Şimdi Ara

Cam Filminden CEZA yedim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
6.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bütün araba camlarının kodu R43'tür.Karartılmış camlarda R43'ün üstünde V ibaresi bulunur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezayı yedikten sonra filmi söküp tekrar karakola gitmeniz gerekiyor mu?
    Trafikten men oluyor mu araç? film söküldükten sonra karakola gidip men kaldırılıyor mu?

Zira app plakada böyle bir uygulama var. Arabamı alırken eski sahibi app yüzünden ceza yemiş ödemiş normal plaka takmış ama trafikten men imiş araç noterden trafik şubeye gidip polise gösterdik fotoğraf filan çekti. men kalktı.

O kadar saçma uygulamalar var ki adamı kanser etmeye yönelik. Cezalar tamamen devletin kasasını doldurmayı amaçlıyor. Madem güvenlik bence cam filminden önce saçma salak far ampüllerine yazsınlar gına geldi farı ayarsız ampülü salak renkte arabalardan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakas1996

Bizim ceza yazmamız cebimize girmiyor zaten ceza yazılmak istense bir tane araç trafiğe çıkamaz. Bize her gün özel denetim geliyor orda yazan kurallara bir tane aracın uyduğun olduğunu görmedim daha biliyorum herkesin canı bi yerden acıyor hiç yapılmasın denetim falan o zaman
    denetim yapmak için denetim yaptiginizi sizde kabul ediyorsunuz yani. o zaman bir tane araç trafiğe çıkmasın. bu hâlde hiç yapmayin daha iyi. tek mesele ceza kotasını doldurmak. sonuçta amirleriniz üslerine şu kadar araca ceza yazdik diye böbürlenecek.

ülkenin her yeri dandik olduğu gibi denetimlerde dandik. denetim diyince aklimiza ezelden beri yeri belli olan bir noktada polislerin araba beklemesi geliyor aklimiza. daha bir Allah'ın kulu trafik polisinin gezerken bir kuralsızlık görüp ceza yazdigini görmedim.

yani denetim var ama sözde

• Madde 63- (Değişik:RG-09/09/1997-23105) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.

Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

(Ek: RG-09/09/1997-23105) Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz.

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

• Arkalar 3, Yanlar 2 Ön cam 1 Ve herhangi bir çevirmede sıkıntı yaşamıyoruz.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Radarcı ne yapacak aracın önüne mi atlasın radarı bırakıp peşine mi gitsin? Ekibe söyler ilerde alırlar ki söylüyorlar da zaten babasının oğlu mu öyle geçsin?
    Cam filmi için polis gözü esas mı alınır diyorsun? Günde 200 araç çevriliyor kontrol ediliyor var mı yok mu? , görünür mü görünmez mi? diye anlamak için bilirkişi olmak mı lazım.
    Bir Bmw ile bir civic aynı sesi çıkarmıyor bunu bilmeyen var mı? Sen tofaşla gelip gaza bastığında hangi ses çıkar ayırt edemiyor musun? Bunların hangisini ayırt etmende benim ekstra özelliğim var sen yapamaz mısın? Garip şeyler yazıyosunuz valla anlamıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de bütün camlarım iki numara ön camımda film yok. Ankarada da karadeniz illerinde de doğuda da bir çok çevirmeye girdim hiç sıkıntı yaşamadım. Ön camında film olup diğerleri 3 numara yapıp zindan spec gezenler genelde sorun yaşıyor sanırım.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Ceza kotası felan mı var kim diyor bunu? Kahvede dönen muhabbeti burada yapmayın. Daha bugün kadro atışı dönüşü ekip arabasında tır gördük branda yok uygunsuz taşıma yapıyor diye durdurup ceza yazdık ben yaptığımızı, siz varsayımınızı yazıyorsunuz benim içim rahat yazdıklarım da doğru başkası ne düşünüyor ilgilenmiyorum

