Şimdi Ara

Cam Filminden CEZA yedim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
1
Favori
7.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Danıştaya iptal davası açılmadan bu iş çözülmez.
  • karakas1996 kullanıcısına yanıt
    size bir örnek daha vereyim. derince limanının orda e5 gidiş-geliş 3 şerit. tam da petrol istasyonunda bir radar bulunuyor ve ben dahil hiç kimse kaçla gideceğini bilmiyor. hani demişsiniz ya düz yolda ceza yazılmaz diye. 10 km dümdüz yol.
    ben her aracı durdurun demiyorum. radar kontrolu yapan ekibe 20 mp bir fotograf makinesi alınsın. yol daralınca sisle geçenin çek fotosunu, yolla evine bak bir daha eli o sisi yakmaya gidiyor mu.
    ya da söylenti çıksın, sis açana ceza yazılacakmış diye.
    hani telefonla konuşmak yasak, araçta sigara içmek yasak, emniyet kemeri takmamak yasak, yaya geçidinde öncelik var gibi kurallar için de ceza yazılacak söylentisi çıkmıştı ya. onun gibi mesela.

diğer yoğunluk konusuna gelecek olursak;
    aslı faslı 20 öğrenciye bakan öğretmen de yogun, trafik polisimiz de yogun, 8 saatlik mesaide 8 kişiye bakan masa başı memuru da yogun, şirkette sadece kahve için personel de sürekli yogun...

• Her aracımda 3 numara cam filmi takılı oluyor. Kontrol noktasında iç lambayı hemen yakar camları açarım.
    Koçan doldurmak değilse maksat polis zaten geç diyor bakmadan.. Sadece 1 kez ceza yedim, onda da yola çıktığımda gelen motosikletli polisi görmedim ve zor durumda kalmasına sebep oldum. O da cam filminden yazdı cezayı.
  • Ön cam 2 numara yanlar 3 arka 4 numara.
    Ceza yazılırsa da sökmem. Öder devam ederim.
    Cam filmi ihtiyaçtır. Cumhurbaşkanı da farkında olduğu için talimat verdi.
    Fakat malum terör olayları ve ortalık karışık bence o yüzden kanun değişmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    hangi terör olayı malum olan hocam ?

çok tv izlemiyorum ama ben son zamanlarda camları karartılmış araçtan uzun namlulu silahla bir yere saldırı yapıldığını hatırlamıyorum.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Düz yolda ceza yazılmaz demedim nerden neyi anladınız Allah bilir. Aracın otomobil ise levhalara balacaksın hiçbir ibare mi yok o zaman 120 yap istersen sıkıntı olmaz. Haa emin olamıyorsan git radarcının yanına sor hız sınırını söylesin. Eminyet kemerini uygulama görünce takıyorlar seni geçince tekrar çıkarıyorlar, sisleri yine aynı durum bunlara engel olamazsın. Sürücü kendini ve çevreyi düşünmüyorsa polis bunlara cezayla engel olamaz. Hız konusu ayrı onda başka başka etkenler var sadece teknoloji ile çözebiliyoruz. Türkiye de araç sahibi kişi sayısı 25 milyonu geçti sanırım toplam polis sayısı zaten 300 bin civarı birde bunu trafik polisine indirgersek anlaşılabilirim sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Kapalı kasa van araçlar, metal ile kapalı yani içerden dışarısını göremiyorsun fakat film takılı camda içerden dışarısını görebiliyorsun. Dolayısıyla karşılaştırma geçersiz.

Araçlarda (bildiğim kadarıyla) sadece arka camlar filmle kaplanabiliyor. Sen sürücü ve ön yolcu camlarını da kapamışsın.O yasalara aykırı. Fakat yasaları geç, normal şehir yaşamına da aykırı cunku araç içinden sen başkalarını görebiliyorsun, başkaları seni göremiyor. Belki aracın içinden sen bana orta parmak, nah hareketi çekip benimle kafa bulacaksın ve ben onu göremeyeceğim, değil mi? O yüzden normalde de bu durum aykırı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Kapalı kasa van araçlar, metal ile kapalı yani içerden dışarısını göremiyorsun fakat film takılı camda içerden dışarısını görebiliyorsun. Dolayısıyla karşılaştırma geçersiz.

Araçlarda (bildiğim kadarıyla) sadece arka camlar filmle kaplanabiliyor. Sen sürücü ve ön yolcu camlarını da kapamışsın.O yasalara aykırı. Fakat yasaları geç, normal şehir yaşamına da aykırı cunku araç içinden sen başkalarını görebiliyorsun, başkaları seni göremiyor. Belki aracın içinden sen bana orta parmak, nah hareketi çekip benimle kafa bulacaksın ve ben onu göremeyeceğim, değil mi? O yüzden normalde de bu durum aykırı.
    Arkadaşım teşekkür ederim. Bu cezaları yazanların hangi kafayla ceza yazdıklarını anlattın bize. Sağol.
    Ama sen güneş gözlüğü de takma. Gizli gizli bi taraflarımıza bakmadığın ne malum?

