Şimdi Ara

ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU GÜNE KADAR ÇALIŞMADIM BU SAATEN SONRA ÇALIŞMAK ZOR GELİYOR BABAM BANA İŞ BULMUŞ HASTANEDE FİŞ KESME İŞİ

SABAH SAAT 6 AKŞAM 5 ÇALIŞMAM GEREKİYOR BU DURUMDAN NASIL KURTULURUM ARKADAŞLAR Bİ AKIL FİKİR VERİN.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çalışmak İstemiyorum: Ekonomi, Sosyoloji ve Psikoloji Perspektifleri

Giriş: İşsizlik, giderek yaygınlaşan bir sorun haline geldi ve birçok kişi "param yok çalışmak istemiyorum" diyerek iş aramakta zorlanıyor. Bu durum ekonomik, sosyolojik ve psikolojik faktörlerden kaynaklanmaktadır.

Ekonomik Faktörler: Günümüz ekonomisi, düşük ücretler, esnek çalışma düzenlemeleri ve iş güvencesizliği gibi zorluklarla karakterize edilmektedir. Bu faktörler, insanların çalışmanın artık mali açıdan faydalı olmadığına inanmasına neden olabilir.

Sosyolojik Faktörler: Sosyal normlar, çalışma etikleri ve kariyer beklentileri de çalışma isteksizliğinde rol oynayabilir. Örneğin, bazı kültürlerde çalışmak değerli görülürken, diğerlerinde daha az önemsenebilir.

Psikolojik Faktörler: Motivasyon eksikliği, depresyon ve anksiyete gibi psikolojik faktörler de çalışma isteksizliğine katkıda bulunabilir. İşle başa çıkmanın zor olduğunu veya kendilerini işlerine layık görmediklerini düşünen kişiler, çalışmak istemeyebilirler.

Sonuç: Çalışmak istememe durumu karmaşık bir sorundur ve çeşitli faktörlerden etkilenir. Ekonomik, sosyolojik ve psikolojik faktörleri anlamak, bu sorunu ele almak ve istihdamı teşvik etmek için etkili politikalar geliştirmek için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • calisarak...
  • kardes walla ne bilim otur otur nereye kadar ?
    gir bir int cafede calıs yada bir mcdonalds da veya garsonluktan basla yavas yavcas yukselirsin
    fakat calısmadan oturursan paso callof duty oynarsan bu iş olmaz ki . . . yaşına gencligine yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: fearlessness

kardes walla ne bilim otur otur nereye kadar ?
    gir bir int cafede calıs yada bir mcdonalds da veya garsonluktan basla yavas yavcas yukselirsin
    fakat calısmadan oturursan paso callof duty oynarsan bu iş olmaz ki . . . yaşına gencligine yazık

haklı arkadaşım kaçarak bişe elde edemessin..
  • millet öyle işlere torpille girebilmek için milyarlar veriyor senin ekenomik durumun baya iyi herhalde... yoksa kendine gel saçmalıyorsun diyecem
  • çalışmadan olmaz dostum
  • Çalışmadan hiçbir şey olmaz.. Bu psikolojidende ancak çalışarak kurtulursun.. Daha önce tecrüben olmadığı için korkuların var galiba.. Ama dünyada en güzel şeylerden biri sevdiğin işi yapmaktır zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın.. Babanın bulduğu işi beğenmiyorsan sen kendine bir iş bul seveceğin bi sektör olsun ama.. Sonuç olarak mutalaka çalış genç yaşta böyle olursa ilerde daha kötü olur söliyim hiç istemezsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öyle bi baban olduğu için yatıp kalkıp şükretmem lazım dostum,,,, ve bunuda unutma ileride ailen yanında olmayacak tek kalcaksın,buna bir an önce hazırlan
  • Çalış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hattori_HANZO

