Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    vallahi lise yıllarında bile hafta sonları yatırtmazlardı..sen istediği saatte yatıp kalkmaktan bahsed,yorsun böyle bir ailen oldugu için sukretmelisin
  • Turkesterone kullanıcısına yanıt
    cebınde 1 lıra dahı olmasa çalısmazmıydın
  • Hazır yehici

-İdris usta usa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolder24

Hazır yehici

-İdris usta usa

auuuuvv sana demedim manyak karı idris ustanız kurbaha şarabı içiyor auuuuvv iş buldun mu iş yok kendi işini kurdun mu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Çalışarak olmadığın kesin. Çalışarak sadece doktor, avukat ve mühendis zengin olabilir.

Geriye kalanın çalışarak zengin olma şansı yok.

Efendi olmak için işveren opacak kadar paran ve bürokrasilerle dost olman gerekir.

Maaşla efendi olamazsın.

dedi vizyonsuz adam

• Meraxes kullanıcısına yanıt
    Ooooov Washington DC nin 1 numaralı ustası.

Zıtttt sivrisinek.bırak oğlum napacaksın işi mişi

😅

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Hay ağzını opüm adam bunu anlatmaya çalışmış ama buradaki ergenler hakaret etmişler adama. Köleliği böyle savunan toplum oldukça daha sırtımıza çok semer vuran olur.

Hımmm.

37 yaşında dötünü devirip yatarakmı sisteme karşı çıkıyor?

Asalak bir tip, babası para vermese çay içemeyecek burada felsefe yardırıyor.

Konu sahibi, baban internetin parasını ödemesin senin 1 ay sonra burda esamen okunmaz.

37 yaşında asalak gibi yaşayan birini burada felsefe guru yaptınız donanı haberin fazla zekileri.

Kardeşim çalışma şartlarının kötü olması bizim milletin çalışmayı İMANDAN sayması, yalakalık iç güdüsü, para kazanan adam iyidir palavraları yüzünden, adam çalışıyor patronu bişiye sinirlendiğinde senin karını kızı s...im diyor, bu da köle tabi ses çıkartmayıp yüzsüzce orada çalışmaya devam ediyor, ve bu adam doğruyu yapıyor :) Çalışmaya bende karşıyım, ama bu sistemde çalışmaya dikkatini çekerim. Yav işsiz kaldım online oyundan para kazanmaya başladım, buranın esnafı çakaldır, eski patronun yanına uğradım ( sigorta yapmaz, az maaş verir, vergiden çalar, ama karı kıza tonla para harcar ) hala beni istiyor yanına ama tabi ki aynı şartlarda, yanında da mal bir arkadaşı işte online oyundan çıkartıyorum harçlığımı dediğimde, yaa öyle iş mi olur, o işten sayılmaz, birinin yanında çalışmaktır çalışmak dedi, aptala bak aptala ne diyor :) Dedim bilader sen patron parmağı öpmeyi pek sevdin galiba, 50 kuruşa aldığını 50 liraya satan adama 3 kuruşa çalışacam bu iş, ama online oyundan gelen iş değil para değil öyle mi? Burda milletin ağız kokusunu çekip 1000 tl alcağıma evimde oturur oyunumu oynar 700 alırım, hiç değilse ne kazandıysam cebime girer, çalışıp 3000 tl kazanıp niye 2000 tl sini haraç gibi başkasına vereyim ki dedim :) İşte baba sermayesiyle şirket sahibi olanlar, para babaları bu aptallara alın terini Allah'a iman olarak göstermişler. Beyin olmadığı için de hepsi kabullenmiş. Sana çalış diyenler her zaman patronlardır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikalpi -- 6 Ekim 2017; 22:15:1 >

