[simage][/simage]ruhsatta kamyonet byazıyor diye polis 1 köprüden geçirmiyo dikkat kamyonet diye aracıma mal koydum bana yük kamyonet değil diye ceza yazdılar ..anlamlı acıklamasını bilen varmı polismi ayak yapıyor anlamadım .aracım böyle bi arada iki derede kalması canımı sıktı işin acıkcası satmayı bile düşünüyorum.yardımlar bilgiler için şimdiden ellerinize sağlık
Yanlış yazmışlar bence ruhsatta kamyon yazmaz
Öyle şeymi olur ya nasıl ceza yazıyor kamyonet değilki o pickup diye geçiyor nasıl kamyonet olur anlamadım doğrusu bundan dolayı başka ceza yiyen varmı? Ben ilk defa duyuyorum. Çok saçma onun için itirat etmen kuvvetli olması lazımki ceza yiyemesin sürücüler. hayret entresan bir olay.
benim connect'in ruhsatında da "kamyonet" yazıyor...
Aynen öyle kamyonet diye geçer bizimki de öyle.
Arkadaşlar bu araçların Transit connect Ww caddy Peugeot Partner Fiat Doblo Citroen Berlingo Renault Kangoo vs......
2 tipi vardır . Otomobil ve kamyonet , aralarında teknik olarak hiç fark yoktur. Otomobil ise Ruhsatta (04 kişi yazar) Kamyonet ise Ruhsatta Yanları camlı kapalı kasa kamyonet yazar (xxxx kg yük + 04 kişi yazar) Sanırım vergilerden dolayı kimi insanlar otomobil olarak kaydewttiriyor , kimisi lkamyonet olarak. Birde bazı modellerde cargo modellerinde , fabrika çıkışı kamyonet olarak çıkar ama arka koltuklşar yoktur.Yük taşımak için yapılmıştır.Sonra bizim vatandaş buna koltuk ekler , cam açar.Alın size 04 kişilik kamyonet. Senin araçta bu sınıfta yani kamyoınet sınıfında.Yanlış bişey yok Eskiden bu araçlar otomobile tadil ediliyordu.Ancak şimdi otomobile tadil edilemiyor.İşin ilginci otomobiller kamyonete tadil edilebiliyor.Yurdum kanunlarını anlamak mümkün değil
Polis ceza yazmak istemiş , ruhsatta kamyonet ve yük istidabı yazar , demekki bu araç insan ve yük taşımak amaçlı tescil edilmiş , motorlu taşıtlar vergisi düşük , 1 köprüyü kullanamaz , feribotlarda kamyonet sınıfında daha fazla para öder. Trafik polislerini anlamıyorum ....iyi olanları tenzii ederim ama 20 yıllık şöförlük hayatımda bin taneden 1 dir o kısım ...diğerleri ağız birliği etmişçesine mesleklerini adileştiriyor.
katılıyorum vede emniyete bu olayı anlatıcam yasal hakkı varmı sonra hangi bölüm bakıyorsa adliyede oraya bildirecem .
valla benım ruhsatta da 5+1 kapalı(sac) kasa kamyonet yazıyor
ama acıkcası yıllaradn berı bu tıp araclar kullanıyorum hıc boyle ceza yemedım.
ayrıca caddy,transporter,transıt,partner,trafıc,mıtsubıshı L300 araclarım oldu hıc bırınde pıck up yazmıyordu.
Ohhoooo neler var neler , iyileri tekrar tenzii ederim , trafikçilerin azmine hayranım , adam yasal sınırlar içinde sw arabaya attığım yük için niye koltukları yatırıp ta atmışım ona bile kesiyordu şarlamasam. denecek çok şey var da denmiyor işte . bunların ortada toplanan aylık legal ve illegal pastaları var dahada bişi demem.
bizde 2 senedir ford connect var yedigim cezaların sayısını bilmiyorum. bizdede yanları camlı kapalı kasa kamyonet yazıo. sol şerite çıkamaz,1.köprüden geçemez ve otobanda hız sınırı 90 km. hepsinide ceza yiyerek ögrendim çorbaları hesaba katmadım
ben daha şanslıyım 1.5 yıl şirkete ait caddy ile tum yurdu dolandım tam 120bin km yaptım , yanları camlı kapalı kasa kamyonet bendede yazıyordu üstelik ön cam hariç tüm camlar siyahtı , trafik polislerini severim aslında...hehe
valla şans ısı bu ben gunun buyuk bolumunu dıreksıyonda gecırıyorum izmir icinde trafık halıyle yogun oluyor. kaldırıma park ettıgımde oluyor,ters yone gırdıgımde,hız yaptıgımda allaha sukur daha hıc ceza yemedım
ahlıyetı almadan once 1 kere yedım.mahkemeye falan cıktım ehlıyetı aldıktan sonra L300 le vızesız yakalandım.3 ay gecmıstı.adam ınsafa geldı kemerden yazdı. onun dısında hıc cezam yok