Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selcukan43

Yazdıkların ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Tabi ki de gönlüm caddy den yana.. Siz de bir bakın öyle bir asil duruşu var ki bitiyorum ben caddy ye.. Sıfırı 42 milyar yeni caddy sahipleri peşin parada kaç bin liradan aldığını söyleyebilirlermi acaba ? Plazaya gitsem 40 milyardan verirler mi acaba aracı pazarlık payları varmıdır biliyormusunuz ? kararımı % 80 vermiş durumdayım.. Yeni caddy istiyorum.. Yanlız önemli bir husus daha var yine kullanıcılarından bilgi almak istiyorum araç ruhsatta ne geçiyor ? Kamyonet mi otomobil mi? 6 aylık vergisi ne kadar? Şehir içi 7.5 lt yakıt tüketimi var caddy nin 6000 - 7000 km den sonra yakıt oranı şehir içi 6 litreye düşer mi acaba ? teşekkür ederim şimdiden..

rica ederim. o duruşa herkes bitiyor zaten kim araca baksa o bakışlar ne öyle diyo indirim kesinlikle yapmıyorlar zaten yapsalardı piyasası düşerdi. fiyat konusunda katılar. ruhsatta kamyonet diye geçiyor. otomobil diye geçerse arkadaş hesaplamıştı 55 bin civarı tutuyordu yanılmıyorsam. 6 aylık vergisi 348 tl. 6 litre belki olabilir ama sonuçta araç ağır ve ön yüzeyi büyük. şehirden şehire gittiğin yolun eğimine göre yakıt tüketimi değişir. ama en önemli faktör sürücünün aracı nasıl kullandığı. agresif kullanılırsa (manuelde) 10 litreyi bile geçer. bugün 1,5 saat gezdik dolaştık en son çevre yoluna çıktık servise bagaj havuzu almaya gittik ortalama 6,2 yakmış. şimdiye kadar da ortalama 6,1 gösteriyor. 130 km gittik daha yakıt konuşmak için erken. ama böyle giderse gerçekten çok çok iyi.
    caddy'den bi ara vazgeçip yeni jetta alacaktık. aracın 45 bin lira olanı bizim caddy'nin trendline modelinden bile beterdi. esp, hız sabitleme falan yok hadi onu geçtim fonksiyonel direksiyonu bile yok. anca 50 bin küsür verince bu tip özelliklere kavuşuyorsunuz.

• quote:

Yazdıkların ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Tabi ki de gönlüm caddy den yana.. Siz de bir bakın öyle bir asil duruşu var ki bitiyorum ben caddy ye.. Sıfırı 42 milyar yeni caddy sahipleri peşin parada kaç bin liradan aldığını söyleyebilirlermi acaba ? Plazaya gitsem 40 milyardan verirler mi acaba aracı pazarlık payları varmıdır biliyormusunuz ? kararımı % 80 vermiş durumdayım.. Yeni caddy istiyorum.. Yanlız önemli bir husus daha var yine kullanıcılarından bilgi almak istiyorum araç ruhsatta ne geçiyor ? Kamyonet mi otomobil mi? 6 aylık vergisi ne kadar? Şehir içi 7.5 lt yakıt tüketimi var caddy nin 6000 - 7000 km den sonra yakıt oranı şehir içi 6 litreye düşer mi acaba ? teşekkür ederim şimdiden..

k.a.a.n arkadasım konuyu cok guzel anlatmıs caddy ile sorun yasayanlar biriside benim ama ben arabadan değil servislerin kalitesinden işlerini hızlı ve dogru yapmamısından sikayetciyim bana gore caddy iç dıs gorunus olarak butun ticari arabalardan ustun bunun nedenide vw otomobil ve ticari aracların on yuzunu aynı yapmaya basladı onden bakınca golf jetta nasıl gozukuyosa caddy de ole gozukuyor bakan bi daha bakıyor dobloda hiç bi estetik yok duz cetvelle cizilmis bi araba bizim yine su alma ses sorunu oldu doblo ile vites gecmeme sanzuman değisme kapı kolları catlama kırılma tasarımından dolayı vs sorunları var buda zaten doblo forumlarında yazılıyor okumanızı tavsiye ederim motor olarak 1,6 102 bg olabilir artık turkiyeye dusuk hacimli motorlar gelmeye basladı yakıta hergun zam arac vergilerin yuksekliğinden dolayı arac ticari sonucta ama cogu binek aracla kafa kafaya gider dik rampada 80 km yapıp soldan giderseniz anlarsınız pesinde alsanız 50tl 100 tl den fazla indirim yapmazlar ki zaten comfort olan için 2 3 ay bekliyosunuz siparise gore geliyo biz 85 gun bekledik ilk araclar gelmeden 15 gun once kapora verdiğimiz halde cok yogundu bizden once cok siparis vardı arac kamyonet olarak geciyor ama 6 aylık yanılmıyosam 352 tl sehir içi 7,5 6,2 8,5 lt gorende var kullanıma baglı sabit hızda 90 la gidince 5,3 oluyor

