Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Koyune don o zaman uretmeden tuketen bir toplumuz sizin gibiler yuzunden git koyune hayvan uret ek bic ozgur yasa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bazen bunu düşünür oldum. Dünya'ya çalışmak için mi geliyoruz rahatça gezmek , diğer ülkelerde seyahat etmek , kültürleri tanımak varken

Ama sistem mecbur ediyor ; çalışmayana ekmek yok mantığı var. Kazandığın para ise seni anca geçindirir , ülken içinde sınırlandırır , gezmene bile izin vermez. Bu yüzden parayı icat edene bazen sövesim geliyor

Ama diğer yandan bazı işlerde mecburi yapılmak zorunda misal dünyada kimse çalışmasa ve tarım olmasa ürünü kim yetiştirecek , karnını nasıl doyuracaksın oda var. Yani bunu birazda doğa mecbur bırakıyor.

Ama keşke düzen dediğin gibi olsa kimse çalışmasa , herkes dünyaya sadece tanımak ve gezmek için gelse belki Allah'a ibadet daha fazla olurdu.
  • Buraya yazı yazmak için kullandığın telefon/bilgisayarın veya internetin parasını neyle ödüyorsun.
  • Arkadaşın dediği çoğu şeye hak veriyorum. Özellikle kapitalizmin ihtiyacımız olmadığı halde ihtiyacımız varmış gibi inandırıldigimiz icin onlarca kıyafet, tablet ,telefon, takı araba, villa (aklına ne gelirse)gibi ürünlere durmadan para harcamanız kesinlikle doğru. Ama bazı insanlar sırf çalışmak zor geldiği için sisteme çamur atıyor.Demek istediğimi örneklerle açıklayacağım.

Biraz doğadaki canlilardan örnek vermek istiyorum.Insan vucunda trilyonlarca özelleşmiş hücre var. Her hücre kendine düşen görevi eksiksiz yapmakla yükümlü. Çok hücreli canlilarin özellikle hayvanların bu kadar gelişmiş bir yapıda olmasinin sebebi bu. Çünkü bir hücrenin tek başına bu kadar ayrı fonksiyonu yerine getirebilmesi mümkün değil. Işte bu sebeple hücreler bir araya gelir ve aralarında is bölümü yaparlar. Bu iş bölümünün görüldüğü en ilkel yapı volvox kolonisidir ve hücre kolonileri arasinda en gelismis olan odur.Ornek olarak pandorina kolonisinde bir is bölümü yoktur.Hucreler bir araya gelir ama koloniden ayrılan hücreler tek başına da yaşayabilir.Ozellesme ve hücreler arası iş is bölümü olmadigi için cok ilkel bir kolonidir.Volvox kolonisinde ise özelleşmiş hücreler ve is bölümü vardır.Koloniden ayrılan bir hücre kendi başına yasaya da bilir yaşamaya da bilir. Ama çok daha gelişmiş bir canlı olan insan vucunda tek bir dokunun bile hasar görmesi o insanın ölumune sebep olabilir.En basitinden omuriliginiz zarar görürse felç kalabilirsiniz. Akciğer hücrelerinde hasar meydana gelirse solunum yapamazsınız. Yemek borunuzda hasar olursa yemek yiyemeyip gene olebelirsiniz. Yani insan vücudu gibi kompleks yapılarda tek bir dokunun ya da hücrenin zarar görmesi o sistemin çökmesine neden olabilir. Dişli çark gibi düsunebiliriz insan vücudunu.Tek bir çarkta bile hasar meydana gelirse tüm sistem bundan etkilenir.

Biraz da insan vücudundan örnek vermek istiyorum. Kanseri hepimiz biliriz. Mutasyona geçiren hücrelerin aşırı bölünme yapması falan filan. Ama olayın mantigi aslında çok daha farklı. Kanserli hücreleri,kendi varligini sizin varliginizdan daha önemli görüp isyan eden hucreler olarak düşünebiliriz.Ben neden bu bedene hizmet ediyorum diye düşünüp görevlerini yerine getirmemeye basliyor. Bu da o vücudun alt üst olmasına sebep olabiliyor.

