farkını dinletmek isterdim neyse yüklediğinizde hissedeceksiniz...
    Güle Güle Kullanın!

Bol Resimli (Kendi Cihazımdan!):
    Bayram Arefesi(yazım hatalarımdan dolayı kusura bakmayın )
     C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım
     C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım
     C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım C6v11 TR 5800v51 [16-10-2010] Türkçe T9/Performans/Modifiyeli Yazılım

15.09.2010 ŞARJ TÜKETİMİ İLE İLGİLİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

Not: ROF2 düzenlemesi ve modifiye edilmiş içerik tamamen 5800 cihazlar içindir!

C6v11 TR 5800v51 / 08 09 2010 Yazılımdaki Değişkenler
    - Kapanış/Açılış Hızlı
    - Açılışta birleşen eller yok
    - Menü düzeni 4x5
    - C6 ve N97 orjinal Temaları içinde kurulu geliyor.
    - C6 ait dandik bi kaç zil tonu vardı 5800 orjinal zil sesleriyle yer değiştirdim!
    - Rompatcher Auto özelliği aktif çalışıyor. Formattan sonra silinmiyor.
    - installserver.exe ile hack orjinal FilesBrowser ile tüm dosyalara erişim açık.
    - AutoInstall Programı kurulu geliyor.
    - Conversations (Iphone tarzı msjlaşma) Mesajlar içine ekli.
    - Nokia File Browser 4.52 sürümü (NokiaDosya yönetim aracı) Kurulu geliyor
    - Kameranın Fotoğraf kalitesinde iyileştirme (Orjinali 720pix Modifiye ile 20Bin Pixser)
    - Kamera Kapatıldığında RAM tazeleme.
    - Kamera Sesi Ön ayarı Kapalı (Ayarlarından Camera1 seçiliyse OFF.Camera2 Seçilirse ON Ancak Tercihlerden UYARI Sesleri/Tonlarıda açık olmalı)
    - Yeşil ve Kırmızı tuş ışıkları OFF. Sadece Menü ışığı Aktif. Sarj biterken Yeşil ışık uyarı amaçlı yanıp sönüyor.
    - Ovi Music Silindi.(MÜZİK menüsünde kısayoluda yok)
    - Rehber içerisindeki Ovi Rehber Kaldırıldı.
    - Ovi Sohbet Kaldırıldı
    - Quickoffice Programı Kaldırıldı. (Sonradan yüklenebiliyor)
    - Adobe PDF Programı Kaldırıldı. (Sonradan yüklenebiliyor)
    - My Nokia Kaldırıldı.
    - Symbian Sis install mod ayarları ile iyileştirildi. (Hızlı Program yükleme ve silme)
    - Ovi Maps 3.03 sürümü var içinde.
    - Widgeted Nokia C6 ait orjinal Ev ekranı ve Teması ile açılıyor
    - 5800 Extra Ses codecleri yazılıma aktarıldı.
    - İnternet ön belleği C'den E'ye yani Hafıza Kartına aktarıldı.
    - Mesaj Okuyucu C6v11 FW Çalışır hale getirildi ve türkçe okyucu ekli.
    - Ev Ekranının Boş Ekran uyarlaması yapılı C6v11 FW orjinalinde 2ncil ekranda saat aktif kalıyordu. (Sonradan kişisel "Widgetizer.sis" programı ile eklemek yapılacak widgetler bu bölüme eklenebilir.)
    - jad sis sisx gibi dosyların Bluethoot üzerinden ve ovi senkronize ile aktarımı aktif.
    - Arama esnasında ve arama geldiğinde ekran yan dönmesi pasifleşti.
    - FATO güncelleme belleiği devre dışı bırakıldı.
    - Açılışta otomatik çalışan Msjlar Rehber Arama Kaydı vb uygulamalar Cihazın donmalara yavaşlamara neden olmasını önlemek için açılışta çalışması engelli.
    - Quick closing RED Button (KIRMIZI (arama sonlandırma) tuşuyla Açık olan tüm programları hızlı kapanmasını sağlıyor.)
    - UI Oyun performans modu ekli.
    - Arama sonrası konuşma süresini göster varsayılan ayar olarak belirtildi.
    - İletim raporu alımı açık varsayılan ayar
    - Toplam Msj hafızası varsayılan olarak 999 adete ayarlı
    - Otomatik Dik/Yatay Ekran Dönüşü varsayılan olarak Açık.
    - Tuş kilit butonunun titreşimi Azaltıldı.
    - İnternetten indirilen dosyaların tekrardan kaldığı yerden indirmeye devam etmeye ayarlı.
    - Tema Efek Dosyası düzenlendi En hızlı hale getirildi! Menüde açık olan/Kapatılmamış programları görmenizi sağlayan açık programların iconlarının köşesine YILDIZ Simgesi eklendi. Programları açarken işlemcinin çalışma hızını gösteren uygulama açma çalıştırma simgesi eklendi MAVİ DÖNEN TOP Ana ekran üstünde. (Tema Efekleri açıkken C6vFW Kaynaklanan BUG bu çok uğraştım en hızlı ayarında temalar ancak Ayarlar/Rehber/Web/ ilk açılışta 3-4sn geç açıyor. Daha seri bir menü hızı istiyorsanız TEMA EFEKLERİNİZİ KAPALI konuma getirin!)
    - Ses kaydetme kalitesi en yüksek formata ayarlandı (mp4) ve max 12 saate kadar kayıt süresi.
    - FW C6 Energy Optimum (Pil tüketimi dengeleme ayarları yapılı)
    - Wi-fi Optimum mod (Wifi Çekim duyarlılığı ile ilgli düzenleme yapılı)
    - Message Send Fix (Mesaj göndere basıldıktan sonra hemen KIRMIZI tuşa basınca msjın iptal olması ve taslaklara atma sorunu yok)
    - Music Player Telefon hafızası ve Hafıza Kartındaki Ses Klasörlerini taramaya ayarlı (Orjinal 5800 ayarı) C:\sounds E:\sounds içine atılan tüm ses dosyaları taranıyor! Özel dosya oluşturulacaksa bu klasörler içine oluşturun!
    - Telefonun warsayılan Klavyesi Kçk Qwerty Klavye olarak ayarlıydı ben eski haline ALFASAYISAL TUŞ TAKIMI KLAVYESi olarak ayarladım.
    - Yeni mesaj yaz işlemi Varsayılan olarak T9 Modunda açılıyordu varsayılan ayar T9 Kapalı!--
    - Fotoğraf ve video galeri ayarları yazılım ve programların iconlarını taramayacak! images/videos içerisini tarayacak!
    - Kulaklık girişine takılan aksesuarların elle seçimi varsayılan ayar oldu (Kulaklık/Hat Dışarı/Müzik Standı/Tv Çıkışı/Müzik Kulaklığı)
    - Ev ekranına 5 Kısayol Widget ekleme özelliği mevcut