• oo rodaj dönemi için iyi bir değer 5.3 lt.. daha da düşer sanırım.. Peki yeni caddy alanlar tam olarak kaç bin tl den aldıklarını yazabilirler mi? Bir de her yıl muayeneleri var bu aracın..
  • Rocapitol
    kardeş sen 2.sayfada bi yorum yazmışsın evden arabaya geliş felan diye o farların yanma süresini nerden ayarlıyoz..şimdiden teşekkürler
  • Bugün en az 10 yeri aradım.. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir vs. hepsinin de verdiği fiyat aynı 43.500 ve 500 TL bile indirim yok... Bu nasıl bir iş anlamıyorum ben.. Hiçbirisinde de comfortline modeli yok nisan sonuna belki diyolar mayıs ortaları gibi gün veriyolar.. Neymiş gidip kapora verecekmişiz bekliyecekmişiz vs.. Artık tam olarak giriş yapmadı mı ki bu araç türkiye ye.. 500 TL bile indirim yapmıyolar.. Benim caddy hayalleri suya düşüyor gibi..
  • quote:

Bugün en az 10 yeri aradım.. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir vs. hepsinin de verdiği fiyat aynı 43.500 ve 500 TL bile indirim yok... Bu nasıl bir iş anlamıyorum ben.. Hiçbirisinde de comfortline modeli yok nisan sonuna belki diyolar mayıs ortaları gibi gün veriyolar.. Neymiş gidip kapora verecekmişiz bekliyecekmişiz vs.. Artık tam olarak giriş yapmadı mı ki bu araç türkiye ye.. 500 TL bile indirim yapmıyolar.. Benim caddy hayalleri suya düşüyor gibi..

46800'e metalik renk dsg comfortline aldık biz. muayeneler her yıl malesef.

indirim konusuna gelince yukarıda yazmıştım kesinlikle indirmiyorlar. kampanya yok. bu sayede de aracın fiyatı düşmüyo. peugeot partner full paket fiyatını 37000'den 33 bin tl'ye çeken var ama öyle olunca da ikinci elde fiyat çok düşüyo. Türkiye'de comfortline bulman zor. sipariş veriyorsun almanyada üretiliyor ve araç sana geliyor. bizim gelmesi 4 ay sürdü. bizden fazla bekleyenlerde var. ama 1 ayda aracı alan da var. biraz da şans işi. 2 ay beklemek sorun değilse vazgeçmeyin derim. biz geçirdiğimiz 4 ayı unuttuk gitti

@16ugur19
    rocapitol cezalı izin verirse ben söyleyim seni daha fazla bekletmeyelim. yol bilgisayarında genel ayarların olduğu kısım var. orada lights&vision menüsünde coming home ve leaving home var oradan seçip süreyi ayarlayabilir ya da kapatabilirsiniz

• Ya beklemek sorun değil pek.. 1 yerde buldum beyaz rengi (opak) yarından sonra geliyormuş comfortline.. Fakat 43.500 TL diyolar ona da.. Volkswagen hiç kusura bakmasında ben o fiyatları o arabaya veremem.. Hele de gavur malı olduğunu çok belli ediyolar ne demişler pazarlık sünnettir.. Sen 500 milyon bile indirme bende geliyim alayım.. Oldu.. Kusura bakmasınlar ama vazgeçtim caddy den maddy den.. İleride daha çok seçenekli gelir bağımsız süspansiyon açılır arka camlar otomatik falan filan daha güzel olur fiyat da zaman geçtikce düşer.. Dobloya yöneleceğim.. Çok çok harika indirim yaptılar fiat'ta..
  • siz bilirsiniz diyelim gavur malı ama gavur da yapıyo bize göre.
  • E ne yapalım abi.. 5 kuruş indirim yok.. Hemen teslim alamıyosun.. Gelene de razı olmak, bazı şeyleri de kabul etmek zorundasın.. E oldu mu şimdi bu.. Satıcının da alıcının da içine sinmesi lazım her ne alıyorsak satıyorsak sadece satıcının olmuyor işte öyle değil mi.. Neyse bakalım ileride çok opsiyonlu modelleri gelir düşer inşallah.. Doblo'da çok büyük indirim oldu nasipse ondan alacağız..
  • quote:

