Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dayı tir şoförleri o kadar kazaniyor mu gerçekten? Avrupada, Abd'de çok iyi para kazandıklarını biliyorum ama Türk Şoförleri genelde halinden memnun değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlara bak avukat olduk ulan adamın yazdığı mesajları sistemin en kadar iğrenç olduğunu mantıklı bir şekilde uzun uzun yazmış ama okumaya üşenip adama yüklenmek kolay. tanımam etmem adamı babamın oğlu değil ama adam haklı zorunuza giden bu. kölelik isteminde 3 kuruş paraya çalışıyoruz bundan memnun olanlar utanmadan birde gelmiş adama hakeret ediyor.

• Zenginin malı züğürtûn çenesini yorar, diye boşuna söylememişler. Konu içeriğine baktığımda haklı söz....

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Sıvazlama fazla kardeşim hadi baba parasıyla ödediğin internetle başka forumlara dalış yap ya da kendin köle gibi çalışıp ödediğin internetle.

ne baba parası la keşke olsa ama kendim ödüyorum açtır çatır allahın ergeni yallah yatağa sütünü iç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misafir sevmeyen adam -- 7 Ekim 2017; 0:43:3 >
  • mandra filozofu da dizide-filmde aynı şeyleri diyordu.Sonra bir baktık ki adam filmin yönetmeniymiş ya le!

yani arkadaşın bahsettiği çalışmadan yaşayabilmek anca dizilerde olur...

çalışmadan kibrit çöpü bile alınamıyacak bir dönemdeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 7 Ekim 2017; 1:10:23 >
  • Sisteme köle olmak çalışmak değildir ki, çalışıp karşılığını alaMAMAktır, bir süre çalışıp köleliğe katlanıp kendi işinizi kurabilirdiniz (simitçilikte buna dahil yaşamını idare edecek kadar parayı kazandığın anda eve dönüp paranı yemeye başlayabilirsin bunda özgürsün) afedersiniz ama açık konuşmak zorundayım sizin bahsettiğiniz düpedüz tembellik. benim de yaşım 27 hayvan gibi gece gündüz iş arıyorum bulamıyorum.
  • misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    elalem calısmıyor diye bırbırınızı yemeyın arkadaslar:))
    arkadasım allah korusun cocugun 30 kusur yasına gelse calısmasa ne yapardın..hadı zengın olsan neyse baba parası yesın..vallahı zor ısler bunlar
  • bir öğretmen köle midir veya bir doktor veya bir mimar veya bir mühendis vs vs. insan amaçlarıyla var oluyor insanlığa faydalı olmak namına meslek sahibi oluyorsun. sistem diye bahsettiğiniz meseleyi arkasına almış 500 kişilik bir grup düşünün bu insanların eğitimi veya sağlığı veya barınması için mimarı meseleleri çözmek için ehil insanlar olacaktır. bekar adama kolay yalnız da yaşamayı seviyorsanız çıkıntılık yapmak sisteme kafa tutmak değil insanlığın ilk zamanlarına dönmektir. bir topluluk içinde yaşıyorsanız herkesin görevinin olduğunu az çok anlıyorsunuzdur. kendi kendine yetebilen bir insan olabilir ama ailesi olursa ? çıkış noktası yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Sıvazlama fazla kardeşim hadi baba parasıyla ödediğin internetle başka forumlara dalış yap ya da kendin köle gibi çalışıp ödediğin internetle.

ne baba parası la keşke olsa ama kendim ödüyorum açtır çatır allahın ergeni yallah yatağa sütünü iç...

Ergen? Neyse çalışan bir köle olduğunu anlamış olduk :) cevaplarındanda belli nasıl beyine sahip olduğun ;) hadi iyi geceler.

• sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım işveren olmak kolay mı zannediyorsun onlar daha çok çalışıyor şirket için uğraşıyor , sen sadece ay sonu alacağın maaşı düşünürken onlar o maaşı denkleştirmek için bin türlü işle ilgileniyor. Ha dersin bunun için muhasebecisi var müdürü var vs.. dersen onları kontrol etmezse emin ol şirket batar.

• Baktımda adama giydiren giydirene ,neyse zaten biliyoruzki bu forumun çoğu ergen konu sahibininde böyle bir yere konu açmasıda yanlış ama dedikleri doğru ,bence arkadaş Türkiyedeki vahşi kapitalizme sitem ediyor ,eğer gelişmiş bir ülkede olsa oda çalışırdı ,o çokça küfredilen amerikadan daha beter bir kapitalizm durumundayız şuan ,Bir aile kurdunuz 1-2 de çocuk yaptınız ama oda ne artık sizin bildiğiniz bedava eğitimin yerinde yeller esiyor ,okul aradınız imam hatipten başka okul yok kolayı var bayılın senede 20 bincik 10 larca özel okul opsiyonu var hadi gönderin maçanız yiyorsa hadi bakalım helede 2 çocuksa ki ideal olan budur ,şuanki şartlarda çoğu ailenin yapamayacağı ayan beyan ortada bittimi tabiki hayır üniversiteye geldik devlet üniversitesi kaç tane var kaçı sağlam bölüm kaç kişi girebilir max gene kaldınızmı özele hadi bayılın bakalım paraları arkadanda 2. çocuk geliyor bitmedi çile ,siz bu işleri oyun sanıyosunuz herhalde.

büyüklerimiz büyük lokma ye büyük laf konuşma demiş ,kınayanlar kınadığını yaşamadan ölmezmiş hadi bakalım.

krediye karta boka püsüre güvenenler ,bu durumun en acı çıkarması bunları öderken ortasında işsiz kalmaktır aman kınarken 2 kere düşünün birilerini

ayrıca atlarıda 40 yaşına gelmeden değiştirdiklerinide bilirsiniz iş yerlerinde nede olsa arkadan gelen tay çok .

