Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşe ekosisteminizi değiştirerek başlayabilirsiniz.
  • İnsan gücüne ihtiyaç gittikçe azalıyor. Bu devirde geçimi sağlamak için yapılacak en güzel şey parayla oynamak (yatırımcı olmak) ve makinelere bir şey yaptırtmak (yazılım). Gelecekte dijital paralarla makinelere iş yaptıracağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam çalışmayalım hiç birimiz üretmeyelim sonra ?

• Kölelik sistemi bu milletle sürer Yıllarca.

• Millet halinden memnun.

• Çalışıyorum koca bir hiçim çünkü çalışmak kadar insanı körertici birşey yok.

• “Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.” Konfüçyüs
  • hidoriumen kullanıcısına yanıt
    İşte sorunda onu bulabilmek.

• Dünyanın %1'i daha iyi yaşasın, daha çok zengin olsun diye geri kalan %99 onlara hizmet ediyor. Hayatın özeti bu. Yoksullar zenginleri öldürmesin, haklarını istemesin diye de dinler uydurulmuş. İnsanoğlunu kontrol altında ve baskı altında tutmak için. Refah ve zenginlik artıkça dinlere ve tanrıya olan inanç azalıyor. Dinler yoksulların avuntusu ve afyonu.
    Bir belgeselde izlemiştim. Aynı senin gibi bir tip. Adam çalışmıyor. Bir gün bir arkadaşında bir gün diğer arkadşında kalıyor. Avarenin biri homess diyorlar. Bir şekilde hayatta kalıyor, karnını doyurup kalacak yer buluyordu. Herkes böyle olsa hiç bir bilimsel gelişme olmaz, üretim olmaz. Medeniyet olmazdı. Mal mal mağara adamı gibi takılırdık.
  • Olm ne bos yapmissiniz ya. Hic bir zaman isci, girisimci veya yonetici kadar kazanmayacak. Ama duzen degissin, en azindan biraz adil olsun istiyorsaniz okuyun. Once kendiniz aydinlanin, sonra etrafinizi aydinlatin. Yoksa burda bos yapip somurulmeye devam edersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde minimum 8 saat çalışıyorsun. 8 saat de uyuduğunu varsayalım. 2 saat duş,tuvalet,yemekte geçen zaman. 2 saatin de yolda geçse. Sana kalıyor 4 saat. O 4 saatte de zaten televizyonda dizi izliyorsun. Yaşadığımı hissetmiyorum ben. Nefes alan ölüleriz. Robot gibi yaşıyoruz. Evden işe, işten eve. Bazen diyorum yaşamasak da olurmuş. Dediğimi gibi dünyanın %1 'i gerçekten yaşıyor. Onlarda doğuştan şanslı olan kesim. Afrika'daki açları yaşıyor bile saymıyorum zaten. Dünya adaletsiz bir yer. Bazılarının yaşamına bakıyorum. SAnki başka bir hayatta günah işlemiş de burada cezasını çekiyor gibi hayatları var. Ceza gibi bir hayat. Doğuştan engelli doğanlar, Afrikalı açlar. Ceza gibi bir hayat yaşıyorlar.
  • Arkadaşa yüklenenler kusura bakmayın ama dediği şeyler çok doğru.Siz hiç memur hayatı yaşayan çocuklu bir çiftin yaşamına tanıklık ettiniz mi ? Doğdun, seni fabrikaya aldılar, güzelce işlediler, süslediler püslediler.Sonra bir iş buldun, evlendin, çoluk çocuğa karıştın.Çiftimizin bir günü şöyle geçiyor: Sabah kalkarlar, 2 yaşında çocuğu kreşe götürürler, akşam yorgun argın eve gelirler.Ne pişirecem derdine düşer kadın.Sonra günün ezici yorgunluğuyla beraber bir zihin fırtınasından sonra yemek pişirilir ve yenir.Eee tabi bu çocukla ilgilenmek lazım.Saat olmuş 8.Daha ev işleri var, ütüsü var, bulaşığı var, var oğlu var.Neyse işkencemiz bitti ve yeni bir işkenceye uyanmak üzere uyuduk.Haftasonları ise ohhh ne güzel 2 gün var istediğim her şeyi yaparım.Yok öyleeee.Ev işleri var, yemek var, hesapta olmayan bir sürü iş var.Eee hani bu insanlar ne zaman dinlenecek ? Bu insanlar çocuğuyla ne zaman doya doya vakit geçirecek ?