E ne yapalım abi.. 5 kuruş indirim yok.. Hemen teslim alamıyosun.. Gelene de razı olmak, bazı şeyleri de kabul etmek zorundasın.. E oldu mu şimdi bu.. Satıcının da alıcının da içine sinmesi lazım her ne alıyorsak satıyorsak sadece satıcının olmuyor işte öyle değil mi.. Neyse bakalım ileride çok opsiyonlu modelleri gelir düşer inşallah.. Doblo'da çok büyük indirim oldu nasipse ondan alacağız..

valla haklısın bu da doğuş otonun umursamazlığı işte. bizim acelemiz yoktu bekledik memnun kaldık. caddy almasaydık corolla alıyorduk 2 gün sonra teslimdi. caddy seçtik 4 ay sonra teslim aldık yine de memnunuz. inşallah bakalım umarım memnun kalırsınız

• Walla aslında hala istiyorum sıfır caddy yi.. Ama hala yok hala yok.. Çok sonrasına gün veriyolar.. Keşke ellerinde olsada güzel de bi indirim yapsalar..
  • quote:

Walla aslında hala istiyorum sıfır caddy yi.. Ama hala yok hala yok.. Çok sonrasına gün veriyolar.. Keşke ellerinde olsada güzel de bi indirim yapsalar..

malesef çok zor. caddy için 2 şey gerek para ve sabır
  • Abi doğru diyosun da hadi para da çıkalım bekleyelim de :) allah korusun kimsenin başına vermesin turbo dağıtma, kapılardan ses alma, su alma, fazla yakıt tüketimi, yolda dobloya yenik düşme gibi olumsuz etkenlerle karşılaşmayalım bide :) :) :) :D :D
  • quote:

Abi doğru diyosun da hadi para da çıkalım bekleyelim de :) allah korusun kimsenin başına vermesin turbo dağıtma, kapılardan ses alma, su alma, fazla yakıt tüketimi, yolda dobloya yenik düşme gibi olumsuz etkenlerle karşılaşmayalım bide :) :) :) :D :D

abi turbo hassas bir şey zaten dikkat edeceksın turboyu bırak dizel motor hassas zaten :) teknoloji işi şansa bakıyo kapıdan su alma falan ufak şeyler minik bi kapı ayarı ile düzeltilir önemli olan dobloda olduğu gibi vites kutusu gibi önemli bi hata vermesin :) fazla yakma olayına gelince de rodaj süresi önemli ilk 2000 km dikkat edeceksin bu kadar. Araba kullanırken de sakin kullanırsan yakıt sorunu yaşamazsın. Ha teknik hata olur bilemem onu yaşayan da çıkabilir kul yapısı sonuçta. Tamam aracı doğuştan alıyoruz ama markası da volkswagen bunu da unutmayalim :) içinize sinen arabayı alın bu kararı vermenize yardımcı olarak araç kabininin gece görüntüsünü koyabilirim :D

• Arkadaşlar selam... Vatandaşlarımızın kaliteli araçlara binmeleri için jetta forumunda ciddi bir mücadele içine girdim... Neden ?çünkü Toyota yaris'in konforsuzluğundan dolayı geçirdiğimiz kabus dolu 3 yılda yaşadıklarımızı başka insanlar yaşamasın diye... Ortam sertleşti ve bunun üstüne tartışmaların başını çeken biri olarak bir ceza almam söz konusu oldu. Sanırım jetta forumunda provakasyon yapan ve benim ceza almama sebep olan diğer üye de ceza almış...

