Şimdi Ara

Çalıştığım yer maaşımı ödemiyor ne yapmalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşe 3 hafta gelmek üzere anlaştım sigorta yapacaklarını söylediler ama çok üstünde durmadım. İş çok yorucu ve günlüğü 130 tl için değmeyen bir iş 12.gün bıraktım. Catering şirketi vaat ettiğim kadar gelmediğim için para vermeyi reddediyor. Nereye başvurmalıyım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• canerulamaa C kullanıcısına yanıt
    Dalga geçme kardeşim ya. Zaten kızım bu plan bana uymaz

• Ben forumda yokum akıl verirler diye yazdım😂

• canerulamaa C kullanıcısına yanıt
    Onerisi olan yazsın

• olmadibe O kullanıcısına yanıt
    neeeeee

naber

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • highest in the room kullanıcısına yanıt
    Bilgisi olan yok mu hep trolller mi var

• Yarı zamanlı çalışıyorum enflasyon zammı yapmadılar, zam yok mu diye sorduğumda eksik mi yatmış diye geri dönüş aldım.  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burası Türkiye, o..smanlı çocuklarının harman olduğu yer. O yüzden parayı aldıktan sonraki gün gitmemek ve adamları bloklamak daha mantıklı olurdu. Türkiye simülasyonuna hoş geldiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en mantıklısı SGK ya şikayet edeceğini söylemeniz. Sgk incelemesini göze alamazlar.

vermezlerse de gerçekten şikayet edin, sigortasız çalıştırdı, ücretimi ödemedi diyerek.

• Şikayet edeceğini söyle maaşını ve sigortanı ödemezlerse Şahidin varsa SGK ya şikayet dilekçesi yaz şahidini de belirt.

İşi bıraktıysan yine SGK ya başvurup sigortasız çalıştığına dair şikayette bulunacaksın.
    Sonra arabulucuya gidip dava sürecini başlatıcaksın maddi alacaklar iş bıraktıktan sonra yargı ilgileniyor.
    İşi bırakmamış olsan SGK ve işkur hallediyordu

Cezaları çok yüklü, şikayet edeceğini öğrendiklerinde hemen ödeme yapabilirler, yargı işi çok uzun sürüyor göz önünde bulundur. Arabulucuda bile anlaşabilirsin masrafı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 24 Şubat 2022; 14:38:54 >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt
    Söyledim kanıtlayamazsın dediler ama whatsapp konuşmalarım var ii verenle ordan fotoğraflarım var yardıma öylesine geldi deriz diyorlar

Öylesine kim kimin işine gider, mantık çerçevesinde değil.
    Şahidin varsa komşu iş yerinden bile olur orda çalıştığını kanıtlayabilmen önemli, wp kayıtlarını ve aramaya kayıtlarının-mesajlaşmalarında çıktısını al.

Cezaları çok yüklü göze alamazlar bu riski

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 24 Şubat 2022; 14:43:36 >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt
    Meyve tabağı sordum grupta bana yarın geleceksin değil mesajları var. Ben şikayet etmeyeyim diye göz korkutuyorlar muhtemelen

Aynen öyle kardeşim. Hakkını aramazsan vermezler, en ufak şeyde de kul hakkından bahsederler malesef.
    Ciddi olduğunu anlamaları lazım.

• Ek olarak noterden maaş ve sigorta için ihbar çekebilirsin bunuda kanıt olarak koyarsın 100 lira gibi bir masrafı var.

Yine alo170 üzerinden de bilgi alabilirsin maddi manevi tazminat hakların var. İş yargıya giderse başları yanar ama dediğim gibi uzun bir süreç.
    SGK nın cezaları çok ağır göze alamazlar.

• Yazan yazmış zaten. Mahkeme, noter falan uğraşamam diyorsan bile Cimer'den SGK'ya şikayet yaz. Kanıtın ne varsa onu da ekle. İş çok yavaş ilerliyor ama hani bir laf var ya devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz. Aynen öyle.

• Sigortasız çalışmak suç. Bir daha sigortasız çalışma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.