Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlginç... Şu eski konuya bi göz attım.. Orada bi formül bulmuşum.. Tork ve devirden beygiri hesaplama

Aynı şekilde beygir ve devirden torku hesaplama... Formülü googleladım Hiçbirşey bulamadım. Sanırım

bu formülü yeryüzünde bulan ilk insan benim ehu ehu

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Bizim tork-beygir eğrisinde de doğru sonuç veriyor...

Formül şu idi:

Tork *devir
    -------------------=PS (Avrupalıların ve bizim kullandığımız beygir gücü)
    7024

---------------------------------------------------------------------------------------------------

HP cinsinden beygir için..

Tork*devir
    -------------------=HP
    5252

Edit: Daha detaylı bir arama yapınca formülün daha önce de amatör çalışmalarda bulunduğunu gördüm...

http://www.lotustalk.com/forums/f25/swiss-supercharger-kit-111r-elise-9891/

ama eleman bu sitede HP cinsinden devri bulurken sabiti 5250 olarak hesaplamış ben 5252 olarak hesaplamışım... Yani formülü aşırdıysam bu siteden aşırmadığım kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 6 Nisan 2011; 11:26:46 >

• --------------------------------------------------------------------------------

selam, yav anlamadım ve bugün şok oldum aracı ocak 5 de almıştım ve gecen aya kadar yaptığım aldığım mazotu ölçtüğümde 270kr falan yakıyordu bu son ayda mazot aldım ve bu gün ışık yandı ve bir hesap yaptım333 kr yakmış kullandıkca düşeceği yerde dahada artıyor. nedeni hakkında yorum yapan arkadaşlar olursa sevinirim aracı aynı mesafe ve aynı şekilde kullanıyorum genelde.
  • fiyatların bukadar oynak olduğu bir dönemde fiyat üstünden tüketim hesaplama baştan yanlış bir yöntem...

Menü 2'yi kullanınız. Şuanda kaç gösteriyor? bir yere not alın sonra sıfırlayın 1hafta sonra tekrar not alın 2 tüketim verisini karşılşatırın. Eğer anormal bir değişim varsa doğru servise !!! benim menü 2 'im 6,6'Yı gösteriyor aldığımdan beri 6,7 6,6 arası gidip geliyor... 6,6*3,60=23 kuruş yapar. ama çoğunluk şehirler arası o başka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Nisan 2011; 0:00:42 >
  • Bayiden aradılar Benim araç da 15 gün sonra falan gelecekmiş. umarım bu 15 gün içinde bir zam daha yemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinbestil

Bayiden aradılar Benim araç da 15 gün sonra falan gelecekmiş. umarım bu 15 gün içinde bir zam daha yemem.

umarım.. Ne talep ettiniz? dsg?trend?comfort?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turk922

--------------------------------------------------------------------------------

selam, yav anlamadım ve bugün şok oldum aracı ocak 5 de almıştım ve gecen aya kadar yaptığım aldığım mazotu ölçtüğümde 270kr falan yakıyordu bu son ayda mazot aldım ve bu gün ışık yandı ve bir hesap yaptım333 kr yakmış kullandıkca düşeceği yerde dahada artıyor. nedeni hakkında yorum yapan arkadaşlar olursa sevinirim aracı aynı mesafe ve aynı şekilde kullanıyorum genelde.

arkadasım dert etmene gerek yok bizde ilk aldıgımızda 277 sonrasında 310 krs hesaplamıstım yakıt değeri 2 menu hep 8.1 9.6 arası değisiyor kısa mesafelerde dur kalk rapma sehir içi kullanımdan kaynaklanıyor bikeresinde 200 km yol gittim o zamanda 6,8 gordum ekranda kullanıma baglı birazda ama sehir içi yakıyor emin ol helede istanbul içiyse trafik zaten malum hergun zam geliyor aracı aldıgımda 3,25 3,32 arasındaydı simdi 3,60 3,75 arası shellde yakıt hesap yapmıyorum uzun yolculukta onemli asıl 1 depo ile ne kadar yol kat ettiği gecen yakıt aldım yol bilgisayarında 450 km gosterdi 120 tl lilk mazot için 50 km gittim ekranda 270km yazdı tuketim oranına gore hesaplıyor gideceğin yolu

• sayın ustalar şu gündüz farını pek anlamadım nasıl kapatılacağı hakkında
    sadece servistemi olacak birde menüyü almancaya çevirsem belki çözüm buluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

fiyatların bukadar oynak olduğu bir dönemde fiyat üstünden tüketim hesaplama baştan yanlış bir yöntem...