Şimdi geriye dönüp baktığımda aslında biraz ileri gittiğimi düşünüyorum. Yani bukadar da hassas olmamak lazım.. İsteyen juke'a binsin isteyen jetta almasın benimi gerdi?

Şimdi şöyle düşünüyorum bana dokunmayan kalitesizlik bin yaşasın...

Biz burdan kaldığımız yerden devam edelim...

haa bu arada şu 4 günlük süre içinde doblo forumuna da üye oldum::) çok güzel atışmalarımız oluyor.. Eğer sizde isterseniz üye olabilirsiniz araçlarımızı (dobloyu ve caddy'i) yakından tanımak ve tanıtmak için... Neden caddy değil de doblo'yu tercih etmişler bununla ilgili ciddi bilgiler edindim... hatta yıllarca vw kullanmış insanların doblo tercih ettiğini gördüm şaşırdım..

Linki şurda ..isterseniz siz de üye olabilrisniz.. Benim nickim Caddy... Forumun bu konusu caddy ve doblo için açılmış zaten..

http://teamdoblo.com/forum/viewthread.php?thread_id=2104&rowstart=140

Hatta onları da buraya davet edebiliriz. Yani kardeş forum olabiliriz..

Kaan kardeş eğer gece görüntüsünü koyarsan kesin Caddy'i tercih eder... Ondan etkilememek lazım :.))

Evet selçukan arkadaşım araç maalesef yok satıyor.. Çünkü özellikle comfortline'a okadar ciddi donanımlar koydularki araç birçok binek arabanın bile önüne geçti...

Biz de Kaan arkadaşımız gibi jetta alacaktık... caddy comfortline donanımını ve fiyatını görünce şok geçirdim ve o an bu aracı almaya karar verdim. 2 gün sonra showroom'a sipariş vermeye gittik. 3 hafta sonra aracın geleceği haberini aldık(Bir vatandaş kredi aşamasında sorun yaşamış siparişini iptal ettirmiş araç boşa çıkmış). Bu şekilde almak nasip oldu...

Doblomu caddymi karar vermek zor. Kullanıcı yorumlarını okumak lazım.. Ama illaki arkalar da bağımsız süspansyon olsun diyorsan ozaman doblo öne çıkıyor tabiki... Caddy'nin 4-5 yıl sonraki versyonunda bağımsız süsp olacakmış...

Rapcep arkadaşım inan sana çok şaşırıyorum. O basınçlı su bırak pencereden içeri girmeyi boyayı bile attırıyor.. Sen sürekli o suyu pencereye tutturmakla bence ordaki fitilleri kaldırttın ve ondan sonra araç pencereden su almaya başladı... Bu gerçekten deneme yapmak için çok zorlayıcı bir metod. Ben asla böyle bir deneme yapmam hatta senin verdiğin bu bilgiden sonra yıkamacıya asla arka açılır pencereye tazyikli su tutmamasını tembihlerim....

Benim su alma problemim çözüldü işte... Araç aşırı yağmurdan sonra kapıyı açtıktan sonra orda biriken suyu içeri alıyor kapılar kapalıyken 10 dakka boyunca su tutulmasına rağmen herhangi bir su girişi olmadı...

Peki sorunumuz nedir? Sorunumuz maalesef arka kapı kilitlerinin çabuk arızalanması.. Bu da garantiden değiştikten sonra sorunumuz kalmadı bizim...

Son olarak şunu söylemek istiyorum.. Çok yakınımız 2007 model Caddy1,9 aldı... Aracı dün test ettim. Araç gerçekten çok çabuk tepki veriyor ama bizim caddy'den daha atak olduğunu söyleyemeyeceğim... Direksyonu gerçekten çok yumuşak bizimki gibi.. Sanırım o da servo direksyon.. İç gürültüye gelince arkadaşlar arada inanılmaz fark var...

Şurdan linklerden görebilirisiniz.. Beyaz ekranlı benim caddy mavi ekranlı onun caddy...

yeni caddy 0-100

http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/

eski caddy 0-100
    http://img189.imageshack.us/i/j3x.mp4/

yani yeni caddy'de sesi inanılmaz kesmişler.. bunu ancak eski caddy'e binince anlıyorsunuz... Eski caddy'de 0-100 yaptık o da 12-13 saniyede 100'ü gördü... Ama sanki bizimkisi biraz daha atak gibi geldi bana...

