Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Arkadaşlar dizel olduğu için motoru çalıştırmadan önce ön ısıtma yapmamız gerekli... Kontağı yarım çevirdikten sonra okla işaretlediğim ışığın sönmesinden sonra kontak tam olarak açılmalı... zaten bu süre 1 saniye falan...

Şu turbo meselesiyle ilgili de bir mesajım vardı ama??

Özellikle yüksek devirli kullanımlarınızdan sonra siz arabanın motorunu durdursanızda turbo dönmeye devam eder... Bunun sonucunda istenmeyen 2 durum ortaya çıkar...

1-) Turbo silindirlere doğru(intercoolara ) hava basmaya devam eder... Havanın gidecek yeri olmadığı için burdaki basınçlı hava geri teper ve turboyu ters dönmeye zorlar.. Turbolar ters dönme yeteneğine sahip olmadığı için mekanizmalar ciddi anlamada zarar görür..

2-)Motor o anda çalışmadığı için turbonun yağlanması durur... turbo kuru kuru çalışmaya başlar ve yağsız çalıştığı için bağlantı birimlerinde ciddi sorunlar ortaya çıkar...

İşte bu sebeple aracı yüksek devirlerde kullandıysak aracı park ettikten sonra da yaklaşık 1 dakika
    çalışır vaziyette tutmamız gerekir...

eve gelirken genelde zaten hız keserek yavaş yavaş geliyoruz burda sorun olmayabilir ama asıl sorun yakıt almak için durduğumuzda. 100-110 km hızla giderken benzin istasyonuna girdiğimizde aracın en az 1 dakika rolantide çalışmasını sağlayalım ve ondan sonra motoru stop edelimki turbo arıza vermesin...

Şu düşük devir meselesine gelince DSG si olanların yoğun olarak yaşadığı bir sorun dsg yakıt ekonomisi için deviri sürekli düşük vitesi sürekli yüksek tutuyor .. Bu da açıkcası biraz can sıkıyor... Çünkü diyorlarki dizel motoru kesinlikle düşük devirle kullanmayacasıkınız...

İşte sırf bu yüzden son zamanlarda aracı şehir içinde sport modda kullanmaya başladım bilmem nekadar doğru birşey yapıyorum..

• arkadaşlar bizde yeni caddy almayı 3-4 ay önce düşünmeye başlamıştık ve nihayet almaya karar verdik doğuş otoya kapora vermeye gittik (caddy comfortline refleks gümüş manuel) için satış temsilcisi bize mart ayında size haber vereceğim gelecek arabaların listesine göre sizi listeye yazacağım dedi.Bide arkadaşlar bu caddynin kliması sıcak hava üfürüyormu..?
  • 12sn yede 0-100 yapmışsınızda yol düzmüydü yoksa meyıl varmıydı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

12sn yede 0-100 yapmışsınızda yol düzmüydü yoksa meyıl varmıydı acaba?

ordan geçerken hızı 90'a sabitleyip 5,3 düz yol yakıtı üstünden karşılaştırma yapıyorum. yakıt 5,3ün altına inmiyor hatta 5,8lere kadar çıkıyor bu da demek oluyorki bu deneme çok hafif yokuş yukarı yapılmış... yani tam düz yol olsaydı belki 11,8 saniyeye inebilirdi... Bir de şunu söyliyim aynı yerde sport tuşla bir deneme yapmıştım sport tuşla hızlanam 12,5 -13 saniye arası oldu:.)) onu diyorumya şu sport mod arabanın ivmelenemesini düşürmekten başka hiçbir halta yaramıyor!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

quote:

ordan geçerken hızı 90'a sabitleyip 5,3 düz yol yakıtı üstünden karşılaştırma yapıyorum. yakıt 5,3ün altına inmiyor hatta 5,8lere kadar çıkıyor bu da demek oluyorki bu deneme çok hafif yokuş yukarı yapılmış... yani tam düz yol olsaydı belki 11,8 saniyeye inebilirdi... Bir de şunu söyliyim aynı yerde sport tuşla bir deneme yapmıştım sport tuşla hızlanam 12,5 -13 saniye arası oldu:.)) onu diyorumya şu sport mod arabanın ivmelenemesini düşürmekten başka hiçbir halta yaramıyor!!!

