Şimdi Ara

Çalışan Arabada Marşa Basılırsa Ne Olur??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
44.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çalışan arabada marşa basılırsa ne gibi zararlar doğurur??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Çalışırken Marşa Basılırsa Ne Olur?

Araç çalışırken marşa basmak, araç için zararlı olabilecek ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, araç çalışırken marşa basmak asla önerilmez.

Artan Aşınma ve Yırtılma: Araç çalışırken marşa basıldığında, marş motoruna ve diğer bileşenlere aşırı yük binerek aşınma ve yırtılma artar.

Marş Motoruna Hasar: Araç çalışırken marşa basmak, marş motoruna ciddi hasar verebilir ve hatta onu tamamen yakmasına neden olabilir.

Elektronik Sistemlere Hasar: Marşa basmak, elektronik sistemlere de zarar verebilir, bu da çeşitli arızalara yol açabilir.

Motor Hasarı: Araç çalışırken marşa basmak, motor yatakları gibi motor bileşenlerine zarar verebilir ve hatta motorun tamamen arızalanmasına neden olabilir.

Araba Çalışırken Marşa Basılırsa Ne Yapmalı:

• Derhal marş düğmesini bırak.
    • Aracı güvenli bir yere park et.
    • Motoru kapat ve anahtarı kontaktan çıkar.
    • Aracı yetkili bir tamirciye götür ve sorunu kontrol ettir.

Araba Çalışırken Marşa Basılırsa Önlem:

Araba çalışırken marşa basmaktan kaçınmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Marşa basmadan önce her zaman vitesin boş konumda olduğundan emin ol.
    • Otomatik vitesli araçlarda, fren pedalına basmadan marşa basma.
    • Araç uzun süre çalışmıyorsa, tekrar çalıştırmadan önce aküyü kontrol et ve gerekirse şarj et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl ya ? Calısan arabanın marsı zaten acıktır. Daha nasıl acmayı düşünüyorsun ?
  • _game_over

olur
  • yeni nesil bazı oomobillerde koruma var hiçbirşey olmuyor.

eski nesil araçlarda yaparsan.kontağa zarar verirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sephiroth

yeni nesil bazı oomobillerde koruma var hiçbirşey olmuyor.

eski nesil araçlarda yaparsan.kontağa zarar verirsin
    İğrenç bir ses çıkar, psikolojin bozulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jordan Collier

İğrenç bir ses çıkar, psikolojin bozulur

Alıntıları Göster
    İlk olarak artık çoğu araç ilk marşa bastığından sonra kontağı kapatıp tekrar açmadan marşa basmana izin vermez olduda bastın diyelim

marş motoru volan dişilisine marş dişlisini değdirdiği anda bi cayırtı kopar ve marş dişlin motorun ve volan dişlin silere ömür....kaldır at.....
    yapmayı düşünüyosan sakın...........

• quote:

Orijinalden alıntı: Fiatci

İlk olarak artık çoğu araç ilk marşa bastığından sonra kontağı kapatıp tekrar açmadan marşa basmana izin vermez olduda bastın diyelim

marş motoru volan dişilisine marş dişlisini değdirdiği anda bi cayırtı kopar ve marş dişlin motorun ve volan dişlin silere ömür....kaldır at.....
    yapmayı düşünüyosan sakın...........

Alıntıları Göster
    eski nesi araç ise olabilir.bayğı zararı dokunur marş motoruna,
    Nedeni marş motoru çok güçlüdür ve küçük dişliye sahiptir ki çok büyük tork olsunve çok yüksek hızda döner .Siz motor çalışırlken bunu devreye alırsanız.Dişliler birbirine sürter ve harap olur.10 kere bile toplamda yapmadan dişlinin yüzeyi artık risk taşır.
    KESİNLİKLE KAÇINILMALIDIR. AMAN DİKKAT

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

eski nesi araç ise olabilir.bayğı zararı dokunur marş motoruna,
    Nedeni marş motoru çok güçlüdür ve küçük dişliye sahiptir ki çok büyük tork olsunve çok yüksek hızda döner .Siz motor çalışırlken bunu devreye alırsanız.Dişliler birbirine sürter ve harap olur.10 kere bile toplamda yapmadan dişlinin yüzeyi artık risk taşır.
    KESİNLİKLE KAÇINILMALIDIR. AMAN DİKKAT

Alıntıları Göster
    ben bir kere eski sayılabilecek bir araçta kazayla yaptım bu işi ama bişey olmadı çok şükür..

• quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

ben bir kere eski sayılabilecek bir araçta kazayla yaptım bu işi ama bişey olmadı çok şükür..

Alıntıları Göster
    Dönen tekerin arasına çomak sokmak gibi birşey senin dediğin...
    Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum ve tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenuz

Dönen tekerin arasına çomak sokmak gibi birşey senin dediğin...
    Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum ve tavsiye etmiyorum.

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla çeviremiyorsun, engelli yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knightcop

bildiğim kadarıyla çeviremiyorsun, engelli yani..

Alıntıları Göster
    bıghhhtttt gibi bir ses çıkarır, ben ilk arabamda 3-4 kere yapmıştım,her deneme sürüşüne çıkan da 1 kez yapmıştı ama hiçbir şey olmadı allaha şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayathonda

bıghhhtttt gibi bir ses çıkarır, ben ilk arabamda 3-4 kere yapmıştım,her deneme sürüşüne çıkan da 1 kez yapmıştı ama hiçbir şey olmadı allaha şükür

Alıntıları Göster
    YAV ARABA ÇALIŞIRKEN NASIL MARŞA BASILIR BEN BİLMİYORUM ACEMİ ŞÖFÖRÜMDE
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW 528

YAV ARABA ÇALIŞIRKEN NASIL MARŞA BASILIR BEN BİLMİYORUM ACEMİ ŞÖFÖRÜMDE

Alıntıları Göster
    Arabayı bigünlüğüne kullanmak için bi yakınımıza werioduk, araba çalışır waziyette marşa basmıştı. Acaip bi ses çıkmış, aynı zamanda içim gitmişti... Çok şükür bişi olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulenttt324

Arabayı bigünlüğüne kullanmak için bi yakınımıza werioduk, araba çalışır waziyette marşa basmıştı. Acaip bi ses çıkmış, aynı zamanda içim gitmişti... Çok şükür bişi olmadı

Alıntıları Göster
    bir şey olup olmadığını anlamak için marş motoruna ve dişlisini inceletmek lazım.Sonra çıkar bunun problemleri aklınızda bulunsun.Büyük bakımlarda inceletin eğer uzun süre ve 5-10 kere yaptıysanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bulenttt324

Alıntıları Göster
    çok kötü bi ses çıkar ve arkadaşların dediği zararları verir kesinlikle deneme bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: mjordan

çok kötü bi ses çıkar ve arkadaşların dediği zararları verir kesinlikle deneme bile

Alıntıları Göster
    Hanım hergün okula giderken marş aldıktan sonra neredeyse 10 sn geç bırakır marşı,,,bırrgggggggggg diye ses çıkar,
    o iğrenç sesi taaa evden duyarım....
    yani buda bir nevi çalışır durumda marşa basma oluyo...

Allahtan araba fiat, dandik araba 1500 defa yapmıştır yengeniz daha bişey olmadı makineye

• quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

Hanım hergün okula giderken marş aldıktan sonra neredeyse 10 sn geç bırakır marşı,,,bırrgggggggggg diye ses çıkar,

Allahtan araba fiat, dandik araba 1500 defa yapmıştır yengeniz daha bişey olmadı makineye

Alıntıları Göster
    yok ben şimdi denemek istediğim için sormadım daha önce yanlışlıkla 4-5 kere motorun çalıştığını unutup marşa basmıştım şimdide merak ettim o yüzden soruyorumo çıkan sesi deyduğum için zaten zararı varmı deiye sormuştum ki varmış sağolun açıklamışsınız teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: _game_over

yok ben şimdi denemek istediğim için sormadım daha önce yanlışlıkla 4-5 kere motorun çalıştığını unutup marşa basmıştım şimdide merak ettim o yüzden soruyorumo çıkan sesi deyduğum için zaten zararı varmı deiye sormuştum ki varmış sağolun açıklamışsınız teşekkürler

