Şimdi Ara

C9 oled ve Sony 8G oled (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

• LG OLED 65B9 30 adet stoklarımıza girmiştir düşünen varsa yardımcı olurum.

ANKARA KENTPARK AVM LG PREMIUMSHOP MAĞAZASI
    MAĞAZA MÜD.
    BURAK KESKİN
    0506 620 31 32
    FİYAT VEYA KIYASLAMA BİLGİSİ ALABİLİRSİNİZ.
  • HDMI 1.4: Full HD videolar yani 1080p için tasarlanmış. Bu tür bazı kablolar, düşük hızlı (30fps'e kadar) 4K videoları da aktarabiliyor.

HDMI 2.0: Yüksek hızlı (60fps) 4K videolar için tasarlanmış. Temel HDR özelliklerini destekliyor.

HDMI 2.0a: Her türlü Yüksek Dinamik Aralık (HDR10, HDR10+, Dolby Vision ve Dolby Atmos) özelliği eklenmiş kablo. Yani çok fazla renkle daha yüksek kontrast sağlıyor.

HDMI 2.0b: Hibrid Log Gamma (HLG) özelliği eklemiş olan kablo türü. TV yayıncılığında, önce standart SDR sinyalleri gönderiliyor, sonradan bu sinyalin üzerine HDR verileri ekleniyor. Bu sayede eski televizyonlar HDR yayınlarını doğru görüntülüyor.

HDMI 2.1: 8K (60fps) videolar ile 4K (120fps) videolar için tasarlanmış. Yani, gelecek nesil ortaya çıkacak, çok yüksek çözünürlüklü ve çok hızlı videolar için tasarlanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

2 yılı aşkın süredir lg oled tv kullanıyorum. bende ekran yanığı oluşmadı. ama b7-c7 konusuna bakın isterseniz. Yanık oluşan birçok kullanıcı var.
    Oled tv alıyorsanız, özellikle de LG oled alıyorsanız, burn-in riskini dikkate alın. çok titiz kullansanız da burn-in olma ihtimali var. Yok diyemeyiz.
    Bende bir süredir 65inch C9 ve AG9 arasında gidip geliyorum, 15-20 bin TL civarı bir bütçem var ancak gerek Medimarkt ve Vatan Bilgisayar'daki satış temsilcileri (marka temsilcileri değil) marka ayrımı yapmaksızın OLED'den şimdilik uzak durmamı söylediler. Burak Bey kadar işin içinde tabi ki değilim, ev kullanımında gerçekten sorun var mı yok mu bilmiyorum ama nereye baksam bu yanma problemi karşıma çıkıyor. Özellikle haftasonları bazen TV saatlerce açık kalabiliyor. Bile bile de lades demek istemiyorum. 2-3 gündür forumdan da okuduklarım sonrası biraz Sony 65XF9005 ya da 65XG8596 ağır basmaya başladı. Üstelik her iki TV'de 10 bin TL civarında. Adaylardan biri de Samsung Q80R ancak onunda TV ayağını hiç beğenmedim :) Armudun sapı üzümün çöpü derken alamayacağız herhalde :)
    Herkese iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: fikretd

Bende bir süredir 65inch C9 ve AG9 arasında gidip geliyorum, 15-20 bin TL civarı bir bütçem var ancak gerek Medimarkt ve Vatan Bilgisayar'daki satış temsilcileri (marka temsilcileri değil) marka ayrımı yapmaksızın OLED'den şimdilik uzak durmamı söylediler. Burak Bey kadar işin içinde tabi ki değilim, ev kullanımında gerçekten sorun var mı yok mu bilmiyorum ama nereye baksam bu yanma problemi karşıma çıkıyor. Özellikle haftasonları bazen TV saatlerce açık kalabiliyor. Bile bile de lades demek istemiyorum. 2-3 gündür forumdan da okuduklarım sonrası biraz Sony 65XF9005 ya da 65XG8596 ağır basmaya başladı. Üstelik her iki TV'de 10 bin TL civarında. Adaylardan biri de Samsung Q80R ancak onunda TV ayağını hiç beğenmedim :) Armudun sapı üzümün çöpü derken alamayacağız herhalde :)
    Herkese iyi forumlar...

Alıntıları Göster
    Bende AG9 ile ilgileniyorum,

Bu panel ile ilgili sorun yaşayan varmı çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: notropil

Bende AG9 ile ilgileniyorum,

Bu panel ile ilgili sorun yaşayan varmı çok merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Gönlüm A9'dan yana, ilk gördüğümde tamam aradığım TV bu demiştim, görüntü o kadar güzeldi. Sonra A9'u görünce bunu mutlaka almalıyım diye düşündüm ancak OLED'lerin yanma problemi yüzünden bir türlü karar veremiyorum...Kullanıcı yorumu alabilirsek çok iyi olur....