• boşver abi uğraşma. jetta ile arada inanılmaz bi donanım farkı var. 45 bin tl fazla deniliyo ama 45bin tllik jettadan çok daha üstün donanımları var. ses konusuna gelince bizim motordan çok hafif çalışma sesi gelmeye başladı test aracında bu yoktu ama beklemeyi düşünüyorum sonuçta bizim araç daha 130 kilometrede ve bazı şeyleri tam oturmadı. sen ne dersin rocapitol?

şöyle gece görüntüsü koyayım bari gözümüz gönlümüz açılsın :D resim kötü kusura bakmayın cep telefonuyla çektim. fonksiyonel direksiyondaki düğme ışıkları dsg'nin ışıkları hele hele o göstergeler beni bitiriyo yaw zaten golfte jettada poloda passatta kullanılan göstergelerden koymuşlar tek farkı onların kadrandaki hız yazıları. klima jetta ile aynı. teyp polo golf jetta ile aynı rcd310. e ne kaldı diğerlerinden farkı :D soğutmalı torpido gözüne kadar hepsi var

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.a.a.N -- 7 Mart 2011; 0:32:40 >

• şu videoyu da ekleyim:

• vay maşalllaaahhhhhhhh allah kaza bela vermesin inşallahhhh... Güle güle binmeyi nasip etsin rabbimm.. İnşallah benimde olur.. ama 43 milyar çok para ya.. Hemen de teslim etmiyolar moralimi çok bozuyor.. Tamam herşeyi 10 numara bunu kabul ediyorum hatta 50 milyar jetta dan bile fazla özellikleri var dediğiniz gibi ama söz konusu 43 milyar.. Bir yerde yeni doblo 0-100 testini yapmışlar 10 saniyede tamamlıyordu.. yeni caddy sanırım 11 saniyede çıktı ??
  • quote:

vay maşalllaaahhhhhhhh allah kaza bela vermesin inşallahhhh... Güle güle binmeyi nasip etsin rabbimm.. İnşallah benimde olur.. ama 43 milyar çok para ya.. Hemen de teslim etmiyolar moralimi çok bozuyor.. Tamam herşeyi 10 numara bunu kabul ediyorum hatta 50 milyar jetta dan bile fazla özellikleri var dediğiniz gibi ama söz konusu 43 milyar.. Bir yerde yeni doblo 0-100 testini yapmışlar 10 saniyede tamamlıyordu.. yeni caddy sanırım 11 saniyede çıktı ??

aminnn aminnn çok teşekkürler. doblo 2000 motor ise çıkar tabi. sizin de dediğiniz gibi 50 milyarlık jettadan fazla özellikleri var bunları da 43 milyara alıyorsunuz. tamam 43 milyara alıyorsunuz ama satarken de doblo ile aynı fiyata satmıyorsunuz daha fazla fiyata satıyorsunuz. şimdi ben burada caddy caddy diyorum da sen yine kendin bilirsin. haa caddy alırsan Allah göstermesin kul yapısı bu sorun çıkarırsa da kaan Allah belanı versin deme

• Caddy Team sayfasına da sordum ama sanırım yeni caddy ile ilgili buradan daha çabuk bilgi alabilirim

Dizel bir araç almayı düşünüyoruz ve Caddy VW kalitesinden dolayı düşünülecek bir alternatif. Diğer alternatifler ise bildiğimiz bu sınıftaki diğer araçlar (Berlingo vs)

Sormak istediğim bir konu Trendline ve Comfortline arasında çok bir fark var gibi görünmüyor açıkçası (ABS ESP ve güvenlik donanımları tam, sadece birkaç fazladan aksesuar var gibi) aradaki 5000TL ye değer mi sizce? Buradaki kastım trend donanımın bile çok iyi olması yanlış anlaşılmasın. Ancak yine de siz kullanıcıların yorumlarını almak istedim bu konuda..

Bir de manuel vites düşünüyoruz ama siz bu konuda ne dersiniz, manuel vitesi kötü gibi bir durum yoktur değil mi? DSG hakkında iyi şeyler duyuyoruz forumdan sürekli ama manueli hakkında bir bilgimiz yok şu anda.

Onun dışında aracın iyi ve kötü yönlerinden bahsedebilir misiniz acaba? (Ben de bir yandan elimden geldiğince geçmiş sayfaları okurken)

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.