Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hturna7

comfortline h,çbir yerde yok(trabzon ordu, samsuna kadar sordum.)

yok hocam yok biz 3,5 aydır bekliyoruz comfort+dsg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga_aykurt

quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

Tabi yüksek hızlarda ses alma sorununu da ekleyelim.. Bu sorun su kaçırma sorunuyla paralel bence... Bana kalırsa eğer su kaçırma problemi düzelirse ses alma sorunu da çözülür gibi... Eğer çözülmezse geriye bir ihtimal kalıyor... cam kapandığında temas ettiği fitilin değiştirilmesi...

Kim nederse desin Eğer Mercedes vitoyu saymazsan kalite-donanım-sürüş-zevki gibi konularda aracımız tartışmasız önde... Biz bu sorunlarımızı çözerek yine 5 yıldız konforunda yolculuklar yapmaya devam ederken caddyden vazgeçen arkadaşlar risk almadıkları için 3 yıldız konforunda yolculuk yapacaklar.. Herşeye rağmen arabamı çok seviyorum... İnsan hastalandı diye çocuğundan soğurmu? bunun gibi bişey... İyiki caddy almışım kesinlikle pişman değilim...

Sanki biraz fanatiklik yapmışsınız gibi geldi :) Saydığınız sorunlara bakarsanız öyle gülüp geçilecek yada hafife alınacak şeyler değiller. Bilhassa kapılardan su alması ve yetkili servislerin bunu çözememesinin ne kadar büyük bir sorun olduğunun farkında mısınız? Ben henüz ne Caddy ne de Partner almadım. Belki hiç birini almayıp başka bir araç tercih edeceğim, şu anda böyle yapacağım gibi gözüküyor. Partner beni de pek sarmadı ama Caddy'yi de bu kadar büyütmeyin lütfen. Tabii zevk sizin, para sizin. VW markasının ne kadar çok fanatiği olduğunu da biliyorum. Şu anda hem sizden hem de Partner sahiplerinden mevcut sorunlara daha objectif yaklaşabileceğim kesin. Şunu anlayabilmiş değilim; Caddy forumunda Partner yerden yere vuruluyor, Partner forumunda Caddy :) Bu bana komik geldi. Neticede bunlar birer araç ve bizi bir yerden bir yere götürüyorlar. Yani bunlar insan yapımı, dünya malı şeyler. Partner forumunda Partner, Caddy forumunda Caddy sanırsınız ki gmkten nurla indirilmiş :) Tabii araçlarına gerçekten nötr yakllaşabilen arkadaşlar var. Sözüm onlara değil kesinlikle. Onlar bana kızmasınlar lütfen.

Bu arada arabanızdan soğumamanız gerçekten önemli lakin şimdi ki fiyatı 42.000Tl olan bir araç :) Şaka bir yana uzun süre zevkle kullanmanızı dilerim. İnşallah doğuş oto sorunlarınızı çözer ve Caddy eski imajını yeniden kazanır. Ben de o zaman gönül rahatlığı ile Caddy alabilirim. Kusura bakmayın, 42.000TL'yi riske atabilecek kadar rahat para kazanamıyorum :)

@tolga_aykurt

herkes bindiği aracı sever değilmi zaten sevmese satar koymaz kapıya..
    yukarıdaki kullanıcı kendince aracını bir yere koymuş onun bu modeli gördüğü ve düşündüğü nokta gayet doğal.

sende hiç bir kefeye koyamıyorsun ne Caddy i ne diğerlerini.

bu araçların fiyatları itibariyle donanımları bu işte o zaman daha fazla paralara daha fazla konfor satın alın derim.

bende zamanında Caddy i çok inceledim ama bütçemi çok aştı rakamı ve vazgeçmek zorunda kaldım.

bu segmentteki gerçekten yüzü belkide çıktığı zaman göre hiç eskimeyen bir model bence.ve DSG şanzımanı ile bir çığır açtı.

eğer para probleminiz yok ise gerçekten güzel ve gayet başarılı bir araç,sorunlar ve problemleri olabilir her aracın olduğu gibi

önemli olan çözümlerinde olmasıdır.

sizin durumunuz hangisini kurtarırsa hangisini beğenirseniz onu alın gerisi kader kısmet.

bu araçların segmentleri belli sizlere verebilecekleride.

ruhsata baktığınızda ne demek istediğim anlaşılacaktır.

