Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Medeniyetin Kölesi olmuşuz kardeşim elden ne gelirki, Karın tokluğuna kimse çalışmıyor ...

istanbulda geçici asgari ücretle çalışıyor sadece kira 700tl ödüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

İşin tirajı komik tarafı bu köleler köle olduğunun farkında da değildir. bu köleliğin sebebi de tüm dünyayı saran kapitalist sistemidir.

insanlığın ilerleyebilmesinin tek sebebi sınıf farkı ve kölelerdir.
  • Yorumların hepsi vahim durumda. Ondan sonra Türkiye neden gelişmiyor deriz. Kaç yaşında adamın dediğine bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim de enişte var böyle düşünüyodu 55 yaşına kadar taş çatlasın 2 ay biyerde çalışıyordu şimdi emekli olabilmek için sabah 9 dan akşam 10 a kadar çalışıyor.Böyle bir sistem var ve bu sistemde yaşıyorsun çalışmaman sadece geleceğini olumsuz etkileyecek
    Evde yatıp sisteme laf atmak kolay iş çalış adam akıllı çocuk yetiştir ki ilerde sistem değişsin insan hakları öne çıksın çalışmayıp oturduğun yerden sistem eleştirince hiçbirşey ama hiçbirşey değişmez
  • Çalışmayı kim seviyo ki? Evde boş boş oturmak daha sıkıcı. Sadece para için değil, ayrıca vakitte sıkıcı oluyor çalışmayınca. Üniversiteden mezun oldum iş arıyorum. Bunaldım evde.
  • Sisteme kole olmamak calismamak anlamina gelmez. Insanca yasamak icin insanin dogada bir yasam alanina sahip olmasi hayvanlari olmasi gerekir. Insan gecmini saglamak icin yiyecek icin calisir baginda bahcesinde. Biz bu yasami 50 yil oncesi terketmeye baslayip hayvan oisligini begenmeyip daha rahat yasamak icin bugunku hayati sectik. Isteyen egede bir koye yerlesip bag bahcede yasar ancak calismadan yine olmaz.

• Hayat çalışarak kazanılmaz, harcanır!
  • Çalış çalış emekli ol ve bir bakmışsın boşa çalışmışsın hayatın boyunca kirada sürünüp ölmüşsün. Çalışmayı kim savunuyorsa aklından şüphe ederim. imkan varsa zengin bir aileden geliniyorsa kesinlikle çalışarak hayatını bitirme

• Sistemin tam göbeğinde oturup ben sisteme karşıyım, çalışmıyorum demek sistemin kölesi olmanın başka bir şekli. Ya dışındasındır çemberin ya da içinde. İçinde yer alıp dışındayım demek, hele hele sistemin kölesi insanlar üzerinden geçinmek kölelikten daha onur kırıcı. Şahsen ben de bu sisteme bir çark olmak istemezdim ama en azından şimdilik herşeyi geride bırakmaya cesaretim yok. Birgün zincirlerimi kırmak için umudum var. Bunun içinde yeni bir başlangıç yapacak bir birikim elde etme gayretindeyim. Bir sahil kasabasına yerleşme fikrim var. İşime bayılmasamda yaptığım işi iyi yapmayı seviyorum. Çalışmak, çalışmamaktan iyi geliyor bana hem ruhen hem bedenen.

Ne için nelere katlandığınız asıl önemli olan.

Bir annenin çocuğu için evlere temizliğe gitmesi düz mantık kölelik olsa da işin özünde o annenin ruh sağlığı için mecburiyettir. Bir çocuğu doğurup büyütmek için mantıklı sebepler aranmaz. Gereken ne ise o yapılmaya çalışılır. İnsan doğası bunu gerektirir çünkü.

