Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erol_

Arkadaşlar hergün bakıyorum caddysi gelen yok mu yeminle şeytan diyor al kaporanı git toyota bikap al canavar gibi araba siz ne düşünüyonuz..

biz corolla alacaktık cuma günü araç opsiyonlandı pazartesi teslimdi sonra gittik cumartesi caddy almaya karar verdik 4 aydır araba ortada yok. zam da cabası. bekliyoruz
  • Bundan 2 hafta once siparis verdik ve cuma günü aracı teslim aldık arkadaslar.Model trendline dsg.
  • Webliner kardeşim bende trendy sipariş ettim 2 aydır bekliyorum sen nerdensin ..
  • ve nihayet araç türkiye'ye geldi. çarşamba eskişehir'de olacakmış cuma teslim hayırlısıyla. bugün buraya hep trendline gelmiş.
  • quote:

Webliner kardeşim bende trendy sipariş ettim 2 aydır bekliyorum sen nerdensin ..

Ben İstanbul/avrupa yakasindayim kardesim araci Altur dan aldik.
  • quote:

Arkadaşlar hergün bakıyorum caddysi gelen yok mu yeminle şeytan diyor al kaporanı git toyota bikap al canavar gibi araba siz ne düşünüyonuz..

toyota'nın bu tipte aracı yok. ama şubat ayında üretilip satılacak diye biliyorum. sizin dediğiniz hangisi hilux mu?
    bu arada ben de almaya karar verdim. ismimi yazdırdım. kaporayı eft yapıyorum. isim yazdırınca takip numarası falan mı veriyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinbestil -- 22 Şubat 2011; 16:23:53 >
  • Slm metin kardeşim evet hulux ama dedigin gibi bu tipde araçda çıkaracak toyata da hayırlısı...
  • Arkadaşlar yeni Caddylerde hangi yakıt değeri menüsünü kullanıyorsunuz.bir anlık olan var onda sorun yok gaza basıp çekince anında kendini belli ediyor:)
    diğeri iç içe 2 tane onları anlamadım 1 dediği neyi ölçüyor 2 dediğineyi ölçüyor.Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYTHDIVER

Arkadaşlar yeni Caddylerde hangi yakıt değeri menüsünü kullanıyorsunuz.bir anlık olan var onda sorun yok gaza basıp çekince anında kendini belli ediyor:)
    diğeri iç içe 2 tane onları anlamadım 1 dediği neyi ölçüyor 2 dediğineyi ölçüyor.Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

biri anlık, diğeri ise motor çalışmaya başladığından beri tüketilen ortalama yakıt tüketimitidir.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 25 Şubat 2011; 18:11:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYTHDIVER

Arkadaşlar yeni Caddylerde hangi yakıt değeri menüsünü kullanıyorsunuz.bir anlık olan var onda sorun yok gaza basıp çekince anında kendini belli ediyor:)

Merhaba..

Sizin de belirttiğiniz gibi MFI bilgisayar bize ortalama olarak 2 değer veriyor... aslında 3..

Eğer üstte 1 yada 2 rakamı yoksa o anki tüketimi veriyor.... Diyelimki saatte 90 km hızla giderken Consumption yani tüketimin sürekli değiştiğini görüyoruz.. Neden çünkü düzyolda başka iniş de başka çıkışda başka... Bu anlık veridir..

peki nedir bu 1 ve 2 menüsü arasındaki fark?

fark şudur... eğer 1 nolu menü varsa ozaman sizin ogün sabahtan kontak açmanızdan itibaren alınmaya başlanan ortalamadır...

Aslında burda sabah da demek tam doğru olmaz... Peki işin doğrusu nedir? 2 saat... eğer 1 rakamını görüyorsanız bilinki MFI bilgisayar ,arabanın motoru 2 saatten fazla süreyle çalışmadan durduysa bu ortalama değerini sıfırlamıştır...

