Şimdi Ara

Çalışan Arabada Marşa Basılırsa Ne Olur?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
44.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acayip ötesi ses çıkıyor sesi nasıl yazarım bilrmiyorum
    bu hondada toyotada oluyor
  • Buradaki videodan izleyin.Marş sistemi nasıl çalışıyormuş.
    Boyutu büyütüp bakın.

http://rapid_share.de/files/24720451/Mars_VolantKesiti.mpeg.html

Aradaki alt çizgiyi kaldırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 2 Temmuz 2006; 14:24:32 >
  • Walla ben arabayı ilk aldığımda motrun çok sessiz olması nedeniyle çalıştırmaya kalkmıştım abuk subuk voooooaeeei gibi bir ses çıkarmıştı ama 1-2 sn ama bişey olmadı :)
  • ya benim de 2 gün evvel basıma geldi arabayı hep stop ederim 10-20 sn lik işlerde.meger araba çalışıyormuş igrenç bir ses geldi demek çok zararlı bir olay.zaten çıkan sesten belli.
  • Arkadaşlar araç çalışırken marş alması marş motorunun vaya krank milinin dişlisini parçalanır, ve araç gerekli servise gitmediği süreçte kontaktan yani anahtardan çalışması MUCİZE olur.Yani araba çalışırken marş almak en kaba diliyye çalışan arabada tekrardan kontağı çevirmek olur...ARAÇ BU HASARI ALDIKTAN SONRA ANCAK;Vurdurarak çalıştırabilirsiniz vurmak ise arabaya zarar verir.Mecbur kalırsanız vites 2 de debriyaja basılı araç yeteri hızı alınca debriyajdan ayağınızı hızla çekip gaz verin neden 2-3 viteste çünkü birinci vitesin dişlileri daha kavramlıdır şanzımana ciddi zararlar verme olasılığı artar...
  • Ben accentimde istemeyerekte olsa denedim garjjjj diye bir ses geldi.Arabayı da sattık inşallah yeni sahibine bu hatadan dolayı masraf çıkartmaz.
  • Çok tehlikeli bir davranış. Dikkatli olmak lazım. Eski araçlarda arkadaşlarında dediği gibi cart diye bir ses çıkıyor. Volana yada marş motorunun dişlisine zarar verebilir. Marş otomatiğine zarar verenlerde oluyor tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: porter

insanın içini kötü eden bi can çekişme sesi gelmesiyle el anahtardan irkilir ve motorun neden bu kadar sessiz çalıştığına isyan edilerek, hasar olmaması için dua edilir bide çalışan arabada marşa basma durumu genelde araçta çoluk çocuk varken yani karambol anlarında olur, cırcır öten veletlerin ensesine bi tane yapıştırası gelir insanın

+ 1 milyon

çok güzel açıklanmış burda

• quote:

Orijinalden alıntı: sinbo

yaw benim kafa karıştı
    ben bizim 93 corollada bu işi en az 6 defa yapmışımdır,
    mesela daha geçen ay oldu
    annemleri arabada beklerken bagaja bişi konması gerekti
    indim yardımcı oldum
    arabaya binince arabanın çalıştığını unuttum
    tak iğrennçç ses
    bana bu en az 6 kez olmuştur
    ama bizim moruk hala gık demiyor
    bende önemli bi zararı yok yaw

I LOVE TOYOTA

en az 6 defa mı

bizim '04 corolla da benim ve babamın kontağı tekrar çevirdiklerimizi toplasan 10-20 eder :D
  • Demekki neymiş gürültülü motorun da faydaları varmış.(bkz. dizel kükremesi)
  • 4 yıllık konu anca çözüme bağlanmış
  • Bende 2000 megane var. Bir defasında kontak arıza yapmış ve sanki sürekli marşa basılıyor konumunda kalmış. Öyle çok acayip bir ses gelmediğinden ve birazda acemilikten o şekilde 3-4 km gittim. Ta ki kaputtan yükselen dumanları arkadaki aracın farkedip bize haber vermesine kadar. Marş motoru komple yanmış O gün bugündür arabada en ufak bir gariplik olsa hemen servise gider sebebini öğrenene kadar baktırırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

4 yıllık konu anca çözüme bağlanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: _İMKANSIZ_

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

4 yıllık konu anca çözüme bağlanmış

• Astra G de o koruma denen şey yok.Araç 2005 ama 1999 dan beri aynı teknolojiyle üretiliyorsa eğer bir çok ince fikir fonksiyon barındırmasına rağmen bu özellik yok.Camlar,anahtar kontaktan çıkmadığı müddetce açılıp kapanıyor.Hatta Cam kapanma eylemi sürerken anahtarı alıp gidiyorsunuz o arkadan kapanmaya devam ediyor.1-2 defa marşa bende bastım çalışırken bende yukardaki arkadaşlar gibi bir efekt koyayım ''KKÇKIIIKOVVV'' diye bir ses çıkıyor.
  • arkadaşımın 2005 model vectrası var çalışır vaziyette bana göstermek için marşa bastı ama hiçbirşey olmadı en ufak ses bile çıkarmadı
  • hort.

az önce yapıldı, ses nasıl korkutuyor
    2008 honda da koruma yok
  • Araç kontaklarında, araç çalışır vaziyette iken marşın tekrar basmasını engelleyen bir mekanizma vardır. Bu sebeple, araç çalışırken tekrardan marş basmak istediğinizde marş basmayacaktır.Şayet çalışan aracın marşına tekrardan basabiliyorsanız o kontaktaki koruma mekanizması arızalanmıştır. Çok kötü bir durum olmamakla beraber,acemiler için tehlike oluşturabilir. Asıl tehlike ; marş basıp araç çalıştıktan sonra marş sistemini durduran yay tertibatının bozulmasıdır.Bu durumda marş basmaya devam edecek ve marş motorunun yanmasına sebep olacaktır.Bu durum renault araçlarda sıkça görülmektedir.Daha teknik bilgiler içinhttp://www.arkadasanahtar.com adresine bakabilirsiniz.

• Mars tasagi denen dişli sıyırır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marş taşağı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.