Not: Yazmayı unuttuğum ayar ve mod olabilir bir çok ufak ayar ve düzenleme yaptım şimdilik bunlar kullanarak keşfedin!

Tespit Ettiğim 5800 uyum sorunundan oluşan C6 BUG'ları (C6 HATALARI)
    - Rehber kişilerini favorilere ekleme hatası ve bu favorilere eklenen kişilerin rehberden kaybolması sorunu. (ÇÖZÜMÜNÜ YAZDIM KONU İÇERİSİNDE Bu mesajın sonunda VAR)
    - Kapalı durumda şarj olurken NOKIA yazısı ekranda kalıyor ve Beyaz kırmızı ışık sabit yaniyor bi müddet sonra sadece KIRMIZI ışık Ve XPRESS MUSIC tuş ışığı yanıyor sanırım bu uyumsuzluktan oluşan bir hata.

YAZILIM KURULUMU
    (f@tih'in Anlatımı ile bire bir aynı yapılıyor.)

quote:

Orijinalden alıntı: f@tih

SADECE C6 iÇiN RESiMLi JAF KURULUM ve ANLATIMI

ilk olarak;
    önceden indirmiş olduğunuz C6v11_5800v51_19-09-2010.rar] içeriğindeki hiç bi dosyayı kesinlikle
    C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356 içine atmayınız.

indirdiğiniz RAR dosyasını Bilgisayarın C sürücüsüne açın! "C:\C6v11 5800v51 19-09-2010" klasörü

Hafıza kartınızı formatlayın.Telefonu KAPATIN ve Teli PC ye usb kablonuz ile bağlayın.