• Evet kapı kilidim servisde değiştirildi... Su problemi giderildi.. Daha doğrusu 1 önceki servisin yaptığı operasyon başarılıymış... EEE neoldu şimdi? Caddy almaktan vazgeçen arkadaşlara geçmiş olsun... Demiştik dimi sorunlarımız çözülür biz arabanın tadını çıkartmaya devam ederiz siz vazgeçtiğinizle kalırsınız diye ..

Neyse diğer araçları tercih edecek arakadaşlara da kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim

Bu arada karma yakıtım 6,7'ye indi.. km başına 0,23 TL yakıyor.. ne yapalım sağlık olsun ::)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Şubat 2011; 11:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.a.a.N

quote:

comfortline h,çbir yerde yok(trabzon ordu, samsuna kadar sordum.)

yok hocam yok biz 3,5 aydır bekliyoruz comfort+dsg.

gecen gün beni ankara doğuştan aradılar. comfortline yakında gelecek hala almak istiyor musunuz diye. ben de comfortline mi trendline mı alacağıma daha karar veremedim dedim. siz görüşün isterseniz.

bu arada ben trendline beyaz düz vites alacağım sanırım. zaten comfortline da sadece görünüm ve konfor değişiyor. güvenlik ve motor standart. görünümü de param oldukça değiştirebilirim. aracı da uzun yolda kullanmayacağım için konfordan da vazgececeğim.
    en düşük bütçeyle sıfır caddy sahibi olacağım.

bu arada 2010 model caddylerin hiçbirinde esp ve yokuş yukarı kalkış desteği yok değil mi. 2. el ilanlarında bazıları esp var demişler de. sanırım onlar abs ile karıştırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinbestil -- 7 Şubat 2011; 10:23:35 >

• en büyük konfor DSG.. comfortline da neymiş? tamam benimki comfortline ama dsg'nin verdiği rahatlık yanında comfortline artıları bir hiç... Hele aracı şehir içi kullanacaksanız DSG olmazsa olmaz bence... Otomatik vitesle ilgili tabular yıkılmalı ...

zaten 10-15 yıla manueller tamamen kalkar... Uzaktan kumandasız televizyon üretiliyormu bugün? onun gibi bişey...

böyle bir rahatlık olamaz.. Benden size tavsiye.. hele alacağınız otomatik vites dsg gibi kendini ispatlamış bir teknolojiyse dadından yenmiyor beah
  • quote:

Evet kapı kilidim servisde değiştirildi... Su problemi giderildi.. Daha doğrusu 1 önceki servisin yaptığı operasyon başarılıymış... EEE neoldu şimdi? Caddy almaktan vazgeçen arkadaşlara geçmiş olsun... Demiştik dimi sorunlarımız çözülür biz arabanın tadını çıkartmaya devam ederiz siz vazgeçtiğinizle kalırsınız diye ..

Neyse diğer araçları tercih edecek arakadaşlara da kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim

Bu arada karma yakıtım 6,7'ye indi.. km başına 0,23 TL yakıyor.. ne yapalım sağlık olsun ::)

arkadasım su sorununu nasıl cozduler hangi serviste yaptırdın
  • trend comfort arasında 4,000 tl fark var değermi değmezmi cok konusu gecti motor aynı

comfort da olan ozellikler

govde rengi on arka tampon
    hız sabitleyici
    otamatik yanan far
    otamatik kararan iç dikiz aynası
    cift bolgeli dual klima
    orjinal lazer karartma arka camlar
    farklı koltuk kuması
    deri vites topuzu ve El freni
    kol dayama orta konsolu yukarı asagı ileri geri hareketli
    kısalar h7 far ampulu cogunlukla otomobillerde kullanıyolar caddy comfort haricinde piyasaki hiç bi ticari aracta yok
    uzunlar h11 far ampulu
    ust tavan cıtası

aklıma gelenler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapcep

trend comfort arasında 4,000 tl fark var değermi değmezmi cok konusu gecti motor aynı

comfort da olan ozellikler

govde rengi on arka tampon
    hız sabitleyici
    otamatik yanan far
    otamatik kararan iç dikiz aynası
    cift bolgeli dual klima
    orjinal lazer karartma arka camlar
    farklı koltuk kuması
    deri vites topuzu ve El freni
    kol dayama orta konsolu yukarı asagı ileri geri hareketli
    kısalar h7 far ampulu cogunlukla otomobillerde kullanıyolar caddy comfort haricinde piyasaki hiç bi ticari aracta yok
    uzunlar h11 far ampulu
    ust tavan cıtası

aklıma gelenler bunlar

ek olarak farlar ve ön ızgara farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapcep

quote:

