Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (775. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Fenriz Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 18 Misafir (6 Mobil) - 13 Masaüstü6 Mobil
5 sn
15.614
Cevap
473
Favori
2.767.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 773774775776777
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Arkadaşlar merhaba,

İki model kurutma makinesi arasında kaldık, tercihimiz konusunda yardımlarınıza ihtiyacımız var:

* Bosch WQG244C1TR Serie 6 / Ortalama 24 bin lira.
    * Bosch WQV245A0TR Serie 8 / Ortalama 34 bin lira.

Pahalı olan modelde kaydadeğer bir özellik veyahut malzeme kalitesi farkı bulunuyor mu sizce?

Çamaşır makinemiz Serie 8 WGB244A0TR modeli olduğundan, ön yüz benzerliği ve dış görünüş uyumu açısından pahalı olan kurutma makinesi bir tık avantajlı nazarımızda. Ama bunun için de 10 bin TL üste vermek mantıklı mı, bilemedik.

Merhaba,

WQB245A0TR 'dan yana tercihimizi kullandık.

• renkly1i R kullanıcısına yanıt
    Hazne olmadan çalışıyor hocam denedim.
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt
    Sizin makinenizin modeli nedir. Su haznesi olmadan kullanılabilir diye düşündüm ama bu sefer de ürüne su tahliye borusu takılabiliyor mu sorunsalı ortaya çıkıyor. Diğer makineler gibi yanında tahliye borusu gelmiyor. Takılabiliyor mu acaba? Takabilen varmı?
  • Kurutma programı bitişinde cihaz durunca alt taraftan fan sesine benzer bir ses geliyor. Cihaz Siemens. Nedir ne değildir bilgisi olan var mı?
    Hocam haznesi üstte olan, yani altta tahliye pompası olan hemen tüm makinelere tahliye hortumu takılır. Yt da videolar var. Yarıçapı uyduğu ve sızdırmadığı sürece herhangi bir hortum takabilirsiniz.

Tahliye hortumunu direk gidere vermenizi tavsiye etmem. Giderde geri tepme olursa makine içini kokutabilir. Onun yerine mümkünse duş/banyo veya lavaboya açıktan vermek daha sağlıklı.

Ek: eğer bağlayacaksanız da U şeklinde hava girmesini engelleyecek şekilde hortuma şekil vermenizde fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Kasım 2024; 15:10:0 >
  • swashbucker kullanıcısına yanıt
    Fan sesi hocam. Altta kasa fanı gibi fan var. Muhtemelen kurutma sonrası soğuk kondenserde yoğuşmayı engellemek ve kondenseri ısıtmak için fan çalışmaya devam ediyor. Kondenserin bir kısmı dışarıda, o fanın orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Kasım 2024; 14:29:30 >
    https://www.hoover-home.com/tr_TR/kurutma-makineleri/31102199/ndpeh10a2tcbexss/

NDPEH10A2TCBEXSSH-DRY 500 Kurutma Makineleri
    Solo, Isı Pompalı, 10 Kg, Sınıf A++, Beyaz, Wi-Fi + BLE

İçinden hortum çıkıyor isterseniz gidere bağlıyorsunuz.
    Ayakkabı kurutma aparatı da var.

Cem Seyhanyoutube
    Hoover Kurutma Makinesi Su Tahliyesini Gidere Bağlama
    https://www.youtube.com/watch?si=K64mZECS9JJVbNnH&v=y1LUsEUK2wY&feature=youtu.be

Videosu var gidere bağlamış ama söktüğü gri hortumu arkasındaki yere takması gerekiyor videoda görürsünüz takılması gereken yeri.

• Arkadaşlar bosch wqg241a0tr almayı düşünüyorum, istanbulda evime yakın 2-3 bayiye baktım ama fiyatları online satıcılara göre 4-5 bin tl daha yüksek, bu nedenle n11-hepsiburada vb yerlerden almak daha mantıklı geliyor. “kapidakifirsat” satıcısından alan oldu mu acaba daha önce? yorumların hepsi çok iyi ama aranızda var mıdır alan diye bir sormak istedim.
  • yawruaslan kullanıcısına yanıt

Merhaba sorunu makinede aramadan önce bu 3 unsura dikkat edin.

1-) Deterjan miktarı

2-) Yumuşatıcı miktarı

3-) Makinenin yıkama/durulama performansı

Sıvı deterjan kullanıyorsanız bu renkte su ile karşılaşmanız bi ihtimal sıvı deterjan dozajını azaltın yada hayır toz deterjan kullanıyoruz diyorsanız durulama sayısını arttırın. ( Merak etmeyin metninizi tamamen okudum ek durulama yaptırmanıza rağmen bu şekilde olduğunu yazmışsınız önlem olsun diye birde ben yazayım dedim) Mümkünse durulama sayısını 4 e çıkarın. Makineniz şimdiki makineler gibi az su kullanıyorsa doğal olarak durulama perfromansı kötü olabilir. Eğer makinem gayet iyi su alıyor sıkıntı yok diyorsanız, yumuşatıcıyı max'a kadar koyuyorsanız 1 kapak, 1 kapak kullanıyorsanız makinenizin yumuşatıcı gözünün müsaade ettiği kadarını doldurup öyle deneyin.