Alıntıları Göster
    ben dün yanlışlıkla yaptım. cenazeden çıkmıştık dalgındım biraz ters çevirdim anahtarı marşa basmış oldum. çok kötü bir ses çıktı zaten çok kısa süre bastım. ama birşey olmadı en azından hala çalışıyor araba

• quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

Alıntıları Göster
    DOZİ17,
    BURDA, ARABA ÇALIŞMIŞKEN, YENİDEN MARŞA BASMAKTAN BAHSEDİLİYOR...
    SENİN EŞİNİN YAPTIĞI İSE, ARACI ÇALIŞTIRIRKEN MOTORUN ÇALIŞMASINA RAĞMEN ANAHTARI GEÇ BIRAKMAK....
    İKİSİ ARASINDA ÇOK FARK VARDIR...

1. SİNDE: ARAÇ ÇALIŞIRKEN, KONTAĞI KAPATMADAN YENİDEN MARŞA BASMAK ŞAHİNLERDE VE DOĞANLARDA BİLE MÜMKÜN DEĞİLDİR... ÇOK ESKİ ARAÇLARDA OLABİLECEK BİR DURUMDUR...
    BİR KAÇ DEFAYLA BİŞEY OLMAZ. ANCAK HER DEFASINDA KÜÇÜK TE OLSA MUTLAKA HASAR OLUR... MARŞ VEYA VOLAN DİŞLİSİNDE KÜÇÜK DÖKÜLME VEYA DEFORMASTON OLUŞUR... BU OLAY ÇOK SIK TEKRARLANIRSA, SONUNDA BİR GÜN MARŞ BASMASINA RAĞMEN MOTORUN DÖNMEME DURUMU İLE KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR...

2. SİNDE (MARŞ ANAHTARINI GEÇ BIRAKMA) İSE: MARŞ DİNAMOSU KÖMÜRLERİNİN VE KOLLEKTÖR BAKIRININ ERKEN BİTMESİ VE KISMEN AKÜNÜN ÖMRÜNÜN KISALMASI DIŞINDA BİR SORUN OLMAZ...

quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

• quote:

Orijinalden alıntı: roverci

DOZİ17,
    BURDA, ARABA ÇALIŞMIŞKEN, YENİDEN MARŞA BASMAKTAN BAHSEDİLİYOR...
    SENİN EŞİNİN YAPTIĞI İSE, ARACI ÇALIŞTIRIRKEN MOTORUN ÇALIŞMASINA RAĞMEN ANAHTARI GEÇ BIRAKMAK....
    İKİSİ ARASINDA ÇOK FARK VARDIR...

1. SİNDE: ARAÇ ÇALIŞIRKEN, KONTAĞI KAPATMADAN YENİDEN MARŞA BASMAK ŞAHİNLERDE VE DOĞANLARDA BİLE MÜMKÜN DEĞİLDİR... ÇOK ESKİ ARAÇLARDA OLABİLECEK BİR DURUMDUR...
    BİR KAÇ DEFAYLA BİŞEY OLMAZ. ANCAK HER DEFASINDA KÜÇÜK TE OLSA MUTLAKA HASAR OLUR... MARŞ VEYA VOLAN DİŞLİSİNDE KÜÇÜK DÖKÜLME VEYA DEFORMASTON OLUŞUR... BU OLAY ÇOK SIK TEKRARLANIRSA, SONUNDA BİR GÜN MARŞ BASMASINA RAĞMEN MOTORUN DÖNMEME DURUMU İLE KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR...

2. SİNDE (MARŞ ANAHTARINI GEÇ BIRAKMA) İSE: MARŞ DİNAMOSU KÖMÜRLERİNİN VE KOLLEKTÖR BAKIRININ ERKEN BİTMESİ VE KISMEN AKÜNÜN ÖMRÜNÜN KISALMASI DIŞINDA BİR SORUN OLMAZ...

quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

Alıntıları Göster
    önceki arabamda bir iki sefer bende yapmısdım ama bisey olmadı. cünki ondan daha önceki arabam cok eski ve cok sesliydi calısdıgını fark ediyordum , yeni arabada ise calısdıgının farkına varamadım bir iki sefer . sanırım arkadaslarında dedigi gibi bunu sürekli yaparsan problem cıkar. neyse ki sesizligi alısdım da bi daha yapmadım...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.