Şimdi Ara

Çağımızın hastalığı Guatr hastasıyım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
11.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar guatr hastası olduğumu öğrendim şikayetlerimi yazıcam ama size hastalığı yazayım aşağıda.Siz de böyle sorunlarınız varsa mutlaka görünün önemli.Daha önce geçirmiş tedavi olmuş biri varsa yaşadıklarını dile getirirse çok sevinirim çünkü bendeki etkileri sinirlerimi çok bozuyor.

Öncelikle Guatr Nedir?

Tiroid bezinin aşırı çalışmasına yani aşırı tiroid hormonu üretmesine tıp dilinde hipertiroidi adı verilir. ‘’Hiper’’ Latince ‘’fazla’’ veya ‘’yüksek’’ manasına gelir. Hipertiroidi hastalığına tıp dilinde ‘’tirotoksikoz ‘’ adı da verilir. Tiroid bezinin aşırı çalışmasına halk arasında ‘’zehirli guatr’’ veya ‘’iç guatr’’ isimleri de verilmektedir. Bu isimlendirmeler maalesef yanlıştır; ne zehirlenme söz konusudur ne de bir iç guatr vardır. Elleriniz titriyor, ağzınız kuruyor ve çok yemek yemenize rağmen kilo veriyorsanız yada çabuk sinirleniyor ve çevrenize bağırıp çağırıyorsanız sizde tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir. Zehirli guatrı olan bir kişide şu belirtiler olur:

