Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evet buradaki arkadaşların hemen hemen hepsi yeni caddy kullanıcısı

Donanımlarımız şunlar.

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Bu tablodan comfortlinela trendline arasındaki farkları görebilirsiniz...

Aracım Comf DSG ... comfortun Alüminyum jant hız sabitleyici otomatik far yağmur sensörü tam otomatik klima gibi farkları var... Bu özelliklerin hepsi sürüşü bir zevk haline getiriyor. yani eğer maddi imkanınız müsaitse tabiki comfort dsg mutlaka tercih edilmeli..

Ama size şukadarını söyliyim eğer baz modelin sadece 3.500-4.000 tl üstüne çıkabilirim bu tercihi dsg'den yanamı yoksa comfort donanımdan yanamı kullanayım derseniz size mutlaka DSG'yi tercih edin derim...

En büyük konfor DSG.. Bakın reno şimdi EDC çıkardı... 2,4 mili saniyede vites değiştiriyormuş (bizimki 8 mili saniyede) ama kullanıcılar şimdiden şikayetlere başladı 1-2 2-1 vites geçişleri çok sarsıntılı ve titrek oluyormuş.. Sürüş zevkini çok olumsuz etkiliyormuş..Bizde öyle şeyler yok..

Olumsuzlukları kapı kilidi kısa sürede arızalanabiliyor ama servis çözüyor.. Elbette Alman malı olduğu için yedek parçası ve servisi pahalı... (1300-1400 tl karşılığında garantiyi 2 yıl ve 150.000 km'ye kadar uzatmanız mümkün..)

Arkalarda bağımsız süspansyon yok makas var Ama bu makas yaprak yaylı değil... düşük ve orta hızlarda sorun yok ama yüksek hızlarda lakalara girilmesi durumunda tak sesi rahatsız edici olabiliyor...

Aracın en güzel özellikleri direksyonu ,gösterge paneli , teybi Tiguan-Jetta-passatınkiyle aynı. (passat için tam eminde değilim ama). Gece görüntüsü muhteşem... Özellikle gece yolculuklarında eşimle sürekli tartışıyoruz... Arabayı devamlı o kullanmak istiyo da :.))

DSG hala dünyanın en iyi otomatik şanzımanları arasında ilk 2 de...

Araç bence Mercedesinkilerden sonra piyasadaki en iyi hafif ticari...

VGT turbo sayesinde motor alt devirlerde bile canlı... Yokuşlarda yığılmıyor... aracın arka kapıları kullanışlı vites geçişleri sorunsuz. 2. eli gerçekten de çok avantajlı...

Vee bence en önemlisi her modelinde esp standart.. Bu çok önemli ESP'yi standart olarak sunan başka firma yok.. Hep ek donanım almak zorundasınız... Ve tabiki araç bangır bangır BEN ALMANIM diye bağırıyor be kardeşim... Alman ekolünden çıktığı heryerinden belli.

Gönül isterdiki Almanlardan iyisini yapalım ama olmuyor işte dünyada arabayı en iyi yapanlar Almanlar be kardeşim...

• rocapitol anlatmış. cizdeki de comfortline+dsg. geçen gün vw'e gittik trendline modeline bi baktım çok boş geldi donanım olarak.
  • Selam Arkadaşlar,

Trendline ve Comfortline farkı hem maddi hem de manevi olarak çok yoğun hissediliyor.
    Benim 2007 senesinde almış olduğum 1,9 TDI DSG aracıma ben sonradan

Cam Filmi,
    Çelik jant,
    Kol Dayama,
    Tampon ve ayna Boyanması

gibi bugün ki comfortline farlı olan aksesuarları uyguladım zaten eğer aracınıza 3 sene ve daha fazla binecekseniz ister istemez bunları ekstra olarak yapıyorsunuz.
    Bu ekstralar hem orijinal olmadığı gibi hemde ciddi para tutuyor.
    Bu yüzden zaten bu kadar para veriyorken hepsinin bir arada çıkması ve comfortline nın verdiği diğer ekstralarda kullanırken sizin yanınıza kar kalır.

Ben yaklaşık 2,5 aydır Beyaz Comfortline DSG araç bekliyorum aracım Bugün itibari ile limandan inip Gebze ye gelmiş fakat sorun burada başlıyor işte
    7 Mart itibari ile araç fiyatlarına yaklaşık % 1,5 zam geldi. Ben aracımın bağlantısını yapıp kaparo mı verdiğim zaman aracım 44.750 TL idi. Bugün 46.500 TL den
    alacağım. İnsanın hiç içine sinmiyor bu durum, gerçekten çok sinir bozucu ve ticari etiğe uymayan bir davranış.