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Ceza yiyorlar yemesine de sizin dediğiniz olay için her aracın peşinde polisin gezmesi gerek böyle bir şey mümkün mü? Bunu engelleyemezsin sen de ben de kurallara uymuyoruz zaman zaman nasıl olacak şimdi seni gören olmadı diye bir kurumu komple adaletsizlik var diye genellleyebilir miyiz? Ceza o adamı hiçbir zaman durduramaz haa polis gördü bişey yapmadı bilerek dersen tartışırız. Ben zaten dört dörtlük yapılıyor her şey demiyorum uç örnekler olmasın yeter ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakas1996 -- 30 Ekim 2019; 19:58:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Ceza yumuşatıldı kalkmadı. Belli şartlar varsa yazılmıyor içerisi koyu gözüküyorsa yani ışık geçirgenliği azsa sürücü yan camlarında yasak , ön camda 1 numara bile yasak...

Filmlerin 1 numara ise itiraz et , 2 ise bilmiyorum geçiyor mu , 3-4 halen yasak...
    Benim ön cam 2 numara, diğer camlar 4 numara. inşallah çevirmeye denk gelmeyiz.

• willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    235 tl cezası var araç 1 hafta süre verilerek gerekli koşulları sağlamak koşuluyla ek-33 madde düzenlenerek gönderilir. 2 hafta içinde ödenirse %25 indirim ile 176,25 tl ödersiniz. Tekrar kontrole girerseniz aynı şekilde araç bırakılmaz ama filmi sökmüş iseniz sıkıntı olmaz

• quote:

Ceza yiyorlar yemesine de sizin dediğiniz olay için her aracın peşinde polisin gezmesi gerek böyle bir şey mümkün mü? Bunu engelleyemezsin sen de ben de kurallara uymuyoruz zaman zaman nasıl olacak şimdi seni gören olmadı diye bir kurumu komple adaletsizlik var diye genellleyebilir miyiz? Ceza o adamı hiçbir zaman durduramaz haa polis gördü bişey yapmadı bilerek dersen tartışırız. Ben zaten dört dörtlük yapılıyor her şey demiyorum uç örnekler olmasın yeter ki
    işim gereği 12 senedir belek'e gider gelirim. emin ol o taksici ceza yemiyor. daha önce jandarma yazmıyordu (çünkü güçleri yetmiyordu) şimdi de polis yazmıyor. kendimden biliyorum ceza yediğin hatayı tekrar tekrar yapmazsın. bir ikincisi belekte güvenlik uygulaması olur trafik kontrolü sadece iki yanında ev olmayan boş yolda radarla ilgili. bir polis belek merkez trafik ışıklarında dursa yarım saatte koçanı doldurur. onun dışında elbetteki herkesin başına bir trafik polisi dikemezsin. herkesin polisi kendi vicdanı olmak zorunda ama en azından antalya özelinde konuşuyorum o vicdan insanlarda kalmamış. bir son notum da sizin görüşünüzü almak için soruyorum dümdüz antalya-belek yoluna radar koymak mı daha mantıklı trafik güvenliği için herhangi bir okulun önünde uygulama yapmak mı? söyleyeceklerim bu kadar.

quote:

tır gördük branda yok uygunsuz taşıma yapıyor diye durdurup ceza yazdık

12 senedir antalyada bir tane tır ın uygun taşıma yaptığını görmedim (brandalılar ve şantiye araçları için konuşuyorum) ceza yiyorlarsa nasıl devam edebiliyorlar ben açıklayamıyorum.

quote:

Radarcı ne yapacak aracın önüne mi atlasın radarı bırakıp peşine mi gitsin? Ekibe söyler ilerde alırlar ki söylüyorlar da zaten babasının oğlu mu öyle geçsin?