1.8 connect 110ps 280nm araç 11sn yaptım ben düz yolda

sen 1.6 102ps 250nm bi araçla 12sn yapmışsın hemde hafif yokuş yukarı

gerçekten süper bi deger

• quote:

Orijinalden alıntı: sayguns

quote:

Orijinalden alıntı: K.a.a.N
    bi de yüksek olması çok harika birşey. diğer aracımız avensise binince basıyor beni yere değecek gibi oluyorum. caddy'de uçuyo gibi oluyo insan

tabi ya sen ne diyorsun ben jetta dan vazgeçtim(başka sebeblerde var da....) sırf o yüzden, kaldırımlara yanaşırken hiç korkmuyorum kapı açılmayacak diye,uçuyormuş gibi olması bonusu zaten. ha bu arada Allah güle güle binmeyi nasip etsin.ben temmuz dan ekim in 6 sına kadar çıkmasını bekledim ekimin 14 ünde kapora verip beyaz comfortline istedim 7 aralıkta teslim aldım.ben de yaklaşık 4-5 ay bekledim sayılır, bir iki işçilik hatası hariç herşey ile memnunum

amin abicim amin sen bizden de çok beklemişsin. ben daha bi hata bulamadım bulunca yazarım zaten buraya.
    ek olarak ne kadar yakıyor sizinki şehir içi? otomatik mi manuel mi?

@16ugur19
    tabi ki. klima bütün mevsimleri sunuyo sana. ilkbahar yaz sonbahar kış

@Rocapitol
    s modda kullanınca da rodaj devri iyi geçmez diye düşünüyorum çok yüksek devire de çıkmayın çok düşük devirde de kullanmayın diyorlar. biz d modda kullanıyoruz ilk 2000 km s moda takmayı düşünmüyoruz.
    vw düşünmüştür bence sonuçta yeni nesil bir motor

• cevap için sağol şimdi dört gözle bekliyorum arabanın gelmesini..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16ugur19

cevap için sağol şimdi dört gözle bekliyorum arabanın gelmesini..

hayırlısıyla gelsin sorun çıkarmasın
  • ARKADAŞIM ROCAPİTOL;
    YAZDIĞIN BİLGİLENDİRİCİ CEVAP İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.İZİN VERİRSEN SENİN NEZLİNDE BİRKAÇ SORUM DAHA OLACAK :)
    BENİM ARACIM ŞU ANDA 3600 KM DE RODAJI BİTİRDİM.
    MENU 1 DEKİ YAKITIM 7.4 İLE 5,6 ARASI DEĞİŞTİĞİNİ GÖRDÜM BUNUN YAZINDAN SONRA O GÜNKÜ KULLANIMA BAĞLI OLDUĞUNU ANLADIM.
    FAKAT MENÜ 2 8 KÜSÜRLERDEN 7.9 A DÜŞTÜ VEDE ÖYLE DURUYOR.SENİN YAZINDAN ANLADIĞIM;ARACI ALDIĞIM ANDAN İTİBAREN ORTALAMASI BU DEĞER.
    PEKİ RODAJ BİTTİĞİNE GÖRE MENU 2 Yİ ŞİMDİ SIFIRLARSAM DAHA DOĞRU BİR YAKIT DEĞERİ ELDE EDERMİYİM.YOKSA OLDUĞU GİBİ KALSIN MI?
    YADA İŞİN ÖZÜ ARACIMIN NE KADAR YAKTIĞINI HESAPLAMAK İÇİN HANGİ MENÜYÜ NASIL KULLANAYIM NE DERSİNİZ?
    İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • quote:

