dun bızım ufaklık kablosuz klavyede bı tusu bozdu tus devamlı basıyordu bende o sırada klavyeyı aldım ve o sınırle yere uzerıne vurarak vede yere fırlatarak kırdım artık bazı seylerı kullanmayı ogrenmelı.sonra pc acıktı eskı kablolu klavyemı taktım ve tabıı pc yı yenıden baslatmak ıcın kapat dedım baslat dan. ama pc bır daha acılmadı.sonra bios a gırdım ve gordumkı ne 250 gb olan nede 500 gb olan dahılı hdd ler gorunmuyo sadece dvdrw (hepsı sata baglı) sonra acaba dedım sata gırıslerdemı sorun yer degıstırdım yıne yok.500gb ın kablosunu cıkarıp actım 250 yı gordu ama bı turlu acmadı kurtarma konsoluda calısmadı.ne yaptıysam beceremedım ve format attım 250 gb bu dısk ıkıye bolukdu yıne oyle yaptım vede d dekı dosyalarım ok onlarda sorun yok.ama suan dahı 500gb calısmıyo nerdeyse butun sata gırıslerı denedım. son olarak anakartla bırlıkde gelen bı aparat var kasanın arkasındakı pcı gırıslerının ordan dısarıdan bı sata hdd baglamak ıcın bı aparat.kasa ıcınde guc kablosu ve sata gırısını baglıyosun dısarıdan bı sata dısk baglamak ıcınde guc ve ıkı sata cıkısı var ustunde onuda denedım hatta suan baglı ama gormuyo aygıt yonetıcısınden donanım ara dıyorum ama bulamıyor.ıcınde cok onemlı dosyalarım vardı yaklasık 320 gb verı bu hdd de sorun ne olabılır acaba.bozuldumu yoksa bu konuda bı yardım edebılırmısınız.p.tesı aksamı ıs ıcın seyahate cıkacagım umarım o zaman kadar halledebılırım.
sımdıden cevap veren herkese cok tesekkurler.
sanırım sorunum bu benım 500gb lık hdd nın serı nosu ST3500320AS. EVET SIMDI NE YAPMALIYIM GARANTIE GITSE ICINDEKILER GITTI ODA YETMEZMIS GIBI FATUARSINI BULABILIRIM UMARIM.
Son 1 aydır özellikle seagate 7200.11 Barracuda serisi harddisklerde yüksek oranda Hardiskin BIOS tarafından tanınmaması, 0 GB görünmesi gibi sorunlar ortaya çıktı. Seagate bugüne kadar disklerde var olan firmware sorununu kabul etmeyip sadece garanti kapsamında değişim yapıyordu.
Segate forumlarında birkaç harddisk sahibinin başlattığı Seagate 7200.11 serisi problemleri başlığı defalarca kez kilitlendi yada mesajlar silindi. Konu daha sonra MSFN.ORG forumlarına taşındı. Ziyaretçi sayısı çok olan The Inquirer , Toms Hardware gibi sitelerde, DIGG gibi platformlarda herkesin haberi olması için konular açıldı. Bütün bu çabalar sonuç verdi ve seagate disklerde firmware hatası olduğu kabul etti. Sitesinde bu konu ile alakalı bir konu açıldı.
Konu içerisinde diskinizin seri numarasını ve modelini belirlemeniz için Seagate tarafından yapılmış Drive Detect isimli bir program veriliyor. Diskinizin bilgileri ile müşteri hizmetlerine başvurmanız ve gerekli güncellemeyi yapmanız için gereken dosyaları alabileceğiniz yazıyor.
Bu problemin görüldüğü disk serilerinide belirtmiş seagate. Sizde bu disk serilerinden birine sahip iseniz ve bilgileriniz kaybetmek istemiyorsanız biran önce önleminizi alın. İlk işiniz yedek almak olsun.
EK :
Bilgisi olmayan arkadaşlar için, firmware driver değildir. İşletim sistemi ile alakası yoktur. disk üzerindeki kartta flash bellek içerisinde yer alan disk çalışmasını kontrol eden yazılımdır. Şu an için bu yazılımı edinmek istiyorsanız müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekmekte.( Segate forumlarında firmware talep eden kullanıcılara birkaç gün içerisinde çıkacak denilmiş. Şu an için net bir zaman belli değil.) Bunu yapamıyorsanız ilk yapacağınız iş önemli bilgilerinizin yedeğini almak olsun. Disklerin ne zaman devredışı kalacağı belli değil çünkü.
VERİ KURTARMA YONTEMINI DE BULDUM AMA TR DE 45$ gibi bi malıyetı var ebay da 17$+4$ gibi bı malıyetı var vede ugrasmak gerekıyo kadıkoye bakacagım bu ısı yapan varmı olmadı faturayı buldum gold da yada seagate e yollamayı dusunuyorum .