Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vala arkadslar sorunları okudukca almaktan vazgececcegiz bu aracı.Evet doğuş oto müşteri memnuniyeti olayı sıfır.Sanki bedavaya arac veriyorlar.İçeri girdiğinizde ilgilenen yok.İstanbul avrpa yakasinda nerdeyse butun vw bayilerini gezdik en ilgilisi Altur du.Herneyse babamin fabrikası değil ya kendileri kaybeder.Bu kadar sorun varken ki bu sorunlar küçümsencek gibi değil üstüne birde zam yapmaları (buna euro daki artişin neden olduğunu söylüyorlar) bizi iyice yıldırdı.Bir mpv sınıfı yada otomobil düşünmeye başladık.Her yıl muayene hız sınırlaması...bu tür araçları almayın der gibiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webliner -- 2 Şubat 2011; 21:06:37 >
  • Hocam bende almadan önce baktım 5008-C4 Picasso olsun otomatik dizel özellikle aradım s-maxlar var 2.0 motor var vergi yüksek 5008 içi dar aşırı derecede vites desen berbat bi dsgye göre hatta 4 ilerilere göre de kötü manuel dersenizde scenicler var.Caddylerde ve diğer ticarilerin eksisi her yıl muayne ve 1.köprüyü kullanamama var.41,750tl ye aldım ben aracı ve o fiyata tam otomatik ve dizel başka alternatifim yoktu.
    quote:

Orijinalden alıntı: webliner

Vala arkadslar sorunları okudukca almaktan vazgececcegiz bu aracı.Evet doğuş oto müşteri memnuniyeti olayı sıfır.Sanki bedavaya arac veriyorlar.İçeri girdiğinizde ilgilenen yok.İstanbul avrpa yakasinda nerdeyse butun vw bayilerini gezdik en ilgilisi Altur du.Herneyse babamin fabrikası değil ya kendileri kaybeder.Bu kadar sorun varken ki bu sorunlar küçümsencek gibi değil üstüne birde zam yapmaları (buna euro daki artişin neden olduğunu söylüyorlar) bizi iyice yıldırdı.Bir mpv sınıfı yada otomobil düşünmeye başladık.Her yıl muayene hız sınırlaması...bu tür araçları almayın der gibiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakandal -- 3 Şubat 2011; 0:06:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

Evet aynıdır vergıleri... dedigim gibi agırlık vs. ölçülmez ticarilerde ccler ölçülür

6yıl sonra düşmektedir ticari araçlarda kardeşım.

Teşekkürler.Hafif ticarilerden hangileri yerli üretim hangileri avrupa montajlı?
  • Arkadaşlar tutturduk ticarilerin dezavantajı var bunlar binek oto olarak değerlendirilsin diye...

Bakın bu araçlardan elde ettiğimiz ötv avantajı yenilir yutulur cinsten değil bu konuda devletin verdiği desteği

inkar edemeyiz....

benim araçtan örnek verelim..

araç bedeli 35.000 Ötv tutarı 35.000*%10= 3.500 tl

35.000+3.500=38.500(ÖTV dahil tutar) * %18 KDV =6930

38.500+6840=45.340 (Ötv ve kdv dahil tutar)

şimdi araçlarımız birçok arkadaşın söylediği gibi binek oto olarak değerlendirilseydi fiyat ne olurdu bakalım..

bakın şimdi ÖTV %37ye çıktı

araç bedeli 35.000 Ötv tutarı : 35.000*%37= 12.950 tl

35.000+12.950=47.950(ÖTV Dahil tutar) * %18 KDV =8.631

47.950+8631=56.581(Ötv ve kdv dahil tutar)

Avantajımız : 56.581-45.430 = 11.151 tl

Şimdi araçlarımız panelvan olarak değerlendiriliyor..

http://www.derinport.com/2011-mtv-2011-motorlu-tasitlar-vergisi-ne-kadar.html

yani MTV değeri 1.6 jetta tdi ile aynı.. 697 tl

ama eğer Caddy maxi van almış olsaydık ozaman 946 tl olacaktı.. Neden? çünkü maxi van 1+1 koltuklu olduğu için kamyonet sınıfına giriyor ve ağırlığı 1501-3500 kg arası olduğu için vergisi 946 tl ... bizimkisi 1+4 koltuklu olduğu için panelvan onun da vergisi 1.6 araçlar için 697 tl..