ARKADAŞIM ROCAPİTOL;
    YAZDIĞIN BİLGİLENDİRİCİ CEVAP İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.İZİN VERİRSEN SENİN NEZLİNDE BİRKAÇ SORUM DAHA OLACAK :)
    BENİM ARACIM ŞU ANDA 3600 KM DE RODAJI BİTİRDİM.
    MENU 1 DEKİ YAKITIM 7.4 İLE 5,6 ARASI DEĞİŞTİĞİNİ GÖRDÜM BUNUN YAZINDAN SONRA O GÜNKÜ KULLANIMA BAĞLI OLDUĞUNU ANLADIM.
    FAKAT MENÜ 2 8 KÜSÜRLERDEN 7.9 A DÜŞTÜ VEDE ÖYLE DURUYOR.SENİN YAZINDAN ANLADIĞIM;ARACI ALDIĞIM ANDAN İTİBAREN ORTALAMASI BU DEĞER.
    PEKİ RODAJ BİTTİĞİNE GÖRE MENU 2 Yİ ŞİMDİ SIFIRLARSAM DAHA DOĞRU BİR YAKIT DEĞERİ ELDE EDERMİYİM.YOKSA OLDUĞU GİBİ KALSIN MI?
    YADA İŞİN ÖZÜ ARACIMIN NE KADAR YAKTIĞINI HESAPLAMAK İÇİN HANGİ MENÜYÜ NASIL KULLANAYIM NE DERSİNİZ?
    İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Myth Diver merhaba;

Yetkili satıcılar rodaj diye birşeyi kabul etmiyorlar... Bundan dolayı açıkcası ben 1000 kmde çok dikkatli felan da kullanmadım aracı.... Ama siz eğer ilk 1000 km'de aracı çok temkinli kullandıysanız ozaman bu dönemdeki tüketim verisi gerçekci olmayacaktır... Size 2. menüyü sıfırlamanızı ve bundan sonra ordan alacağınız tüketim verilerini dikkate almanızı öneririm...

Nekadar yaktığını bulmak için menü 2 daha sağlıklı... ama bir yolculuk sırasında 2 mesafe arasında nekadar yaktığını öğrenmek için menü 1 kullanılmalı... Diyelimki evinizden işinize giderken ortalama kaç yaktığını merak ediyorsanız menü 1 size fikir verecektir...

5 gün boyunca şehirler arası yola çıkmayacaktım . Sadece şehir içi kullanacaktım. Bu 5 günlük sürede şehir içinde nekadar yaktığını öğrenmek için menü 2'yi sıfırladım... ve 5 gün sonunda menü 2 bana ortalama yakıtımın 7- 7,2 gibi olduğunu söyledi....

Bu bir örnek Bunun gibi sizde istediğiniz şekilde menü 2 yi ve menü 1'i sıfırlayabilrsiniz...

En sonki menü 2 değerlerim aşşağıda... Son sıfırlamamdan (şehir içi nekadar yaktığını görmek için sıfırlamıştım)buyana

-61 saat 46 dakika süreyle yolculuk yapmışım..
    -Ortalama hızım saatte 53 km olmuş
    -Ortalama tüketimim 6,6 lt olmuş... litresi 3,5 tl den 23 kuruş yapar..
    -3294 km yol gitmişim...

şuandaki km'em 6443 müş..

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

• Teşekkürler ilk fırsatta sıfırlayıp değerleri sizlerle paylaşacağım:)
  • quote:

quote:

quote:

1.8 connect 110ps 280nm araç 11sn yaptım ben düz yolda

sen 1.6 102ps 250nm bi araçla 12sn yapmışsın hemde hafif yokuş yukarı

gerçekten süper bi deger

evet araba gerçekten çok atak... hele 4. vites 60-100 esnekliğin 7 saniyede olmasına çok şaşırdım...

• quote:

evet araba gerçekten çok atak... hele 4. vites 60-100 esnekliğin 7 saniyede olmasına çok şaşırdım...

ben hastasıyım 4.vitesin zaten 3000 devir olmadan 120 diyor ya, 5.vitesi harbiden ekonomi vitesi yapmışlar yahu,yakıtı düşürmek için atıyorsun hız için değil.
  • Orijinalden alıntı: Rocapitol

ben hastasıyım 4.vitesin zaten 3000 devir olmadan 110 diyor ya, 5.vitesi harbiden ekonomi vitesi yapmışlar yahu,yakıtı düşürmek için atıyorsun hız için değil.

