Şimdi Ara

Cam Filminden CEZA yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
1
Favori
6.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün çok moralimi bozan bir şey oldu.

Orta koyulukta cam filmi için ceza yedim.
    Yan camlar ve arka cam filmliydi.
    Ankara Konya yolunda kapının orada çevrimede yazıldı ceza.

Cam filmine ceza yasağı kalktı diye biliyordum.
    Her ne kadar itiraz etsem de fayda etmedi.
    Hiç bir şekilde koyuluk kontrolü falan yapılmadı. Dışarıdan da içerisi görünecek koyulukta bir film üstelik.
    Polisin dediğine göre yasal olarak hiç bir değişiklik olmamış.

İnternetten araştırdığıma göre son gelişme 9 kasım 2017'de Cumhurbaşkanı bakanların bulunduğu bir kapalı toplantıda "yasağın kalkmasına yönelik genelge yayınlayın" demiş.
    Ancak öyle bir genelge yayınlanmamış.
    Cumhurbaşkanının talimatına rağmen neden hala aynı mesele devam ediyor?

Nasıl itiraz edebilirim. Bi fikri olan var mı?

• şu söylediğiniz şey adil mi? trafik kanunundaki maddelerin bazıları daha diğerlerinden daha mı önemli? ben belek-antalya arası dümdüz yolda hızdan (farz-ı mahal) ceza yerken, yanımdan sisleri yanık geçen personel servisleri, emniyet şeridi ihlalcileri ceza yemezse bana yediğim cezanın adil olduğunu nasıl açıklarsınız? bana yazın. kuralı çiğnersem yazın tabi. ama yukarıdaki görüşteyseniz bizim elimize de bir liste verin de hangi trafik kuralları çiğnenebilir hangileri çiğnenemez biz de öğrenelim. sizce doğrusu bu mu? olmadığını siz de biliyorsunuz. siz işin günlük pratik işleyişine bakıyorsunuz.
    bence siz de beni anladınız. mesele cam filmi değil, sabah polis memuruna verilen koçanın dolması. çok yakınım polis, trafikçiler durdurduğunda ehliyet,ruhsat sorgulanırken çok muhabbet etmişliğim var. trafikçiyle yanyanayken sayısı araç sis farları açık geçti. birşey demediler. çünkü onlar radar için durduruyorlardı. mesele hizbir zaman kanun,kural, sürücü, yolcu ve yaya güvenliği değil. sadece devletin toplayacağı para, dolması gereken koçan.
  • Kalktı değil, 1 numara için kalktı.
    Siz 2 numara gözüküyor diyebilirsiniz(veya 1 numara filminiz ile rahatlıkla görülüyor sanabilirsiniz) ama polis RAHATLIKLA göremezse ceza yazar.
  • Muayeneden geçer ama cezayı yersin bilgin olsun
  • Ceza yumuşatıldı kalkmadı. Belli şartlar varsa yazılmıyor içerisi koyu gözüküyorsa yani ışık geçirgenliği azsa sürücü yan camlarında yasak , ön camda 1 numara bile yasak...

Filmlerin 1 numara ise itiraz et , 2 ise bilmiyorum geçiyor mu , 3-4 halen yasak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Kalktı değil, 1 numara için kalktı.
    Siz 2 numara gözüküyor diyebilirsiniz(veya 1 numara filminiz ile rahatlıkla görülüyor sanabilirsiniz) ama polis RAHATLIKLA göremezse ceza yazar.
    Nerede yazıyor bu, gösterebilir misiniz.