Konu sahibine tavsiyem başkalarının parasını yiyip özgürcülük oynayacağına "in to the wild" filmini izlesin ve sisteme nasıl onurlu bir duruş sergileneceğini öğrensin. Film gerçek bir hikayeden oluşuyor. Okulunu dereceyle bitirmiş, zengin bir ailenin çocuğu olarak meydan okuyor sisteme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bir cok kisi gibi bende kolelikten kurtulup bisikletimi alip dunyayi var gucumle gezmek istiyorum ama sistem oyle bir sistem ki susasan su para, lastigin patlasa para, zincirin atsa para, yemek yemek istesen para... bir yere kipirdayamiyorum ama araba borcuna girdim, whatsappdan baska bir sey yok ama s8 plus aldim, dh ve facebooka girmek icin i7 li laptop aldim.. sonra sizin yaziniz uzerine oturup dusununce bir cok manevi ve insancil seyden koptugumuzu + fuzuli harcamalar yaptigimi fark ettim.. ihtiyacimiz olmayani bize nasil satirmayi basariyorlar bilmiyorum ama bunu yapanda insan.. cok para guc olabilir ama mutlak sonumuz belli olmasina ragmen nedendir bu hirs inanin anlayamiyorum..

Bazi arkadaslarda bunu yan gelip yatmaya meyilli kisi olarak yorumlamis ama bence hic bir alakasi yok.

• bence burada kilit nokta sizin özgürlük kavramını nasıl tanımladığınız ile ilgili abicim. Örneğin benim dünyada görmek istediğim yerler var bunun için bir miktar para lazım bunun için çalışmam gerek. İnsan olarak doğa denilen sistemin bir parçasısın zaten. yani sistem kötü bir şey veya kaçabileceğiniz bir kavram değil.

sistemin parçası olup para kazanmak ile sizin kölelik diye tabir ettiğiniz şeyler birbirinden uzak kavramlar.
  • Askerlik is bul kredi cek araba al evlen kiraya cik bunlar mecbur sistem.

Ama asil ozgurluk refah seviyesi ve paranin alim gucu ile ilgili.

Disa bagimlilik ful ve uretim sifir Turkiyede

en iyisi paranin kolesi olmadan yasamak

ozgur olmak icin hayallerini pesindn gitmek

www.gurkangenc.com

Adam dunya turunda..bisiklet ile.

• İslam dini calismayi tavsiye eder

Ben de calismayi seviyorum

tembellik iyi degil

evde bos kalmak rahatsiz eder

Atasozleri de bunu destekliyor
    Türk, övün calis güven.

Hic olmeyecekmis gibi dunya icin yarin olecekmis gibi ahiret icin calis. Hadis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19232E7C9 -- 7 Ekim 2017; 20:57:49 >
  • Kardesim calismak insancil olmak sartlarda iyi ama su an cok az parayla cok calistiriliyoruz. En normali is ne olursa olsun 6 saat calisma ve cift gun izin.. zaten ondan sonra insanin verimi de dusuyor.. evleniyorsun esinin cocuklarinin yuzunu goremiyorsun, namaz kilmak istiyorsun kildirmiyorlar, araba aliyorsun binemiyorsun,i7 li laptop aliyorsun oyun oynayamiyorsun , aile ziyaretleri kacamak gibi oluyor cunku yarin sabahin korunde kalkip ise gitmek zorundasin.. ne anladim aile kurmaktan, calismaktan ve para kazanmaktan.. emekli olunca rahat ederim diyorsun hastaliklar basliyor colugun cocugun evlilik derdine dusuyorsun..

Ee ne kaldi geriye ? Klasik bir tabloyuz dostum ne yaparsak yapalim bosuz ama devam etmeye calisiyoruz yasamaya :)

Manga reisi de anmis olduk hey gidi genclik :)

• Valla haklisin haftada 45 saat fazla. İdeali 40 olmali.

Ama uretmeyen ve tuketen bir milletiz.

Araba Fransiz cogu mallar Cin ihracat ve ithalat kötü.

Yerli araba insallah yerli iha v.s..

Asgari ucret cok az aclik siniri 2 bin yoksulluk 4 bin

Paranin degeri dusuk dolar endeksli..

• Bizim nazilli de iş götü yok diye bir tabir vardır. Çalışmayana derler. İş götü olmayana kız da verilmez. Eskiden kapitalizmin Nazilli'ye uğradığını pek sanmıyorum. Ama bu tabir eskiden beri kullanılır.