• Her şartı kabul etmeyen bu embesil sürüsü olmasa kimse 1400 tl lik iş için kendini yırtmaz, tabii buna hızla artan fakirlerin fare gibi doğurması da etken. adamın yiyecek ekmeği yok 6 tane çocuk yapmış, geleceğe köle işte, "sigortasız çalışırım abi, her işi yaparım abi, tamam bu ay eksik olsun abi sonuçta işim var abi" diyecek yüz binlerce insan sürüsü. Genç nüfus yarıya düşse sen patronların değil patronlar senin kapını çalar abi gel iş diye :)
  • Haftada 3-4 gün çalışıyorum sistemin kolesiyim ama evimi arabamı alip ihtiyaçlarımi karsilayabiliyorum başkalarının beslemesi olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Köle olmayı denemenizi tavsiye ederim :)

• Valla çalışmak sıkıntı değilde sabah erken kalkmaya alışamıyorum bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 6 Ekim 2017; 22:28:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Hay ağzını opüm adam bunu anlatmaya çalışmış ama buradaki ergenler hakaret etmişler adama. Köleliği böyle savunan toplum oldukça daha sırtımıza çok semer vuran olur.

Hımmm.

37 yaşında dötünü devirip yatarakmı sisteme karşı çıkıyor?

Asalak bir tip, babası para vermese çay içemeyecek burada felsefe yardırıyor.

Konu sahibi, baban internetin parasını ödemesin senin 1 ay sonra burda esamen okunmaz.

37 yaşında asalak gibi yaşayan birini burada felsefe guru yaptınız donanı haberin fazla zekileri.

Kardeşim çalışma şartlarının kötü olması bizim milletin çalışmayı İMANDAN sayması, yalakalık iç güdüsü, para kazanan adam iyidir palavraları yüzünden, adam çalışıyor patronu bişiye sinirlendiğinde senin karını kızı s...im diyor, bu da köle tabi ses çıkartmayıp yüzsüzce orada çalışmaya devam ediyor, ve bu adam doğruyu yapıyor :) Çalışmaya bende karşıyım, ama bu sistemde çalışmaya dikkatini çekerim. Yav işsiz kaldım online oyundan para kazanmaya başladım, buranın esnafı çakaldır, eski patronun yanına uğradım ( sigorta yapmaz, az maaş verir, vergiden çalar, ama karı kıza tonla para harcar ) hala beni istiyor yanına ama tabi ki aynı şartlarda, yanında da mal bir arkadaşı işte online oyundan çıkartıyorum harçlığımı dediğimde, yaa öyle iş mi olur, o işten sayılmaz, birinin yanında çalışmaktır çalışmak dedi, aptala bak aptala ne diyor :) Dedim bilader sen patron parmağı öpmeyi pek sevdin galiba, 50 kuruşa aldığını 50 liraya satan adama 3 kuruşa çalışacam bu iş, ama online oyundan gelen iş değil para değil öyle mi? Burda milletin ağız kokusunu çekip 1000 tl alcağıma evimde oturur oyunumu oynar 700 alırım, hiç değilse ne kazandıysam cebime girer, çalışıp 3000 tl kazanıp niye 2000 tl sini haraç gibi başkasına vereyim ki dedim :) İşte baba sermayesiyle şirket sahibi olanlar, para babaları bu aptallara alın terini Allah'a iman olarak göstermişler. Beyin olmadığı için de hepsi kabullenmiş. Sana çalış diyenler her zaman patronlardır :D

Of of of ne gaza gelmişsiniz. Kendinize bir yel değirmeni yaratıp, resmen saldırmışsınız Don Kişot misali.

Bence bu konu çok komik.

Çünkü zengin bir patronun oğlu, baba parası yiyip dötü devirip "çalışmaya karşıyım lan" diye felsefe yapıyor.

O patron gibilerin iliğini sömürdüğü, asgari ücretle çalışan bir güruh, adamdan çok adamı savunuyor.

Demek ki deveye diken ile başlayan atasözü boşuna denmemiş.