Guatr
    Hareketli olma, huzursuzluk
    Çarpıntı (hızlı ve düzensiz kalp atımı olması
    Yorgunluk
    Güçsüzlük (ağır eşyaları kaldıramaz, merdiven çıkarken zorlanır)
    Ellerde titreme
    Saç dökülmesi
    Sinirlilik, kolay heyecanlanma ve kolay öfkelenme
    Canlı bakış, gözlerde büyüme, göz kapağında çekilme
    Uykusuzluk, dikkat bozukluğu
    Derinin sıcak, nemli ve ince olması
    İshal
    İştah artışı
    Susama
    Ağız kuruluğu
    Sık idrara çıkma
    Kilo kaybı (zayıflama)
    Adetlerde azalma veya kesilme
    Cinsel istekte azalma, sperm sayısında azalma
    Erkeklerde meme büyümesi (jinekomasti)
    Graves hastalığı olan genç hastalarda çarpıntı, sinirlilik, aşırı heyecanlanma veya duyarlılık, uyku bozuklukları, cinsel güçte azalma, kolay yorulma, hareketlilik, ishal, aşırı terleme, sıcaktan hoşlanmama, soğuğu tercih etme, ufak bir yürüyüşle hemen yorulma ve nefes darlığı, kilo kaybı, iştah artışı, susama, ağız kuruması, adetlerde azalma, uyku bozukluğu ve bazı psikolojik bozukluklar olabilir.
    İştah artışına rağmen kilo kaybı bu hastalığın en önemli belirtilerinden birisidir. Bu hastalık metabolizmayı hızlandırdığından aşırı yemek yenmesine rağmen kilo kaybı olur. Çok nadiren kilo artışı da olabilir.
    Çarpıntı veya kalp atım sayısında ve nabız sayısında artış her 100 hastadan 96’sında görülür. İstirahatte iken nabız hızı dakikada 89’tan fazladır.
    Saç kılları incedir. Yaygın veya hafif saç dökülmesi görülebilir.
    Hastalarda huzursuzluk ve aşırı sinirlilik vardır; ajite haldedirler ve yerinde duramazlar. Bazen birden öfkelenirler. Kalabalık yerlerden hoşlanmazlar. Ufak tefek şeyler için bağırıp, çağırırlar.
    Kas güçsüzlüğü bazen çok şiddetli olur ve hasta sandalyeden kalkmakta veya merdiven çıkmada zorluk çeker.
    Tırnaklar yumuşaktır ve kırılabilir. Tırnaklarda çekilme özellikle 4. ve 5. parmak tırnaklarında görülür.
    Hastaların % 10’nunda bacaklarda, kolda ve diz ekleminde ağrı olabilir. Bu ağrılar bazen kendiğinden düzelebilir.
    Cilt ince, ılık ve nemlidir. El ayalarında kırmızılık ve kaşıntı olabilir. Ürtiker denilen cilt allerjisi ve vitiligo (ciltte renksiz veya beyaz alanlar olması) da sıklıkla birlikte bulunur.
    Oftalmopati denilen göz belirtileri Graves’li hastaların % 25-30’unda saptanır. Gözlerde öne doğru fırlama vardır. Bazı hastalarda çift görme şikayeti olur. Görmede bozukluk, ışıktan rahatsız olma ve gözde kaşıntı ve yanma meydana gelebilir. Bakışlar canlıdır ve üst göz kapağında gecikme ve tam kapanma olmayabilir. Bazen şaşılık oluşabilir.
    Ellerde ince titreme vardır. Bunu daha iyi anlamak için eller uzatılır ve üzerine ufak kağıtlar konur. Kağıtlarda ellerdeki titremeyle paralel titremeler daha belirgin olarak ortaya çıkar. Bazen dilde ve göz kapaklarında da titreme olabilir.
    Hipertiroidili hastalarda kemik erimesi (diğer adıyla osteoporoz), kan kalsiyum düzeyinde artma, ve kanda alkalen fosfataz tetkikinde artış görülebilir. Bu hastalarda ayrıca kanda osteokalsin ve SHBG adı verilen proteinlerin düzeyleri artar. Karaciğer testleri denilen SGOT, SGPT ve GGT tetkiklerinde artış olur ve tedaviyle bu artışlar düzelir, fakat bazı hastalarda ilaç tedavisiyle karaciğer tetkikleri gittikçe yükselebilir, o zaman radyoaktif iyot tedavisi yapılması gerekir.
    Kadınlarda adet düzeni bozulur; adet sayısında azalma veya kesilme olabilir. Yumurtlamada bozukluk olduğundan gebe kalma şansı azalır. Gebelikle birlikte hipertiroidi olursa düşük doğum ağırlıklı bebek nedeni olduğu gibi ‘’Preeklampsi’’ denen tansiyon yükselmesi ve kusmalarla kendini gösteren bir hastalık da ortaya çıkabilir. Bu nedenle çocuk isteyen kadınların Graves hastalığı tedavisi bittikten sonra gebe kalmaları daha uygundur.
    Erkeklerde memelerde büyüme, empotans ve sperm sayısında azalma olabilir.
    Şeker hastalarında Graves hastalığı ortaya çıkarsa kan şekerinde yükselmeler oluşur ve bu nedenle kullanılan ilaç dozunu artırmak veya insülin kullanmak gerekebilir.
    Metabolizma hızı arttığından kan yağlarında (kolesterol ve trigliserid düzeylerinde ve LDL kolesterol) azalma olur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet bana teşhis nasil konuldu. Önce kan tahlili yapıyorlar sonra alttan örnek alıyorlar. Benim şikayetim kilo alamamaktı. Yani o kadar iştah açıcı hap kullanmalar doyduğum halde nefes alamayacak kadar bile yememe rağmen yemin ederim 2 kilo alamadım.Aslında nedenini biliyordum nedeni Ben yediğimi alttan çabuk çıkarıyorum. Zaten kahlilleri değil idrar ve büyük abdest testlerinde ortaya çıktı. Yani yemek yedikten hemen sonra anında sindirimden çıkıyordu. Diğer belirtileri ise bende Canlı bakış, gözlerde büyüme, göz kapağında çekilme ve cildimde kırmızı noktalar cıkması bununla beraber git gide artan hareketlilik huzursuzluk tabi bunlarda mezuna kalmam ve stresli olmam da eklenince bende dayanılmaz bir noktaya geldi doktora gittim sıkıntı yok diyor ama özellikle bırakın kilo almayı zayıflıyor olmam çok canımı sıkıyor.

Benim derdimden olan var mi siz ne diyosunuz? Spor salonu vitaminler vs. yaramadı ama en azından dinç tutuyor diğer şikayetlerim yok . Şu kilo olayını yaşayan var mı?

• abooovv, guatrmıyım acaba... çoğu belirtiye sahibim... yarın uzun uzun yazarım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judgement..

abooovv, guatrmıyım acaba... çoğu belirtiye sahibim... yarın uzun uzun yazarım...

