Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • söylemeyi unuttum benzin ışığı yandı 100 tl lik benzin aldım 260km yaptım yine yandı ışık sizce çok değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: turk922

söylemeyi unuttum benzin ışığı yandı 100 tl lik benzin aldım 260km yaptım yine yandı ışık sizce çok değilmi

Merhaba...

Direksyonumuz servo elektronik olduğu için bu sesin duyulması normal... Bende de çıkan bir ses bu...

Şehir içi yakıt meselesine gelince bu çok göreceli yani bir standart yok... Hani şehirlerarası tamam da şehir içinde çok fark var...

mesela izmirde bir deneme yapmıştım. Tabi tek sürüşlük veri almak istediğim için 1 no'lu menüyü kullanmıştım... ve aşşağıdaki sonucu almıştım...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    balçova bostanlı arası... yaklaşık 15 kırmızı ışıkta durdum.. toplam 25 km yi 50 dakikada gitmişim..ortalama hızım 31 km/saat olmuş

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mesela burada aldığım veri fabrika verisiyle örtüşüyor...

ama eğer şehir içinde gittiğiniz mesafe çok kısaysa(motor ısınmadığı için ilk kilometrelerde çok yakar) ve çok dur kalklı bir trafiğin içinde kullanıyorsanız bu değerlerde artış olması normaldir...

eğer anormal bir artış hiissederseniz servise danışmanızda fayda var. Ama verdiğiniz değerler bana normal gibi geldi... Sonuçta 1570 kg lıkbir araçtan bahsediyoruz burda ... Yani 1200-1300 kglık dizel bineklerle karşılaştırmamak lazım...

• Hafta sonu vag-com ile araca bağlandım. sadece 02 numaralı kontrolcü olan dsg yi gördü. 7 ileri dsg nin ayarlarını bulamadığım için ayarlara ellemedim. Bildiğiniz gibi DSG şanzımanlarda Launch Control açılabiliyor. Bu da en mükemmel kalkışı yapabilmenizi sağlıyor. Youtube de DSG launch control diye aratısanız nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Gelelim dönüşlerde yanan sis lambasına. Bu ayar 9 numaralı kontrolcüden yapılıyormuş. Fakat elimdeki kablo o kontrolcünün protokolünü desteklemediğinden ayarlara giremedim. Yalnız gördüğüm kadarıyle orjinal sis lambası ve yeni beyaz gösterge paneline sahip araçlarda menüye corner lights diye bir seçeneğin ekleniyor oluşu.

araştırmalaım sürüyor.

Bu arada diğer bir merak edilen konu olan necvox rns510 benzeri cihazının bizim araçlarda çalışıp çalışmadığı idi. 939hd model ekranda klima gösterebiliyor. direksiyon tuşları çalışıyor, fakat bluetooth galaxy s cihazımın ne telefon defterine ne de hafıza kartındaki dosyalara erişemedi. Ama yine de geri vitese takınca geri görüş kamerası vs gibi iddia ettiği tüm özellikler aracımızda çalışıyor bilginize. Parça isimleri ve ses açıp kısarken de beyaz gösterge ekranında yazılar çıkıyor. Volume diye gösteriyor. Arama tuşuna basınca cevaplama ve arama yapabiliyor.

Diğer bir konu aracımı ilk kez basınçlı su ile yıkattım, öyle camından falan su girmedi. Camdan su giriyor diyenler kasıtlı olarak makinenin ucunu cama dayamışlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nitehawk

Hafta sonu vag-com ile araca bağlandım. sadece 02 numaralı kontrolcü olan dsg yi gördü. 7 ileri dsg nin ayarlarını bulamadığım için ayarlara ellemedim. Bildiğiniz gibi DSG şanzımanlarda Launch Control açılabiliyor. Bu da en mükemmel kalkışı yapabilmenizi sağlıyor. Youtube de DSG launch control diye aratısanız nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Gelelim dönüşlerde yanan sis lambasına. Bu ayar 9 numaralı kontrolcüden yapılıyormuş. Fakat elimdeki kablo o kontrolcünün protokolünü desteklemediğinden ayarlara giremedim. Yalnız gördüğüm kadarıyle orjinal sis lambası ve yeni beyaz gösterge paneline sahip araçlarda menüye corner lights diye bir seçeneğin ekleniyor oluşu.

araştırmalaım sürüyor.