Tanıdığım bir çiftin yaşamı bu şekilde.Bir de haftasonu dahi olmayan çalışanlar var o konuya hiç girmiyorum.Devletin doğum izni 6 ay, raporlarla felan 1 sene yapılıyor.Bir çocuk 3 yaşına gelmeden kreşe gitmemeli.Ama sağolsun sistem sizi buna mecbur ediyor.Anne şefkati ve ilgisi görmesi gereken çocuk sabahın köründe memur gibi kreşe gidiyor.Orda da ne kadar ilgi görüyor meçhul.Bak daha doğar doğmaz sistem seni bazı şeylere mecbur bırakıyor.Böyle olmaz olmamalı.Birinin çocuklarla ilgilenmesi, vakit geçirmesi gerekiyor.Ya anne çalışmayacak ya da çalışma saatleri kısa olacak.Arkadaşı eleştirenler bu tembellikle ilgili bir mesele değil, sistem çürük arkadaş.Sistem seni güzel bir aile hayatından bile mahrum bırakıyor.Birlikte geçirebileceğiniz saatler bile kısıtlı.Çocuklar düzgün yetişemiyor.İnsan psikolojik olarak yıpranıyor.Böyle yıllar yıllar yitip gidiyor işte.Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi doğal düzene aykırı yaşıyoruz.İnsanoğlunun sonunu da bence herşeye burnunu sokması getirecek.Çok zekiyiz ya hani ! Sen kalk fıstık gibi sistemi değiştir, tahrip et.Ondan sonra niye hastalıklar aldı başını gitti, niye mutsuzuz felan fişman.Bu çapraşık düzen böyle devam etmez.Ya genlerimizi komple değiştireceğiz ya da doğal düzene geri döneceğiz.Belkide doğadan izler taşıyan son insanlar bizleriz.Gelecekte gen teknolojisinin gelişmesiyle neler neler olacak kim bilir.Hep derim arkadaş fazla teknoloji zararlıdır diye.Doğaya zarar vermeden gelişmenin yolunu bulsak bile insanoğlu işte illaki bir yerini kurcalayacak.Ortaçağ teknolojisiyle yaşayıp gidecektik.Nüfus olmuş 7 milyar.Boyuna üreyip duruyoruz.Bunun ne kadar yıkıcı olabileceğini günümüz dünyasına bakarak görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 28 Haziran 2018; 10:44:21 >

• Dünyada tek kalınca istesende istemesende çalışmak zorunda kalacaksın.

• Herkes çalışıyor, herkes mutsuz sözde fakat mesaj zamanlarına bakın, hepsi bahsedilen mesai saatleri içerisinde, sanki işe gidince sadece iş yapıyorsunuz sosyallik yok kapatıyorsunuz kendinizi Dünya'ya.

Çalışma ortamınızdan memnun değilseniz değiştirin ortamınızı, şu iş hayatından şikayet edip iş vakti mesaj atanlarda ayrı bir olay, millet telefonu eline alamıyor çalışırken.
  • iyi diyorsun ama sistemin kölesi olmayacağım diye diye evde anne babası ile yaşayan cinsel hayatı olmayan bir bekar olarak kalmışsın. tembelliğin sonuçları da bunlar

sistemin kölesi olmayacağım sömürülmeyeceğim demekte haklısın, o zaman sen kendi işini kendin kazan ve ayaklarının üzerinde dur. aylaklık yapma hakkın elbette var ama sonuçlarına katlanmak durumundasın
  • bu film ne muhteşemdir ya

Burada yaşayan en güçlü ve en zeki erkekleri görüyorum. Bu potansiyeli görüyorum ve hepsi heba oluyor. Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz.
    Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok, ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş, en büyük buhranımız hayatlarımız.
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    :) İlk çağlarda sistem vb. durumlar yokken de avlanmak zorundaydın.. Mağarada boş boş oturursan açlıktan ölürdün. O zaman sistem yoktu ama yine de çalışmak zorundaydın.. Tembelliğinize bahane bulmayın...
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    havalı havalı yazdığın cümleleri aldığın kitaplar para, alıntı yaptığın filmler para, 'çalışmak çok saçma yeaaa' dediğin platform para e sen çalışmıyorsun. e sana bunları getiren karnını doyuran para kaynağı kapitalizme dahil olmayan hangi kaynak?
  • Eskiden Zeitgeist izleyen soluğu ekşisözlükte alırdı, şimdi Mandıra Filozofu izleyen forumda konu açıyor.

Bu kadar vizyonsuz olmayın.

• Benim fikrim tabikide çalışmadan bıryerlere varılmıyor. Çalısmak ınsan doğasında mevcuttur am bu sıstemle degil. İn to wild, Herkesin yapmak ısteyıpde cesaret edemedıgı bır yaşam. Burdaki butun Düşünme yetisine sahip kişiler bahsettigim "in to wild" isimli biyografiyi izlemsini şiddetle tavsiye ederim. Bu belgesel size cesaret vericektir. Konu sahibi belli başlı yerlerde haklı ve burdaki yorum yapan butun kişiler bu şahısa hak veriyor olsada aksını ıstemsızce yorumluyor ama elden birşey gelmıyor mecburuz çalışmaya diyor "Değilsin" Tek ıhtıyacımız olan cesaret. Sehir hayatı yasmak ıstıyorsan çalışmalısın ama hayatın boyunca çalışmayıp hayatını ıdame edebilirsin. Bahsettigim belgseli izlersenız anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancess -- 6 Ekim 2017; 17:25:0 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.