JAF ı ogm_emulator.exe ile açın.

BB5 tıklayın ve OFFLiNE seçin. sıraası ile Dead usb - Manual Flash - Normal mode - Factory set seçtikten sonra ; hemen

ardından MCU ya tıklayıp adını C0r olarak değiştirdiğiniz dosyayı seçin.(RM-356_51.0.006_prd.core.C00 ==> RM-

356_51.0.006_prd.core.C0r) .

şimdi PPM ye tıklayıp RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 seçin.

Şimdi de Ape Variant tıklayıp RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx seçin.

Eğer JaF ekranınız aşağıdaki gibi gözüküyorsa FLASH'a basacaksınız ve çıkan uyarıya EVET diyip hemen ardından telin

açma tuşuna hafifçe dokunup yükleme işlemini başlatacaksınız.

Arkanıza yaslanın sabırlı olun ve tel piN sorana kadar bekleyin.Artık usb kablonuzu PC den ayırabilirsiniz.

Bazı Program ve Uygulama yüklemelerinden sonra XM tuşunu (Mediabar tuşunu) AKTİFLEŞTİRME.
    Files Browser ile
    Dosyayı Açın "C:\Private\101f875a\startup" (Klasörünü Silmeyin! içindeki Alt Klasörleri Silin Sadece!)
    Dosyayı Açın "C:\Private\101f875a\tasks" (Klasörünü Silmeyin! içindeki Alt Klasörleri Silin Sadece!)
    C:\Predic Bu klasörü Güvenle Silebilirsiniz...

ÖNEMLİ REHBER HATASININ ÇÖZÜM YOLU
    Bu çözüm önerisini yapacaksanız anlatım içerisinde HARD Format işlemi uygulatılacak Hiç bir dosya ve ayar yapmadan ilk öncelik bu işlemi yapmanız gerek!
    5800'da C6 yazılımının uyum sağlamayan BUG'larından olan "Rehber Favoriler hatası" ile karşılaşmamak için Rehberiniz içerisindeki ve Ev Ekranındaki Fovorilere ekleme kısmını rehberinizdeki kişileri telefona aktardıktan sonra kullanmayınız. Çünkü yazılımın bu kısmında hata var favorilere ekle dedikçe kişilerimiz tek tek rehberden yok oluyor!!! Bunu aşağıdaki bir kaç maddeyi uygulayarak giderebilirsiniz!
    Rehberden Favori kişilere ekleme yapma işlemi şu şekilde düzeltiliyor...
    - Önceden yedeklediğiniz kişi rehberi Ovi Suite ile yeniden Rehbere kopyalanıcak
    - Yedek Kopyalama işlemi bittikten sonra Rehberi Açın ve SEÇENEKLER > iŞARETLE > "Tümünü İşaretle" menüsünden Tüm Rehberi seçin.
    - Tüm kişi Listesi Seçildikten Sonra Rehberden yeniden SEÇENEKLER > Elektr Kartv.Kopyala > "Diğer Hafıza" menüsünden HAFIZA KARTINA kaydedin rehberi. (Seçilin kartvizitler mevcut hafızana kaldırılsın mı diye soracaktır EVETonayını verin) işlemin bitmesini bekleyin.
    - Şimdi Telefona HARD Format atıyoruz (YEŞİL+KIRMIZI+KAMERA TUŞU+POWER TUŞU)Nokia yazısını görene kadar bu tuşları bırakmayınız telefon açılacak.Ülke ayarlarını girdikten sonra işleme devam ediyoruz. (Soft Format bazı modları bloke ediyor! O yüzden HARD FORMAT Atınız!)
    - Rehberden yeniden SEÇENEKLER > Elektr Kartv.Kopyala > "Diğer Hafızadan" menüsünü onaylayarak HAFIZA KARTINDAKİ Rehberimizi Yeniden Aktarıyoruz.
    Bu şekilde tüm işlemleri başarılı yaptıysanız artık Favori ekleme menüsü ve işlevlerini aktif bir şekilde kullanabilirsiniz!
    Not: Bu işlemi ilk Yazılım kurulumunda ve her formattan sonra yapın Daha sonrasında rehbere yeni kişi eklemelerinde sorun çıkarmadan favori kişi eklemesi ve çıkarması yapabilirsiniz.