Size biraz olayın mantığını kavratmak istedim.Zaten kendiniz de yeterince sonuç cikarmissinizdir.Ben kesinlikle sistemi savunmuyorum. Sistemin ne kadar kötü olduğunu herkes kadar ben de biliyorum. Ama bunu önlemek icin sorumluluktan kaçmak yapılabilecek en saçma şeylerden biridir.Boyle yapan bir insanın, insan vücudundaki kanserli hücreden ne farkı kalır ? Sistemi bu şekilde değiştiremezsiniz. Sistemi değiştirmek istiyorsanız o sisteme gerekli vitaminleri, proteinleri suyu minerali vereceksiniz. Gerisi gelir zaten.

Son olarak zamanında bankacılık işleriyle haşır neşir olan bir abimizin kapitalizm laneti hakkinda söylediği şu sözleri alintilamak istiyorum. Ayrıca şu videoyu da izleyin.Uzun bir video ama izledikten sonra sistemin sandığımızdan çok daha sağlam temellere dayandığını göreceksiniz.

https://www.uludagsozluk.com/k/ben-kapitalizmim/

https://m.youtube.com/watch?v=syS7w6IMzY8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktoberfest -- 7 Ekim 2017; 11:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kontra block
  • Sistemin kolesiyiz veye degiliz. Bu konuyu sorgulamayacağım,tartışmayacağım da

Görmemiz gereken çok daha önemli bir konudan bahsetmek isterim.

10 yıl sonra ciddi iş kaybı yaratacak bir olguyu hala göremiyoruz

Dünya değişiyor bugün gelişmiş ülkeler çinden üretim imalatlarını kapatıyor,sonlandırıyor.

Hani en ucuz maliyetli üretim Çin de değil miydi?

Peki ne oldu

Gelişmiş ülkeler vazmı geçti üretimden, ülkelerine katkıdan tabikide hayır!
    Kendi ülkelerinde yapay zeka ve otomasyonu birleştirip yapacaklar üretimi yani insan gücü bitecek ve 10 yıl sonra vasıfsız insan devri hakim olacak dünyaya ama
    sistemini kuramayan nüfus çoğunluğu ve işsizliği yoğun olan ülkelerde. Peki ne yapıyoruz biz?
    Bunun önlemini alıyor muyuz?

Tartışıyoruz herkes fikrini arz ediyor

Kölemiyiz?degilmiyiz? Diye bence "evet köleyiz" ama değişen gelişen dünyada bu kölelik fazla sürmeyecek

Biz bunları tartışırken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bari76 -- 7 Ekim 2017; 12:16:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

calismaktan igreniyorum demişsin simit satiyorum demissin o calismak degil mi? ayrica pardon da bokunu yiyip kisir donguyle felan mi besleniyorsun ? yaz kış denizden mi temizliğini sagliyorsun ? buraya sokaktan cevirdigin birine abi bi dhye giricem ozgurum yeaaa diycem diyerek mi yazdin ? miras yada babadan geciniyorsan bu miras yada babanin kazancida senin bakis acina göre kölelikten gelmiyor mu? peki bu yüce fikirlere sahip olan "özgür" sen, sana hiç mi koymuyor bu durum? başka türlü nasil çalışmadan geçinebiliriz anlatır mısın? doğada tek başımiza ev yaparak gibi fantezilere girme lütfen ,oyle olsaydi buraya yazamazdın o yasam tarzına lafım yok o ayrı bir görüş ve duruş ona saygi duyuyorum.

BU kadar bos mesaj dolu olan bi konuda en mantıklı tek cevap .

• ben de yurtdışına gidicem, ne bu yaa ne biçim memleket bir sürü düşmanı var.
    haha

şaka şaka türküm ben ölene kadar burdayız.
  • Konuyu 3 gündür görüyorum cevap yazmamak için kendimi tuttum..

arkadaşım her halta SİSTEMİN KÖLESİ OLMUŞSUN diyip duruyorsun
    Sistemden kimse memnun değil

sanırım sen işe başlayınca hayatın boyunca asgari maaş alacağını mı sanıyorsun
    gir kendi yeteneğinin en iyisi olmaya çalış. yeteneksizsen ticarete vs gir şansını dene
    belki ayda binlerce lira kazanacaksın o zamanda sen sistemi kölen yaparsın

Burada koltuğunda oturup her mesaja salak salak SİSTEM ŞÖYLE BÖYLE yazmak sanırım sana iyi hissettiriyor
    Sen böyle devam et... belki oturarak sistemden çıkabilirsin
    çıkarsan bana kart at
  • Çalışmamak bir yere kadar sonrası ekmek aş iç gereklidir.

Sana tavsiyem Anadolu da küçük bir şehire yerleşip hayvancılık yap. Ben öyle yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Sıvazlama fazla kardeşim hadi baba parasıyla ödediğin internetle başka forumlara dalış yap ya da kendin köle gibi çalışıp ödediğin internetle.

ne baba parası la keşke olsa ama kendim ödüyorum açtır çatır allahın ergeni yallah yatağa sütünü iç...

Ergen? Neyse çalışan bir köle olduğunu anlamış olduk :) cevaplarındanda belli nasıl beyine sahip olduğun ;) hadi iyi geceler.

ağır ergensin

• Şöyle diyeyim ki para insanı canavarlaştırır aslında bu fikirine bende katılıyorum neden derseniz;

Bu günlerde Ailelerin bozulmasının sevgili , eş gibi kavramların yok olmasının ve manipüle edilmesinin zemininde her zaman para vardır.

Geçimsizlik yüzünden insanlar huysuzlaşır ve gittikçe yoldan çıkmaya başlarlar.

Şimdi gözlem yapıyorum nerde aşkım bir tanem diyen varsa para yüzünden iki gün sonra ayrılıyorlar

Şimdi tamam çalışmanında güzel yanları var mesela bir robot için çalışırsın robot yapmaya çalışırsın tamam bu güzel insanlığa yardım edebilecek bir şey bir yazılım geliştirirsin , bir ilaç tedavi vs bulursun bak bunlar güzel.

Fakat masa başına oturup sabahtan akşama kadar sürekli gelen gidenlerin notunu tutmak vs bunlar iş değildir bildiğin tasma takılıyor sana bu konuda haklısınız.

Şu an ki sistem size diyor ki senin özgür olabilmen için şu kadar yılını vermen ve şu kadar para harcaman gerekiyor ki harcamaların her zaman kazandıklarından 2 kat daha fazladır.

Yani uzun lafın kısası devir insan... devri...

• 21. Yüzyıldaki en büyük sorun insanların isyan etmesi olacaktır diye düşünüyorum. Önceden alt kesimlerin özgürlükleri yoktu, elde ettiler. Özgürlük bir kesimin elindeydi. Şimdi para bir kesimin elinde ve zenginler de halk arasında yaşamak zorunda. İstediklerini vermezlerse kendi düzenleri tehlikeye girebilir. İlginç bir döneme giriyoruz.

• "Into the Wild"
    Bu filmi mutlaka izleyin!
    Sistemin kölesi olmayan birinin hayatı öylesine bir hikaye değil gerçek bir hikayeden uyarlama.
    Beni etkileyen filmlerin başında gelir.
    Aklımdan çok geçti buna benzer bişeyler yapmak ama biz bi kültür içinde büyümüşüz.
    Çok ters geliyor bazı şeyler ve kabullenemiyorsun.
    O yüzden çok zorlamanın gereği yok rahmetli babam çalışmayan adam 2 maaş birden yer derdi = )
    Belki koca bi düzen içinde yuvarlanıp gidiyoruz, bazı eksiklikler yaşıyoruz ama bunada şükretmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Hay ağzını opüm adam bunu anlatmaya çalışmış ama buradaki ergenler hakaret etmişler adama. Köleliği böyle savunan toplum oldukça daha sırtımıza çok semer vuran olur.

Hımmm.

37 yaşında dötünü devirip yatarakmı sisteme karşı çıkıyor?

Asalak bir tip, babası para vermese çay içemeyecek burada felsefe yardırıyor.

Konu sahibi, baban internetin parasını ödemesin senin 1 ay sonra burda esamen okunmaz.

37 yaşında asalak gibi yaşayan birini burada felsefe guru yaptınız donanı haberin fazla zekileri.

Kardeşim çalışma şartlarının kötü olması bizim milletin çalışmayı İMANDAN sayması, yalakalık iç güdüsü, para kazanan adam iyidir palavraları yüzünden, adam çalışıyor patronu bişiye sinirlendiğinde senin karını kızı s...im diyor, bu da köle tabi ses çıkartmayıp yüzsüzce orada çalışmaya devam ediyor, ve bu adam doğruyu yapıyor :) Çalışmaya bende karşıyım, ama bu sistemde çalışmaya dikkatini çekerim. Yav işsiz kaldım online oyundan para kazanmaya başladım, buranın esnafı çakaldır, eski patronun yanına uğradım ( sigorta yapmaz, az maaş verir, vergiden çalar, ama karı kıza tonla para harcar ) hala beni istiyor yanına ama tabi ki aynı şartlarda, yanında da mal bir arkadaşı işte online oyundan çıkartıyorum harçlığımı dediğimde, yaa öyle iş mi olur, o işten sayılmaz, birinin yanında çalışmaktır çalışmak dedi, aptala bak aptala ne diyor :) Dedim bilader sen patron parmağı öpmeyi pek sevdin galiba, 50 kuruşa aldığını 50 liraya satan adama 3 kuruşa çalışacam bu iş, ama online oyundan gelen iş değil para değil öyle mi? Burda milletin ağız kokusunu çekip 1000 tl alcağıma evimde oturur oyunumu oynar 700 alırım, hiç değilse ne kazandıysam cebime girer, çalışıp 3000 tl kazanıp niye 2000 tl sini haraç gibi başkasına vereyim ki dedim :) İşte baba sermayesiyle şirket sahibi olanlar, para babaları bu aptallara alın terini Allah'a iman olarak göstermişler. Beyin olmadığı için de hepsi kabullenmiş. Sana çalış diyenler her zaman patronlardır :D

Of of of ne gaza gelmişsiniz. Kendinize bir yel değirmeni yaratıp, resmen saldırmışsınız Don Kişot misali.

Bence bu konu çok komik.

Çünkü zengin bir patronun oğlu, baba parası yiyip dötü devirip "çalışmaya karşıyım lan" diye felsefe yapıyor.

O patron gibilerin iliğini sömürdüğü, asgari ücretle çalışan bir güruh, adamdan çok adamı savunuyor.

Demek ki deveye diken ile başlayan atasözü boşuna denmemiş.

Babam çok zengin olsa bende çalışmazdım, çalışırdım ama şirketi vs denetleme gibi çerezlik işler yapardım. Ama anlayın artık konu sahibinin babası zengin yani kanatları var ve uçmayı biliyor(Birkaç mesaj önce anlattığım fıkraya atıf yaptım).

Babam zengin olsa gene hayalimdeki ufak çiftliği kurmayı planlardım, asgari ücretle çalışmaya mahkumken farklı zenginken farklı bir düşüncesi olanların zaten yorum yapmaya bile hakkı yok. Herkes dürüst, sadık, anlayışlı, yardımsever vs. insanlarla olmak istiyor, ama öyle insanlar maalesef ki bu sistemde ayakta kalamıyor. Hem dürüst hem de ticarette iyi para kazanan biri olamazsın. Yalaka, vicdansız, egoist, üçkağıtçı isen sana her türlü rızık kapısı açık. Ben kapitalist sistemden bahsetmiyorum, ülkemdeki sistemden bahsediyorum. Tek başıma bir şey yapamam, anca kendime yol çizebilirim sistem elverdiğince, ama bu sebeplerle canına tak edip intihar edenlere kızıyorum, madem kendini götüreceksin yanına da 3-5 hak yiyen patronu da al ki geride kalanlar döt korkusuna aynı şeyleri diğerlerine yapmasın. Uyuşturulmuş beyinlere bunlar saçma geliyor, tekrar söylüyorum kimse tembelliği savunmuyor, çalışma sistemi ve adaletsizlikten şikayetimiz.

• Siz dua edin de sigorta devam etsin. Bir ilacın 1 dozu 179bin dolar sigorta bu ilacı bile karşılıyor ömrün boyuna 179bin dolar biriktirebilecekmisin? Türkiye'deki en büyük avantaj sigorta sistemidir hiç bir ülke de böyle bir sigorta yok.

Emekli oldun ömrün boyunca sen ölünce evlenmezse eşin evlenmezse kızın 25 yaşına kadar da oğlun para alabiliyor. Biriktir bakalım bu paraları.

Çalışın ama iyi harcayın Ne İphone 8 e Samsung S8 e ne otomobile ne lüks yaşam ve kıyafete bilmem ne makinesine bilmem ne cihazına sürü ile kıyafete ayakabıya evdeki eşyaların %99'una ihtiyacınız yok. Almak zorunda değilsiniz.