Öyle korkulacak bir şey değil aslında. Doğu Karadeniz 'de %50 ye kadar çıkıyormuş oranı ama insanı rahatsız ediyo tabii. Hastane de dahiliyeye görünmende fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirariAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Judgement..

abooovv, guatrmıyım acaba... çoğu belirtiye sahibim... yarın uzun uzun yazarım...

Öyle korkulacak bir şey değil aslında. Doğu Karadeniz 'de %50 ye kadar çıkıyormuş oranı ama insanı rahatsız ediyo tabii. Hastane de dahiliyeye görünmende fayda var.

Doğu karadenizde yüksek olmasının sebebi kara lahana yemeleri. Kara lahana iyotu absorbe ediyor bu yüzden iyot eksikliği meydana geliyor.
  • O kilo sorunu var bende acaba bendemi guatrliyim¿

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 1 Aralık 2013; 2:43:18 >
  • Benim bi akrabama zehirli guatr denmisti, o kadar cok zayifladi ki gozleri irilesti yattigi anda daha saniyesinde abartmiyorum uyuma ve kalbinin atisi ve yorgunlugu gozle gorulur sekildeydi. Ilac tedavisi oldu( tam olarak bilmiyorum neleri kullandi) Duzeldi ve kilo aldi simdi o kilolari vermeye calisiyor.Onceden de kiloluydu bu arada.

Ve de sunu eklemek isterim o hizli calismasi dediginiz durumun tam terside var ve hepsi guatr degildir bunlarin. Tiroid hizli calistigi zaman kilo kaybi ya da kilo alamama az calistigi ya da calismadigi zaman ise kilo alme ve verememe durumudur. Eger bunlarla birlikte bogazda nodul varsa bu guatrdir. Yani benim bildigim boyle.

Sunu da eklemek istiyorum, hizli calisan tiroid bezininiz belli bir zaman sonra kendiliginden normale donebilir hatta yavaslayabilir bile. Bende de hasimato oldugu icin paylasmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starkbsb -- 1 Aralık 2013; 5:25:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loveliest

Benim bi akrabama zehirli guatr denmisti, o kadar cok zayifladi ki gozleri irilesti yattigi anda daha saniyesinde abartmiyorum uyuma ve kalbinin atisi ve yorgunlugu gozle gorulur sekildeydi. Ilac tedavisi oldu( tam olarak bilmiyorum neleri kullandi) Duzeldi ve kilo aldi simdi o kilolari vermeye calisiyor.Onceden de kiloluydu bu arada.

Ve de sunu eklemek isterim o hizli calismasi dediginiz durumun tam terside var ve hepsi guatr degildir bunlarin. Tiroid hizli calistigi zaman kilo kaybi ya da kilo alamama az calistigi ya da calismadigi zaman ise kilo alme ve verememe durumudur. Eger bunlarla birlikte bogazda nodul varsa bu guatrdir. Yani benim bildigim boyle.

Sunu da eklemek istiyorum, hizli calisan tiroid bezininiz belli bir zaman sonra kendiliginden normale donebilir hatta yavaslayabilir bile. Bende de hasimato oldugu icin paylasmak istedim.

Geçmiş olsun hocam ama işin aşırı tuvalet kısmı var bende bu kısım tiroid ile alakalı olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi niyetli kötü niyetlisi oluyor galiba. annemin de öyleydi fakülteye gidip geliyorduk bursaya boğazından parça aalıyorlardı iğneyle her gidişimizde. sonunda ameliyat oldu. her gün hap atıyor. şimdi yeniden başlamış ama kontrol altında tutuyorlar.
  • quote:

Evet arkadaşlar guatr hastası olduğumu öğrendim şikayetlerimi yazıcam ama size hastalığı yazayım aşağıda.Siz de böyle sorunlarınız varsa mutlaka görünün önemli.Daha önce geçirmiş tedavi olmuş biri varsa yaşadıklarını dile getirirse çok sevinirim çünkü bendeki etkileri sinirlerimi çok bozuyor.

Öncelikle Guatr Nedir?

Tiroid bezinin aşırı çalışmasına yani aşırı tiroid hormonu üretmesine tıp dilinde hipertiroidi adı verilir. ‘’Hiper’’ Latince ‘’fazla’’ veya ‘’yüksek’’ manasına gelir. Hipertiroidi hastalığına tıp dilinde ‘’tirotoksikoz ‘’ adı da verilir. Tiroid bezinin aşırı çalışmasına halk arasında ‘’zehirli guatr’’ veya ‘’iç guatr’’ isimleri de verilmektedir. Bu isimlendirmeler maalesef yanlıştır; ne zehirlenme söz konusudur ne de bir iç guatr vardır. Elleriniz titriyor, ağzınız kuruyor ve çok yemek yemenize rağmen kilo veriyorsanız yada çabuk sinirleniyor ve çevrenize bağırıp çağırıyorsanız sizde tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir. Zehirli guatrı olan bir kişide şu belirtiler olur:

Guatr
    Hareketli olma, huzursuzluk
    Çarpıntı (hızlı ve düzensiz kalp atımı olması
    Yorgunluk
    Güçsüzlük (ağır eşyaları kaldıramaz, merdiven çıkarken zorlanır)
    Ellerde titreme
    Saç dökülmesi
    Sinirlilik, kolay heyecanlanma ve kolay öfkelenme
    Canlı bakış, gözlerde büyüme, göz kapağında çekilme
    Uykusuzluk, dikkat bozukluğu
    Derinin sıcak, nemli ve ince olması
    İshal
    İştah artışı
    Susama
    Ağız kuruluğu
    Sık idrara çıkma
    Kilo kaybı (zayıflama)
    Adetlerde azalma veya kesilme
    Cinsel istekte azalma, sperm sayısında azalma
    Erkeklerde meme büyümesi (jinekomasti)
    Graves hastalığı olan genç hastalarda çarpıntı, sinirlilik, aşırı heyecanlanma veya duyarlılık, uyku bozuklukları, cinsel güçte azalma, kolay yorulma, hareketlilik, ishal, aşırı terleme, sıcaktan hoşlanmama, soğuğu tercih etme, ufak bir yürüyüşle hemen yorulma ve nefes darlığı, kilo kaybı, iştah artışı, susama, ağız kuruması, adetlerde azalma, uyku bozukluğu ve bazı psikolojik bozukluklar olabilir.
    İştah artışına rağmen kilo kaybı bu hastalığın en önemli belirtilerinden birisidir. Bu hastalık metabolizmayı hızlandırdığından aşırı yemek yenmesine rağmen kilo kaybı olur. Çok nadiren kilo artışı da olabilir.
    Çarpıntı veya kalp atım sayısında ve nabız sayısında artış her 100 hastadan 96’sında görülür. İstirahatte iken nabız hızı dakikada 89’tan fazladır.
    Saç kılları incedir. Yaygın veya hafif saç dökülmesi görülebilir.
    Hastalarda huzursuzluk ve aşırı sinirlilik vardır; ajite haldedirler ve yerinde duramazlar. Bazen birden öfkelenirler. Kalabalık yerlerden hoşlanmazlar. Ufak tefek şeyler için bağırıp, çağırırlar.
    Kas güçsüzlüğü bazen çok şiddetli olur ve hasta sandalyeden kalkmakta veya merdiven çıkmada zorluk çeker.
    Tırnaklar yumuşaktır ve kırılabilir. Tırnaklarda çekilme özellikle 4. ve 5. parmak tırnaklarında görülür.
    Hastaların % 10’nunda bacaklarda, kolda ve diz ekleminde ağrı olabilir. Bu ağrılar bazen kendiğinden düzelebilir.
    Cilt ince, ılık ve nemlidir. El ayalarında kırmızılık ve kaşıntı olabilir. Ürtiker denilen cilt allerjisi ve vitiligo (ciltte renksiz veya beyaz alanlar olması) da sıklıkla birlikte bulunur.