Evet kapı kilidim servisde değiştirildi... Su problemi giderildi.. Daha doğrusu 1 önceki servisin yaptığı operasyon başarılıymış... EEE neoldu şimdi? Caddy almaktan vazgeçen arkadaşlara geçmiş olsun... Demiştik dimi sorunlarımız çözülür biz arabanın tadını çıkartmaya devam ederiz siz vazgeçtiğinizle kalırsınız diye ..

arkadasım su sorununu nasıl cozduler hangi serviste yaptırdın

Arkadaşım sorunu Vosmer çözdü aslına bakarsan su akıtma felan da yok ama bir ilüzyon var.. Yani su kapıyı açtıktan sonra giriyor aslında kapı kapalıyken su girişi olmadı koca hortumla 15 dakka su verdiler... kilidi de onlar değiştirdi...

Şimdi size aracımın yakıt tüketimiyle ilgili 2 veri vericem şaka gibi..

şu linkte yakıt tüketimlerimiz var..

http://www.volkswagen-commercial-vehicles.com/int/en/models/Caddy/caddy/highlights/motoren.html

Urban:Şehir içi
    Extra urban:şehir dışı
    Combined: karma tüketim
    S: startline(bizde yok)
    T:Trendline
    C:Comfortline

Benim araç önden çekişli (front wheel)dsg comfortline

1,6-l-TDI
    75 kW
    front-wheel drive
    dual clutch gearbox (DSG)

C yani comfortline...Urban (şehir içi ) yakıt değeri tabloya göre 6,6 lt..
    C yani comfortline...extra Urban (şehir dışı ) yakıt değeri tabloya göre 5,3 lt..

ve işte benim yakıt değerlerim..
    bu şehir içi...

balçova bostanlı arası... yaklaşık 15 kırmızı ışıkta durdum.. toplam 25 km yi 50 dakikada gitmişim..ortalama hızım 31 km/saat olmuş

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Bu da yolda giderken cruise controlle hızı 90'a çaktıktan sonraki ölçüm değeri

Peki tabloda benim araç için kaç yakar diyordu? Şehir içi:6,6 lt Şehir dışı 5,3 lt... Şaka gibi dimi Bunun adı nedir şimdi? VW ciddiyetimi desek? tesadüfmü desek ? ne desek acaba?

• arkadaşlar kaskoyu nerden yaptırıyorsunuz. wolswagen servislerinde mi?
    http://ticariarac.vw.com.tr/satis_sonrasi/hizmetlerimiz/volkswagen_kasko.aspx?mode=volkswagen_kasko
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinbestil

arkadaşlar kaskoyu nerden yaptırıyorsunuz. wolswagen servislerinde mi?
    http://ticariarac.vw.com.tr/satis_sonrasi/hizmetlerimiz/volkswagen_kasko.aspx?mode=volkswagen_kasko

Yok aksigortadan yaptırdım. VW 200 tl daha pahalı teklif verdi... Farklı yerlerden teklif almak lazım. Fiyatlar çok oynayabiliyor.. Bu arada kesin extra garanti işini yaptıracağım.. 1400 1500 tl ye mal olacak ama bence risk almaya gerek yok.. Sonra çok daha büyük bedeller ödeyebiliriz...

• gündüz farının nasıl kapatıldıgını açıklarmısınız lütven ?
  • gecen gün istanbuldan izmite giderken akşam ustu otobana çıktıgımızda aynaya baktım bir ticari saglı sollu gidiyordu peşimize geldiginde bi baktık yeni caddy pedere dedim bas :D :D babamda basmya başladı 180 e kadar kıçımzdan ayrılmadı saten adam hızını almış arkamıza yapışmıştı saglı sollu makas atsada arkamızda kaldı yine bi an yol kapandı ve bu makas atıp önumuze girdi adam basıyo bizde peşine ama biz arabada 5 yetişkin adam tek başına düz de ne biz yetişe biliyoz ne o fark acabiliyor yokuşta remen tampona dokuncagız öle yakşlaşıoz tabi sellektör yagmuru da yapıoz meilli yolda da tampona giriyoz biz arada sırada gazdan da geçiyoz vurma derecesine geliyor çünkü yol gine tıkandı adam gine makas attı saglı sollu gitti bizde önumuzdeki aracları bekledik açıkçası yeni caddy 190 la önumzdeydi gittikçe yaklaşıyorduk ???