Bu arada diğer bir merak edilen konu olan necvox rns510 benzeri cihazının bizim araçlarda çalışıp çalışmadığı idi. 939hd model ekranda klima gösterebiliyor. direksiyon tuşları çalışıyor, fakat bluetooth galaxy s cihazımın ne telefon defterine ne de hafıza kartındaki dosyalara erişemedi. Ama yine de geri vitese takınca geri görüş kamerası vs gibi iddia ettiği tüm özellikler aracımızda çalışıyor bilginize. Parça isimleri ve ses açıp kısarken de beyaz gösterge ekranında yazılar çıkıyor. Volume diye gösteriyor. Arama tuşuna basınca cevaplama ve arama yapabiliyor.

Diğer bir konu aracımı ilk kez basınçlı su ile yıkattım, öyle camından falan su girmedi. Camdan su giriyor diyenler kasıtlı olarak makinenin ucunu cama dayamışlardır.

http://www.youtube.com/watch?v=MpHsaQkkAJU

Şu adreste detaylı olarak anlatmış.. Sanki bu kalkış baskı balatayı yer gibi geldi bana... Ama yüksek devirde kalkışdan dolayı kalkış performansının artacağı kesin.. Yani durduk yerde kickdown tekniğiyle kalkış gibi bişey bu...

Dsg 7 için vaccomun güncellenmesimi gerekiyor acaba? Bir de şu köşe ışıkları nedemek? Otomatik sinyal gibi bişeymi? yoksa direksyonu sağ yapınca sağ sis lambasının yanmasını sağlayan bir teknikmi?

• Bendeki vagcom eski versiyon. yenisi vcds diye anılıyor ve kablosu da farklı. Ben sadece elimdeki kablo ile dsg modülüne erişebildim. Yeni yazılım ve kablo ile hepsine erişirim belki ama sadece ışığı açmak için masraflı olur :) servislerdeki cihazlar da bu işlemleri yapabilir. Ben servise söyledim güncelleme yapılacak dediler, bence ellerindeki cihazlar da kontrolcülere erişemiyor. Yeni cihaz gelecek ya da yazılımları yenilenecek. Cornerlights dediğimiz olay düşük hızda direksiyonu sağ yapınca sağ sisin sol yapınca son sisin yanması düz giderken sönmesi. Görüşe ve ne yapmak istediğimizi belirtmekte faydası oluyormuş. Sis lambalarımız dikkat ettiyseniz bir hayli geniş açılı aydınlatıyor. Ne bilim belkide gerek yok, benimkisi meraktan araştırmak :)
  • arkadaşlar benimde bir sorum olacak.bu işten anlayan başta rocapitol kardeşe:) araba yaklaşık bir buçuk aç önce elimize geçti ve benim kullanım alanım şehir içi ev okul yani bazıları diyor ki( tamirci,şöför gibi ustalar) aman arabayı hantal açma yoksa ileriki yılarda yavaş kalır hantal olur kalkış zor olur gibi sözler sarfediyorlar.Benim sorum şu: ya arabanın motorunun iyi açılması diye bişey var mıdır? Yada iyi açılması için ne yapılmalı? eğer dedikleri gibiyse neden fabrikanın verdiği bilgilendirmede ilk iki bin kmde 100 ü aşmayın deniliyor? Bunlar hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: talham46

arkadaşlar benimde bir sorum olacak.bu işten anlayan başta rocapitol kardeşe:) araba yaklaşık bir buçuk aç önce elimize geçti ve benim kullanım alanım şehir içi ev okul yani bazıları diyor ki( tamirci,şöför gibi ustalar) aman arabayı hantal açma yoksa ileriki yılarda yavaş kalır hantal olur kalkış zor olur gibi sözler sarfediyorlar.Benim sorum şu: ya arabanın motorunun iyi açılması diye bişey var mıdır? Yada iyi açılması için ne yapılmalı? eğer dedikleri gibiyse neden fabrikanın verdiği bilgilendirmede ilk iki bin kmde 100 ü aşmayın deniliyor? Bunlar hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim....

Arabayı hantal açma sözü çok saçma geldi.Bence her ustanın dediği doğru değildir.Yapmadan önce senin gibi araştırmak gerek

Öncelikle aracınızı kullanma klavuzuna göre kullanmanız aracınızın ömrünü uzatır.Eğerki benzinli bir araçtan dizele geçtiyseniz araç çalıştırma aşamasında kontağı yarım çevirdikten sonra yanan ışıkların sönmesini beklemelisiniz.Daha sonra aracınızı çalıştırmalısınız çünkü motor hazır hale geliyor.Aslinda aracı her zaman zorlamamak gerek diye düşünüyorum çünkü kilo metre artsa bile motor parçaları ani sürtünmelerle aşınabilir.İlk 1000 km olayı ise motorun alışma dönemi olarak kabul ediliyor.

