Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sosyalist geçinen dünyanın en tembel kesimi olarak addedilebilecek yurdumun özenti kırıntılarına hep güldüm yahu; iyi ki varsınız da ara ara bakıp ekstradan tebessüm ediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemden ben de memnun değilim. Ve bu sistemi düzeltebilmek için çalışmak zorundayım. Yatarak sistem düzelmiyor. Senin çalışmaktan anladığın maaşlı bir işte rutin bir şekil galiba. Ancak böyle olmayabilir, yeni şeyler ortaya koyup bir şeyleri iyileştirmek için de çalışmak zorundasın. Bunun sistemle alakası yok, eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsan çalışacaksın.. bu çalışma farklı şekillerde olabilir, öyle veya böyle çalışmak zorundasın. Senin düşündüğün tembelliktir, sistemi düzeltmek için de çalışmak zorundasın.

• Sponsorlara bakarsan sistemin ne kafar dışındaymış anlarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Fakir Avuntusu: Sistem” = Sinemalarda

• Nasıl buluyorsun ekmeği çalışmadan? Sistem diyorsun bu yeni birşey değil bin sene önce de insanlar çalışıyordu. Tembellik bizim milletin en baskın özelliği. O yüzden bi halt üretemiyoruz zaten. Herşeyi başkalarından bekliyoruz. Bilmiyorum nasıl geçiniyorsunuz ama ana baba parası bana o yaşta çok koyardı

• Valla bende çalışmaktan nefret ettiğimi sanıyordum , bu seneye kadar doğru düzgün yıllık izin kullanmamıştım bu sene 2 hafta yıllık izin kullanınca çalışmazsam kafayı yiyeceğimi anladım. Düşük veya orta gelirli olarak tanımlayabilirim kendimi , çokça param olsa belki fikirlerim farklı olabilirdi ama şu an çalışmadan 2 haftadan uzun süre dayanamayacağımı biliyorum..

• yapılan araştırmalara göre; beyaz yakalıların tümü ''siz kimsiniz?'' sorusuna, hayatlarını kazanmak için ne iş yaptıklarını söyleyerek başlıyorlar.

kariyer kimlikleri insanları esir ediyor. çünkü bu kimlikler insanların gerçek kişiliklerini gizliyor. insanlar dünyaya bankacı, doktor, avukat, mühendis veya öğretmen olarak gelmezler. bunlar hayatlarını kazanmak için yaptıkları işlerdir.

gerçek şu ki; özünüz, işinizden çok daha fazla bir şeydir."

• ne demişti o ünlü kızılderili reisi bir gün;

"son ırmak kuruduğunda,

son ağaç yok olduğunda,

son balık öldüğünde;

beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak."

olay budur.

kapitalizm dünyayı ve tüm insanlığı yok eden,

edecek olan yegane sistemdir.

aksi değil..

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    ruyanda gorsen hayra yorma derim..zengınler var oldugu surece bu sıstem boyle sonuna dek devam eder..guclu gucsuzu ezer buyuk balık kucugu yer..aslan diğer hayvanlar..dunyanın duzenı bunun ustune kurulmustur..ha sen calısmıyorum de otur..yaslanınca çok kucuk bır ameliyata sıgortada 3 bin 500 lira odemıstı sgk sı yok diye..hep boyle saglıklı kalacagınımı dusunuyorsun..
  • sermayeciliği bir taşıta benzetecek olursak, bu taşıtın yegane yakıtı sömürüdür. kölelerden verim almanın yolu ise onları özgür olduklarına inandırmaktır. seçimlerini kendi yaptığına inanan kişi rahatlayarak kaygılarından uzaklaşır. çünkü insan doğası gereği kendine sınır çizilmesinden hoşlanmaz. hükmeden bir etkenin tabiiyetinde olsa bile içten içe hür iradesinin kendi kontrolünde olmasını arzu eder ama gel gör ki bu mümkün değil.