Yazılımın Olası hataları ve çözümleri hakkında konu içerisinden yardımcı olmaya çalışacağım! C6 ait kronik sorunlar var ancak altarnatif çözüm yolları bulunabilir bulduğum faydalı çözümleri paylaşıcam sizlerde konu içerisinde bu şekilde soru ve sorun üreten değil paylaşımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden Güle Güle Kullanın...

)

08.09.2010 Not: Özel Mesaj atarak soru soran arkşlardan çok özür diliyorum özel mesajlarım bazen o kadar doluyorki önemli önemsiz tüm mesajları siliyorum okumadan bu yüzden soru ve sorunlarınız için Ana konudan mesaj yazınız burada benim dışımda da size yardımcı olacak çok değerli arkdşlar var bende gerek kendi konum olsun gerekse diğer arkşların konusunda sorulan sorulara cevaplar vermeye çalışıyrum.

15.09.2010
    Yazılım Tam 1 haftadır Telefonumda kurulu eksik ve problem yaratıcak bir durum gözlemlemedim ve özellikle en memnun olduğum şey şarj dengesi açısından istediğim performansı vermesi. Bu CFW'de Pil tüketimi dengeleme ayarları en iyi şekilde yapıldığından şarj tüketimi konusunda müthiş bir iyileştirme gözlemliyeceksiniz.

*** Yazılım kurulumundan sonra Pil Dengesi için Önemli Öneri!***
    - Yazılım kurulumundan sonra şarjınız yüksek bi oranda hızla düşecektir ilk yazılım kurulumdan sonra şarj bitene kadar kesinlikle cihazı şarj etmeyiniz! (Telefon kendini kapatana kadar beklemek gerek)
    - En az 2 tam dolum şarj uygulayın. Telefon kapandıktan sonra şarjı cihaz Açık/Kapalı farketmez tam doldurun! ve Tam bitirin!

Konuya Şarj dengesi ile iligli fotoları ekliyorum!
    [simage][/simage][simage][/simage]

Bu yazılımda tuş ışıkları kapalı sadece BEYAZ MENÜ ışığı yanıyor tüm IŞIKLARI AÇMAK İÇİN aşağıdaki dosyayı kullanabilirsiniz içinde anlatımı var.
    http://hotfile.com/dl/70549907/5ca739c/ISIKLARI_AC.rar.html

Buraya kısaca yeniden yazayım...
    öncelikle dosyanın içindeki
    C2Z_Maker_v1_0_EN.sisx

Bu programı TELEFON HAFIZASINA KURUNUZ.

Daha sonra kurduğnuz "C2Z Maker" programını çalıştırıp
    - Seçenekler - Genarete seçin

Program bize E:\c2z.rmp adında yeni bir yama oluşturacak
    HAFIZA KARTINDAKİ BU YAMAYI "Patches" klasörüne taşıyınız!!!

Daha sonra "Rompatcher+" Programından "c2z.rmp" bu yamayı aktif edin otomatik başlangıçta çalışacak şekirde ayarlayın.

indirdiğimiz dosyada bulunan
    "private" dosyasını direk telefn hafızasına kopyalayın!

Kopyalama bitince telefonu açıp kapatın tuş ışıkları açılacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 21 Ekim 2010; 12:37:35 >

• Ellerine sağlık hocam daha sabah flash atmıştım tüm ayarlarımı yapmıştım gece gece tekrar flash attırcan bana :)

Edit : TR eklediğiniz cfw nin orjinalinin linkini verebilir misiniz hocam özelliklerini inceleyebilmemiz için ? Bir daha onun için flash atıp atmayacağmıza karar veririz en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaksin -- 5 Eylül 2010; 4:38:57 >
  • Hocam ne yaptınız 90 kblik dosya 23 mb olmuşElinize sağlık yarın yeniden flash atarım artık.
  • Teşekkürler birol ustam-kardeşim.Şu C6-N97 kırmasıile uğraşıyordum ben de.Hızır gibi yetiştin.Ellerine sağlık.

quote:

C6/N97mini uyarlaması için değişiklik yapılmış bu dosyada f@tih konusunda dikkatimi çekmişti cihaz üzerinde kurarak denediğimde olumlu sonuçlar aldım eksiklikleri tespit edip ufak ayarlarında düzenlemeler yaparak en iyi hale getirdim bu dosyayı kesinlikle tüm modlarda kullanılmalı!