Bu arada siz kısa mesafeli alanlarda aracınızı kullanıyorsunuz.Motor ısınma olayı daha geç gerçekleşecektir.Bu aşamada aracı fazla yormamalısınız diye düşünüyorum.Her ustanın dediğine kulak asmayın bu caddylerin eski kasaları için balata yer diyorlardı kulak asıp vazgeçmedik ve aldık hiçte balata değiştirmedik.Arabayı performansında kullanırsanız hiçbirşey olmayacağı kanısındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: talham46

arkadaşlar benimde bir sorum olacak.bu işten anlayan başta rocapitol kardeşe:) araba yaklaşık bir buçuk aç önce elimize geçti ve benim kullanım alanım şehir içi ev okul yani bazıları diyor ki( tamirci,şöför gibi ustalar) aman arabayı hantal açma yoksa ileriki yılarda yavaş kalır hantal olur kalkış zor olur gibi sözler sarfediyorlar.Benim sorum şu: ya arabanın motorunun iyi açılması diye bişey var mıdır? Yada iyi açılması için ne yapılmalı? eğer dedikleri gibiyse neden fabrikanın verdiği bilgilendirmede ilk iki bin kmde 100 ü aşmayın deniliyor? Bunlar hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim....

Estağfirullah. Otorite olma gibi bir iddiam yok. Sadece bilgi paylaşımı yaparak geçmişte bilgi paylaşımı yapmış ve bu sayede bugün rahat içinde yaşamamızı sağlayan insanlara borcumu ödemek istiyorum...

Araçların teslimatını genelde aracı satın aldığımız satış temsilcisi yapıyor... Bu temsilciler yeni modeller çıktığında kurslara alınıp eğitiliyorlar...

bana aracımı teslim eden satış temsilcisine rodaj meselesini sordum... Abi o eskidenmiş artık yok öyle bişey aracı ilk aldığından itibaren 10.000 kmdeymiş gibi kullanabilirsin dedi... Ben de öyle kullandım...
    Aracımı genelde performanslı kullanmamama rağmen performanslı kullanmak istediğimde gerekli ataklığı veriyor...

Ancak şunu da söyliyimki araç ağır olduğu için (dsgler 102 ps 1570kg) binek dizellerle yokuşda kapışmak mümkün değil... Birbirimizi kandırmamak lazım... bu aracı yokuşda benzinliler zor geçer ama dizel bineklerin çoğu geçiyor... Çünkü yer çekiminin ciddi bir zorlayıcı etkisi var araç üstünde...

Sonuç: Rodaj döneminde ne hızlı gitmenin ne de yavaş gitmenin arabaya bir zararı olmadığı bilgisi verildi en yetkili kişilerce... Bu da sorunuza cevap oldu sanırım...

• teşekkür ederim Rocapitol bilgiler için............
  • cady dgs
  • Arkadaşlar aracın motoru soğukken klimayı açsak sıcak hava verirmi?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16ugur19

Arkadaşlar aracın motoru soğukken klimayı açsak sıcak hava verirmi?????

comfort ise klima otomatikte kalsın. motor ısınınca kendi çalışıuor zaten. trend'de motor ısınınca çalıştıracaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16ugur19
    Arkadaşlar aracın motoru soğukken klimayı açsak sıcak hava verirmi?????

o bağımsız kaloriferi olan modellerde oluyor . Şu ana kadar gelen modellerde yok
  • Daha aracı dün teslim alabildim comfort dsg depoyu hemen fulledim ve 280 km yapışım ve tekrar fulledim
    62,00 tl aldı azmı yakıyor çokmu ?ustaların yorumuna bırakıyorum saygılar.Bu aradada aracı pekte tanımıyorum ama sayenizde tanıyacağız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersev70
    Daha aracı dün teslim alabildim comfort dsg depoyu hemen fulledim ve 280 km yapışım ve tekrar fulledim
    62,00 tl aldı azmı yakıyor çokmu ?ustaların yorumuna bırakıyorum saygılar.Bu aradada aracı pekte tanımıyorum ama sayenizde tanıyacağız artık.

