Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (761. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ercinsahin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.689
Cevap
476
Favori
2.782.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dediğiniz gibi servis kurulum sırasında ayak ayarı filan yapmadı gelişi güzel yerine yerleştirip makineyi çalıştırdı ilk çalıştırmada makine kendi kendine kalibrasyon yaptı acaba kendi kalibrasyon yaptığı için ayak ayarı yapmaya gerek kalmıyormu servis bu yüzdenmi ayakları ayarlamakla uğraşmıyor ve hocam makine sıkma yapamadığı için benimde zamanım olmadığından makineyi kapatıp içindekileri çıkarıp ıslak ıslak balkona astım ve makine içinde sanırım su kaldı emin değilim ama çıkardığım çamaşırlar çok ıslaktı çıkardığımda üzerinden sular akıyordu zamanım olmadığı için makine içindeki suyu boşaltamadım bu şekilde bıraktım makineyi 3 hafta kadar şehir dışında kalıcaktım makine içinde kalan suyun bir zararı olurmu aklım orda kaldı hatta bu yüzden tekrar dönüş bileti aldım bu konuda acil dönüş yaparmısınız çünkü sorun olmayacaksa bileti iptal edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnFLames77 -- 9 Eylül 2024; 6:53:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam sıkma programını 1-2 dk çalıştırın, suyu tahliye eder.
    Ponpa sesini duyqrsınız zaten.
    Makineyi ıslak bırakmayınız. Kapak çekmece açık ve kuru bırakınız. Yoksa küf/koku yapar.

Servis menüsünden zoraki sıkma programını manuel çalıştırıyorym bendeki samsungda bazen sıkma yapmayınca ancak dengesiz ise kazan hoplayabiliyor.

Ayar yapmamaları tamamen işgüzarlıktan. Kalibrasyonla alakası yok. Normaşde su terazisi ile ayak ayarı yapılmalı, makine dengeye getirilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Eylül 2024; 6:57:27 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşadığım il yalova şuan orduya geldim ama makine içinde kalan su dan sebep dönüş bileti aldım eğer içinde kalan suyun bir zararı olmayacaksa bileti iptal edicem bu konuda beni aydınlatırmısınız.

• Hıcam kalmasa iyiydi ancak kaldıysa yapacak bişey yok hocam, kapak falan açıksa kurur kendi. Kapak çekmece kapalıysa makine küf yapabilir hocam zor olmayacaksa müsait bir ara dönüp boşaltırsanız daha iyi olur. Ordu yalova arası kaç saat? Git gel yaparsanız sanki gibime geliyor. Yeni makine küflenmesin hocam yazık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Eylül 2024; 7:1:45 >
    Kapağı açık bırakmıştım bu şekilde 3 hafta kadar beklese birşey olurmu gerçekten yol gözümde çok büyüyor ortalama 13 14 saat sürüyor.

• Kapak açıksa sorun olmaz diye umuyorum ancak benimki fikir sadece. Hiç az değilmiş yol.

Normalde makine içinde gider kısmında azda olsa su kalıyor zaten. Kapak açıksa bence pek gerek yok dönmenize.

Peki olurda bu küf koku sorunu oluşursa bunun bir çözümü varmı?

• Çamaşır suyu ile 1-2 sefer beyazları havluları vs atarsanız gider muhtemelen, makine yeni olduğu için birikim yoktur içinde. Kapak çekmece tam kapalı bıraktıysanız, kazanın üst taraflarına yayılırsa sökmeden çıkarması biraz zor olur yanlız. 8-10 kere çamaşır suyu ve limon tuzu ile ayrı ayrı yıkamak gerekebilir. Samsungda conta ve plastikler küflenmiyor kolay kolay, ilaçlı sanırım. Bendeki samsung 12 senelik, gayet temiz duruyor hala.

Normalde toz beyaz deterjanda sodyum perkabonat var, su ve sıcaklıkla beraber hidrojen peroksite(oksijenli suya) dönüşüyor. Oda küfü engeller bir miktar.