Geriye ne kalıyor?

fazla yakıt yakması ... Hız limitlerine uyduğumuzda zaten yakıt miktarı da jettalarla eşitleniyor...

geriye ne kalıyor..

hız limiti.. yılda 1 defa ceza yense 95 tl.. ***

Kardeşim zaten hız limiti olmasa en fazla 100-110 arası basılır... duble yolda 94 le gitmek de çok güvenli aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlıyor...

geriye ne kalıyor

yıllık muayene :120 ****

her yıl yapıldığı için jettadan 120 tl daha fazla giderimiz oluyor...

eee? daha başka?

köprüden geçemiyoruz.. o konuda yorum yapamıyacağım..

şimdi bir tarafta yıllık 215 tl fazla gider ama buna karşılık alımda 11.150 tllik avantaj... Özetle binek olarak değerlendirildiğinde 56.581 tl olan aracı 45.340'a alıyosun..

bundan daha büyük avantajmı olur yahu? senin aracın eğer binek sınıfında olsaydı fiyatı kafadan 11.150 tl artacaktı... hemde bi de comfortline caddy aldıysanız dadından yenmiyor beahh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 3 Şubat 2011; 13:55:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

Evet aynıdır vergıleri... dedigim gibi agırlık vs. ölçülmez ticarilerde ccler ölçülür

6yıl sonra düşmektedir ticari araçlarda kardeşım.

Teşekkürler.Hafif ticarilerden hangileri yerli üretim hangileri avrupa montajlı?

yerliler:

yeni doblo + fıorıno + nemo + bipper + connect

yabancılar:

caddy + belıngo + tepee + kangoo + combo +
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

ücreti 1.6 TDİ yeni caddy 'e ait yurtdışında yapılmış test verilerinin burda yayınlanması ..ama Yurtdışında yapılmış olacak ::))

çalışmalar başlamıştır saygılar :D
  • quote:

yerliler:

yabancılar:

Opel Combo lar çok yaygın değil sanırım satışı diğer rakiplerinden daha az bunun nedeni nedir?Baktığımda binek araca daha çok benziyor combo sanki hafif ticari değilde otomobil hissi var önden bakınca önceki corsayı anımsatıyor.Bu hafif ticariler içinde plastik ve malzeme olarak hangisi daha kaliteli uzun ömürlü.Sağından solundan çatırtı tıkırtı gelebilecek olanları hangileri?Hangilerinin motorları triger kayışlı hangileri triger zincirli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

yerliler:

yabancılar:

Opel Combo lar çok yaygın değil sanırım satışı diğer rakiplerinden daha az bunun nedeni nedir?Baktığımda binek araca daha çok benziyor combo sanki hafif ticari değilde otomobil hissi var önden bakınca önceki corsayı anımsatıyor.Bu hafif ticariler içinde plastik ve malzeme olarak hangisi daha kaliteli uzun ömürlü.Sağından solundan çatırtı tıkırtı gelebilecek olanları hangileri?Hangilerinin motorları triger kayışlı hangileri triger zincirli?

Bu soruyu burdan alıyorum dh HAFİDF TİCARİCİLERİN MEKANI adlı başlıgıma kopyalıyorum ordan cevap verıcem .

arkadaşların konusunuda bölmemiş oluruz böylelikle cevaba bakıcagınız link

http://forum.donanimhaber.com/m_35966013/mpage_276/f_/key_//tm.htm#46476391

• yeni caddy alıcaklara kotu haber 1 subat 2011 itibari ile tekrar zam yapıldı araclara
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapcep

yeni caddy alıcaklara kotu haber 1 subat 2011 itibari ile tekrar zam yapıldı araclara

yenı doblo 36 caddyde 36500tl ye araç satıyodu zam yerınde olum arada fark olmalı yani . . .