sen de çok iyi bilirsin ki radarın ilerisinde (herzaman olmasada) bir ekip olur ve o ekip araçları yavaşlatıp radara girenleri durdurur. 3 yada 4 sene önce yer antaya doğu tarafından aksuya giriş, radar petrolde (artık alıştık yerlerine) aracım o zamanki kanuni düzenlemeyle minibüsten otomobile döndü ruhsat değişti hızım 115 radar beni aldı ileride ekip durdurdu. durduran arkadar ruhsatta otomobil yazısını görünce gelmişken geç bari bir ehliyet-ruhsat sorgulaması alalım dedi. olabilir. güvenlik önce gelir. o esnada diğer trafikçi arkadaşa gelen midibüsleri işaret edip (hepsinin istisnasız sis farı yanıyor) bunları niye durdurmuyorsun dedim verdiği cevap hepsini durdursak burası kuyruk olur. sizce burada o araçların durdurulmaları gerekir miydi?

not:bu iki alıntıyı diğer mesajlarınızı okuyunca gördüm onlara karşı fikrimi belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texjrwillerjr -- 30 Ekim 2019; 20:54:5 >

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Radarın duracağı yeri olsun uygulama yerleri olsun trafik şube müdürlüğü tarafından düzenlenir. Radarcı orada keyfi durmuyor ki müdürlükte burada iyi ceza yazılır düz yolda hızlı gideni alalım demez. Sizin geçtiğiniz güzergah kazaya sebebiyet veriyordur belki ki iila olmuştur da radar atılıyor. Diyelim hiç olmuyor kaza şimdi okul önünde hız yapmak mı daha kolaydır yoksa boş yolda mı? Kazaların ve ölümlerin yüzde kaçı şehir dışında daha fazla biliyor musunuz? Siz ceza yazmak için radar var dersiniz ben ise sen hız yapma da ben evime sağ salim gideyim diye bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

sanırım sizle biz aynı ülkede yaşamıyoruz. size yaşadığınız ülkede mutluluklar dilerim. benim yazdıklarım benim ülkemin gerçekleri.

Alıntıları Göster
    sizin benimle empati kurmak istemediğiniz husus siz ve diğerleri şeklinde

bunu sabitleyemezsiniz sinan çetin in oğlu trafik polisini öldürür elini kolunu sallayarak dışarıda gezer

aynısını ben yapsam hayatım kararır.

kurallar herkese aynı işlemiyor bizim sistemde,sanırım isyanınız buna.

ama bunada yapabileceğimiz bir şey yok birey olarak..

siz yinede kurallara uyun.

• quote:

Radarın duracağı yeri olsun uygulama yerleri olsun trafik şube müdürlüğü tarafından düzenlenir. Radarcı orada keyfi durmuyor ki müdürlükte burada iyi ceza yazılır düz yolda hızlı gideni alalım demez. Sizin geçtiğiniz güzergah kazaya sebebiyet veriyordur belki ki iila olmuştur da radar atılıyor. Diyelim hiç olmuyor kaza şimdi okul önünde hız yapmak mı daha kolaydır yoksa boş yolda mı? Kazaların ve ölümlerin yüzde kaçı şehir dışında daha fazla biliyor musunuz? Siz ceza yazmak için radar var dersiniz ben ise sen hız yapma da ben evime sağ salim gideyim diye bakarım.
    sizin söyledikleriniz elbetteki deneyimlerden geliyor ama inanın benimki de. belek-antalya arasındaki kazaların büyük kısmı uykusuzluk, aydınlatması yetersiz traktör vs araçlar, kırmızı ışıkta geçme, yola uygun olmayan düşük süratte gitmekten olmaktadır. bir okulun önünde elbette kimse 150 km/s hız yapamaz ama okul önündeki 40 km/s (özellikle ilkokul) benim için duble yoldaki 150 km/s hızdan tehlikelidir. ayrıca isabet buyurduğunuz gibi radar güzargahları makamlarda yazılmaktadır muhtemelen sahadaki memurun görüşü hiç sorulmamaktadır ki bence esas önemli olması gereken odur. ayrıca katılırımısınız bilmem etkili trafik kontrolü için trafik ekibinde çalışan memur arkadaşların kanuni güvenceyle, belirli bir süre boyunca (mahkeme kararı hariç) hiçbir nedenler bulundukları ilden ve görevden başka yere atanamamasıdır.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    bu yazdıklarınızla sizinle tamamen aynı fikirdeyim.
  • Geçmiş olsun, her mesleğin yanlış insanları var. Bazılarının yediği ekmek haram fakat eldende bir şey gelmiyor.