• Ya arkadaslar 37 yasinda adama kim is verir tecrube yok bisey tok, universite mezunu ise zanaat da bilmez iri yari degilse amemelik de yapamaz. Is bulamamis ben sistemin oolesi olmayacagim diye dolaniyor etrafta :)

• Bu ülkede çalışanlar hak ettikleri paraları alamadıkları için ömürlerinin en güzel yıllarını kölelik ile geçiriyorlar. İmkanım olsa bende çalışmazdım parayı banakaya atar faizi ile ömür boyu geçinirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 7 Ekim 2017; 10:29:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söz meclisten dışarı adam diyor ya, Çalış çalış ebenin ...... bir karış, boşluğa ne gelmesi gerektiğini iyi biliyorsunuz. Durum maalesef bu olmuş insanlar köle gibi çalışıyor aldıkları üç kuruş para asgari ücret 1400 TL altına düşmüş daha söylenecek söz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Söz meclisten dışarı adam diyor ya, Çalış çalış ebenin ...... bir karış, boşluğa ne gelmesi gerektiğini iyi biliyorsunuz. Durum maalesef bu olmuş insanlar köle gibi çalışıyor aldıkları üç kuruş para asgari ücret 1400 TL altına düşmüş daha söylenecek söz yok.

Gelde buradaki gönülü kölelere anlat ulan çalışmak iyi birşey olsaydı üstüne para verirlermiydi kendimden örnek verim boş yaşıyorum aslında çalışarak ömrüm 3 kuruş paraya tükeniyor. Ha buradakilerin çoğundan yüksektir maaşım ama yinede çok az.

• Sen şuna bir işte çalışabilecek potansiyelde değilim desene.
  • Seyredeli epey oldu onun için programın ismini ve ülkenin ismini hatırlamıyorum

Afrika ülkesinin birinde işte klasik kölelik sistemi kaldırılıyor. Ve feodal sömürgeciler köleleri salıyor. Bir sevinç doğal olarak. Ancak bu çok kısa sürüyor,özgür kalan insanlar bir bakıyor. yapabilecekleri hiçbir şey yok yemek yiyecek paraları yok,yapabilecek bir işleri yok.Vasıf olarak elde ettikleri net birşey yok. Bu sefer paşa paşa hepsi feodal efendilere geri dönüyor. El mahkum tabi çok çok düşük paralara tekrar köle oldukları yerde çalışmaya başlıyorlar. Üstelik artık feodal sömürgeciler bu kişilerin hiçbir bakımından vs. sorumlu değil o iki kuruş ile kendileri ve ailelerine bakmak zorundalar. Çok etkileyici gelmişti bana.

Arkadaşım kendince mücadele veriyor. Kesinlikle saygı duyuyorum.Şu bir gerçek ki biz sisteme karşı gelsek bile çevremiz bununla sarılmış. Sağına soluna sevdiklerine bak hep çarkın bir dişlisi .Doğal olarak insanda bu döngüye kapılıyor. Gerçekten kapılmayan birileri varsa şu anda insan vücudunda yer alan mikrop gibi (tabiri caizse kötü manada kullanmıyorum düşüncemi örneklemek için) Çoğunlukla böyle insanlar sistemin çarkları arasında pek çok neden ile ezilip bağışıklık sistemine yenik düşüyor.Belki bir gün böyle insanlar bu yapıyı hasta eder ve dünya Distopya dan ütopya ya dönüşür inşallah

• Bende senden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 7 Ekim 2017; 10:52:20 >
  • Yav hala yok çalışmak sisteme köle olmaktır diye felsefe yardıranlar var.

Anlayın artık! Konu sahibinin babası zengin sizin değil, adam dötü devirip yatar.

Burada asgari ücretlilerde can hıraş adamı savunuyor. Kafalara gel :)

Sıkıyorsa asgari ücretli bıraksın işi gücü, "çalışmaya karşıyım aga fotosentezle yaşıyorum" diye konu açsın.

Eğer babanızdan zengin değilseniz, sermayenizde yoksa, zamanında oturup sıkı ders çalışıp okuyarak biryerlere gelmeye çalışacaktınız.

ÖZETLE ANLAYIN DİYE YAZIYORUM. BUNU ANLAMAYACAK NE VAR?

KONU SAHİBİNİN BABASI ZENGİN, SİZİN DEĞİL, ONUN İÇİN SEVE SEVE ÇALIŞMAK ZORUNDASINIZ.

KONU SAHİBİNİN BABASI ZENGİN, SİZİN DEĞİL, ONUN İÇİN SEVE SEVE ÇALIŞMAK ZORUNDASINIZ.

ANLADINIZ MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 7 Ekim 2017; 11:10:54 >

• Konu sahibine ve diğerlerine evlerinde nice nice çürümeler diliyorum. Oturun ağlayın.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.