ama gınede ne caddy nede doblo bu sınıfta hiçbir araç 35bin tl üstü verilmez verılceksede illa

bu caddy olmalı bence
  • arkadaşlar merhaba,

04.10.2011 tarihinde 2011 model yeni caddy aldım.aracım 1 ay sonra motor aksamında problem başlattı.Sabahları aracımı ilk çalıştırdığımda motor sesi dalgalı ve sallantılı çalısıyor belirli bir rolantide çalıstırdıktan sonra 1.vitese alıp kalkış yaptıgımda 1600-1800 devir arasına geldiğinde araç kendini çırpmaya başlıyor.araç bunu iki hafta kadar yaptı daha sonra 2. vites 1600-1900 devir arasındada yapmaya başladı.Şu an ise 3. vites 1600-1800 devirde yapmaya başladı.Aracımı kayseri özsa servisine götürdüm aracın yakıt pompasıyla enjektörleri değişti 4 gün kadar kullandım ama halen araçta bı değişiklik olmadı bu arada bu sıkıntıyı devamlı yapmıyor.haftada 2 veya 3 kez yapıyor.1 depo ile 475 km yol yaptım.BU PROBLEM SİZLERİN ARACINDA DA YAŞANDI MI?KONU HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTİRSENİZ MEMNUN OLURUM.

• quote:

quote:

yeni caddy alıcaklara kotu haber 1 subat 2011 itibari ile tekrar zam yapıldı araclara

yenı doblo 36 caddyde 36500tl ye araç satıyodu zam yerınde olum arada fark olmalı yani . . .

ama gınede ne caddy nede doblo bu sınıfta hiçbir araç 35bin tl üstü verilmez verılceksede illa

bu caddy olmalı bence

bugun servise gittim camdan su aldıgı için yıkadılar serviste su alınca hiç ugrasmadan yeni bi cam siparisi verdiler 2 haftada gelcekmis cam anlamadıgım dogusun elinde nasıl olurda bu aracların parcaları olmaz sonucta cam kırılabilir ayna kırılabilir ama yok ellerinde parca...

• Kardeşım araç yabancı ülkede montaj oldugu için ve yabancı patentlii oldugu için yoktur

benımde berlıngomun ön camı kırılmıştı 1,5hafta bekledım ama ben orjınalı beklıycem dedım ondan 1,5hafta sürdü

ama yansanayıde taksaydım 1gün içinde hallolcaktı ...

yani dogal bunun sebebinıde yukarda belırttım
  • quote:

quote:

quote:

bu caddy olmalı bence

bugun servise gittim camdan su aldıgı için yıkadılar serviste su alınca hiç ugrasmadan yeni bi cam siparisi verdiler 2 haftada gelcekmis cam anlamadıgım dogusun elinde nasıl olurda bu aracların parcaları olmaz sonucta cam kırılabilir ayna kırılabilir ama yok ellerinde parca...

anlamıyorum ... rapcep sorunlarımız aynı değilmi? sizin farklı biryerdenmi su alıyor? eğer aynı yerden su alıyorsa (resimde bakabilirsiniz) pencerenin değişmesi sorunu çözmez benden söylemesi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu caddy olmalı bence

anlamıyorum ... rapcep sorunlarımız aynı değilmi? sizin farklı biryerdenmi su alıyor? eğer aynı yerden su alıyorsa (resimde bakabilirsiniz) pencerenin değişmesi sorunu çözmez benden söylemesi..

arkadasım aracı kendim yıkadım o sizin fotograftaki yerden su alcakmı diye denedim almadı ama fitiller aynı arasından kagıt geciyo ama ustten 5 dakika su tutmama ragmen ve yagmurdada su almadı bayiye gidip diğer caddy lere baktım hepsinin fitilleri aynı arasında bosluk var servis elemanına bosluk var yapıstıralım dedim oda hepsinde ole orjinal ama istiyosan cift taraflı bantla yapıstırırız dedi

benim sorunum acılır camdan su alması yagmur yagınca arac su almıyo aracı yıkayınca yani karsıdan acılır camın sadece kenarlarına su puskurtunce su almaya baslıyo

