Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Kanal isimlerinin görüldüğü kısım çok küçük gibi geldi bana.. Yani radyo bu yönden zayıf gibi... Ama yaklaşık 2-3 cmlik bir alanda bir ara telefon numarası felan görmüştüm. ama navigasyondan radyoyla ilgilenemedim pek..

- Radarı görüp uyarı vermiyor. Siz sadece radarların bulunduğu haritayı yüklerseniz ozaman o bölgeye yaklaştığınızda uyarı veriyor...

-Yani radar o anda yüklü haritada işaretlendiği yerden başka bir yere gelirse o radarı görme şansın yok.. Bu açıdan bakınca cihazın radar tesbit etme özelliği var diyemeyiz. Bu da aslında bu uygulamanın yasak olmadığını gösterir... Zaten karayolları bazı noktaralara hız kontrolü -radar levhası koymuyormu? bunun gibi bişey işte.. Eğer levha koymak yasak değilse bu da yasak olmamalı. Çünkü gizli radarı tesbit etme özelliği yok...

-Niye 8 verdim? RCD310'nun radyosunu arattığı için... Bi de dvd filminin 8. bölümden sonrasını oynatmakta çok güçlük çektik o da canımı sıktı. Aynı dvd evdeki bilde çok rahat oynadı... Nevarki diğer denediğim DVDleri başarıyla yürüttü necvox939hd..film 12 bölüm 8.bölümden sonrasını oynatmıyor...
    sanırım sorun filmde..

-Montajı gece yaptıkları için 1- 1,5 saat sürdü.. Gündüz olsaydı 45 dakkada felan biterdi..

-Geri vites kamerası taktırmadım. park sensörü olduğu için gerek görmedim ama ileride taktırıcam.

-Montaj sırasında yer sordular. TV antenini aynanın hemen arkasına taktılar. GPS alıcıyı sağ kapının önündeki aşşağıya inen beyaz bölmenin(ön camın kenarı) içine taktılar...

İphone ve usb giriş kablolarını ya torpidoya ya da içeri çıkartacaklardı.Ben içeri çıkartmalarını istedim.Bu amaçla esp off on düğmesinin olduğu bölme kaldırıldı bu bölmenin oturduğu zeminin kenarına hafif bir kesik atıldı sonra buradan 2 kablo çıkartıldı kesik atılmasını ben istedim yoksa 2 kablo arada sıkışıp zamanla kesilebilirdi.. Şimdi boşluğun içinden geçmiş oldu...

-Memnun olmadığım herhangi bir yön yok. Ama doğuş bu cihazı servis takmamış garanti bitti derse ozaman doğuşla sorun yaşayabiliriz... Serviste takdırmadım çünkü servisteki cihazın çok eski versyon olmasından endişelendim...

-Montajı yapan arkadaşlar tecrübeli oldukları için döşemede hiçbir zarar olmadı.. Anten kabloları hiçbir şekilde görünmüyor... GPS anteni döşemenin içinde olmasına rağmen GPS sinyali %85-95 başarıyla alınıyor..

-Bugün sisteme navigasyon yazılımı yükleyen başarsoft firmasıyla görüştüm. Hız uyarılarının binek araçlar için oduğunu ticari araç için bunu güncellemek istediğimi söyledim. Teknik destekteki arkadaş bu limitlerin nasıl düşürüleceğini anlattı. Şimdi bu tarife göre hız limitlerini ayarlayacağım...

Hatırlatacak olursak araçlarımız N1 kamyonet statüsüne giriyor ve 1 Eylül 2010 tarhili rega'ya göre limitlerimiz şu şekilde...

Şehir içi: 50 + %10=55 km/saat

Tek yönlü yollarda : 80 +%10 hata payı = 88 km/saat

Duble yollarda : 85 + %10 hata payı = 94 km/saat

Otobanlarda : 95 +%10 hata payı = 105km/saat

-Cihazda tek sürüşlük için de olsa yol bilgisayarı var... Yol bilgisayarı olmayan araçlar için de ideal...

yahu bukadar tanıtımdan sonra esse group beni görürmü dersiniz

• Harikasın, bütün sorularımı cevaplamışsın. Teşekkür ederim.
    Güzel günlerde sağlıcakla kullanmanı dilerim.
    Son 2 soru:
    1- Siz bu işlemi İstanbul'da mı yaptırdınız? Montajı yapanların tecrübeli olmasını yazmandan eğer İstanbulda ise adresini verirsen işin ustasını çok aramamış oluruz.
    2- Geri vites sensörü ile navigasyon sistemi birbiriyle uyumlu çalışma şansı var mı? Yani sensör bilgilerini navigasyonun ekranından görebiliyor muyuz?
    Bu konularda bilginizi paylaşır mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amorti Sir -- 27 Nisan 2011; 5:37:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol
    Kaan ,Amortisör ve Veveve;

-Kanal isimlerinin görüldüğü kısım çok küçük gibi geldi bana.. Yani radyo bu yönden zayıf gibi... Ama yaklaşık 2-3 cmlik bir alanda bir ara telefon numarası felan görmüştüm. ama navigasyondan radyoyla ilgilenemedim pek..