1 nolu menü için örnek:

Sabah kalktım ( 2 saatten fazla kapalı kaldığı için bilgisayar 1 no'lu ortalamayı sıfırladı)
    İstanbuldan Ankaraya gidiyorum. Yolda mola verdim. 1. molam 45 dakka sürdü. 1. menü sıfırlanmaz. 2. menüm 1 saat 55 dakka sürdü 1. menü yine sıfırlanmaz ancak 3. molam 2 saat 10 dakika sürdü...

İşte 3. molamda motor 2 saatten fazla kapalı kaldığı için 1nolu menümdeki herşey sıfırlanır...

ve artık bu andan itibaren yeni ortalamayı yeni seyahat süresini(travel time) yeni gidilen yolu (route'ü) yeni ortalama hızı (speed) vermeye başlar...

Peki 2 no'lu menü nedir? ve nezaman sıfırlanır?

2 no'lu menü çok uzun ortalama menüsüdür... Neden çok uzun ? çünkü 1 no'lu menü gibi motor 2 saatten fazla durduğunda sıfırlanmaz.. Peki nezaman sıfırlanır?

99 saat 59 dakikalık sürüş zamanı veya

999 litrelik tüketim veya

9999 km'lik yolculuk... Bu değerlerden herhangi biri tamamlandığında

ve resetleme düğmesine basıldığında... (2 nolu menüdeyken direksyondaki ok tuşuna uzun süre basarsanız.)

İşte sıfırlama olduktan sonra ortalamayı almaya başlar ve baktığınızda son sıfırlama olduktan sonra ortalama nekadar yakmışsınız bunu görebilirsiniz... ayda ortalama 100 lt benzin tüketsek 999 ltyi 10 ayda tüketirizki işte bu gösterge sizin uzun vadede (şehir içi+şehir dışı ) ne kadarlık bir tüketim yaptığınızı göstermesi bakımından önemlidir...

şuanda 5.500 kmdeyiz uzun ortalama tüketim menüm yani 2 no'lu menüm 6,6 lt/100km değerini vermekte bu da aracımın 23 kuruş mazot yaktığı anlamına gelir...(litreye 3.5 dersek)

1 no'lu menü açıklamaları ve görüntüleri...

Route: Menü sıfırlandıktan bu yana toplam kaç km yol gittiğim
    Travel time : Menü sıfırlandıktan bu yana kaç dakikadır yolda olduğum
    Speed: Menü sıfırlandıktan bu yana ortalama hızımın kaç olduğu
    Consumption: Menü sıfırlandıktan bu yana ortalama yakıtımın kaç olduğu...

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Ve yaptığım bir uygulama.. belli bir mesafede 90 km hızla ortalama nekadar yakacağını merak etmiştim. Yaptığım işlem şu oldu... Yolda giderken 1 nolu menüyü çağırdım.. ok tuşuna basılı tutarak bu menüyü resetledim . Hız sabitleyiciyi 90 km'ye sabitledim... ve sonra şu değerleri aldım....

Umarım size bir fikir vermiştir..

• Slm arkadaşlar bnm satış temsilcisi arkadaş bu gun aradı aracım pazartresi hazırmış işlemler felan salı teslim edecegim dedi sizlerde durum ne ben trenty alıyorum conford çok bekletecekler diye ama jantları ne bileyim çita felan taktırcam siz de durum ne resim koyalımmı gelince
  • quote:

Slm arkadaşlar bnm satış temsilcisi arkadaş bu gun aradı aracım pazartresi hazırmış işlemler felan salı teslim edecegim dedi sizlerde durum ne ben trenty alıyorum conford çok bekletecekler diye ama jantları ne bileyim çita felan taktırcam siz de durum ne resim koyalımmı gelince

Hocam full çıta yanlara ayaklık arkaya boru 550 600 civarı filan tutuyormuş serviste benim eniştem bursada sormuş 350 ye yaparız demişler(Bursada tanıdıkları var)
    Araçtan şuan için çok memnun. Ona ilk uyarım sizede olsun araçınız turbo dizel siz daha iyi bilirsiniz ama hatırlatayım 1 dk haraket etmeden çalıştırın durduktan sonrada 1 dk çalıştırın(Kış ve uzun yollar sonrası ben her zaman kendi araçım kia da yapıyorum) turbo güme gitmesin boşu boşuna. Bu çok önemlidir.