vallahı secimlerimizi yapmaya cogu zaman mecbur bırakılıyoruz..özgur oldugumuzdan kım bahsettı..ailemız senın gıbı arka cıkmadığından ıt gıbı çalısıyoruz ailene sukret
  • Bilirsiniz yeşilçam'da yıllar yılı toplumun bilinçaltına zerkedilen mesajlarda zengin kız-fakir oğlan aşkları dikkat çekici bir unsurdur. amaç trajik bir hikâye yoluyla gişe hasılatını garantilemektir elbet ama bilinçsizce de olsa bu dramatik olay örgüsü ilmeklerinde umut taşımaktadır. çünkü sosyal sınıf farkının yok sayılması beyaz perdede olsa bile mutlak bir mağlubiyeti galibiyete dönüştürmeyi mümkün kılar. gerçekte ise durum farklıdır. zira böyle bir şeyin gerçekleşmesi ihtimali belki de milyonda birdir. sermayecilik duygu sömürüsünden de beslenir.

hatta bu insani vasıf sermayecilik tarafından iyi analiz edilerek kullanılır desek yanlış olmaz. iş hayatındaki ödül ve ceza sistemi buna örnek olarak verilebilir. ceza, tabiatı itibariyle sunulan olanaklardan mahrum etme tehdidiyle caydırıcıdır. ödül ise düzenin istenmeyen öğelerine karşı direnç kırıcıdır. yöneticiden gelen övgü dolu bir mail fazla mesaileri absorbe etmenizi sağlar! modern köleliğin statüye dönüşümü tam da bu noktada sizi kıskıvrak yakalar. belirli bir çevrede farklılaşan kişi önemli olduğu hissine kapılarak sisteme bağlılıkla itaat eder. ödül bazen de maddi olabilir. ancak her iki durumda da aslolan ego tatminidir. kazandığı parayı harcayacak vakit bulamayan insanın yine de düzene sadık kalması bu yüzdendir..

• airica A kullanıcısına yanıt
    Ben ailemden hiçbir beklenti içerisinde değilim varlıklı bir ailem var ama umrumda değil beklentim yok onlardan.

kardesim yat kalk onlara dua et..vallahı babam adamı evde barındırmaz..tum kardesler hep kaygımız oldu..kovulursak sokaktamı kalıcaz..allaha sukur kalmadık hıcbırımız..calışmamak bır lukstur..hayatını en asgari idame ettırıyorsan senden ıyısı yok..ama senın gıbı sıcak oda bır dam bır tabak yemek bulamayanlara bunlara sahıp olamadığı ıcın sistemın koleleri demekte yakısık olmuyor çunku mecbur
  • git gide mekanikleşen dünyada modern kölelerin bencilleşerek statüye tapar hale gelmesi sermayeciliğin ekmeğine yağ sürüyor. şartların her geçen gün daha da zorlaştığı iş hayatında yaratılan rekabet ortamı sömürüyü kolaylaştırır. başarılı olarak bu modern ekosistem içinde yerini sağlama almaya çalışan insanoğlunun ise hep daha azla yetinmek zorunda kalması da kaçınılmaz oluyor. sermaye belirli çevrelerde toplandıkça köle sayısı artacak, köle sayısının artmasıyla rekabet sertleşecek, bunun sonucunda köleler hem daha nitelikli olmak hem de daha kötü koşulları ve daha düşük ücreti kabul etmek zorunda kalacaklar. köleler kaderin girdabında savrulurken efendileri de onlardan en itaatkar olanlara övgüler yağdırarak onlara güzel bir dünya vaat etmeye devam edecek.

haklısın çözumunu soyle
  • Çalışmaktan iğreniyorum

• Çalışmak da bayılıyodu sana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sistem abi yeaaaa :(((((((

• sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    İş hayatına yeni atıldım ; yeni iş yerimde 2. Haftam umarım dediklerin olur zenginlik diyince bir içim titredi.

Not: Avukatım

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.