Şimdi Ara

Cahillik nedir? Ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmemenin cahillik olmadığını iddia eden insanlar gördü bu gözler. "Cahillik bilmemek ama.." dediğimde "Herkes her şeyi bilemez o zaman herkes cahil olur yani bilmemek cahillik olmaz TDK orayı düşünememiş" diye savunan vardı bir de...

Madem cahillik hakkında bu kadar değişik görüşler var neden sormuyoruz?

- Cahillik size göre nedir?

Benim cevabım yoksunluktur. Bilgiden yoksun olmaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cahillik korkuların bileşkesisidir.

• Bana göre herkes bir şeylerin cahilidir. Yani aslında herkes cahildir. Herkesin cahil olması cehaletin tanımını değiştirmez. Kimse her konu hakkında her şeyi muntazam bir şekilde bilemez. Burada önemli olan neyi ne kadar bildiğin.Cehalet bu son söylediğime bağlı olarak türlere ayrılır. Bilgisizlik tabanlı cehalet vardır, ideolojik temelli cehalet vardır, din temelli cehalet vardır. Bunların miktarları da farklıdır. Az cahil vardır, orta cahil vardır, çok cahil vardır ama en nihayetinde cehalet bir insanın ayrılmaz parçasıdır. Ayrıca cehalet ve gerizekalılık arasında fark vardır. Mesela herkes cahilse o zaman bilmemek cahillik olamaz deyip üzerine bir de TDK ya ayar veren adam bildiğin geri zekalıdır. Yine mesela kitap okunarak bilgi edinilmez diyen tipler de vardır onları da bu kategoride değerlendirebiliriz.
  • forum için düşünüldüğünde cahilliğin yanında bilgi nedir diye de sormak gerekiyor. zira evrime methiyeler düzmeyen cahildir bu forumda

bana göre cehalet kafasında olan yaşamayandır. gerçeği bildiği halde ona göre hareket etmeyendir.
  • cahillik bilmektir..
  • Öğrenmek istemek cahillik değildir, öğrenmek istememek cahilliktir. Cahil insan tanımlamasını yapacak olursak, öğrenmeyi kabul etmeyen yani yeni fikirleri kabul etmeyen sürekli kendini haklı gören, eleştiriyi kullanamayan birisi için cahil denilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Din veya bilimle uğraşan kişiler akıllı geçinen cahillerdir. Bu ikisini aşan gerçek insan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 3 Ocak 2019; 6:17:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nedir?
    5 ay önce açıldı
    Bu taş nedir?
    2 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Empati yapmayan, görgüsüz, öğrenmek istemeyen kimse olabilir. erkurt02'nin tanımı güzel bence.
  • Mürekkebi okkayıkalemi düşünün. İlim yazılan şey ise kağıdı da hesaba katın. Bunları yazacak olan insanı konu dışına alırsanız. Kainat birilimdir denirse cehalet tanım bulma adına insanı yaratandır.

İnsanı kim yarattı

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Empati yapmayan, görgüsüz, öğrenmek istemeyen

bunların hepsi göreceli ve tartışmalıdır

ben işidli manyağı - çalışmadan bilen asalağı anlamak-empati duymak zorunda değilim

trollük amaçlıda yazsam cahillik bilmektir-biliyorum demektir

cahillik okul yüzü görmemiş olmak demek değildir

görmediği memleketi-yaşamadığı hissiyatın gezgini-dermanı kesilmektir.

o halde hepimiz cahiliz..(trollük başlar)..
  • o halde hala insansız dünyada yaşıyoruz..

her 2 yoldan geçmeden insanlaşan birini bulunca getir de secde edelim..

tanrı ve elçilik doğruysa o vatandaş elçi belki de tanrıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Empati yapmayan, görgüsüz, öğrenmek istemeyen

bunların hepsi göreceli ve tartışmalıdır

ben işidli manyağı - çalışmadan bilen asalağı anlamak-empati duymak zorunda değilim

trollük amaçlıda yazsam cahillik bilmektir-biliyorum demektir

cahillik okul yüzü görmemiş olmak demek değildir

görmediği memleketi-yaşamadığı hissiyatın gezgini-dermanı kesilmektir.

o halde hepimiz cahiliz..(trollük başlar)..
    O halde, benim düşünceme göre haklı olana empati yapmak denilebilir bunun için.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    bundan dolayı göreceli dedim..

""hepimiz cahiliz""i de laf olsun diye yazmadım.

çünkü bende "bildim" demeye getirdim.

bilen bilgili cahildir öğreniyorum diyen bilgisiz cahil değildir ama bilge de değildir.

(plato mezarında ters döndü)

bilgelik allah a mahsustur..(yönetici adaylığı oy devşirme çabaları)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 4 Ocak 2019; 1:39:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.