Orijinalden alıntı: Ka.a.N

amin abicim amin sen bizden de çok beklemişsin. ben daha bi hata bulamadım bulunca yazarım zaten buraya.
    ek olarak ne kadar yakıyor sizinki şehir içi? otomatik mi manuel mi?

benim araç manuel 2800-3200 arası vites değiştiriyorum, % 90 şehiriçi 7,5lt/100km yakıt tüketimi.ben henüz 2400 km deyim,daha da düşecektir. 6,7 ye ulaşanlar var.
  • Selam benim araç da dün geldi trent caddy 2011 ayrıca bende transportervar 130 luk ondan buna binince tuhaf oldum o daha seri ve daha rahat ama tabi herşeyi gider olarak buna nazaran katlamalı herkese kazasız belasız yolculuklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol_

Selam benim araç da dün geldi trent caddy 2011 ayrıca bende transportervar 130 luk ondan buna binince tuhaf oldum o daha seri ve daha rahat ama tabi herşeyi gider olarak buna nazaran katlamalı herkese kazasız belasız yolculuklar..

hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin

@sayguns
    evet bence de düşer. bizim otomatik bakalım bizimki ne olacak.
  • Merhabalar bende yeni caddy almayı düşünüyorum.. Açık konuşmak gerekirse yeni doblo ile yeni caddy arasında kaldım.. Her iki aracında eşit düzeyde olumlu ve olumsuz yönleri var ve kafam çokkk karışık.. motor bakımından doblo 1 numara.. caddy kafa tutamıyor bi yakın abimiz almıştı caddy ye aynadan baktık.. rahatına konforuna diyeceğim yok ama kadran'daki eksik görsellikler, arka frenlemenin kampana olması, arka süspansiyon için tekerlerin yanındaki helezonlar falan baya içimi sıktı dobloda.. Caddy nin ön görünümüne bittim zaten kadranda da çok harika araç resmi var hangi kapının açık olduğunu görebiliyorsun.. Arka frenlemeler de disk etkin bir frenleme hissi yaşadığını anlayabiliyorsun fakat okuduklarım kadarıyla da caddy de kafamı karıştırıyor.. Su alması, rüzgar sesinin FAZLA olması bir kaç kapıdan veya bagaj kapısından ses gelmesi ve en önemlisi doblo'ya yolda yenik düşmesi.. Sizce ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.. Her ne kadar alman arabası oldugunu kabullensekte vw nin, servisin yaptığı kusurlar ve araçta bulunan bazı kusurlar kaçınılmıyor değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukan43 -- 3 Mart 2011; 3:39:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selcukan43

Merhabalar bende yeni caddy almayı düşünüyorum.. Açık konuşmak gerekirse yeni doblo ile yeni caddy arasında kaldım.. Her iki aracında eşit düzeyde olumlu ve olumsuz yönleri var ve kafam çokkk karışık.. motor bakımından doblo 1 numara.. caddy kafa tutamıyor bi yakın abimiz almıştı caddy ye aynadan baktık.. rahatına konforuna diyeceğim yok ama kadran'daki eksik görsellikler, arka frenlemenin kampana olması, arka süspansiyon için tekerlerin yanındaki helezonlar falan baya içimi sıktı dobloda.. Caddy nin ön görünümüne bittim zaten kadranda da çok harika araç resmi var hangi kapının açık olduğunu görebiliyorsun.. Arka frenlemeler de disk etkin bir frenleme hissi yaşadığını anlayabiliyorsun fakat okuduklarım kadarıyla da caddy de kafamı karıştırıyor.. Su alması, rüzgar sesinin FAZLA olması bir kaç kapıdan veya bagaj kapısından ses gelmesi ve en önemlisi doblo'ya yolda yenik düşmesi.. Sizce ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.. Her ne kadar alman arabası oldugunu kabullensekte vw nin, servisin yaptığı kusurlar ve araçta bulunan bazı kusurlar kaçınılmıyor değil..

