|
Bildirim
|
Eylül 2013'te başladığım 5 yıllık üniversite hayatım önümüzdeki cuma bitiyor. Aslında Ocak'tan beri staj yapıyorum, okul yok ama gene aileden uzaktayım o yüzden gurbetçi ağzıyla konuşabilirim.
Buradaki genç arkadaşlarım, bakmayın kötümserlere. Benim hayatımdaki en güzel günlerdi. Berbat ötesi zamanlar da oluyor ama onlar da tuzu biberi. Bir kaç tüyo isterseniz; - Hazırlık varsa okuyun, en boş beleş yıl. - Mutlaka bir kız arkadaş edinin. Tip önemli değil, kilo önemli. Sınava hazırlanırken iyice tosuna döndüğünüzden dolayı derhal zayıflayın, azıcık tutumlu olun, paranız olsun tamam. İllaki birini bulursunuz. 3 kız geçti hayatımdan bu yıllarda, ayrılırsanız da toparlanın yani, gelir yenisi. - Evinize olabildiğince erken çıkmaya bakın. 1 yıllık yurt yeterli. En büyük pişmanlığım 3 sene KYK'da kalmam mesela. O şekilde ilişki yürütmeniz çok zor oluyor, tadı yok. Eve çıkınca çok daha güzelleşiyor, bir öğrenci evindeki günleriniz kelimelerle anlatılamayacak kadar keyifli ve güzeldir. - Dersleri çok düşünmeyin, üniden üniye değişir ama hepsi hallolan şeyler. Bazılarına çok söveceksiniz ama eninde sonunda geçeceksiniz. Benim taktiğim notları 1 hafta önceden tamamen hazır edip, sınavdan önceki günler ertesi sınava 8-9 saat aralıksız çalışmaktı. - Arkadaşlık ortamları çok çok başkadır, dostluğu unutun, her şey menfaat ilişkisidir. %99 sırtınızdan bıçaklanacaksınız, ben iki büyük kazık yedim 5 senede. İstisnalar kaideyi bozmaz. Arkadaşlık ilişkileri üniversitenin en kötü tarafıdır. Lise bu konuda çok önde. Akıllı olun, nabza göre şerbet verin, kimseye de sır vermeyin. - Vize tatillerinde memleketinize dönmek gibi bir abukluk yapmayın, ailenizi özlemeyi zamanla atlatırsınız. Bunun yerine ortamınızla tatil planı kurun, kafa tatilinde oraya gidin. Emin olun çok daha keyifli. - Araba alma imkanınız varsa alın. 4 tekeri ve motoru olup, derli toplu bişey olması yeterli. Bu biraz lüks tabi, ben gerçekleştiremedim ama olan arkadaşımın çok çok çok işine yaradığını belirtmek isterim. Daha çoğaltılabilir ama genel olarak böyle. |
arkadaslar bunlar fotomostaj
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiskinC -- 29 Ocak 2020; 5:51:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |