Kiralar yüksek kardeş benim hatam değil ki. 1+1 evlere bile dünyanın kirasını istiyorlar. |
Çalışmayan biriyle evlenmek (6. sayfa)
-
-
Üff ömür törpüsü, çok üzüldüm okuyunca. Benim annem öyle değil ama çevrem böyle kadınlarla dolu...
Başlık altında çok güzel yorumlar var, evlenmeyin işte bırakın çalışmayan birisiyle evlenmeyi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Günümüzde zor bir tercih olur. Evlenen insanlarda iki taraf da çalışıyor olmalı. Eğer tek siz çalışarak bu yükün üstesinden gelebilirseniz, evlenin ya da karşınızdaki kişiyi de çalışması için teşvik edin, yönlendirin.
-
Çok iyi biri ha?
Sor bakalım kıza.
Düğün istemeden, takı istemeden, eşya istemeden, benim kiralık tek göz odama ve benim mevcut eşyalarıma gelmek şartıyla benimle evlenir misin diye sor.
Benim ablam bodrum katına evlendi, iki çekyat bir telvizyon.
Düğün müğün yok, sadece nikah.
Damatın elindeki parayla o bodrum katını satın almışlardı, düğün yapıp eşya falan alabilirlerdi, üst katlardan saray gibi bir evi kiralık tutabilirlerdi.
Ama onlar parayı davula zurnaya pastaya değil eve yatırmayı seçtiler.
Şimdi 7 tane daireleri var.
Gerçekten kız iyi biriyse senin de bir gün 7 tane dairen olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabamın mazotunu karşılayabilecek misin?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çalışmayan biri ile evlenmekten vazgeçtim. Cevaplar için teşekkür ederim. Geçen sene de bu konuyu uzun uzun düşünmüştüm.
-
düğün her çokoprenses kızın hayalidir
-
hocam evlenmeden önce karşımızdaki insanın böyle biri olduğunu anlamak zor mu?
-
Hocam nisanlilik donemi o yuzden var zaten ama kadinlar yuzunu o donemde pek gostermiyor. Hersey cok yolundaymis gibi davraniyor, cogu seye evet evet diyor.
Evlendikten sonra yasal olarak nafaka hakki vs dogdugu icin istedigi kadar bastiriyor. Bosanirsam nafaka alirim evin yarisini alirim vs mantigiyla.
Bunu anlamak kolay olsaydi zaten hic kimsenin agzi yanmazdi hocam cunku herkes anlayip evlenmezdi oyle tiplerle ama malesef kadinlarin cogu boyle
Bana kalirsa mutlu kadin bulmaya calisin, para istemeyen kadin zaten bulamazsiniz ama en azindan para harcayinca mutlu olmasini bilsin surat asip kusluk yapmasin. Cunku mutsuz kadin direkt evin tadini tuzunu kaciriyor. Oyle kadinlar var benim takildigim cogu kiz da oyleydi mesela. Kusluk huyu olmayan tartissaniz bile 2 saat sonra soru sordun mu normal cevap veren insan bulmak lazim. Kusluk huyu en berbati. Bir laf uzerine 1 hafta konusmayan kadinlar biliyorum. Adriana lima olsa cekilmez hocam aman dikkat
-
Hocam peki evlenirken nafakasız evlenme falan yapsak ne olur? Kadın bu bana hakaret deyip hemen mi yolu ayırır? Öyle bile olsa sonradan kötü olacağına şimdiden olsun.
-
Hocam yapabiliyorsan yap da o konusmayi nasil yapicaksin orasi var. Dusunsene 2 sene nisanli olmussunuz aileler tanismis vs birbirinizi seviyorsunuz ve hic ayrilmamak uzere yemin ediceksiniz. Sonra diyorsun ki ayrildigimizda nafaka istemeyecegine dair suraya imza at. Yani onu isteyebilmek biraz zor cunku aa tamam getir atiyim diye hemen imza aticak bir kadin var mi bilmiyorum. O konu yaklasik bir 6-7 saatlik tartisma konusu. Olay sen beni sevmiyorsun ayrilicagimzi dusunuyorsun diye baslar iyi ikna edebiliyor olman lazim. Sahsen ben o topa giremem cok da yapan duymadim. Ha sen yapabiliyorsan helal olsun.