Menü 2'yi kullanınız. Şuanda kaç gösteriyor? bir yere not alın sonra sıfırlayın 1hafta sonra tekrar not alın 2 tüketim verisini karşılşatırın. Eğer anormal bir değişim varsa doğru servise !!! benim menü 2 'im 6,6'Yı gösteriyor aldığımdan beri 6,7 6,6 arası gidip geliyor... 6,6*3,60=23 kuruş yapar. ama çoğunluk şehirler arası o başka..

ben full şehiriçi(3443 km nin sadece 212km si hariç ) 7,5 dan 7,3 terfi ettim yeni. şu 212km nin faydası oldu herhalde.altına imza atarım şehiriçi 7,5 üstü çok nadir olur.(anormal luzümsüz zorlamalar, geç vites yükseltme rampa falan hariç)

• arkadaşlar aracım en geç 14üne kadar burada olcakmış inşallah bi zam daha yemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersev70

sayın ustalar şu gündüz farını pek anlamadım nasıl kapatılacağı hakkında
    sadece servistemi olacak birde menüyü almancaya çevirsem belki çözüm buluruz

gündüz farı kapatılamaz. bence dursun kapatmayın bir zararı yok
  • Geçen gün arkada yolculuk yaptım. Gerçekten de arkanın makaslı olduğu bariz belli konforsuz yani...

Ama bunun için tutup da doblo alacak değildik... Her güzelin kusuru olur... Aracın sessizliği DSG'nin sağladığı rahatlığın yanında makasın lafı bile olmaz.. Zaten çoğu yol kaymak asfalt oldu artık... Haa 15 yıl önce olsaydı makaslı oluşu gerçekten büyük problem olurdu...
  • Merhaba Rocapitol,

Aracım Beyaz DSG-COMFORT

Senin daha önce yazdığın ama şimdi arayıp da bulamadığın bir şikayetin vardı ?

Aracın motorundan bazen sanki manifolt patlakmış gibi bir uğuldama sesi geliyor demiştin.

Benim aracım da da bazen bu ses geliyor.

Ayrıca gene bazen özellikle trafikte araç ısındığı zaman düşük devirlerde gaz verince acayip sibop sesi geliyor ve araç çok zevksiz hareket ediyor.

Bu türden arıza ve rahatsızlık hisseden arkadaş var ise cevaplamasını rica ederim.

Farlar AUTO konumunda iken gösterge saati lambaları bazen çok kısık oluyor bazen hiç olmuyor ve bazen çok canlı oluyor, bu olaya dikkat eden var mı ?

Bir de hiç bugüne kadar DSG li araçlarda arıza lambası ( DSG Aşırı ISINMA ) yakan oldu mu, Kırmızı yuvarlak ve kenarları tırtıklı uyarı lambası
    aracım daha 100 km de iken aşırı trafikte (Dur-Kalk) bir an bu lambanın yandığını gördüm. Durudum Vitesi P konumda biraz beklettikten sonra tekrar hareket ettim ve lamba söndü. Böyle bir durum ile karşılaşan var mı ?

• merhabe arkadaşlar ben tucelide askerim şuan yaklaşık 17 gün sonra caddy me kavuşacağım...bizde connect vardı sattık ve ilk binek düşündük sonradan marketimiz olduğu için ticari şart dedik ve bizzat ben zorlada olsa caddy aldırdım ailemi ikna etmek zor olduuuu ama şimdi ben göreesemde bineesemde ailem arabayı öyle böyle övmüyorrrr trendline aldık navigasyon da taktrdık çok hoş bir görünüm olmıuş jetta 2008 var komutanımızda ondan güzel bir görünüme sahip....trendline comfortline arasında çok fark göremedim motor olarak aynı bir tampon boyasız 2-3 tane özellik var çok ta önemli de.il bence onlar birde far değişik ön far ama bence bakın bence diyorum trendline farı daa hoş duruyor tabi benim açımdan...asker olduğum için el mahkum arabamı göremesim bile resimlerinle idare ediyrum caddy çok hoş bi araç 1.9 kullandım acaba 1.6 nasıl özellikle ilk kalkış 1.9 la eşitmi beni bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz....tek öğrenmek istediğim motor küçülmüş olduğu halde caddy performansı düştümü?aynı mı? Daha iyi diyorlar aa kullanandan duymak isterim ...çok yazdım ama kusura bakayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemieux -- 12 Nisan 2011; 16:26:30 >

• http://img171.imageshack.us/g/dsc00347pl.jpg/ (ben cepten girdiğim için mi bilmiyorum ama resimler büyütünce çıkmıyor)
    arkadaşlar ben resimlerden görerek biliyorum yaklaşık 2 ay olcak alınalı allahın izniyle 17 gün sonra görcem sizinde görmenizi istedim özellikle navigasyon araç görsellik katıyooo..gidince celik jant taktırcam babam pek önemsemez bin lira gibi bişemiş orjinali almamışş nvigasyon daha çok hoşuna gitmişki onu taktırmış benide şaşırttı şahsennn çelik jant taktırmaz dediğim adam navi taktırmış enteresann:) naviresimhttp://www.facebook.com/photo.php?pid=6826573&l=523502305b&id=734853127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemieux -- 12 Nisan 2011; 4:44:13 >