hem dsg hemde comfort? Büyük şans ... Kazasız belasız kullanın. Bu başlık altında çok faydalı bilgiler paylaştık. İnşallah bundan sonra da paylaşıcaz. Konu uzun ama baştan sona okumanız durumunda aracınızla ilgili bir çok şeyi öğrenme şansınız olacak. 22 kuruş yakmışsınız bence çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 4 Nisan 2011; 22:43:52 >
  • Teşekkürler doğrusu büyük şans 4 ay bekledikten sonra ama değdi doğrusu çok güzel araç tabii önceki aracım trasit journey 2007 di şu an sahibinden com da satılık caddyi aralıkta sipariş etmiştim Fethiye bayisine
    fakat şubatta geldi tesadüfen öğrendim bana geleni bir başkasına vermişler bende kızdım almadım Antalya bayisinde boşa çıkmış araç varmış hemde benim istediğim gibi comfort dsg vede beyaz parayı yatırdık aldık
    almayan arkadaş sağolsun bize nasipmiş ne diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersev70

Teşekkürler doğrusu büyük şans 4 ay bekledikten sonra ama değdi doğrusu çok güzel araç tabii önceki aracım trasit journey 2007 di şu an sahibinden com da satılık caddyi aralıkta sipariş etmiştim Fethiye bayisine
    fakat şubatta geldi tesadüfen öğrendim bana geleni bir başkasına vermişler bende kızdım almadım Antalya bayisinde boşa çıkmış araç varmış hemde benim istediğim gibi comfort dsg vede beyaz parayı yatırdık aldık
    almayan arkadaş sağolsun bize nasipmiş ne diyelim.

Tam istediğim arabaydı işte o.. Beyaz dsg-comfort... Kahverengiyle kavrulucaz yazın..
  • İşte arabanın en sevdiğim özelliği... Yokuşta yığılmaması...

1-)Araçtaki toplam ağırlık yolcu+eşya= yaklaşık 250 kg

2-)Vitesi manuel 7'ye aldım (DSG vites düşürmesin diye)

3-)Cruise control'le hızı 90'a çaktım ve bu hızla yokuşa girdim...Ayağımla gaza kesinlikle basmadım.. Yüksek hızla girmedim çünkü yüksek hızla girildiğinde benzinli araçlar da kolay kolay yığılmaz. Önemli olan düşük hızlarda yığılmaması...

4-) Ortalama hız yaklaşık 85 km/s oldu

5-) video süresi 1 dakika 19 saniye=79 saniye=0,022 saat

6-)gidilen yol= 85*0,022=1870 metre aşşağı yukarı 2 kilometre..

7-)Ortalama tüketim 14,5 lt/100km -15,5 lt/100km bu da çıkılan yokuşun gerçekten dik olduğunun göstergesi..

http://img153.imageshack.us/i/j12.mp4/

araç bu dik yokuşu 90'la girilmesine rağmen 80'le çıkmayı başardı... Bence çok iyi...

• Kendi çapında iyi Bencede ama 72-73lere kadar düşmüşsün üstad dikkat edersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz Kancar -- 5 Nisan 2011; 14:53:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

Kendi çapında iyi Bencede ama 72-73lere kadar düşmüşsün üstad dikkat edersen

bi ara 75'e kadar düşmüş ama okadar da olacak. Bu yokuşa golf(115 ps)le girsem hemen yığılırdı... Yine yaris d 4d de golf kadar çabuk olamasa da bu hızda 1. kilometrede pes ederdi...

Bunun maşallahı var birader ... Değişken turbo olması turbo lagı ortadan kaldırıyor... Araç çok düşük devirlerde de turbodan güç almaya devam ediyor... Bir de bu yokuşa bu hızla astra 1.3 cdti ile girilseydi eminim 500. metrede araç pes ederdi...

tabi tork faktörünü de unutmmak lazım.. Aracın yokuşta yığılmaması tamamen torkla alakalı... Tork aracın nekadarlık bir karşı kuvveti yeneceğinin (tekerlek yuvarlanma direnci+hava direnci+yokuş direnci v.s.) göstergesidir... Beygir ise motorun o kuvveti nekadarlık bir zamanda sağladığının göstergesidir...

Ben bu işlerin kitabını yazdıım kaaardeşim

http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/mpage_2/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 6 Nisan 2011; 10:43:46 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.