şans yok bende herzaman ben gidip gelirdim böle ibrşey çıkmazdı bana babama denk geliyor hep babamda sabit gidicilerden makas flan anlamaz :))

• quote:

Caddy 1,6 TDİ DSG

0-100 hızlanma 12 sn... çok hantal.. 1.9 Caddyler 10 saniyede çıktığına göre

http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/

Selam Arkadaşım bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim.
    Ben de 2007 Model 1,9 TDI DSG var ilk sahibiyim ve Allaha şükür bugüne kadar sıkıntı yaratmadı ve şimdi yaklaşık 2 aydır Beyaz Comfortline DSG almak için bekliyorum. Kısmetse aracım 18.02.2011 tarihinde Türkiye de olacak ve 22-23 Şubat gibi teslim alırım hayırlısı ile.
    Öncelikle herkese kazasız belasız araçlarını kullanmalarını temenni ederim.

Ben bu aracı gerek forumdan ve gerekse test sürüşünde edindiğim bilgiler neticesinde 1,9 TDI DSG ye göre çok konforlu ve makyajlı görmeme rağmen performans olarak biraz pasif olacağı tahminindeyim buda eknomik olmasından kaynaklanır sanırım ki buda normaldir.

Sana bir kaç sorum olacak.

1- Senin gönderdiğin videolarda yol bilgisayarında (http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/) ortada sürekli yükselen bir değer gördüm bu aynı dijital hız göstergesimidir.

2- Kickdown ne demek anlamadım yani vites de ekstra bir düğme mi var.

3- DSG araçlar da yokuş kalkış desteği var mı ? Varsa bu nasıl çalışıyor yani bir düğme falan mı var yani ?

4- Klima çift bölgeli mi ? Klimanın kaç derecede olduğu nerede yazıyor. Benim mevcut arabamda Necvox 939 HD navigasyon ve dvd li cihaz var bu araçta yanılmıyorsam klimanın derecesi radyo ekranında çıkıyormuş o zaman ben bu cihazı yeni aracıma takamam demek ?

5- Aracın int. sitesin deki donanımlarından pek anlayamadım ama bu araçta coming holl var mı ? Varsa nasıl çalışıyor ?

6- Benim 2007 aracım da DSG çok kaydırma yapıyordu bu iş ile çok ilgilendim ama serviste bunun DSG nin bir özelliği olduğunu bu özellik sayesinde DSG uzun ömürlü olduğu söylendi, senin aracında yokuşlarda kaydırma yapıyor mu ?

7- Comfortline özelliği olan yeni halojen far sistemini ben pek çözemedim. 2 tane far var 1 tanesi panjur a yakın olan ve gündüz farının yandığın far. Bu fark akşamlarıda yanıyormu bir de onun yanındaki far sadece uzunlar için mi. ?

8- Cd çalarına USB bağlantısı yapılabiliyormu ? Müzik ses sitemi nasıl tatmin edici mi ?

Bu sorularıma cevap verirsen çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..

• quote:

quote:

arkadaşlar yeni caddylere bu golflerdeki gibi navigasyon eklettirilebiliyormu alırken?

evet yaklaşık 1000 liraya navi+tv+dvd takılabiliyor

Selam Arkadaşım.

1000 TL ye takılabiliyor dediğin servisten alınan mıdır. Yani servis aracın orj. teybini alıp yerine yeni bir cihaz mı takıyor.
    Bu cihazı nereden bulabilirim.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: satelite

quote:

Caddy 1,6 TDİ DSG

0-100 hızlanma 12 sn... çok hantal.. 1.9 Caddyler 10 saniyede çıktığına göre

http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/

Selam Arkadaşım bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim.
    Ben de 2007 Model 1,9 TDI DSG var ilk sahibiyim ve Allaha şükür bugüne kadar sıkıntı yaratmadı ve şimdi yaklaşık 2 aydır Beyaz Comfortline DSG almak için bekliyorum. Kısmetse aracım 18.02.2011 tarihinde Türkiye de olacak ve 22-23 Şubat gibi teslim alırım hayırlısı ile.
    Öncelikle herkese kazasız belasız araçlarını kullanmalarını temenni ederim.