Çok teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnFLames77 -- 9 Eylül 2024; 7:46:18 >
  • Gkn89 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bu modeli aldınız mı? Memnun musunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Muhakkik kullanıcısına yanıt

Merhaba. Aldım evet. Tüy toplasın diye aldık esas amacımız oydu. Kurutması iyi fakat tam kurutma yapmak isterseniz çekme yapıyor ürünlerde. Ütü kuruluğu diye bir seçenek var onda nemli bırakıyor fakat çekme yapmıyor. Tüy toplaması da eh işte ( Kedi tüyünden bahsediyorum normal tüyleri güzel topluyor ) Makine çalışırkende sesli çalışıyor ve acayip bir sıcaklık yayıyor bulunduğu odaya. İlk kurutma makinem olduğu için kıyaslama yapamıyorum fakat evinizde çamaşır kurutmak için yeriniz varsa bence değmez. Şahsen şimdi bir daha sorsanız alır mıydım ? Hayır. Makine özelinde değil kurutma makinesi özelinde konuşuyorum. Hayatıma pozitif bir şey katmadı. Zaten evimde kurutma yapabileceğim geniş bir balkonum ya da odam vardı. Kedi tüyü toplamasıda istediğim düzeyde olmadığı için benim için hayal kırıklığı.

• Gkn89 kullanıcısına yanıt

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Bizim de evimizde kedi var ancak kurutma yapabileceğimiz bir dış mekan olmadığı için hem de tüy topluyor(?) diye almayı düşünüyorduk, bizim için çok faydalı oldu. Sağolun.

Hocam dün akşam yola çıktım bu sabah yalovaya geldim makinedeki su dan sebep pek su yoktu içinde ama tamburu elimle salladığım zaman alt tarafından su sesi geliyordu sıkma boşaltma programında çalıştırıp suyu boşalttım ama yine de tamburu elimle salladığımda su sesi geliyor ilk iki makinede böyle bir durum yoktu tekrardan nevresimleri nevresim programında yıkadım tambur yine dengesiz sallanıyor du ve yıkama bittikten sonra tekrar tamburu elimle salladığımda yine su sesi geliyor sizce sorun ne olabilir?

• Hocam kısa programı çalıştırın 15dklık olanı, önce su alsın sonra tahliye etsin. Belki hortum yüksekliğine basacak kadar su yoktur içinde.

Normalde kazandan su sesi gelmemesi lazım ancak yeni model/seri makineleri pek bilmiyorum. Bendeki samsung oldukça eski. Normalde kazan altında 0.5-1 lt kadar su kalacak hortum vs var ancak onlarda sallayınca ses yapmaz diye düşünüyorum.

(Olmadı alttaki filtre kapağını kontrol edin, belki tıkanma vardır.)

Havlu/nevresim vb çamaşırlar yeni nesil büyük kazanlı makinalarda hep dert. Az biraz titremesi normal sayılır ancak kazan vurma, yürüme vs varsa o zaman başka bir sprun olabilir. Belki model serilerinde hata olabilir. Şijayetvarda yada yt da videoları varsa kontrol edin isterseniz.

Ev tipi makineler 70-90kg civarında hocam. Makine kütlesinin dengesiz yük ile baş edebilmesi zor. Özellikle yeni nesil makinelerim süspansiyon sistemi oldukça basit. Çoğunda kazanı yukarıdan tutan 2 adet yay, 2-4 de sürtünmeli tip amortisör var.

Bu hep efsane ve sağlam diye bahsedilen 30-40 yıllık makinelerde gazlı amortisörler ve hatta enine dengeleme amortisörü fln var. Günümüzde o ayarda makineler(asko pro, miele pro, electrolux mypro, vb) profesyonel makine diye satılıyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Eylül 2024; 20:26:22 >