- Radarı görüp uyarı vermiyor. Siz sadece radarların bulunduğu haritayı yüklerseniz ozaman o bölgeye yaklaştığınızda uyarı veriyor...

-Yani radar o anda yüklü haritada işaretlendiği yerden başka bir yere gelirse o radarı görme şansın yok.. Bu açıdan bakınca cihazın radar tesbit etme özelliği var diyemeyiz. Bu da aslında bu uygulamanın yasak olmadığını gösterir... Zaten karayolları bazı noktaralara hız kontrolü -radar levhası koymuyormu? bunun gibi bişey işte.. Eğer levha koymak yasak değilse bu da yasak olmamalı. Çünkü gizli radarı tesbit etme özelliği yok...

-Niye 8 verdim? RCD310'nun radyosunu arattığı için... Bi de dvd filminin 8. bölümden sonrasını oynatmakta çok güçlük çektik o da canımı sıktı. Aynı dvd evdeki bilde çok rahat oynadı... Nevarki diğer denediğim DVDleri başarıyla yürüttü necvox939hd..film 12 bölüm 8.bölümden sonrasını oynatmıyor...
    sanırım sorun filmde..

-Montajı gece yaptıkları için 1- 1,5 saat sürdü.. Gündüz olsaydı 45 dakkada felan biterdi..

-Geri vites kamerası taktırmadım. park sensörü olduğu için gerek görmedim ama ileride taktırıcam.

-Montaj sırasında yer sordular. TV antenini aynanın hemen arkasına taktılar. GPS alıcıyı sağ kapının önündeki aşşağıya inen beyaz bölmenin(ön camın kenarı) içine taktılar...

İphone ve usb giriş kablolarını ya torpidoya ya da içeri çıkartacaklardı.Ben içeri çıkartmalarını istedim.Bu amaçla esp off on düğmesinin olduğu bölme kaldırıldı bu bölmenin oturduğu zeminin kenarına hafif bir kesik atıldı sonra buradan 2 kablo çıkartıldı kesik atılmasını ben istedim yoksa 2 kablo arada sıkışıp zamanla kesilebilirdi.. Şimdi boşluğun içinden geçmiş oldu...

-Memnun olmadığım herhangi bir yön yok. Ama doğuş bu cihazı servis takmamış garanti bitti derse ozaman doğuşla sorun yaşayabiliriz... Serviste takdırmadım çünkü servisteki cihazın çok eski versyon olmasından endişelendim...

-Montajı yapan arkadaşlar tecrübeli oldukları için döşemede hiçbir zarar olmadı.. Anten kabloları hiçbir şekilde görünmüyor... GPS anteni döşemenin içinde olmasına rağmen GPS sinyali %85-95 başarıyla alınıyor..

-Bugün sisteme navigasyon yazılımı yükleyen başarsoft firmasıyla görüştüm. Hız uyarılarının binek araçlar için oduğunu ticari araç için bunu güncellemek istediğimi söyledim. Teknik destekteki arkadaş bu limitlerin nasıl düşürüleceğini anlattı. Şimdi bu tarife göre hız limitlerini ayarlayacağım...

Hatırlatacak olursak araçlarımız N1 kamyonet statüsüne giriyor ve 1 Eylül 2010 tarhili rega'ya göre limitlerimiz şu şekilde...

Şehir içi: 50 + %10=55 km/saat

Tek yönlü yollarda : 80 +%10 hata payı = 88 km/saat

Duble yollarda : 85 + %10 hata payı = 94 km/saat

Otobanlarda : 95 +%10 hata payı = 105km/saat

-Cihazda tek sürüşlük için de olsa yol bilgisayarı var... Yol bilgisayarı olmayan araçlar için de ideal...

yahu bukadar tanıtımdan sonra esse group beni görürmü dersiniz

saolaain tesekkur ederim bilgiler icin ben de bikac gune kadar dsg modelini alicam bakalim hayirlisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Amorti Sir

Harikasın, bütün sorularımı cevaplamışsın. Teşekkür ederim.
    Güzel günlerde sağlıcakla kullanmanı dilerim.
    Son 2 soru:
    1- Siz bu işlemi İstanbul'da mı yaptırdınız? Montajı yapanların tecrübeli olmasını yazmandan eğer İstanbulda ise adresini verirsen işin ustasını çok aramamış oluruz.
    2- Geri vites sensörü ile navigasyon sistemi birbiriyle uyumlu çalışma şansı var mı? Yani sensör bilgilerini navigasyonun ekranından görebiliyor muyuz?
    Bu konularda bilginizi paylaşır mısınız?