• quote:

Cam filmi için polis gözü esas mı alınır diyorsun? Günde 200 araç çevriliyor kontrol ediliyor var mı yok mu? , görünür mü görünmez mi? diye anlamak için bilirkişi olmak mı lazım.
    Bir Bmw ile bir civic aynı sesi çıkarmıyor bunu bilmeyen var mı? Sen tofaşla gelip gaza bastığında hangi ses çıkar ayırt edemiyor musun? Bunların hangisini ayırt etmende benim ekstra özelliğim var sen yapamaz mısın? Garip şeyler yazıyosunuz valla anlamıyorum
    polis misiniz bilmiyorum ancak radarcıdan kasıt pusuya yatan ise elbette ondan bahsetmiyorum.
    ''radarcı'' dan sonra arkadaki ekip tek sıraya dizip bakmıyor mu araçlara?
    yollarda tabelacı kazansın diye o kadar çok tabela var ki açıkcası ben kaçla gideceğimi bilmiyorum.
    4 tane hız limiti var, 50 - 90 - 110 - 120. (70 ne? 82 ne?)
    cam filmi ya yasaktır ya değildir. 1 numara harici aracın içi görünmüyorsa ceza yazılmalı!
    daha koyu film varsa zaten içeriyi net göremezsin.
    egzos yasaksa tofaş, civic ya da bmw fark etmez, kural yasak diyor.
    garip şeyleri savunmana gerek yok, kural ne diyorsa o.

vaktiniz varsa çok değil akşam saat 8 de 15 dk. gebze - istasyon - darıca istikametinde bir tur atalım.
    mavi-kırmızı-mor sis farı, arka sis, dengesiz farlar vs.
    en az 20 araca, buna farın oraya top led koyan halk otobüsleri dahil ceza yazılması gerekir.
    zaten ondan sonra hepsi hizaya girer ama nerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 31 Ekim 2019; 8:56:20 >

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    Evet trafik polisiyim radarcı hız ihlali yapan araçları ekibe bildirir zaten burda amaç ölçülemeyen hız için radarcı bulunur. Ekip ise istediği aracı durdurup kontrol eder herkesi durduramaz ki zaten bir sorgu ortalama 2 dk yı bulabiliyor. Ben Muğla da görev yapıyorum araç yoğunluğu yaz döneminde çok fazla az çok tahmin edebilirsiniz. Far ayarı olsun, ışıklandırma olsun, cam film olsun her türlü kontrolü yapıyoruz. Tabela ve levha işleri karayolları genel müdürlüğü tarafından yapılıyor bunun parayla ne ilgisi var anlamadım. Hızlar ise tolere şeklinde 90 yazan bi yerde 99 dan sonrası hız aşımına girer bu kanun koyucu tarafından belirlenen sınırdır. O yolda bir kaza olduğunda o tabela ve levhaya göre ölçümler yapılıyor. Eksiklikler tabii ki var herkesin istediği gibi olsun ben de vatandaş olarak bunu isterim zaten. İstek be şikayetlerinizi Cimer veya karayolları genel müdürlüğüne dilekçe vererek vermeniz 100 kişinin aynı şeyi söylemesinden daha etkili olacaktır ki emin olun oluyorda.

• 1ayda aynı yerden 3 eds cezasi yedik kurallara uydugumuzu düşünerek hemde konusunu açtım dahada şimdiye kadar gelecek her ay 3 4 tane 235tlden eğer bize ihtar erkenden yollansaydi hızı 80e sabitlemek yerine 70e sabitleyip kurallara yine uyarak ceza yemezdik. Herşey devletimiz için herşey milletimiz için arkadaşlar ödemeye devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 31 Ekim 2019; 16:21:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.