Hocam ilk aldığım makinede böyle bir sorun yoktu ne zaman ki değişim oldu bu tambur sorunları başladı yeni gelen makinede de aynı tambur sorunu var ve ekstradan bunda tamburu salladığımda su sesi geliyor yani düzgün bir makineye kavuşmak isterken dahada sıkıntılısı geliyor. Dediğiniz gibi alt tahliye kapağından içinde kalan suyu tahliye ettiğimde tamburu sallarken su sesi gelmiyor sonrasında zaten nevresimleri attım yıkama bittikten sonra nevresimleri çıkarıp tamburu tekrar salladım yine su sesi geliyor bence dediğiniz gibi toplama makineleri değişim ürünü olarak veriyorlar çünkü ilk aldığım üründe böyle bir sorun yoktu buyüzden bukez para iadesi talep edip ürünü iade edeyim diyorum netten tekrar sıfır sipariş veririm bu kez toplama değilde sıfır ürün gelir.

• Hocam model numarası neydi?

Normalde hocam makine arkasındaki hortum fazla yüksekte kalıyorsa yada fazla alçakta kalıyorsa yıkama sonrasınsuyun tam tahliye edilememesine ve içerisinde su birikmesine yol açabilir. Tahliye pompası çalışıyor ve suyu tahliye ediyorsa yeni gelen makinenin farklı olacağanı sanmam.

Bir diğer konu, tahliye pompası ğzında kanalizasyondan gelen kokuları kesecek kadar (u boru misali) su olması istenir. Aksi taktirde kanalizasyondan makineye koku, küf ve bakteri geri tepebilir. Profesyonel drenajlı tip makineler harici, pompalı makinelerde(çamaşır/bulaşık vs) gider borusundaki sızdırmazlık kalan su ile sağlanır. Kalan su miktarı boru/pompa ağzını kapayacak seviyede olması lazım. Kazan dibinde foşurtu öıkartacak kadar su olması ilginç geldi biraz.
    Belki yeni tasarım makinelerde su miktarını arttırmışlardır, bilemiyorum.

Makine toplama/refurbished bile olsa yada garanti makinesi bile olsa, komponentler aynı olduğu algoritma aynı olduğu sürece benzer durum yaşanır. Bendeki samsungda kimi zaman suyu neredeyse 0 derecesğnde tahliye ediyor, kimi zaman az biraz su kalıyor. Nereden anlıyorum derseniz, pompa sesinden, surge sesinden anlıyorum. Tam tahliye ettiğinde pompa sesi azalırken, su kalırsa gargara yapar gibi ses yapıyor. Önlem olarak tahliye hortumunu ya aşağı yada yukarı kaldırmanız gerejebilir. Makine arkasında, tahliye hortumu için klips vardır, hortumu oraya takmayı deneyin olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Eylül 2024; 20:54:40 >

Makinenin arkasında gider hortumu alttan makinenin orta kısmına kadar klips li onun haricinde u şekli verme konusunu ancak tekrardan yalovaya döndüğümde deneyebilirim şuan ordu yolundayım ama hocam anlamadığım konu ilk aldığım üründe bu sorunlar yoktu bu değişim cihazlarında bu sıkıntıyı yaşıyorum inanın artık makineye nasıl çamaşır atacağımı şaşırdım serviste çağıramıyoruz çünkü gelseler sorun yok diyecekler birde üstüne servis ücreti isteyecekler hocam sizce ne yapmalıyım samsung müşteri hizmetleriylemi görüşeyim yoksa hiç uğraşmayıp THH şikayetimi yapayım yada makineyi bu şekilde mi kullanayım?
    Makine bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnFLames77 -- 10 Eylül 2024; 21:9:9 >

• Hocam çalışma videosunu döndüğünüzde atarsanzı daha net yorum yapalım. Makine aksamından kaynaklı sorun mu onu anlayalım.

Bu bespoke serisi yeni çıktı. 11kg makinede çarşaf & nevresimde sıkıtı yaşamanız açıkcası bir parça normal. Samsungda üstelik denge algoritması oldukça hassas. Döndüğünüzde normal tip çamaşır atarak deneyin olmadı birde. Ben ufak makinesinde sorun yaşıyorum zaman zaman.