merhabalar. öyle bir şey demişsiniz ki biz buradan caddy diyeceğiz doblo klübü de doblo diyecek. caddy diyerek lafa başlıyorum. doblo ile karşılaştırırsınız:
    1- motor vw'nin yeni motoru common rail dizel motor. daha sessiz düşük hacmine göre gücü iyi.
    2- doblo da estetik yok cenaze arabasına benziyor (bence)
    3- ön görünüm karartılmış farlar falan zaten şahane bi bakan bi daha bakıyor
    4- dobloda bağımsız süspansiyon var ama arka fren kampanaysa ne yapayim ben onu. bizim 98 avensis var fren bakımından bizim avensis daha üstündür
    5- caddy'de kapıların hatta bagajın hatta ve hatta kaputun açık olduğunu dahi görüyorsunuz.
    6- aracı ilk aldığımız gün yağmur vardı su falan almadı. su alması için çok uğraşıyorlar gibime geliyor. sen basınçlı suyu basarsan tabi araç içine su alır önemli olan hava koşullarında problem çıkarmaması.
    7- 100 km (yasal hız sınırı 93 km) hızı geçince rüzgar sesi geliyor. bunun nedeni de araç ön yüzünün binek araca göre büyük olması ve rüzgar sürtünmesine daha fazla maruz kalması. belli bir hızdan sonra içeri rüzgar sesi almayan araç yoktur gibime geliyo.
    8- kapı ve bagajdan bizde ses gelmiyo maşallah.
    9- yolda yenik düşme konusuna gelince. belli bi hızdan sonra ani durma yapamayacaksa (kampana olması) hızlı gitmesinin bi anlamı yok. aldığımız araç sonuçta ticari bi araç performans arabası değil. performans istiyorsanız astra turbo veya bizim 98 avensisi tavsiye ederim. 0-100 9.3 saniye
    10- motor kıyaslarken 1.6 motorları kıyaslarsanız daha doğru olur. 2000 motor ile 1.6 yı kıyaslamak mantıklı olmaz.
    1.6 motorlarında beygir caddy'de 102 doblo'da 105 fakat doblo^nun 0-100 13,6 sn caddy'nin 12 sn
    11- sorunlar çıkabilir normal sonuçta kul yapısı. önemli olan sorunların halledilebilmesi. doblonun da sorunları var ama su alma gibi basit bi problem değil adamların şanzımanı değişiyor.
    12- servis konusunda vw'i toyota ile kıyaslıyorum fiat araç almadık almayız. vw servisi iyi değil. ama arabayı servis yapmıyor vw yapıyor. aracı vw'den alacaksınız.
    13- bir önemli özellik ise aldığınız aracı satabilmeniz. dobloyu da satarsınız ama 0 araçla arasında çoo...ook fark olur. sahibinden'e bakın yeni caddy satanlar var sıfırından daha pahalıya satıyor yani işin şakası aracı pahalıya alsanız bile pahalıya satıyorsunuz
    14- aldığınız aracın ticari olduğunu unutmayın
    ve son olarak şu ikisine bir daha bakın:

• Yazdıkların ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Tabi ki de gönlüm caddy den yana.. Siz de bir bakın öyle bir asil duruşu var ki bitiyorum ben caddy ye.. Sıfırı 42 milyar yeni caddy sahipleri peşin parada kaç bin liradan aldığını söyleyebilirlermi acaba ? Plazaya gitsem 40 milyardan verirler mi acaba aracı pazarlık payları varmıdır biliyormusunuz ? kararımı % 80 vermiş durumdayım.. Yeni caddy istiyorum.. Yanlız önemli bir husus daha var yine kullanıcılarından bilgi almak istiyorum araç ruhsatta ne geçiyor ? Kamyonet mi otomobil mi? 6 aylık vergisi ne kadar? Şehir içi 7.5 lt yakıt tüketimi var caddy nin 6000 - 7000 km den sonra yakıt oranı şehir içi 6 litreye düşer mi acaba ? teşekkür ederim şimdiden..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.