    Oftalmopati denilen göz belirtileri Graves’li hastaların % 25-30’unda saptanır. Gözlerde öne doğru fırlama vardır. Bazı hastalarda çift görme şikayeti olur. Görmede bozukluk, ışıktan rahatsız olma ve gözde kaşıntı ve yanma meydana gelebilir. Bakışlar canlıdır ve üst göz kapağında gecikme ve tam kapanma olmayabilir. Bazen şaşılık oluşabilir.
    Ellerde ince titreme vardır. Bunu daha iyi anlamak için eller uzatılır ve üzerine ufak kağıtlar konur. Kağıtlarda ellerdeki titremeyle paralel titremeler daha belirgin olarak ortaya çıkar. Bazen dilde ve göz kapaklarında da titreme olabilir.
    Hipertiroidili hastalarda kemik erimesi (diğer adıyla osteoporoz), kan kalsiyum düzeyinde artma, ve kanda alkalen fosfataz tetkikinde artış görülebilir. Bu hastalarda ayrıca kanda osteokalsin ve SHBG adı verilen proteinlerin düzeyleri artar. Karaciğer testleri denilen SGOT, SGPT ve GGT tetkiklerinde artış olur ve tedaviyle bu artışlar düzelir, fakat bazı hastalarda ilaç tedavisiyle karaciğer tetkikleri gittikçe yükselebilir, o zaman radyoaktif iyot tedavisi yapılması gerekir.
    Kadınlarda adet düzeni bozulur; adet sayısında azalma veya kesilme olabilir. Yumurtlamada bozukluk olduğundan gebe kalma şansı azalır. Gebelikle birlikte hipertiroidi olursa düşük doğum ağırlıklı bebek nedeni olduğu gibi ‘’Preeklampsi’’ denen tansiyon yükselmesi ve kusmalarla kendini gösteren bir hastalık da ortaya çıkabilir. Bu nedenle çocuk isteyen kadınların Graves hastalığı tedavisi bittikten sonra gebe kalmaları daha uygundur.
    Erkeklerde memelerde büyüme, empotans ve sperm sayısında azalma olabilir.
    Şeker hastalarında Graves hastalığı ortaya çıkarsa kan şekerinde yükselmeler oluşur ve bu nedenle kullanılan ilaç dozunu artırmak veya insülin kullanmak gerekebilir.
    Metabolizma hızı arttığından kan yağlarında (kolesterol ve trigliserid düzeylerinde ve LDL kolesterol) azalma olur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet bana teşhis nasil konuldu. Önce kan tahlili yapıyorlar sonra alttan örnek alıyorlar. Benim şikayetim kilo alamamaktı. Yani o kadar iştah açıcı hap kullanmalar doyduğum halde nefes alamayacak kadar bile yememe rağmen yemin ederim 2 kilo alamadım.Aslında nedenini biliyordum nedeni Ben yediğimi alttan çabuk çıkarıyorum. Zaten kahlilleri değil idrar ve büyük abdest testlerinde ortaya çıktı. Yani yemek yedikten hemen sonra anında sindirimden çıkıyordu. Diğer belirtileri ise bende Canlı bakış, gözlerde büyüme, göz kapağında çekilme ve cildimde kırmızı noktalar cıkması bununla beraber git gide artan hareketlilik huzursuzluk tabi bunlarda mezuna kalmam ve stresli olmam da eklenince bende dayanılmaz bir noktaya geldi doktora gittim sıkıntı yok diyor ama özellikle bırakın kilo almayı zayıflıyor olmam çok canımı sıkıyor.