• quote:

Gönlüm A9'dan yana, ilk gördüğümde tamam aradığım TV bu demiştim, görüntü o kadar güzeldi. Sonra A9'u görünce bunu mutlaka almalıyım diye düşündüm ancak OLED'lerin yanma problemi yüzünden bir türlü karar veremiyorum...Kullanıcı yorumu alabilirsek çok iyi olur....

Alıntıları Göster
    Hocam AG9 olsun OLEDC9 olsun 1 tane yanık ile geri dönüşüm olmadı ne mağzaya ne yetkili servise bilginiz olsun.

• quote:

Alıntıları Göster
    OLED yanmaz CAYIR CAYIR YANAR!

SATICILAR alacağı paraya bakar ve gözünün içine baka baka yalan söyler...

www.sikayetvar.com
    LG Oled Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/lg/oled

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam AG9 olsun OLEDC9 olsun 1 tane yanık ile geri dönüşüm olmadı ne mağzaya ne yetkili servise bilginiz olsun.

Alıntıları Göster
    Yanık sorunu 1 yıl da görülmez zaten 2-2,5 yıl sonra oluşuyor genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Yanık sorunu 1 yıl da görülmez zaten 2-2,5 yıl sonra oluşuyor genelde.

Alıntıları Göster
    Hocam kullanımla alaklalı günlük ortalama 5,6 saat üzerinde izlenirse oluyor dıyor genelde o yüzden dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

OLED yanmaz CAYIR CAYIR YANAR!

SATICILAR alacağı paraya bakar ve gözünün içine baka baka yalan söyler...

Alıntıları Göster
    Feci şikayet var 15-20 tanesini okudum oled almak gerçekten cesaret işi

• quote:

Feci şikayet var 15-20 tanesini okudum oled almak gerçekten cesaret işi

Alıntıları Göster
    Olurmu hiç, ne diyor şu satıcı YANIK yokmuş
    Dedimya OLED yanmaz Duman olur...

• bende 2,5 yl sonra hem ekran yanması sorunu hemde renk bozulması oluştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karhan33

bende 2,5 yl sonra hem ekran yanması sorunu hemde renk bozulması oluştu.
    Bu mesajı, 2500 dene Oled sattım biri yanmadı diyen Satıcıya okutun...

Fiziksel kuralları gereği yanmayan oled olmaz
    www.sikayetvar.com
    LG Oled Şikayetleri - Şikayetvar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 15 Şubat 2020; 23:27:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Olurmu hiç, ne diyor şu satıcı YANIK yokmuş
    Dedimya OLED yanmaz Duman olur...

Alıntıları Göster
    Dostum ama gerçekten 2020 model oled lere rakip tv yok maalesef. Samsung ve Sony bana göre yine çuvalladı LG tüm teknolojileri destekliyor tv de resmen yok yok. Yanık sorunu olmasa varya tüm dünya alırdı herhalde.

C9 oled ve Sony 8G oled

• PlayStation 5, En Çok TV Markasına Sahip Oldu - Sony Dahil - Ciddi Bir Baş Ağrısı

Sony, yaklaşmakta olan yeni PlayStation konsolu hakkında birkaç ayrıntıyı yayınlamaya başlıyor. Ve ne kadar çok öğrenirsek, Sony'nin şu anki PlayStation 4 üzerinde gerçekten önemli bir yükseltme yapacak gibi görünüyor.

Oyun ve AV hayranlarının dikkatini çekmek için en son bilgi snipeti, yeni Sony PlayStation CEO'su Jim Ryan'ın CNET ile yaptığı röportajda “PlayStation 5” in (adı henüz onaylanmadı) 4K oyun oynamayı destekleyeceği vahiy. 120Hz'e kadar kare hızları. Bu, oyun deneyiminde büyük bir adım olabilir - oyunların böyle bir kare hızını tutarlı bir şekilde vurabilecek gibi görünmüyor olsa bile.

Bununla birlikte, PS5'in bu kadar yüksek 4K kare hızları çıkarmasıyla ilgili büyük bir sorun var: Sony'nin kendileri de dahil olmak üzere mevcut 4K TV'lerin büyük çoğunluğu bunları kaldıramayacak.

Bu talihsiz durumun arkasındaki suçlu HDMI konektörüdür. Bu, tüketici dijital AV alanında fiili bağlantı haline geldi, ancak özellikleri sürekli gelişiyor. Çoğunlukla taşıyabildiği veri miktarını artırmak. Ve şimdi, PS5 ufukta iken, HDMI bağlantısı en önemli geçişlerinden birini geçiyor. TV'lerin saniyede 120 karede 4K yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleyip desteklemeyeceğini belirleyen bir geçiş.

Bu yıl çıkan büyük çoğunluk da dahil olmak üzere hemen hemen tüm 4K TV'ler v2.0 HDMI'lar taşıyor. Ancak bunlar yalnızca 18gbps veri hızlarını desteklemektedir. Sabit veya değişken yenileme hızlarında sıkıştırılmamış 120 fps 4K HDR videoyu desteklemek için bu yeterli değildir.