Bu arada nafaka isteyecek kadin kotu kadindir diye bir sey de yok. Kadin da diyor ki bu beni somurur ustune aldatir evden de kovar ben napicam. O da sana guvenmiyor sonucta ve hakli da. Benim babam da annemin parasiyla alisveris yapiyordu ve iyiki nafaka diye birsey var cunku babam bize aksi takdirde hic para vermezdi ve biz sokakta kalirdik buyuk ihtimal. Bu isler biraz karisik o yuzden. Ama oteki taraftan 1 hafta evli kalip ayrilip omur boyu nafaka alip onu baska erkeklerle yiyen karilar da var. Bu mesele karisik bir mesele o yuzden. Guven meselesine dayaniyor. Siyah ve beyaz bir cevap malesef yok
-
1o yil yurtdisinda yasadim sunu acikca soyleyebilirim magaradan cikmadiysaniz o kizlar bizi gercek anlamda bekliyor istedigin kadar kizla takilabilirsin
-
1 çalışan kişinin 5 kişiye baktığı yıllardan, 2 çalışan kişinin geçinemediği yıllara. AKP ile dibe çöküş devam.
hocam bu nasıl anlatış şekli valla evli adamla konuşsan sen boşanır adam:)) ama helal olsun allah yardım eder bunuda yaşayn demiyosun tak tak konuştun gerçekleri.
Ayrıca kadının tribi erkepine saçma sorumluluklar yüklemesi ailesi fln bu konulara girmedin bile zaten ben evlilikten uzak yalnız yaşayan bi adamdım sayende hayatımın,kendime ayırdığım zamanın ne kadar önemli güzel olduğunu farketttim çok tşk ederim cansın:)
birey olmayı başaramamış, hala evin küçük çocuğu modunda olan milyonlar var. böyle insanların yapacağı evlilik de ömür törpüsüne dönüşüyor anca.
hiç öyle alınan diplomalara, edinilen etiketlere, sahip olunan o güzel fiziklere aldanmamak lazım. en yakın örneğini kendi arkadaşımdan biliyorum. ikisi de öğretmen . ikisi de fiziki olarak güzel insanlar.
ancak kız; gerek ailesinin dolduruşu, gerek teyzesi ve kuzenlerinin dolduruşu ile hareket ederek evde huzur bırakmamış. sürekli kavga, tartışma.
sonunda da boşanma kararı almışlar.
yazık o 1 yaşındaki bebeğe
düşün mesela arkadaşımın annesi, hamile olan arkadaşımın karısına "iyi kızım kilo da almışsın diyor"..sonra kız evde kavga çıkarıyor annen bana şişko dedi diye
e olm hamilesin ...haliyle biraz şişko olunur yani ne var ki bunda
arkadaş da durumu açıklamaya çalışıyor yav bebek sağlıklı gelişiyor anlamında söyledi onu diye...hayır diyor bana şişko dedi diye diretiyor.
sonra arkadaş annesine telefon açıyor ya anne şuna izah et öyle demek istemediğini anlat falan diye..sonra ziyarete gittiklerinde arkadaşın annesi, bu hamile kıza açıklama yapıyor bebek sağlıklı anlamında dedim diye...kız ne dese beğenirsin
"zaten sen kendine bak"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Şubat 2022; 13:45:34 >
-
Aynen çok haklısın dostum kıza biraz kilolusun dedi diye düşün adam işten geliyo yorgun kız annen şişko dedi diye adam bunla uğraşıyo:)
Bak buna bende dahil gerçekten ülkemin erkeğine yaZık yokluktan kimseyi bulamama korkusundan evlenip bi ömür boyu saçma sapan tripler çekiyolar cidden yazık ben ne 190 lık yiğitler gördüm karısı çanta gibi geZdiriyo adamı hepsi aslında ne için biliyonmu düzenli seks yokluk cidden bak
evet düzenli bir cinsellik uğruna ne yiğitler göçüp gidiyor
bu da bizim gibi ortadoğu toplumlarında gerek cinselliğin tabu olmasından gerekse düzenli cinselliğin sadece evlilikten geçiyor olduğu algısı yüzünden.
bu tabu olayının üzerine bir de çeşitli alt türlere ayrılan mahalle baskıları da eklenince kurban ne yapacağını şaşırıyor maalesef
bu baskılar şöyle:
-öncelikle erkeğin kendi arkadaşları "sap" şeklinde aşağılamaya çalışır.