• ROCAPİTOL--

ASIL SORUN VW FABRİKASI BU ARACLARI URETİMDEN SONRA BAZI TESTLERE TABİ TUTUYOLAR BU TESTLER ARASINDA YAGMUR TESTİ VAR NASIL OLURDA O TESTEN SORUNLARI OLDUGU HALDE ONAY ALIP SATISA SUNULUYOR ASIL SORUN BENCE BU İRDELENMELİ COGU ARKADAS ARACI YIKAMACIDA YIKATTIGI ICIN SU ALSA BİLE ANLAMAZ YIKAMACI KURULAR GECER BEN SİZİN PAYLASTIGINIZ RESİMLERDEN SONRA KENDİ ARACIMDA DENEDİM NERDEN SU ALDIGINA BAKTIM USTTEN TUTTUM SU ALMADI CAMA TUTTUM SU ALDI YIKACAMIDA DENEDİM SORUNUN AYNI YERDE OLDUGUNU SAPTADIM SERVİS YIKADI SORUN YOK DEDİ BENDE SERVİS ELEMANINI ARKA KOLTUGA OTURTUP YIKAMACIYA TEKRAR PENCERE KENARLARINA SU TUTMASINI SOLEDİM SONRASINDA SU ALDIGINI GORDUK ONLARDA SORUNU CAMI DEGISMEKTE GORUP CAM SİPARİSİ VERDİLER GARANTİDEN DEGISCEKLER DEGISINCE UMARIM BU VE BUNA BENZER SORUNLAR YASAMAM
  • quote:

quote:

ücreti 1.6 TDİ yeni caddy 'e ait yurtdışında yapılmış test verilerinin burda yayınlanması ..ama Yurtdışında yapılmış olacak ::))

çalışmalar başlamıştır saygılar :D

eyvallah benden de saygılar ::)
  • quote:

ROCAPİTOL--

ASIL SORUN VW FABRİKASI BU ARACLARI URETİMDEN SONRA BAZI TESTLERE TABİ TUTUYOLAR BU TESTLER ARASINDA YAGMUR TESTİ VAR NASIL OLURDA O TESTEN SORUNLARI OLDUGU HALDE ONAY ALIP SATISA SUNULUYOR ASIL SORUN BENCE BU İRDELENMELİ COGU ARKADAS ARACI YIKAMACIDA YIKATTIGI ICIN SU ALSA BİLE ANLAMAZ YIKAMACI KURULAR GECER BEN SİZİN PAYLASTIGINIZ RESİMLERDEN SONRA KENDİ ARACIMDA DENEDİM NERDEN SU ALDIGINA BAKTIM USTTEN TUTTUM SU ALMADI CAMA TUTTUM SU ALDI YIKACAMIDA DENEDİM SORUNUN AYNI YERDE OLDUGUNU SAPTADIM SERVİS YIKADI SORUN YOK DEDİ BENDE SERVİS ELEMANINI ARKA KOLTUGA OTURTUP YIKAMACIYA TEKRAR PENCERE KENARLARINA SU TUTMASINI SOLEDİM SONRASINDA SU ALDIGINI GORDUK ONLARDA SORUNU CAMI DEGISMEKTE GORUP CAM SİPARİSİ VERDİLER GARANTİDEN DEGISCEKLER DEGISINCE UMARIM BU VE BUNA BENZER SORUNLAR YASAMAM

evet o aralıklara yavaş yavaş toz girmeye başlayınca aralıklar genişleyecek ve sonra sızdırma daha da yoğunlaşacak.... evet kalite kontrolde ciddi sorunlar var..

• Arkadaşlar altur da caddy trendline dsg test aracı var isterseniz ordan test edebilirsiniz aracı.Arac motor ve performans olarak cok güzeldi.Bence test edin derim...

Altur VW İstanbul/avrupa yakasinda havaalanına giderken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webliner -- 5 Şubat 2011; 10:35:48 >
  • comfortline h,çbir yerde yok(trabzon ordu, samsuna kadar sordum.)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.