Yeni onaylanan HDMI 2.1 standardı, 48Gbps büyük miktarda veri taşıyabilir. 4K'yı HDR'de 120Hz'de sabit olarak veya (PS5 destekliyorsa) değişken yenileme hızında işlemek için kolayca yeterlidir. HDMI 2.0 bağlantı noktaları, bu tür yüksek veri hızlarını sihirli bir şekilde desteklemelerini sağlamak için yazılım tarafından yükseltilemez.

Bunu akılda tutarak, 4K @ 120fps ve hatta 8K @ 60fps kullanan PlayStation 5'in tüm konuşmalarından yeni konsolun bir HDMI 2.1 çıkışı taşıyacağı oldukça kesin görünüyor. Yine de bu yıl 4K TV'lerinde HDMI 2.1 bağlantı noktalarını destekleyen tek TV markası, 2019 OLED modellerinin tümü ve birkaç üst seviye LCD serisi ile birlikte SM90'lar, SM95'ler, SM98'ler ve SM99'lar.

Artık HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip Samsung, Sony ve LG 8K çözünürlüklü TV'leri satın alabilir / sipariş edebilirsiniz; bunlar da elbette bir sonraki PlayStation'ın tartışmalı 8K resimlerini oynatacaktır. Şu anda niş setleri genellikle LG’nin 4K modellerinin çoğundan çok daha pahalıdır.

Netleştirmek için, zaten HDMI 2.1 bağlantı noktası olmayan bir TV'niz varsa veya satın alırsanız, 4K @ 120Hz'yi desteklemek için hazırlanmış PS5 oyunlarını hala oynayabiliyor olmalısınız. (Umarım!) Boş ekranlarla karşılaşmazsınız. Bununla birlikte, bu tür oyunlardan maksimum performansın tadını çıkaramayacaksınız.

Yalnızca HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip TV'lerin PS5 4K / 120Hz / HDR oyunlarıyla ne kadar iyi performans göstereceği tartışmaya açıktır. Farklı üreticilerin HDMI 2.0 uygulamalarından farklı performans seviyeleri ekleyebildikleri kanıtlanmıştır. Samsung, şu anki Q90R ve Q85R / Q80R TV'lerin 4 bit: 120 bit 4: 2: 0 renk alt örneklemesi (nispeten temel bir renk performansı seviyesi) ile 4K @ 120Hz'yi destekleyebileceğini bile önerdi.

Ancak, HDMI Lisans Yöneticisi için Pazarlama Başkan Yardımcısı Brad Bramy'den durumu ele almasını istedim ve yanıtı oldukça açıktı:

“HDMI 2.1 teknik özellikleri ve yeni Sabit Hız Bağlantısı sinyalizasyon teknolojisi, sıkıştırılmamış 4K @ 120 için kesinlikle gereklidir. HDR ile HDR'ye eşlik eden diğer tüm gelişmiş özelliklerin, özellikle dinamik HDR'nin [Dolby Vision ve HDR10 +] uyumluluğunu sağlamanın tek yolu bir HDMI 2.1 sistemi - yani kaynak, kablo ve ekran. ”

Diğer TV markaları aksini ispatlamak için öne çıkmadıkça, Jim Ryan'ın son açıklamalarını izliyor gibi görünüyor, eğer bir sonraki konsolu satın almak için zaten büyük bir PlayStation hayranı iseniz ve temel grafik yükseltmelerinden birini kullanmak istiyorsanız, ayrıca yeni bir TV'nin maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

Dahası, 2020'nin TV aralıklarının neler getirebileceğini görmek yerine şimdi bu yeni TV'yi almaya karar verirseniz, seçenekleriniz şu anda Sony veya Samsung'un gözü sulandıran pahalı 8K modelleriyle veya LG'nin HDMI 2.1'den biriyle sınırlı görünüyor. hazır 4K setleri.

• Google translate

• quote:

Google translate
    Hocam yurtdışı kaynaklı bilgidir dogrudur.
  • quote:

Google translate
    OLED'ler Yanar, İPS paneller ise çöplüktür vs gibi
    Bu Satıcının sattığı malların ipliğini pazara çıkacarak türden mesajlar atınca,
    hemen akabinde böylesi mesajlar atıyorki yazılanlar bir an önce gözden kaybolsun
    Ama yemezler...

• ANKARA KOÇ PAZARLAMA İÇ DIŞ. TİC.LTD.ŞTİ.
    LG PREMIUM SHOP
    SONY CENTER
    2 ay içerisinde SAMSUNG SHOP mağzamız acılıyor.
    Fiyat konusunda piyasanın altında fiyatlar vererek yardımcı olurum.
    Baktığınız aradığınız ürün varsa özelden ilteşime gecerseniz yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.