Sorun değil.. Yok İstanbul dışında yaptırdım.. bunu da sordum Geri vites sensörüyle navigasyonu bir arada çalıştırmayı denedinizmi diye. Denedik ama başarılı olamadık dediler. Yani senin istediğin sistem OPS değilmi? optik park sensörü.. işte onun sensörleri farklıymış piyasadaki sensörlerle bu sistem çalışmıyormuş bilgisini aldım...
     Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

bu arada Necvoxdaki hız uyarı limitlerini değiştirdim...

Buna göre şehir içi hız limitini %100de bıraktım yani cihazdaki hız limiti kabulumdür anlamında :.))
    Şehir içinde 50 km/s hızı geçince uyarı veriyor...Zaten Caddy hız limiti de bu...

Öte yandan Şehir dışı hız limitini %85 yaptım.. Bu da şu anlama geliyor....

Tek yönlü yollarda : 90 olan limit----------90*0,85= 76,5 oldu. Gerçekte opsyonlu limit 88

Duble yollarda : 110 olan limit ------110*0,85=93,5 oldu...Gerçekte opsyonlu limit 94

Otobanlarda : 120 olan limit -------120*0,85= 102 oldu...Gerçekte opsyonlu limit 105

Bu da demek oluyorki Necvox , bu hızları (76,5 km/s 93,5 km/s 102 km/s) aştığımda uyarı verecek... tabi işin güzel tarafı bir yolda giderken o yoldaki hız limitinin kaç olduğu cihaz tarafından bilindiği için uyarıyı ona göre yapıyor... Şimdi bu uyarıları yeni değerler üstünden yapacak...

Duble yol ve otoban için istenilen değerlere yaklaştım ama tek yönlüyollarda biraz fark oldu.. Bunun sebebi her yol için ayrı ayrı ayar yapamıyorsunuz....

Ayarı şehir dışı yolların tamamı için yapabiliyorsunuz...

Radyosunu gerçekten sevmedim.. Kanalları arayıp buluyor hemde 2 şer saniye dinleterek buluyor güzel ama kanallar listede frekans olarak çıkıyor halbuki RCD310da kanal ismi olarak çıkıyordu Alem fm gibi mesela....

• bende sizlere uydum altım bir caddy bakalım hayırlısı artık cuma teslim olacak metalik giri 40 000 tl baslangıc paketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

bende sizlere uydum altım bir caddy bakalım hayırlısı artık cuma teslim olacak metalik giri 40 000 tl baslangıc paketi.

hayırlı olsun. iyi fiyat sigorta dahil değil sanırım. ben sigorta dahil 44 bine aldım comfortline i Nisan zammından önce.
  • Arkadaşlar sonunda aracım geldi.Çarşamba günü teslim alacağım
  • bisey soracam bu caddy icin nisanda zammı geldi acaba.nisan öncesini bilmiyorumda.trafik sigorta dahil bu arada.
  • quote:

bisey soracam bu caddy icin nisanda zammı geldi acaba.nisan öncesini bilmiyorumda.trafik sigorta dahil bu arada.

evet zam gelmis
  • Evet uzun zamandır yazmıyordum. Bu arada bazı güncel olaylar gelişti :)

VCDS programı ve Orjinal Vagcom kablosu ile bazı denemeler yaptım. Ayrıca RNS510 bağladım.

1. Dönüşlerde sis lambasının yanması özelliği açılabiliyor. Farlar açıkken direksiyonu düşük hızda sola çevirince sol sis yanıyor düzeltince sönüyor sağa çevirince sağ yanıyor.