Benim derdimden olan var mi siz ne diyosunuz? Spor salonu vitaminler vs. yaramadı ama en azından dinç tutuyor diğer şikayetlerim yok . Şu kilo olayını yaşayan var mı?

Annem bu hastalığa yakalanmışdı ben daha çocukkken iyileşeli yaklaşık 7-8 yıl kadar oldu onun için zor bi dönemdi eğer bilgi almak istersen sorularını iletirim. Çok geçmiş olsun umarım iyileşirsin.

• Hocam kilo olayı nasıldı benim tek derdim kilo alamamak en olumsuz yönü bu başka bir derdim yok diğerlerinden o kadar rahatsız değilim ama kilo alamıyor olmak sinirimi bozuyor.
  • FirariAdam kullanıcısına yanıt
    Tiroidin oyle bir etkisi oldugunu hic duymadim bana kalirsa, hizli calidan bi tiroid bezinin yaninda baska bir durum daha olabilir. Parazit gibi.

• quote:

**Hareketli olma, huzursuzluk
    **Çarpıntı (hızlı ve düzensiz kalp atımı olması
    **Yorgunluk
    **Güçsüzlük (ağır eşyaları kaldıramaz, merdiven çıkarken zorlanır)
    Ellerde titreme
    Saç dökülmesi
    **Sinirlilik, kolay heyecanlanma ve kolay öfkelenme
    ***Uykusuzluk, dikkat bozukluğu
    Susama
    Ağız kuruluğu

Yıldız koyduğum belirtiler daha şiddetli

Hocam bu alıntıladığım kısımlardaki belirtiler bende de var. Kendimi bildim bileli hayvan gibi yemek yerim, yediğim yemekleri görenler inanamıyor, nasıl yiyorsun falan diyorlar ama yeniyor işte. 178 boy, 56 kiloyum. 58 den yukarısını görmedim hiç...

Aşırı dikkat eksikliği var. Üst düzey sakarım. Ellerim ayaklarım hiç rahat durmaz. Sürekli kırar, dökerim. Yerimde duramam, hiperaktif çocuk gibi bişeyim. Yaşım 20. Sınavlarda olsun, günlük yaşamda olsun dikkat eksikliğim hat safhada

Her daim karamsarım, huzursuzum. Kafam sürekli bişeylere takılıktır..

Kalp atışlarımın düzensiz olduğunu düşünüyorum. Daralma geliyor sürekli, bazen nefes almakta zorlanıyorum, evde duvarların arasında bunalıyorum..

Ellerim bazen titriyor. Çok sık değil ama yine de titreme var. Saç dökülmesi az da olsa var, belli ediyor biraz kendini

Çok çabuk parlıyorum, çok çabuk kırıyorum insanları. Hemen sinirleniyorum...

Güçsüzlük de var. Hayli güçsüzüm, çabuk yorulurum. Uykusuzluk da oluyor. Doyamıyorum uykuya

Sıcağa hiiç gelemem. Milletin 2 kat dolaştığı yerde kısa kollu t-shirt ile dolaşabilirim. Bazen de hiç üşünmeyecek zamanlarda üşürüm

Bilmiyorum hocam, sanırım bende de var. Kilom hep sabit. 3 senedir +-2 oynamıştır. O bu değil de sakarlığım başa bela. Daha geçen hafta arkadaşın telefonunu yere düşürüp ekranını kırdım... Durduk yere masraf... Bi zaman oluşturup doktora görüneyim ben en iyisi...

• Peki bu guatr genetik midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğa Can

Peki bu guatr genetik midir ?

annem,anneannem ve teyzemde görüldü doktorda genetik diyor büyük ihtimalle bendede var ama annemin gördüğü tedaviden sonra tedavi olmak istemiyorum çok meşekatlı bir iş
  • Babam'da Guatr hastasıydı, atlattı çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaperMo0n

quote:

annem,anneannem ve teyzemde görüldü doktorda genetik diyor büyük ihtimalle bendede var ama annemin gördüğü tedaviden sonra tedavi olmak istemiyorum çok meşekatlı bir iş

Tedavi olmanın veya olmanın ne avantajlı,dezavantajları var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PaperMo0n

quote:

Tedavi olmanın veya olmanın ne avantajlı,dezavantajları var

hocam çok meşakatli bir iş atom tedavisi filan
  • quote:

Hocam kilo olayı nasıldı benim tek derdim kilo alamamak en olumsuz yönü bu başka bir derdim yok diğerlerinden o kadar rahatsız değilim ama kilo alamıyor olmak sinirimi bozuyor.

sordum da onda ise aşırı kilo alma durumu olmuş
  • Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. yazılan çoğu şey bende var ama çok şükür guatr hastası değilim korktum bir an.
  • Selamınaleyküm;

Konuyu görünce ben de yazmak istedim. Annemde de var bu guatr olayı.. Tiroid bezleri galiba (yanlış hatırlamıyosam) küçüle küçüle kaybolmuş. Bu ilerde ciddi sorunlara neden olur mu? Hiçbirşey de bilmiyorum şahsen. Korkmuyor da değilim arada bi aklıma geldiğinde. İnsanın kafasında binbir türlü senaryolar dönüyo ama Allah'ın dediği olur amenna.

Genel olarak durumlar iyi. Hani sormak istediğim bu tiroid bezlerinin kaybolması ilerde ciddi sorunlar doğurabilir mi? Allah acil şifalar versin cümleten.

Not: Kötü huylu değilmiş bu arada. Bir tek onu biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.