Asıl kapitalizm önce fiyatları yüksek gösterip sonra da bunu düşürüp ihtiyacımız var algısı yaratıyor. Bizde köle gibi çalışıp mesailere kalmaya can atıp gerekirse dişinden tırnağından arttırıp banka kredisi vs ile almaya çabalıyoruz. Hiç gerçeken buna ihtiyacımız var mı diye sorgulamıyoruz. Hayatımızı devam ettirmek için zorunlu olması gerekenler hariç her şey lüks ve kapitalist sistemin bize dayattığı metalardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• en kral iş bile olsa kargalar kahvaltı etmeden tatlı yatağından kalkıp ayazda, yağmurda, kışta yola çıkmak, yaşamak ve nefes alabilmek için haftasonu/yıllık izinleri beklemek işte sizin sistem. Bu hiç bana göre değil. Aslında kimseye göre değil ama saplanmışsınız şu hayatın dişlileri arasına ezilip gidiyorsunuz nefes dahi alamıyorsunuz. yıllar gelip geçiyor bir hengamede. merak ediyorum yaşlanıp bir köşeye terk edildiğinizde "yaşadım" diyebilecek misiniz?

• şuan buraya bişeyler yazıyorsan sistem sayesinde bu sistemlerde çalışarak kuruldu kardeş
  • Simitte satsan kendini de satsan bu iştir ve çalışıyorsun demektir. İş karşılıklı çıkar ilişkisidir. Sen emeğinin karşılığında para alırsın işveren de yapılan işin karşılığında sana ödeme yapar.

Eğer sırtından gecinebilecegin birileri varsa anne/baba vs çalışmak "mecburiyetinde" değilsin. Lakin bakmakla yükümlü olduğun bir ailen eşin çocuğun varsa afedersin ama eşek gibi çalışmak "zorundasın" kardeşim.

Kaldı ki aile kurmak onlar için çalışmak gibi bir düşüncen yoksa bile kendin için çalışmanı öneririm. Bende işletme mezunuyum bugün iş buldum işletme müdürü olarak. Hayatımda ilk kez böyle bir pozisyonda çalışacağım için mutluyum gururluyum rabbim emeklerimin karşılığını verdi diye düşünüyorum çok mutluyum. Dilerim Allah'tan aynı duyguları yaşamayı sanada nasip etsin kardeşim.

Aile babası olursun inşallah bir eşin ve senin ekmeğinle alın terinle büyüttüğün bir yavrun olsun. Hayatta gerisi boş.

• Kapitalizmin en ilkel hallerinden birini yaşadığımız için çalışmanın hiç bir zevki yok bizim ülkede, kurumsal yerde bütün haklarını alarak çalışan insan sayısı çok az. Sosyal yaşama yeterli vakit ayırabilen de sınırlı ülkemizde. Herkes arkadaşın bahsettiği köle gibi çalışma durumunda kalıyor, sabah 6.30 da evden çıkıyor akşam 7.30 (trafikte şanslı olanlar bunlar tabi) da eve geliyor, yemek yedi, duş aldı falan filan derken saat 9 oluyor zaten kendine ayırabileceği vakit en fazla 3-4 saat oluyor o da uykusundan feragat ederek oluyor. Bu sefer de ertesi gün yorgun kalktığı için gene çalışmaktan bir zevk alamıyor. Zaten iş ortamında da çok çalışan merkezli bir sistem yürümüyor, genelde robot gibi belirlenmiş işleri ezbere yaptırmaya zorluyorlar size, yenilik getirmek isteseniz maliyetler bir anda dağlar gibi önünüze koyuluyor, özgür iradeyle bir karar vermeniz gerektiğinde bütün stressi üstünüze çökertiyorlar, bir sürü işi sorumluluğunuza atıp onun karşılığı parayı vermiyorlar, bu yüzden bütün iş arkadaşlarınız zaten işten soğumuş oluyor, yeni idealist bir çalışan olarak emek vermek isteseniz bile etrafınızdaki insanlar soğumuş oluyor çoktan. Olmuyor yani bir yerinden tutturamıyorsunuz, işvereniyle mutlu mesut, zevkle, saygıyla, teknik ve profesyonel bir şekilde işini yapabilen insanlara ne mutlu, onlar zaten ne kadar şanslı olduklarını günün her anı fark ediyorlar merak etmeyin, çünkü etraf mutsuz insanlarla dolup taşmış durumda.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.