Ben bu aracı gerek forumdan ve gerekse test sürüşünde edindiğim bilgiler neticesinde 1,9 TDI DSG ye göre çok konforlu ve makyajlı görmeme rağmen performans olarak biraz pasif olacağı tahminindeyim buda eknomik olmasından kaynaklanır sanırım ki buda normaldir.

Sana bir kaç sorum olacak.

1- Senin gönderdiğin videolarda yol bilgisayarında (http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/) ortada sürekli yükselen bir değer gördüm bu aynı dijital hız göstergesimidir.

2- Kickdown ne demek anlamadım yani vites de ekstra bir düğme mi var.

3- DSG araçlar da yokuş kalkış desteği var mı ? Varsa bu nasıl çalışıyor yani bir düğme falan mı var yani ?

4- Klima çift bölgeli mi ? Klimanın kaç derecede olduğu nerede yazıyor. Benim mevcut arabamda Necvox 939 HD navigasyon ve dvd li cihaz var bu araçta yanılmıyorsam klimanın derecesi radyo ekranında çıkıyormuş o zaman ben bu cihazı yeni aracıma takamam demek ?

5- Aracın int. sitesin deki donanımlarından pek anlayamadım ama bu araçta coming holl var mı ? Varsa nasıl çalışıyor ?

6- Benim 2007 aracım da DSG çok kaydırma yapıyordu bu iş ile çok ilgilendim ama serviste bunun DSG nin bir özelliği olduğunu bu özellik sayesinde DSG uzun ömürlü olduğu söylendi, senin aracında yokuşlarda kaydırma yapıyor mu ?

7- Comfortline özelliği olan yeni halojen far sistemini ben pek çözemedim. 2 tane far var 1 tanesi panjur a yakın olan ve gündüz farının yandığın far. Bu fark akşamlarıda yanıyormu bir de onun yanındaki far sadece uzunlar için mi. ?

8- Cd çalarına USB bağlantısı yapılabiliyormu ? Müzik ses sitemi nasıl tatmin edici mi ?

Bu sorularıma cevap verirsen çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..

kickdown gaz pedalına belli bir seviye basarsan eger araç atağa kalkar vites düşürerek ekstra bir düğme yok

hill hold yokuş kalkış desteği frene basınca devreye girer ve geri kaçmayı engeller

klima cift bölmeli ekranda yazar dereceleri

• quote:

Orijinalden alıntı: satelite

quote:

quote:

arkadaşlar yeni caddylere bu golflerdeki gibi navigasyon eklettirilebiliyormu alırken?

evet yaklaşık 1000 liraya navi+tv+dvd takılabiliyor

Selam Arkadaşım.

1000 TL ye takılabiliyor dediğin servisten alınan mıdır. Yani servis aracın orj. teybini alıp yerine yeni bir cihaz mı takıyor.
    Bu cihazı nereden bulabilirim.

Teşekkürler.

selam. evet servis veriyor necvox marka. ama o kadar ahım şahım birşey değil. hayır servis teybinizi almıyor. orijinal teybi size veriyor. gitti gidiyorda falan da bulabilirsiniz ama servisler satıyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: alper_cakan

gündüz farının nasıl kapatıldıgını açıklarmısınız lütven ?

Kullanma kılavuzunda aracın gündüz farının kapatılması için yapılması gerekenler yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam sağ sinyal + sellektör yaparak kontak açıldığında farın kapatılacağı falan söyleniyordu. Söylenenleri yapmama rağmen farı kapatmada başarılı olamadım... Bir arkadaş bunun ancak servisde kapatılabildiğini yazmışdı.. Servise danışın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alper_cakan

gündüz farının nasıl kapatıldıgını açıklarmısınız lütven ?

Kullanma kılavuzunda aracın gündüz farının kapatılması için yapılması gerekenler yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam sağ sinyal + sellektör yaparak kontak açıldığında farın kapatılacağı falan söyleniyordu. Söylenenleri yapmama rağmen farı kapatmada başarılı olamadım... Bir arkadaş bunun ancak servisde kapatılabildiğini yazmışdı.. Servise danışın..

+1
    ayriieten o arkadaş bendim di.

• Slm herkese satalite kardeş bende bekliyorum trendy 2 aydır gelmedi sen in araç nereye gelecek ben aydından alıcam şubat 7 demişlerdi sevkiyat olmamış şubat sonu diye düzeltme yaptılar bekliyoruz sanırım aynı kafile ile gelecek tşk
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.