• evet sonunda 2011 comfortline dsg reflex gri arabamızı cuma aldık. Allah herkese böyle güzel arabalara binmeyi nasip etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.a.a.N

evet sonunda 2011 comfortline dsg reflex gri arabamızı cuma aldık. Allah herkese böyle güzel arabalara binmeyi nasip etsin

Kardeş kazasız belasız güle güle kullanın ... Beklediğinize değdimi değmedimi?

Akşam olunca aracın iç görüntüsü beni inanılmaz etkiliyor. Sanki uçağın kokpitinde olduğumu düşünüyorum... Araç yüksekya trafikde diğer arabaların göstergelerine bakıyorum bizimkisi kadar güzel varmı diye yok yok yok.... Geçen gün mercedes kompresörün göstergesini gördüm o bile bizimkinin yanında solda sıfır...

http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/

• Slm teyibinde usb girişi var mı ben yarın teslim alacagım sanırım ya da salı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol_ -- 27 Şubat 2011; 20:19:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

quote:

evet sonunda 2011 comfortline dsg reflex gri arabamızı cuma aldık. Allah herkese böyle güzel arabalara binmeyi nasip etsin

Kardeş kazasız belasız güle güle kullanın ... Beklediğinize değdimi değmedimi?

Akşam olunca aracın iç görüntüsü beni inanılmaz etkiliyor. Sanki uçağın kokpitinde olduğumu düşünüyorum... Araç yüksekya trafikde diğer arabaların göstergelerine bakıyorum bizimkisi kadar güzel varmı diye yok yok yok.... Geçen gün mercedes kompresörün göstergesini gördüm o bile bizimkinin yanında solda sıfır...

http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/

beklediğimize kesinlikle değdi. sürdüğüm anda beklediğim 4 ayı unuttum valla.

valla bana sabah akşam farketmiyo her seferinde apayrı etkileniyorum. bi de yüksek olması çok harika birşey. diğer aracımız avensise binince basıyor beni yere değecek gibi oluyorum. caddy'de uçuyo gibi oluyo insan

• quote:

Slm teyibinde usb girişi var mı ben yarın teslim alacagım sanırım ya da salı

hayır malesef girişi yok olsaydı tadından yenmezdi. sadece aux girişi var.
  • quote:

bi de yüksek olması çok harika birşey. diğer aracımız avensise binince basıyor beni yere değecek gibi oluyorum. caddy'de uçuyo gibi oluyo insan

tabi ya sen ne diyorsun ben jetta dan vazgeçtim(başka sebeblerde var da....) sırf o yüzden, kaldırımlara yanaşırken hiç korkmuyorum kapı açılmayacak diye,uçuyormuş gibi olması bonusu zaten. ha bu arada Allah güle güle binmeyi nasip etsin.ben temmuz dan ekim in 6 sına kadar çıkmasını bekledim ekimin 14 ünde kapora verip beyaz comfortline istedim 7 aralıkta teslim aldım.ben de yaklaşık 4-5 ay bekledim sayılır, bir iki işçilik hatası hariç herşey ile memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Ona ilk uyarım sizede olsun araçınız turbo dizel siz daha iyi bilirsiniz ama hatırlatayım 1 dk haraket etmeden çalıştırın durduktan sonrada 1 dk çalıştırın(Kış ve uzun yollar sonrası ben her zaman kendi araçım kia da yapıyorum) turbo güme gitmesin boşu boşuna. Bu çok önemlidir.

bu konu önemli ya invisible arada geçmesin, nasıl olacak bir daha anlatırmısın,ben bunu ilk defa duyuyorum.
    bir de arkadaşlar rodajı geçtik, devirli kullanın diyorlar bizim araçta devirli kullanmış olmak için sürüş devir aralığı nedir.ben 3000 ni çok nadir geçiyorum, 2000 nin altına da çok az düşüyorum, vites yükseltme devrim 2800-3000 gibi oluyor genelde.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.