Biraz önce Doğuş ile görüştüm bu durumu ben kaparo verdikten sonra araca 3 kez zam geldiğini belirtip hakkımı aramak istedim ama neredeyse bana verilen cevap
    '' Dolma bu istersen ye oldu '' adamlar araçları yok satıyor ve bunu da çok iyi değerlendiriyorlar.

Aracın 2. elde Doblo dan daha iyi ve kolay satılabilir olduğu kısmına da katılmıyorum. 2007 senesinde 40.250 TL ye almış olduğum 1.9 TDI DSG aracımı bugün zorla
    26.500 TL ye verdim araba pazarında biniciye. Aracım orjinal olup 79.500 Km de idi. Servis aracıma 25.000 TL verdi, galericiler ise 23-24 bin arası verdiler.
    Artık Türkiye de ne aracı alınırsa alınsın çok çok büyük zararlar ediliyor. Maalesef durum bu....

Yaklaşık 2,5 aydır aracımı bekliyorum fakat bu süreç içerisinde hem kendi aracımı bu kadar rezil bir paraya satmak için zorlanmam ve hemde yeni alacağım araca 3 kere de yaklaşık 2.000 TL gibi bir zam gelmesi beni aracıma binmeden soğuttu.
    Umarım bu kötü durumlar bu kadar ile sınırlı kalır ve aracımdan keyif alarak binerim. UMARIM:::::

• K.a.a.N kardeş aracınızın fotoğrafını koyarmısınız(ardalı önlü)çarşamba günü bursa doğuşa kapora vermeye gidicez reflex gümüş için rengini merak ediorumda şimdiden teşekkürler.....
  • uğur önden görüntüsü var şu an elimde birazdan koyarım
  • şöyle takdim edeyim. araç bizim değil serviste görüp çekmiştim. elimdeki en kaliteli resim bu :D

• Yeni jettaya nekadar benziyo dimi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 8 Mart 2011; 14:12:36 >
  • Evet araç yine zam yedi... Bekleyenler için gerçekten de sinir bozucu bir durum...

Hem araç yok hem de zam alıyor. Comfort'a konan donanımlar yüzünden herkes bu versyona yönelince araç da bulunamıyor... Eğer bulunsaydı satış rakamlarında doblo'yu yakalarmıydı acaba? Jetta satış sıralamasında ilk sıraya yerleştiğine göre neden caddy de rekortmen olmasınki?
  • Trend'de olmayım comfortline da olan donanımlar

Klimatronik klima (Ne olduğunu bilmiyorum ama trendde de normal klima var)
    Hız sabitleyici
    Deri kaplı vites topuzu ve el freni
    Otomatik yanan farlar
    Yağmur Sensörü
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Yüksekliği ayarlanabilir yolcu koltuğu
    Yolcu koltuğu altında çekmeceli bölme
    Farklı koltuk kumaşı
    Orta konsol yükseklik ayarı

Gövde rengi tamponlar
    Yükseklik ayarlı (çift reflektörlü) halojen farlar (çift reflektör nedir bilmiyorum ama ikisi de halojen far)
    Krom kaplı ön ızgaralar
    Karartılmış arka camlar
    Aliminyum jant
    Tavan rayları

Şimdi ben bunların büyük çoğunluğunu zaten ya kullanmayacağım ya da işime yaramayacaklar hiç, o yüzden aradaki farka değmez diye düşünüyorum. Yani çok güzel özellikler var ama, mesela ben karartılmış arka cam istemiyorum, tavan rayları da gereksiz, jant kapakları da yeterli zaten.

Yağmur sensörü, hız sabitleyici, kararan iç ayna gibi özellikler de güzel oyuncaklar gibi ve işlevseller ama, sonuçta her şey olsun hepsi olsun dersek o fiyata da başka alternatif alırım diye düşünmeye başlıyor insan..

Ve bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama binek sınıfta normalde trend donanım boşline gibi anılırken
    caddy için dolu dolu gibi görünüyor bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Ve son olarak, binek olarak aile aracı olarak tavsiyeniz var mıdır bu yada bunun dışında bir araç olarak?

Ve manuel vitesi nasıldır? Açıkçası DSG de olsa otomatiğe sıcak bakmıyoruz da.. Teşekkürler...

• quote:

Ve bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama binek sınıfta normalde trend donanım boşline gibi anılırken
    caddy için dolu dolu gibi görünüyor bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle katılıyorum caddy'nin trendline donanımı , bineklerin trendline donanımlarını 3le çarpıp 5'e katlar.... Buna vw'nin binekleri de dahil...

jettanın trendlinını inceleyin nedemek istediğimi anlarsınız.. hatta esp'nin olmaması şöyle dursun jettanın bazı trendline modellerinde yol bilgisayarı bile yok..