• İhtiyarlayinca ne olacak emeklilik yok gelir yok şimdi bı şekilde yasiyon ama

• Aile kurmayacak mısın? Hayallerinin peşinden koşmayacak mısın? Sevmeyecek misin? Biri hastalansa ne yapacaksın? Diş tedavisi için nereye gideceksin?

Dürüstçe söylemen güzel, belki de kira geliriyle geçinmek isteyen karakterde bir insansın.

İş hayatının güzel yanı bir çok çalışkan, okumuş, düzgün insan tanımak. Sonuçta hayatına çok sokmuyorsun bu insanları, iş iştir mesai bitince orada kalıyor ama çevre, network de önemli..

Belki de sen işten, çalışmaktan değil kendinden nefret ediyorsun?

Kendi işinin patronu olunca nasıl hissediyorsun? Bi çay ocağı felan işletebilir misin? yoksa asgari ücretli eleman mı tutardın?
  • Heh tamam.Bende ne eksik bu konuda diyordum ki "saadet zinciri" elemanlarda geldiğine göre voltran oluşmuş

2 grup var konuda.

1.grup sabah horozdan erken kalkıp, haftanın 6 günü,az bir maaşa patron kasiklari yalayıp ev -is yeri arası mekik dokuyan grup.

Bu grub ensesine vur,lokmasını al grubu.Su meşhur padişah-kopru hikayesindeki Halk'in temsil eden grup

Bu herifler örgüt -sendika bilincinden yoksun oldukları için Engels'in ,8 saat çalışma -8 saat uyuma -8 saat canın ne isterse.Prensibini bırak

8 saati 10 saate inmez bu topraklarda .

2014 İstanbul bir sanayi bölgesinde çalışma saati 8'e insin diye eylem yapmaya karar verince "8 saat'de az değil mi" diyen isci embesillerde bu grupta tabi.

1 Mayıs 'i kutlamayı bilir ama...1 Mayıs nedir diye sorsam Google bakmadan cevap bile veremez bu embesiller.

2. Grup .Aslında "iyi bir çalışma şartı oluşmadan çalışmam " diyen grup olması gerekirken,bulduğu işi beğenmeyip,s.cmaya bile gidemeyecek kadar tembel olmasina rağmen 3-5 havalı kelime ile sistem eleştirisi yaptığını sanan milenyum çomarlari doldurmuş.

Bunlar degnegin öteki ucundaki b.k olduklarından değinmeye gerek yok.

İşte bunlar hep "mandra filozofu"etkisi .

Biraksan tavuk yemleyip,iki koyun gidemeyecek şehirli apartman kolonileri kimse yerine ahkam kesmeye kalkmasin."System-out"olacağım diyorsan karşısına somut bişi konumlandir.
    Boş yapma , süslü kelimeler karın doyurmaz.
    Bu" boş küme" grubuna diyecek bişi yok.Ama bizzat sistemin icinde olanlar daha iyi bir dünya için bu düzene karşı çıkmalı kendi şartlarını iyileştirme yollarını aramalı.
    Yoksa kafasına kulaklıgi geçirip ,Adana'yi hergun "ha ha ha hahh' diye gün boyu bisiklet ile turlayan deliden bir farkımız kalmaz

En son ne zaman kendi hakları için "grev"yaptilarda çalışma şartlarında iyileşmeye gidilecek.

"84884" taksit borca girerse tabiki köle olur çıkar, sonra da bik bik ciyaklar.
    Toplum olarak gösteriş budalası bir yapımız olduğu için "bir kaçış pozisyonu"olayini ancak hayal ederler.
    Ciddi ciddi bir iş ,yuva kuramamış kısacası en dip insanları kıskanan iş sahibi ve çoluk çocuklu insanlar bile var yahu e pes.
    Sen istedin kardeşim bunu bu senin eserin ,saatlerde geriye alınmayacak ,sabah ezaniyla evden cik, yatsı ezaniyla evine gel.
    Aslında bu gruba "bekçilik" odenegide verilse bir miktar iyi olur
    Hadi bak gene seni düşündüm ,iyisin yine köftehor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 8 Ekim 2017; 10:34:15 >

• Böyle devam et

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.