Babam çok zengin olsa bende çalışmazdım, çalışırdım ama şirketi vs denetleme gibi çerezlik işler yapardım. Ama anlayın artık konu sahibinin babası zengin yani kanatları var ve uçmayı biliyor(Birkaç mesaj önce anlattığım fıkraya atıf yaptım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 6 Ekim 2017; 22:38:30 >

• Çalışmaya bir tarafları yemeyen insanlarında sanki çalişanlar gerizekalı kendileri zeki gibi sistem yeaaa demesi kadar saçma bir şey yok. Sen peki bu şikayet ettiğin düzeni değiştirmek için ne yaptın ? Evde kıçını yayıp forumda felsefe yapmakla olmuyor bu işler.

• Taş devrinde adam uyanıp hayvan avlamaya gidiyordu , hayvanı getirip ailesine paylaştırıyordu, ertesi sabah yine aksiyon av mı olacak avcı mı ? Günümüzde de bunun modern versiyonunu yaşıyoruz çalışmayan aç kalır.Buna sistemin bilmemnesi diye kulup bulacağınıza ya kafanızı kullanıp çok para kazanın ya da az kazanıp fazla konuşmayın.Aklınızın ermediği şeye sistemin kölesiymiş bilmemneymiş , sistemin kölesi olmak istemeyen memleketlerin düştüğü felaketleri aç oku çok meraklıysan.Ne dersem diyeyim insanlar işine gelmeyen şeye kulup bulacaklar varın kendinizi kandırın sistemin aylakları sizi
  • Sorunun çözümü hem basit hem de zor.Bu sistemi komple değiştirmeye birey olarak gücümüz yetmez.Belkide herkes istese bile değişemez.Belkide tek yolu buna mecbur kalmaktır.

Birey olarak yapabileceklerimiz gidip köye yerleşip çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmak.Tabi bunun içinde yine sistemin çarklarını çevirmek gerekiyor.Bir de şehirde yetişmiş bir bünyenin doğal yaşama uyum sağlaması konusu var ki büyük ihtimal ikinci gün " ulan bu nasıl hayat" demeye başlarız.Öyle kolay değil.Sabah kalkacaksın (gerçi hava temiz olduğu için şehirdekinden kat ve kat fazla dinlenmiş olarak uyanıyorsun) hayvanlarla ilgileneceksin, soğuğu yiyeceksin, gidip tarlada çalışacaksın.Bazı ihtiyaçlarını şehirdeki gibi kolay karşılamayacaksın vs. Ama gerçek bir hayat yaşıyacaksın.İşin güzelliği de burada zaten.Tek seçenek bu.Ya kabulleneceksin ya da bir kaçış yolu bulacaksın.

Her zaman doğal bir hayatı savunmuşumdur.Doğal düzen acımasızdır, gaddardır.Kimsenin gözünün yaşına bakmaz.Ben de dahil çoğu kişi şu an yaşıyor olmasını modern yaşama borçlu.Doğal seçilim artık işlemiyor.Yaşamaması gereken insanlar yaşıyor.Neden ? Çünkü çok zeki insanoğlu burnunu bu işin içine de soktu.Nüfus çok fazla ve bundan dolayı bir çok problem yaşanmakta.Doğal yaşamadığımız için mental ve fiziksel olarak sağlıklı değiliz.Çok güçsüz ve kırılganız.Eski toprak dediğimiz insanlara bir baksanıza ! Ne kadar güçlü ve zindeler.Hepimize taş çıkartırlar.Çünkü adamlar doğaya uygun yaşıyor, sadece beslenme değil yaşam biçimi olarak da uygunlar.Doğa sadece en iyiyi seçer, gerisini ise yok eder.Hayvanlara bakın mesela... Bir saniye sonraları bile garanti değil.Bir aslan doğuruyor hoppp sırtlan gelip yavruları öldürüyor.Ne güzel sürüsünü kurmuş, bir sürü dişiye sahip aslan bir gün istilacılar tarafından öldürülüyor.İşte hayat budur.Kan ve vahşet üstüne kuruludur.Kötü gibi gözüküyor ama tüm canlıların iyiliği için en doğru sistem bu.Ölmemiz, güçlenmemiz, doğal çağrıya kulak vermemiz gerekiyor.Modern yaşamın tüm sorunları bunlardan kaynaklanıyor.Düşünsenize böyle bir yaşamı.Güçlü olmak zorundasınız çünkü avlanmanız gerekiyor.Baskın ve erkeksi olmanız gerekiyor çünkü toplulukta kabul görebilesiniz.Zeki olmanız gerekiyor en iyilerini elde edebilmeniz için.Mesela bu forumda çokça konuşulur.Asosyalim ne yapayım felan.Merak etmeyin öyle bir düzende asosyal olmak gibi bir seçeneğiniz yok.Sosyal olmazsanız yalnız kalır ve ölürsünüz.Bakın ne kadar güzel bir sistem.Elek gibi eliyor insanları.Sadece güçlüler hayatta kalıyor.En önemlisi bu insanlar gerçekten yaşıyor.Betondan bir cehennemde çürüyüp gitmiyorlar.Fıstık gibi doğal düzen varken sağolsun insanoğlu içine etti güzelim dünyanın.Sözün özü çalışmak lazım geledir ama nasıl çalıştığın ve nerde çalıştığın önemlidir.Meseleyi iyi analiz etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 6 Ekim 2017; 22:47:22 >

• misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Sıvazlama fazla kardeşim hadi baba parasıyla ödediğin internetle başka forumlara dalış yap ya da kendin köle gibi çalışıp ödediğin internetle.

• Sistem çalışmayan dişlileri veya çarkları devre dışı bırakarak çalışmaya devam eder kaybeden kim olur tahmin edin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Babasından tek kuruş almıyormuş adam sonuçta.

Annesinden mi alıyormuş parayı?

Babasından istemeye utanıyormuş demekki azda olsa utanma var.

Hocam vallahi sen avukat olacak adammışsın, eğer yaşın gençse bence sınavlara asıl.(Ciddi söylüyorum)

Adam kendini savunmayı bıraktı sen iki gündür canla başla çalışıyorsun helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 6 Ekim 2017; 22:55:20 >

• Evet gördüğümüz üzre ya bi troll arkadaş ya da 40 a merdiven dayamış hala çocuk kalmayı başarabilmiş sevimli bir insan. Çalışmadan yaşamanın hiçbir anlamı yoktur bu hayatta hiçbir zaman yan gelip yatamazsın yan gelip 1 gün yatarsın 1 hafta yatarsın 1 ay sonra psikolojin alt üst olmaya başlar kendi kendini sorgulamaya kendi kendini kemirmeye başlarsın.
    Ben 30 yaşındayım 23 lü yaşlarda çalışmaya başladım şuan çocukluğumu da yaşamışım gençliğimi de yaşamışım gibi hissediyorum hiçbir eksiklik yok hayatımda.

Bu hayat çalışmadan geçer mi hiç bu dünya ya gelmenin sebebi yan gelip yatmak olabilir mi hiç birşeylerle uğraşıcaksın para kazanıcaksın paradan önemlisi dost kazanıcaksın aile kuracaksın insanlar tanıyacaksın birşeyler öğreneceksin hayatla mücadele edeceksin ki yaşadığın zamanın bir değeri olsun sana ayrılan kısıtlı sürenin bir sebebi olsun.

Şuan benim çok şükür varımı yoğumu satsam 300 bin tl ye yakın birikimim var ordu fatsalıyım dedemin fındık bahçeleri var neredeyse istanbul un maltepe semti kadar orda bağımız bahçemiz var giderim orda kendime güzel bi villa yapıp içinde oturup zaman da geçirebilirim doğayla iç içe öyle herkesin hayal ettiği gibi ama yapmıyorum çünkü sıkıcı. Ürkütücü derecede yalnız ürkütücü derecede sessiz.