Su tahliyesi konusu ise hocam eğer makinede tasarım hatası yada pompa arızası yoksa, yeni makine gelse de düzelecek bir olay değildir. Yani su tahliyesi için ne bir ek sensör var ne limitör var. Makine tamamen fiziksel tasarım prensibine göre suyu tahliye ediyor. Boru ile pompa arasında kalan suda işte U boru görevi görecek seviyede boru yüksekliği ile ayarlanıyor.
    Pompa sağlamsa, geriye bpru yüksekliği kalıyor.

Tahliye pompası inverter ise belki driverda problem olabilir. Onunla ilgili gene servisten bilgi almak en doğrusu ancak servis konuya hakim mi bilmiyoruz tabi.

İsterseniz iade edip başka 9-10kg model bakmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Eylül 2024; 21:22:37 >

Hocam bu yeni gelen makineden önceki makineye ait video tambur sorunu aynı.

Sinan Alkanyoutube
    Samsung WW11BB944DGBAH çamaşır makinesi tambur sorunu video 2
    https://www.youtube.com/watch?si=mRT90h6FJnZfjGOs&v=MVzYKFKYUo4&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnFLames77 -- 10 Eylül 2024; 21:47:20 >

• Hocam ev tipi yüksek kapasite diye satılan 500-1000dolar aralığındaki makinelerin geneli bu şekilde. Markadab bağımsız bu tip yüklerde sıkmada denge sorunu olabiliyor.

Bu videoda:

1- atılan yük tam dengesiz havlü yükü örneği.
    O yüke ekstradan 3-5 çamaşır pantalon eşofman atılsa, kazan biraz daha doldurulsa makine muhtemelen dengeyi toparlar. Dengesizlik kazanın dolu olmasından değil boş olmasından ve yükün bir tarafta toplanmasından kaynaklanır. Burada da bornozla havlu dolanıp büyük kazanda dengesizlik yaratıyor. Makine iyi toparlamış gene.

En dengesiz yükleme, çok su çeken dolanacak yükleri az miktarda atmaktır hocam. Onuda bu videoda görüyoruz.

Samsung algoritması zaten dertli, yük beğenmeyen kolay kolay sıkmaya geçneyen bir algoritma. Bizim yerli makineler gibi bam küt geze geze sıkmıyor. Salınıma bu kadar izin vermesine şaşırdım doğrusu. Makine bu tip yükleri sıkarken salınım yapmak zorunda, aksi halde ya gezer ya rulman dağıtır. Hepi topu 70kg makine. Oldukça hafif sayılır.

2- Devir 1000 düşürülmüş. Devir düşünce kazanım salınım frekansı azalır, ve salınım miktarı artar. Özellikle bu tip dengesiz yüklerde max 1400 devirden ziyade, suyun %60-80 inin tahliye edildiği, 0-600 devir en önemlisi.

Normalde 600 deviri geçtikten ve suyu attıktan sonra makine tekrar dengelese daha stabil olur ancak samsung mühendisleri benden farklı düşünüyor sanırım. Ayrıca makine ilk 600 deviri dengeli ve stabil geçebilirse, 1400 devir havluda 1000devirden daha stabil olacaktır.

Eski makinelerde bu dertlerin olmamasının sebebi hem kazanlar küçük, hem yapısal olarak daha sağlam ve ağırlar. Dolayısıyla dengeliler.

Profesyonel adam akılı 10kg yıkayıp sıkacak makineler hocam 100-200kg civarı, 4k eurodan başlıyor.

Gerçek 10kg makineye örnek bkz.
    1.
    www.miele.com.tr
    Miele PWM 511 [EL DP] Profesyonel çamaşır makinesi, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı , Toz boya kaplı, demir grisi
    https://www.miele.com.tr/p/pwm-511-el-dp-11923460-pp

2.
    www.permakonline.com
    Permak//LG F1069FD3PS ''Giant C'' (10kg) Yıkama Makinesi, Yarı Endüstriyel | Permak Online
    https://www.permakonline.com/urun/permak-model-f1069fd3ps-giant-c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Eylül 2024; 22:33:23 >

• 
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.