Şimdi Ara

Çağ Üniversitesi Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
5.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl internet sitelerinde haftalarca üniversite bilgilerini araştırıp durdum. Seçim yapmak çok zor bir şey. Bende bu sene, benim yaptığım hatayı yapmamanız için okulum hakkında bilgi vermek istiyorum. Çağ üniversitesi hakkında pek fazla bilgi edinememiştim ben, ama bu konu altında umarım ki bir çok arkadaşımız her bölüm için size bilgi verecektir.
    Ben kısaca şunu söyleyeyim;
    1- Okulumuz özeldir. (burs kazanması kolay ama devam ettirmesi kolay değil)
    2- Öğretmenlerimiz çok iyi, hem de görüşüp konuştuğum farklı bölümden öğrenciler öğretmenleri hakkında çok iyi bahsetmektedir.
    3- Konumu pek iyi değil, Mersin ve Adana arasında, Yenicenin biraz üstünde oluşu hoşunuza gitmeyebilir ama çok şık bir okuldur.
    4- Ulaşım için bir çok noktadan hareket eden ücretsiz servisleri okula ulaşımı çok konforlu bir hale getirmektedir.
    5- Okul içerisinde bulunan yemek imkanlarınız sizi mutlu etmeyecektir. Ne ücret olarak ne de lezzet-seçenek olarak maalesef iyi bir izlenim
    bırakmayacaktır.
    6- Okulun özel oluşundan mı bilemeyeceğim ama, size konforlu bir üniversite ortamı sunulmaktadır. Yani diğer üniversitelere göre daha şık ve lüx bir yapıya sahiptir.
    7- Kim ne derse desin şunu bilin ki eğitimi KALİTELİDİR. Özel ve ismi az duyulduğundan dolayı insanlar önyargılı yaklaşmaktadır.
    8- Son olarak burs konusuna değinmek istiyorum. Paranız varsa gelin, bursunuza güvenmeyin. Bana geçen sene nerdeyse herkes
    olumlu konuşmalar yaptı ama bu sene (2015) öğrendiğim kadarıyla ders geçmek oldukça zor bir hal almış. Hazırlık ta bile ciddi anlamda öğrenci bırakıldı bu sene... Okula tam burslu ya da %50 burslu geldiğinizde, derslerinizde başarısızda olsanız sınıfta da kalsanız bursunuz kesilmez ama uzayan her dönem için tam ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Mesela; 4yıllık bir bölümü kazandınız ama 4 yılda bitiremediniz. 5. yıla uzadığı an itibariyle bursunuz gider.

Benim kişisel tavsiyem, okulu tercih etmenizden yanadır. Önemli olan eğitim ve konfor diyorsanız tabi. Ama maddi açıdan pişmanlık yaratabilir.
    Gerçekten iyi olduğunuzu düşündüğünüz ve çalıştığınız bir dersten kalmak çok kolay olabiliyor. Benim 1 yıllık tecrübem budur.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir sizlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataorku -- 4 Haziran 2015; 15:07:49 >

• O okulda İngilizce öğretmenliği okumak hiç bir açıdan tatmin etmeyecektir bir öğrenciyi bence. Kısacası uzak durulması gereken bir okul ing. öğretmenliği için söylüyorum bunu. Eski öğretmen kadrosu artık yok. Sağlamasını yapmak çok kolay, son 2 yılın mezunlarına bir sorun gerekli cevapları alırsınız... Bölümün komple ipini çeken bir hoca vardır ki sizi insanlığınızdan soğutup şüphe ettirir...
  • Ekonomi alanında 2 milyon 300 binden fazla araştırmayı endeksleyen dünyanın en büyük bibliyografik veritabanı olan Ideas-Repec’in 30 ayrı kritere göre yaptığı ciddi ve prestijli Avrupa sıralaması açıklandı. Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, devlet ve özel üniversiteler ayırt edilmeksizin yapılan değerlendirmede ilk yüzde yer alırken, Türkiye’den listeye giren üniversiteler sıralamasında ise 3. sırada yer aldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.