BU GÜNE KADAR ÇALIŞMADIM BU SAATEN SONRA ÇALIŞMAK ZOR GELİYOR BABAM BANA İŞ BULMUŞ HASTANEDE FİŞ KESME İŞİ

SABAH SAAT 6 AKŞAM 5 ÇALIŞMAM GEREKİYOR BU DURUMDAN NASIL KURTULURUM ARKADAŞLAR Bİ AKIL FİKİR VERİN.

ya iş ayağına geliyo sen istemiyorsun..biz üniversitenin elle tutulur iş alanı çok olan bi bölümünü bitiriyoruz kaç ay açıkta kaldım ve ben bayan olmama rağmen nasıl içime oturyordu..evde oturmayı sevdiğim halde fakat allaha şükür şu an güzel bir işim ve mesleğim var..
  • Bu güne kadar demişsin, yaşın kaç?

Bilmem kaç sene evvel okulda hocamın dediği bir cümle vardı, hiç unutamıyorum.
    "bizim milletimizde tembellik genetik"
    Her işte kaytarma ve kolaya kaçma yolunu seçiyoruz.
    Zaten bu yüzden bu kadar geri kaldık.

Neyse, konumuzun dışına çıkmayalım.
    Herşeyden önce severek yapacağın bir işte çalışman gerekir.
    Anladığım kadarıyla fiş kesme işini beğenmedin.
    Severek yapabileceğin bir işte çalış.
    Amaçsız şekilde yata yata psikolojin de bozulur.

İnsanın hayatını mutlu-huzurlu olarak sürdürebilmesi için en az 1 amacı olmalıdır.
  • Nasıl çalışmak istemezsin ya?İnsanın kendi alın teriyle kazandığı parayı harcaması kadar güzel bişey var mı dünyada...Otur otur nereye kadar
  • bugüna kadar dediğine göre bakılırsa yaş 25 30 seninle evlenicek bayan yandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkabuğu -- 4 Mayıs 2006; 13:30:38 >
  • 22
  • quote:

Orjinalden alıntı: hattori_HANZO

22

Senin yaşındakiler bir aile geçindiriyor
  • Tuzun kuru galba.Bende üni mezunu işsizim ama kısa zamanda giricem işe.Yerimiz belli olsun en azından.
  • çalış... bi süre sonra alışırsın...
  • aslında konservatuara hazırlanmak istiyorum ama hem kursa gidecek param yok hemde şarkı falan söyletiyorlarmış ben şarkı söylemek istemiyorum
    kemandan girmeyi düşünüyordum ama işte dedigim gibi hem kursa gidemiyorum hem bu şarkı söyleme işi beni yıldırdı.yoksa beni dinleyen müzisyenler
    yetenek oldugunu söylüyorlar.kafam karmakarışık bi de iş çıktı başıma konu hakkında bilgisi olanlar varmı konservatuara kemandan girersem şarkı felan
    söylemem gerekiyormu gerçekten.
  • İşi bilmem ama mesai saatleri çok uzun. Bütün sosyal hayatın bi anda biter..
    Sabah 06 da işte olman için 05,00 de kalkacaksın.. E tabi akşam da en geç 22,00 de yatman lazım.. O yüzden seni zorlayabilir. İstersen önce mesai saatleri biraz daha esnek bi işten başla..

Bu arada baba parası bi yaştan sonra batar insana.. Kendi alın terinden gelen para gibisi yoktur
  • quote:

Orjinalden alıntı: out

İşi bilmem ama mesai saatleri çok uzun. Bütün sosyal hayatın bi anda biter..
    Sabah 06 da işte olman için 05,00 de kalkacaksın.. E tabi akşam da en geç 22,00 de yatman lazım.. O yüzden seni zorlayabilir. İstersen önce mesai saatleri biraz daha esnek bi işten başla..

Bu arada baba parası bi yaştan sonra batar insana.. Kendi alın terinden gelen para gibisi yoktur

biz onu çalıştırmaya ikna ediyoruz şurda sen daha çok soğutuyorsun..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.