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    eğer bizim ülke için kabile devleti diyorsan bence yurt dışına bir çık..öyle garip şeylere ceza yazılıyor ki inanamasın..bizim ülkemiz melek kalır..neyse ayrıntıları uzun amlatamam ama bil diye söyluyorum afrikadaki ülkeler hariç en büyük kabile devleti meksika ve kolombiyadır..özellikle meksika ortada devlet polis yoktur..
  • quote:

eğer ki konu gerçekten güvenlikse karşılaştırma geçersiz değil tam anlamıyla geçerli. ve konunun güvenlik olmasının palavra olduğunun ispatı. bir ikincisi. size birisi el hareketini evde perke arkasından da yapabilir. siz yolda yürürken fark etmeden de yapabilir. kusur bakmayın da cam filmi için bu kadar saçma bir gerekçe duymadım. bir üçüncüsü medeni dünya bu durumda ne yapıyor? onlar aptal da bir biz mi akıllıyız?
  • reko kullanıcısına yanıt
    kabile devleti garip kuralları olan devlet değildir. kabile devleti, kamu görevlilerinin, kendi oturma organlarının keyfince iş yaptıkları devlettir.
  • reko kullanıcısına yanıt
    Benim neznimde kotu ornek ornek degildir .Meksika veya kolombiya bir cok konuda mimli,yasanin sokak kanunlarinin isledigi ornekler.

İsin ilginc tarafi konu ne onu bile unuttum ama yinede ornek alinacak ulkeler Atanin soyledigi gibi "muhasir medeniyet".

İyi gunler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadly_man

Arkadaşım teşekkür ederim. Bu cezaları yazanların hangi kafayla ceza yazdıklarını anlattın bize. Sağol.
    Ama sen güneş gözlüğü de takma. Gizli gizli bi taraflarımıza bakmadığın ne malum?

Alıntıları Göster
    Dışardan şöförün görülememesi haricinde dikiz aynalarından arka taraf görememek gibi güvenlik sakıncaları da var ve dahası araçta modifiye yapmak trafikten izin ve onay gerektirir. Araç üreticileri dahi tip uygunluk izni alıyor, siz siz şahıs olarak izin almadan özellik ekliyorsunuz ki bu aynı zamanda biraz komedi bir durum :)

Ev hareket edemez, fakat araba her bi deliğe girip çıkabilir. bi keresinde eve giderken sokağımızın başında SUV tipi bi araç gördüm, ön cam dahil simsiyah camlı, içinde belki buldog köpeği var, belki bana doğru yöneltilmiş bir elektromantetik sinyal tabancası var, nerden bileceğim değil mi?

tam anlattıgın ülke meksikadır..
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    bizim kurallarımız bence yeterli ancak uygulamada sıkıntı var..
  • quote:

Ev hareket edemez, fakat araba her bi deliğe girip çıkabilir. bi keresinde eve giderken sokağımızın başında SUV tipi bi araç gördüm, ön cam dahil simsiyah camlı, içinde belki buldog köpeği var, belki bana doğru yöneltilmiş bir elektromantetik sinyal tabancası var, nerden bileceğim değil mi?
    robot musun sen sana yönelik eloktromanyetik tabancadan niye korkuyorsun? velev ki filmsiz camlı araçtan sana 9 mm yöneltti ne yapacaksın kurşundan hızlı mı kaçacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

robot musun sen sana yönelik eloktromanyetik tabancadan niye korkuyorsun? velev ki filmsiz camlı araçtan sana 9 mm yöneltti ne yapacaksın kurşundan hızlı mı kaçacaksın?

Alıntıları Göster
    Evinin girişine siyah camlı bir SUV cekip ev yapımı bir magnetron sadece birkaç saniye beynine yöneltilse o zaman daha iyi anlarsın robot muymuşsun değil miymissin :) Magnetron camın içinden etkir ve kimse duymaz, onu 9mm ile karşılaştırmak saçma.

• cam filmi kesinlikle sürücünün trafiği görmesini engelliyor...

arabalarda cam filmi kesinlikle olmamalı.
    Zaten ayna filan kullandıkları yok cam filmi yüzünden çevresini de göremeyecek.
    cam filmi yüzünden millet trafikte kör gibi dolanıyor.
    yanına motor bisiklet yaya vs. mi gelmiş göremiyorlar.

birde yolun içine arabanın sokulması da ceza gerektirmeli. yolu daraltıp kazaya davetiye çıkartıyorlar.
    Arabayla yolu içine kadar girip engelliyor geçme payı bırakmıyor sonra diyorki gel geç.
  • quote:

Evinin girişine siyah camlı bir SUV cekip ev yapımı bir magnetron sadece birkaç saniye beynine yöneltilse o zaman daha iyi anlarsın robot muymuşsun değil miymissin :) Magnetron camın içinden etkir ve kimse duymaz, onu 9mm ile karşılaştırmak saçma.

Alıntıları Göster
    İnsana zarar verecek kadar yüksek güçlü magnetronu evde yapabilene üstün başarı ödülü vermek lazım. Bu işler öyle sanıldığı kadar kolay değil merak eden araştırıp öğrensin diyecem ama elektromanyetik teori ve fizik bilmeyen boşuna uğraşmasın

Cam filmi konusuna gelirsek, konuyu açan arkadaşın filmler eğer görüşü en ufak azaltıyorsa çok doğru ve yerinde bir ceza almış demektir. Trafikte kimse canını yolda bulmadı. Bende de ön cam hariç heryerde 2 numara film vardı. Aracın eski sahibi taktırmış. Gece ne arkayı ne de aynaları göremiyordum. Polis cezayı kesince filmleri söktürdüm. İnanın çok rahatladım. Geceleri çok rahat yolu görüyorum. İyi ki o cezayı bana kesmişler. Cam filmi kesinlikle yasaklanmalı. Aşırı hız ne kadar tehlikeli ise geceleri cam filmli araba kullanmak da o kadar tehlikeli. Kimse çıkıp da, ama fabrika çıkışlı koyu camlı arabalar var demesin. Onların hepsi belirli güvenlik standartlarını geçip de satışa sunuluyor. Piyasada satılan filmlerle fabrika çıkışlı camları karşılaştırmayın bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.