Çalışmak güzeldir her çalıştığı işe de "kölelik yapıyoz yaa kapitalizmin oyunu bunlarrr :(( ühühü" diye ağlayan insan da olmayın. Hayata biraz gerçekçi yaklaşın hayatınızda planlarınız olsun geleceğe dair endişeleriniz olsun. Yoksa siz o planları yapamadan hayat gelir ensenize bi tokatı yapıştırır ne çalışacak durumunuz olur ne de cebinizde para ne de kariyer sonra 50 yaşına gelip milletten para dilenirsiniz bu sefer utancınızdan rezil olursunuz.

Erkek adam ayaklarının üstüne basar ciddi olur sızlanmaz nasıl babalarınız var sizin la ne kadar müşkülpesent bi hayatınız var güçlü olun biraz anasını satim

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Çalışarak olmadığın kesin. Çalışarak sadece doktor, avukat ve mühendis zengin olabilir.

Geriye kalanın çalışarak zengin olma şansı yok.

Efendi olmak için işveren opacak kadar paran ve bürokrasilerle dost olman gerekir.

Maaşla efendi olamazsın.

Yahu siz internet başında durmaktan sanırım gerçek hayatı hiç görmüyorsunuz ya da çevreniz hiç yok. Siz ne sanıyorsunuz yollarda giderken son model bmw ye binen mercedes e binen tipler doktor avukat mühendis falan mı sanıyonuz :ddd

Şöyle özet geçim ben lojistik işindeyim bunu bi cebe koyalım.

Benim abim öğretmen eşi de öğretmen aylık ceplerine giren para 6-7 bin tl falandır kirada oturuyorlar altlarında allaha şükür güzel bi golfleri var

2 kuzenim mühendis biri inşaat biri de malzeme mühendisi ikisi de 28 yaşında kendi yağlarında kavruluyorlar

Birde çalıştığım iş yerine gelelim

Dediğim gibi lojistik işindeyim günde en aşşa 200-300 şoför görüyorum tanıdığım şoför araç sahibi sayısı belki binlercedir.Çoğu da ilk okul mezunudur.

Misal lojistik işinde çalışan bir arkadaşım var 5 yıldır bu işi yapıyor 5 yıl önce 1.500 lira krediyi ödüyemiyordu şuan 10 tırı var 2 evi 1 tane de altında audi a6 sı var 250 bin tl değerinde

Bundan başka bir arkadaşım var yine lojistik işinde yine sefillikten gelme 6 yıldır çalışıyor şuan aylık geliri vergiler düşülünce 30 bin tl den aşşa olunca kafayı sıyırıyor.

Bunlar sadece benle aynı işi yapan operasyon görevlileri bunlar dışında araç sahiplerine vs gelmiyorum ama piyasada minimum 2 arabası olan azcık da çevresi olan herhangi bir şoförün minimum cebine giren aylık gelir 10-15 bin tl civarıdır giderlerini düşünce.

Ne doktoru ne avukatı git gebze nakliyeciler garajına 5 dk otopark girişini seyret çoğunun altında 2016 model passat var altında dandik araba olan da milletin gözü kalmasın diye dandik dundik arabaya biner.

Türkiye de o kadar çok sektörde o kadar büyük açıklar o kadar büyük vergi kaçakçılığı naylon fatura işi vs var ki. 90 bin tl lik tırı olan aklı çalışan bir adam 1 doktorun ömrü boyunca kazanamayacağı parayı 1 aylık faturasında keser.

Hiç bunun banka sektörüne yakıt sektörüne ya da kara para mevzularına bile girmiyorum. Sanma ki illegal yoldan legal yoldan bile rahatlıkla zengin olabilirsin bu ülkede ki olan çok çok çok fazla tanıdığım var

• iş hayatından ben de nefret ediyorum para için beş para etmez insanlarla burun buruna seneler geçiriyoruz ama sisteme karşıyım ben diye de herşeyi boşvererek bir çözüm bulunmaz
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.