-diğer yakın çevresi evlenme zamanın geldi, evde mi kalacaksın gibi sorularla baskı kurmaya çalışırken; "ben çektim bu da çeksin yok öyle rahat bekar hayatı" diyememenin verdiği kini maskeleyerek yine bekar arkadaş darlanmaya çalışılır
-ailesi artık mürvetini görelim der
-son aşamalarda da bilinçaltına "yoksa eşcinsel misin lan sen niye sevgilin yok ?" şeklinde imalı mesajlar gönderilir...
bir de evliiğin ekonomik ölçütler gözetilmeksizin toplumun her kesimi için hayattaki en önemli başarılardan biri olarak gösterilmesinde ve bunun da bir baskı unsuru olarak kullanılmasında yatan bir neden de siyasi.
her önüne gelen evlendiğinde ve haliyle çocuk yaptığında bu durum ebeveynlerde bir baskı unsuru oluşturacak. çünkü o çocuk bir şekilde beslenmek zorunda büyüdükçe artan ihtiyaçları asgari düzeyde de olsa giderilmek zorunda.
bu baskı ile yaşayan ebeveyn en başta iş bulmak zorunda. bulduğu iş yerinde de uğradığı haksızlıklara ses çıkarmamak zorunda. eğer ses çıkarırsa işten atılır çünkü .eee evde çoluk çocuk ne yiyip içecek ? eh işsizlik de malum.. eee devlet de işverenden yana...
nolacak sineye çekilecek haksızlıklar. kim kazandı ? işveren yani zenginler.
sonra o çocuk yeterli eğitim alamdığı için sağlıklı ve geniş düşünemeyen bir birey olacak. popülist söylemlere kanan bir seçmen olacak. kim kazandı? siyasiler yani zenginler
tabiki herkes aynı değil sadece genel çerçeve çizmek açısından bu örneği verdim.
bu arada kendi gözlemlerim çerçevesinde gördüm ki yabancı kadınlarla evlenenler çoğu kişiye göre gayet mutlu oluyor. en azından saçma sapan çocukça triplerle uğraşmıyor
çünkü o kadınlar, evin küçük çocuğu değil. toplumda birey olabilmiş, kendi kararlarını kendi veren, bu kararı verirken de ailesine karşı minnet duyarak boynu bükülmeyen özgür insanlar.
tabi gönül isterki aynı kültürde, aynı ülkede büyümüş, aynı dili konuşan bir insanla evlenebilmek .
ancak bugün herkesin görmezden geldiği bir gerçek var: bizim toplumun büyük bir kesimi ruhen hasta ve bu hastalık da bulaşıcı.
bu hastalık ayrı ve uzun bir tartışma konusu. ama çoğu kimse az çok konu başlıklarını tahmin edebiliyordur zaten.
farkındalık bilincine sahip olan sınırlı bir kesim, bu salgından kendini koruyabiliyor ancak onlara da denk gelmek; ohoooo sayısal loto tutturmak gibi bir şey.
o yüzden yabancı kültür olayına da çok takılmamak, yeniliklere belli ölçülerde açık olmak lazım
sonuç olarak yalnızlık her zaman mükemmel değildir tabi. karşı cins ile sağlıklı bir iletişim, arkadaşlık, paylaşmak, anlaşmak, birliktelik elbette güzeldir; olmalıdır. ama bunları yaşamak için de bu coğrafya ile sınırlı olunmadığını bilmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Şubat 2022; 14:0:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X