İşte bu sebeple diyorumki zaten hemen hemen bütün güvenlik donanımlarını (ASR,BAS,EBC,ESP,ABS,HİLL HOLD) trendline'a da koydukları için trendline seçmenizde bir sakınca yok. Ama mutlaka dsg'yi seçin derim...

dsg şanzıman araba kullanmayı bir zevk haline getiriyor... Kullanmayan bilemez... Birde eğer ekonomik imkan varsa comfortu da seçin derim...

Bazen komfortla araba kullanmak sıkıcı olabiliyor.. (gaza basmıyosun ,silecek ayarı yapmıyosun vites değiştirmiyorsun,klima ayarı yapmıyosun) Hatta bazen bütün bunlardan sıkılıp aracı düz vites ve hız sabitleyici olmadan kullanasın geliyor. Ama çoğunlukla bunları kullanıyosun ve inanılmaz bir rahatlık...

yaa herşeyden öte şu dsg için size şunu diyebilirimki bir elin herzaman boşta... Sağ elinle ister birşeyler iç ister yemek ye istersen ceple konuş... Bu bile dsg almak için geçerli bir sebep...

Binek olarak jetta higline 1,6 TDİ çok donanımlı... Eğer caddy almasaydık bu aracı alacaktık ki 2 yıldır Jettanın hayaliyle yaşıyodum...

manuel vitese gelince vw gerçekten bu işi de iyi yapıyor 5 kasa Gol'füm vardı ve vites geçişleri sakız gibiydi... Geçen gün kullandığım2007 caddy'nin de vites geçişleri son derece iyiydi... Eminim yeni Caddy'ninki de sorunsuzdur... Şanzuman işi vw'nin işi.. fiat gibi ellerine yüzlerine bulaştırmıyorlar...

Doblo'nun 1.vites geçişleri çok sorunlu diye biliyoruz...

• bugün bursa doğuşa kapora verdik araç fiyatları artmış 44100 tl olmuş(comfort reflex gümüş) satış sorumlusu aracımızın bu ay sonunda geleceğini belirtti
  • arkadaşlar araçta 3 tane çakmaklık var diolar nerde bunlarrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16ugur19

arkadaşlar araçta 3 tane çakmaklık var diolar nerde bunlarrr

bi tane çakmaklık 2 tane 12 voltluk çıkış var. biri arka yolcu bölümünde diğeri de bagajda
  • Slm arkadaşlar bnm trenty de geldi 9 gün oldu geleli orjinal çelik jant taktırdım full orjinal çita arka camlar film çok güzel oldu depoyu fulledim 220 tl aldı bakalım kaç km de bitecek şuan 430km de bn d t5 de var ondan inip buna binince tat vermiyor o yuksek ama diger gibi her şeyiyle caddy güsel resim çekmedim ama çekecegim en kısa zmn da koyacagım
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol_

Slm arkadaşlar bnm trenty de geldi 9 gün oldu geleli orjinal çelik jant taktırdım full orjinal çita arka camlar film çok güzel oldu depoyu fulledim 220 tl aldı bakalım kaç km de bitecek şuan 430km de bn d t5 de var ondan inip buna binince tat vermiyor o yuksek ama diger gibi her şeyiyle caddy güsel resim çekmedim ama çekecegim en kısa zmn da koyacagım

Erol selam güle güle kullanın. Kazasız belasız binin...
  • Yol bilgisayarımızdan bir görünüm..

Bilgisayarın fonksyonlarını öğrenmeye çalışacağız..

• rocapitol kardeş verdiğin resimdeki alt.speed dsg ne oluyorr
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16ugur19

rocapitol kardeş verdiğin resimdeki alt.speed dsg ne oluyorr

Kardeş yanılmıyorsam o alternatif speed display(diğer birime göre hız gösterimi)
    Yani diyelimki İngiltereye gittiğinde orda mil kullanılıyorya bilgisayardan bunu seçersen derecenin orda mil cinsinden oandaki hızın çıkıyor ve o ülkede hız aşımı yapmıyorsun...
    Yine de detayları vericem size...
  • Arkadaşlar yol bilgisayarımıza MFI Multi Functional İndicator Yani Çok fonksyonlu Gösterge deniyor. Kazaya sebep olmamak için ana menüye ancak araç hareket halinde değilken ulaşmak mümkün...

Ana menü ve açıklamaları aşşağıda... Her alt menünün nasıl kullanıldığını da inceleyeceğiz...

• Dil menüsü Burdan dil seçimi yapma şansımız var...

Bizim incelediğimiz menü English US yani american ingilizcesi dilinde olacak...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.