• 88zafer 8 kullanıcısına yanıt

Bekonun diğer kurutmaları neyse buda o. Sadece yeni renk ile satışa çıkarılmış. Programları ve fonksiyonları diğer modelleriyle aynı. Şuan herhangi bir kronik sorun söz konusu değil. Güzel günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda92_ -- 24 Kasım 2024; 18:33:51 >
  • Arda92_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba bunlara dikkat ettim lakin dedigim gibi ust kattaki komsumda ayni makineyi ertesi gun kurdurdu benim camssir makinemde yikanan camasirlar o kurutma makinesinde kurutuldugunda su oldukca berrak. Onun makinesinde yikanan camasirlar benim kurutmada kurutulunca su gene bembeyaz isin icinden cikamadik 😂 hic deterjansiz yumusaticisiz sadece durulama yaparak makinede camasir yikayip kurutmaya attik su gene bembeyaz oldu
  • ronaldinho07 R kullanıcısına yanıt
    Bende az önce profiloya baktım, en ucuz inaktüel.com diye bir sitede var. Google bi arattım, şikayet etmeyen kalmamış. Pazaryerleri dışında hiç biryerden mal almıyorum. Hepsi küçük esnaf gibi davranıyor iş iadeye gelince
  • Merhaba arkadaşlar maksimum 45bin bütçeyle çamaşir yıkama ve kurutma makinesi araştıriyorum ,bayilerde çok pahalı internet uzeri daha uygun gibi kurutma ilk kez kullanıcam ne gibi özellikler iyidir, Bosch wqg24100tr Siemens wq44g2c1tr gibi modeller iyi gibi ,sizce nasıl ,bunları kullanan yada başka tavsiyesi olan var mı ,bir de bu cuma blackfriday muhabbetinden indirim yakalayabilirsek bakacağım
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam selam hayırlı olsun birkaç kullanım sonrasında değerlendirme yazar mısınız ben de iki model arasında kaldım arada 10.000 TL ciddi bir fark var değer mi bilemiyorum
  • Arçelik ve Beko’nun f/p hangi modellerini tavsiye edersiniz?
  • yawruaslan kullanıcısına yanıt

O zaman gerçektende kurutmada sıkıntı varmış en kısa sürede sorun değişmeden yada büyümeden baktırın.

• Geçtiğimiz hafta Trendyol Vestel Kurumsal Mağaza adlı satıcıdan almış olduğum Vestel KM107202 kurulumu geçtiğimiz gün yapıldı. İlk defa bir ürünü alırken öyle uzun uzuna araştırma yapmadan 6 ay deneyimleme fırsatım oldu.
    Hayatında bir defa da olsa üs bölgesine gidenler orada ki yaşam şartlarını az çok tahmin eder. 75-80 kişi yaşadığımız yerde 3 çamaşır 2 tane de çamaşır kurutma makinesi vardı. Bu kurutma makinesinin ikisi de Vestel markaydı. Ev ihtiyacını karşılamak için tasarlanan bu makine 6 ay boyunca sabah akşam durmadan çalışıyordu. Her biri ortalama günde 6-7 defa çalışmasına rağmen hiç sorun çıkarmadı. Bu yüzden Vestel markasını tercih ettim.
    Elektronik işi şans işi ama yine de yardımcı olmak amacıyla tecrübemi aktarmak istedim.

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

• Birde kurutma makinelerinde şu dikkatimi çekti. Mesela 8-9-10-11 kaç kg alırsanız alın tambur genişlikleri aynı. Mesela Grundig hepsinin tamburu 112 litre, Hoover da 125 litre. Madem hepsi aynı litre neden boş yere para verip daha büyügünü alayım gibi bir soru geliyor insanın aklına.

Grundigte sanırım hocam 8-9 kg lar galvaniz tambur, 10-11kg krom çelik(paslanmaz) tambur olması lazım.

Bu tip detayları malesef firmalar paylaşmıyor. Paylaşmadığına göre pazarlama faktörünün ön planda olması muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Kasım 2024; 12:11:51 >
  • SquidGame kullanıcısına yanıt
    İyonizerli olması baya ilginç ve mantıklı geldi. Vestel tüm dünyaya ürün satıyor, insanlar baya severek kullanıyor. Benim hiç kullanma fırsatım olmadı ancak bizde nedense genelde insanlar biraz tepkili.
  • 
Sayfa: önceki 773774775776777
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.