Sanırım ; Bu benim verdiğim N97 kırması linkteki uda.fpsx dosyası.
    CFW'yi ben de bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@tih -- 5 Eylül 2010; 6:44:02 >

• quote:

Teşekkürler birol ustam-kardeşim.Şu C6-N97 kırması ile uğraşıyordum ben de.Hızır gibi yetiştin.Ellerine sağlık.

Yazılımı Upload edicem birazdan bi hatasını buldum onu düzeltiyorum hatalı bi şekilde eklemek ayıp olur.
    Daha olası hatalar çıkabilirde ben modlamadığım için aldık başımıza yine belayı

• quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

quote:

Teşekkürler birol ustam-kardeşim.Şu C6-N97 kırması ile uğraşıyordum ben de.Hızır gibi yetiştin.Ellerine sağlık.

Yazılımı Upload edicem birazdan bi hatasını buldum onu düzeltiyorum hatalı bi şekilde eklemek ayıp olur.
    Daha olası hatalar çıkabilirde ben modlamadığım için aldık başımıza yine belayı

Ben de birkaç gündür flash atmadığımdan ; üzerimde bir kaşıntı var ,bir kaşıntı var ki anlatamam.

• quote:

Ben de birkaç gündür flash atmadığımdan ; üzerimde bir kaşıntı var ,bir kaşıntı var ki anlatamam.

Kahrolsun beeeee içimdeki 5800 sevgisiii
    Uykusuz kaldım yine illa bitireyim diye uğraşıyorum Neyse kafayı yazılıma vereyim yoksa gündüz millete ulaşamıyacak paket..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

quote:

Kahrolsun beeeee içimdeki 5800 sevgisiii
    Uykusuz kaldım yine illa bitireyim diye uğraşıyorum Neyse kafayı yazılıma vereyim yoksa gündüz millete ulaşamıyacak paket..

Neyse hocam sen bitir,ben yatıyorum Akşama görüşürüz.

Şimdiden herkesin kandilini kutlar ; hayırlara vesile olmasını dilerim.

• quote:

Neyse hocam sen bitir,ben yatıyorum Akşama görüşürüz.

Şimdiden herkesin kandilini kutlar ; hayırlara vesile olmasını dilerim.

Amin Cümlemizin Kandili Mübarek Olsun.
  • Ellerine sağlık. Otobüse binmeden deniyorum hemen
  • biroltr

teşekürler ellerine saglık
  • hocam 5530 içinde yapsan mumkun mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

hocam 5530 içinde yapsan mumkun mü

UDA dosyası editleyip 5530'da çalışabilir denemek gerek...
  • bende buna geçicem menüsü 3x4 mü?
    diğer tür menüyü pek sevmiyorum da ondan sordum.
  • Kolay gelsin ...

Bu c6 yazılımlarıda v51 gibi geliştirmeler pıps gibi şeyler , yüklememize gerek yok sanırım.. bu aklıma takıldıda..
  • teşekkürler biroltr.Bu cfw yi tele attıktan sonra ovi suite teli algılamıyor bilginize
  • yalnızca udayı attım ovi suite teli algılıyor.
  • pc den prg. kurmayı istediğinde hata verdi.Belki sorun benim teldedir.
  • tekrar denedim uda dosyasında sorun yok rofs2 den dolayı sanırsam orjinalde sorun olmuyor
  • Yükledim deniyorum ... Mükkemmel görünüyor.. Ya bu 5800 yüzünden kahvehaneyi bile unuttum..Flash atma hobisi oluştu bende .. Yakında bir cep telefonu dükkanı açmazsam iyi...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.