• Resimleri gördüm. Aracınız maşaallah çok diri duruyor. Anlaşılan geri vites kamerası da takılı. Yakında samsun seni bu arabayla görecek. Tavsiyem bagaj havuzu alman olacak. Bagaja sıvı, kuru taşıdığın birşeyler dökülse sıkıntı olmuyor. Bagaj havuzunu yıkıyor, silkeliyor ve temizliyorsunuz. Ayrıca bagajdan gelen sesleri %30 kesiyor. Aşağıdaki linkden almanı tavsiye ederim. Hayırlı teskereler. http://www.arabamaraba.com/asp/product/12729/Automix-Volkswagen-Caddy-Standart-Bagaj-Havuzu-Paspasi

• Rocapitol

imzanızda doblo görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: satelite

Merhaba Rocapitol,

Aracım Beyaz DSG-COMFORT

Aracın motorundan bazen sanki manifolt patlakmış gibi bir uğuldama sesi geliyor demiştin.

Ayrıca gene bazen özellikle trafikte araç ısındığı zaman düşük devirlerde gaz verince acayip sibop sesi geliyor ve araç çok zevksiz hareket ediyor.

Bu türden arıza ve rahatsızlık hisseden arkadaş var ise cevaplamasını rica ederim.

Farlar AUTO konumunda iken gösterge saati lambaları bazen çok kısık oluyor bazen hiç olmuyor ve bazen çok canlı oluyor, bu olaya dikkat eden var mı ?

Bir de hiç bugüne kadar DSG li araçlarda arıza lambası ( DSG Aşırı ISINMA ) yakan oldu mu, Kırmızı yuvarlak ve kenarları tırtıklı uyarı lambası
    aracım daha 100 km de iken aşırı trafikte (Dur-Kalk) bir an bu lambanın yandığını gördüm. Durudum Vitesi P konumda biraz beklettikten sonra tekrar hareket ettim ve lamba söndü. Böyle bir durum ile karşılaşan var mı ?

farlar auto kısmındayken ısık parlaklıgı gunduz vakti ise kısık oluyor aksam saatlerinde cok canlı oluyor ama bazen gunduz ve gecede aynı bi değişim olmuyor ara sıra kısık oluyor gunduz gecede bole bi sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

Rocapitol

imzanızda doblo görünüyor

Aziz bizim aracın bakışları çok küstah , mağrur ,adamı dövecekmiş gibi bakıyo.. Ama doblo sanki çizgifilmlerden çıkıp gelmiş gibi çocuksu-sevimli... Doblonun bakışları daha çok hoşuma gittiği için onun resmini koydum... Kural dışılık yok herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: satelite

Merhaba Rocapitol,

Aracım Beyaz DSG-COMFORT

satellite merhaba;

Manifolt sesi nasıl olur bilmiyorum ama egzosu susturucudan önce(susturucuyla motor arasında kalan bölümden) patlamış araçtan nasıl ses geldiğini biliyorum... rallilerdeki araçların seslerinden geliyor...

İşte benim araçtan da zaman zaman öyle bir ses geliyor ve dediğin gibi bu ses 1000-1500 devirlerde çok yoğun oluyor devir yükseldikçe ses artacağına azalıyor... Hani egzos patlamış desek devirle beraber sesin artması lazım ama ses azalıyor... Turbodan şüpheleniyorum ama?? Nevarki bu ses aracın performansında hissedilir düzeyde bir artma yada azalma yapmıyor... Ya da ben bunu algılayamadım..

Evet autodayken sanki iç aydınlatma gündüz de yanıyormuş gibi oluyor... Anlam veremedim...

Yoğun dur kalklı trafiklerde de kullandım aracı ama DSG ile ilgili herhangi bir uyarı almadım şuana kadar... Eğer böyle bir uyarı aldıysanız sonradan uyarı almadıysanız bile servise görünmenizde fayda var aksi takdirde DSG ciddi zarar görebilir... Gerçi dsg-7 için kuru tip diyorlar ama anladığım kadarıyla yine yağlanma oluyormuş... Şanzıman yağlanma sisteminde sorun olabilir... bilgisayar arızayı ortaya çıkarabilir...

• teşekkür ederim amorti sir inşallah kavuşacağım arabama....
    arkadaşlar caddy 1.6 yeni motor eski caddy 1.9 du ve ben eski caddy hayranıydım yeni caddy 1.9 u güç bakımından hiç hissettiriyormu bazıları genelde aynı diyorlar ama bu sitede kullanıcısı çok olduğu için daha net bir yanıt duyacağıma inanıyorum... Caddy trendline comfortline arasında wv sitesinin açıklamalarından başka diğişik bişe varmı acaba yani hız sabitleyicisi vs vs 3-4 tip özellik fark var ondan başka fark varmı teşekkür ederim şimdiden yanıtlarınız için ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemieux -- 12 Nisan 2011; 17:16:03 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.