Bildiğim yasak ama uygulamada ceza yazılmıyor.
  • idemo kullanıcısına yanıt
    Haberlerde bu ilk bahsedildiğinde duymuştum, forumda da onlarca kez bahsedildi.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Resmiyet kazanmadi bu durum. Cam filmi numara farketmeksizin halen yasak, polis her turlu filme ceza yazabilir. Muayenede agir kusurdan hafif kusura cektiler
  • deadly_man D kullanıcısına yanıt
    Trafik polisiyim evet yasa kalkmadı, her türlü cam filmime ceza yazılması ile ilgili yönerge çıktı yoğun itirazlar sebebiyle o yönerge geri çekildi yasa aynı şekilde devam ediyor. Bizim yaptığımız uygulamalarda araç içini görmeye engelse ceza yazıyoruz itiraz etmenizin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aracın muayeneden hafif kusur olarak geçmesi de cezaya engel değil bilginiz olsun karayolları trafik kanunu uygulamalarda esas alınır
    Siz de bahsettiniz ama yanlış. Halen yasak.
  • karakas1996 kullanıcısına yanıt
    1 numara hemen hemen gözükür olması gerek o zaman.
    Bir de Peugeot 508'in camları kendiliğinden %70 karartmalı(ya da %30 karartmalı). Bu tür durumlarda ceza yazıyor musunuz? Tabikide içeridekiler gözüküyor. Ve Peugeot orijinal cam zaten, logosu felan var.
  • idemo kullanıcısına yanıt
    Düşününce 1 numara gözükmesi lâzım, yani isimde değil pratikte geçerli.
  • Bana ceza kesen memur camda film mi var yoksa camın kendi rengi mi anlamadı, eli ile yoklayarak anlayabildi.
    Yani şu kadar karartma varsa yasak gibi bi kıstasla değil.
    Tamamen polisin keyfine kalmış.

Bence olayın acayip tarafı Cumhurbaşkanının talimatına rağmen uygulamanın aynı kafayla devam etmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakas1996

Trafik polisiyim evet yasa kalkmadı, her türlü cam filmime ceza yazılması ile ilgili yönerge çıktı yoğun itirazlar sebebiyle o yönerge geri çekildi yasa aynı şekilde devam ediyor. Bizim yaptığımız uygulamalarda araç içini görmeye engelse ceza yazıyoruz itiraz etmenizin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aracın muayeneden hafif kusur olarak geçmesi de cezaya engel değil bilginiz olsun karayolları trafik kanunu uygulamalarda esas alınır
    polis olduğunuz için merak ettiğim birşeyi sorayım o zaman. madem mesele araç içinin gözükmesi, kapalı kasa van araçların durumu nedir? arabanın yapısı gereği içeriyi göremiyorsunuz. o durum güvenlik riski oluşturmuyor mu? yada herhangi bir kamyon kasasının içini göremiyorsunuz. sizin ifadenizden anladığım kadarıyla o da güvenlik riski. o yüzden ben güvenlik riski konusunun tamamen palavra olduğunu düşünüyorum.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Siz olayı anlamadınız burda mesele cam film veya başka bişey öncelik olarak araç orjinalliği bozulmuş mu bozulmamış mı buna dikkat ediyoruz. Cam filmin bu kadar sorun teşkil etmesi herkesin kendine göre haklı sebepleri var ve takılıyor diye. Kontrolde araç fabrika çıkış haliyle gelmişse ve ön camdan bakıldığında sürücü görünüyorsa tabii ki sıkıntısız geçeceksiniz uygulamadan. Herkes aracının durumunu biliyor bu konu hep başka yerlere çekiliyor
    Orjinalinde varsa ve karşıdan bakıldığında sürücü görünüyorsa sıkıntı yok. Bunu sizde anlarsınız gece araç içine ön cam kısmından bakın içiniz rahatsa zaten uygulamadan da geçersiniz.
    Fabrika çıkışlı karartmalı camlarda V ibaresi bulunur ve dünyanın hiçbir yerinde ceza yazılmaz.
  • Uygulama noktasına gelmeden önce yan camları açıyorum. Şuana kadar hiçbir polis camları kaldır da bi bakalım demedi
  • Burda asıl mesele sanırım karşıdan bakıldığında, ön camdan bile aracın içindekiler görülmüyorsa ceza yazılır. Bazı araçlarda şöförü falan görmek mümkün değil, ceza yazılması doğru.
  • Ben de aynı noktada geçtiğimiz cuma günü plakadan ceza yedim. :) Bir daha tövbe geçmem oradan dikmenden dolanırım. 8-9 tane ekip arabası vardı tam kapının oradaki cepte.
  • Arka cam rezistansını kullandığım için 3 numara film özelliğini yitirmiş, 1 numara gibi olmuş..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.