2. Sinyal verdiğin yöndeki sis lambası yanarak dönüş yapmadan önce aydınlatmaya başlıyor.

3. Komforlu sinyal modunun bir dokunuşta kaç kere sinyali yakacağı 6 kereye kadar ayarlanabiliyor. Standartta 3

4. Yağmur sensörü yağmur algıladığı zaman camları kapatsın özelliği listeye eklenebiliyor (mdu ekranında) ama çalışmıyor. Sanıyorum cam kaldırma ünitesi uyumlu değil

5. Geri vitese takınca aynanın aşağıya dönmesi mdu ya ekleniyor fakat hafızalı koltuk modülü olmadığı için çalışmıyor.

6. Direksiyondan vites değiştirme pedallı direksiyon takarsanız dsg de çalışır. Kontrolcü uyumlu.

7. DSG ile ilgili yeterli kaynak olmadığından ayarlarını kurcalayamadım.

8. Alarm modülü bağlanırsa aracı kilitlerken kilitleme onayı mdu dan açılıp kapatılabiliyor.

9. RNS 510 bağlanınca direksiyon kontrolleri çalışıyor, mdu da navigasyon menüsü ekleniyor.

10. Navigasyon kapalıyken de pusula çıkıyor.

11. Sokak isimlerini ve döneceğin yönü mdu da gösteriyor.

12. Bu arada MDU muz siyah beyaz değil renkli.

13. RNS510 un optik park sisteminin çalışması için uyumlu park mesafe ve geri kamerasının alınması gerekiyor. Uyumsuzsa çalışmaz.

14. Bluetooth ve mikrofon seti alınınca ses komutları ile navigasyonu ve teybi kontrol edebiliyorsunuz. Fakat sadece yazılı türkçe desteği var, ses tanıma daha türkçeyi desteklemiyor. Örneğin.

http://www.youtube.com/watch?v=WxfhTE0gpeA

neyse şimdilik bu kadar. gerisi gelebilir :)

haa unutuyordum gündüz farı da kapatılabiliyor, mdu ya seçenek olarak eklenebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 3 Mayıs 2011; 23:42:28 >

• @nitehawk

hocam teşekkürler yazdığın şeyler için. bir şey soracaktım ben sana. caddyde rcd310'a golfteki gibi park asistanı yapabiliyor muyuz?

@uğur
    hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
  • zamı bilemedik zamlı alınca insar sinir oluyor yapacak bisey yok sans yok bizde zaten.
  • quote:

zamı bilemedik zamlı alınca insar sinir oluyor yapacak bisey yok sans yok bizde zaten.

arkadaşlar şansızlığınız, araç ile ilgisi yok(yok az mış fabrikadan çıkmıyormuş karaborsaymış)tamamen euro kurundan kaynaklanıyordur,baksanıza euro ne olmuş 2,277 bu ne ya.bir sene önce hani euro bölgesi göçüyordu, euro bölgesinin göçtüğü falan yok işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.a.a.N

@nitehawk

hocam teşekkürler yazdığın şeyler için. bir şey soracaktım ben sana. caddyde rcd310'a golfteki gibi park asistanı yapabiliyor muyuz?

@uğur
    hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.

rcd310 a uyumlu park mesafe modülünü taktırırsan teyp ekranında görsel uyarı çıkıyor.
  • @K.a.a.N

Teşekkür ederim kaan
  • @Nighthulk

sesli komut videosunu izledim manyak bişey.. Acaba necvoxda da varmı bu özellik?

www.ross-tech.com
    Ross-Tech: VCDS: Current Release Download
    http://www.ross-tech.com/vcds/download/current.html

program burdan indirilebiliyor... ücretsiz olması ilginç...

Şu vagcom cableı da bulup beyne bi dalalım bakalım.. Şu sis lambası özelliği gerçekten çok ilginç:)

şu linkteki 49.saniyedeki menüde airbag felan da var..

http://www.youtube.com/watch?v=PXX4ucC1ez0

• linkte kullanım kitapçığı da var :.))

http://www.ross-tech.net/VCDS/download/manual/vcds-10-6-manual.pdf
  • @Uğur güle güle kazasız belasız kullanın...

Aklıma gelmişken hani bir uğultudan bahsetmiştim.. 1500 devirlerde oluyor devir yükseldikçe kesiliyordu. Bunu egzoscu olan bir tanıdığıma sordum. Bu duyduğun ses convertörün sesidir herhangi bir önemi yoktur dedi...
  • program indirilebiliyor fakat orjinal kablo olmadan hem çalışmıyor hem de kayıt anahtarını girmen gerekiyor. eski versiyonda yan sanayi kablo oluyordu ama yenide bilmiyorum. Ben orjinal kablo ile denedim. Bir arkadaşta buldum. Belki bacanağa orjinalinden getirteceğim, bakalım kısmet :)

necvox da öyle ses tanıma özelliği falan olduğunu sanmıyorum.
  • sıra bekleyen arkadaşlara geçmiş olsun. bugun bir zam daha geldi. Hem de bu kez her zamnkinden daha fazla. başlangıç paketi opak beyaz 39,670

comfortline dsg refleks gümüş ise 48,700 (trafik sigortası hariç)
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.