Şimdi Ara

Çamaşır makinesi deterjan gözünde deterjan kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
41.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • samsung çamaşır makinem var 3 yıldır kullanıyorum. bir iki haftadır deterjan gözünde deterjanın kaldığını gördüm. ıslanmış belli ama hepsi kullanışmamış hatta neredeyse tamamı kullanışmamış gibi.
    neden olabilir? persil toz kullanıyorum ama ağustos-eylül gibi almıştım. makinede mi arıza olabilir yoksa deterjan da mı?
    bu arada deterjan gözünü çıkartr sık sık temizlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedna03 -- 10 Şubat 2017; 11:15:59 >

• makinenin su alımında ve çamaşır yıkamasında anormal bir durum gözlemlemiyorsanız deterjan saklama koşulları veya tarih durumu nedeniyle sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Tespiti gayet basit, makine su alırken çok hafif deterjan çekmecesinden geçen suyu ve deterjanı gözlemleyebilirsiniz aslında
  • Sorun toz deterjanda da olabilir. Bazı toz deterjanlar suyla buluşunca sabun gibi katılasma eğilimi gösteriyor. Bunu en iyi ayrı kapta bir miktar toz deterjanı musluk suyu ile karıştırın ve gözlemleyin. Makinenin gözündeki gibi katilasiyorsa, deterjanı değiştirin. Ancak yinede makinayi ilk calistirdiginizda su alırken tazyiği kontrol edin.

Belkide deterjanı çok koyuyor olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler çok sağolun
    akşama bakacağım bunlara
    deterjanı aynı miktar koyuyorum. çok deterjan kullanan biri değilim umarım arıza çıkartmaz sadece deterjandandır
  • sedna03 S kullanıcısına yanıt
    Sonucu bildirin lütfen. Görüşmek üzere
  • Bizim de başımıza daha önce benzer bir durum gelmişti. Deterjan gözünü çıkarıp suyun çıkış deliklerine bakın, kirlenmiş ve tıkanmış olabilir. Eğer öyleyse eski bir diş fırçası ve fısfıs tarzı su püskürten birşeyle çıkış deliklerini temizleyebilirsiniz.
  • JEREMYRE yazmış gerçi makinanın detercan çekmecesinde detercan kalıntıları gözleri tıkamıştır kullanma klavuzlarında yazar sürekli o gözleri eskibir dişfırçası ile temizlemenizi tavsiye ederler buna bakın sorun kalmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben iki temel neden gordum nette. Birincisi deterjanin agzinin acik kalmasi nedeniyle nemlenmesi. Ikincisi de deterjan gözünden kazana giden hortumun tikanmis olabilecegi. Birincisini test etmek icin deterjaninizi oda sicakliginda çeşme suyuyla karistirin, donma goruyorsaniz sorun deterjandadir diyorlar. Kazana giden hortum tikandi ise servis sart oluyor tabii. Deterjani surekli agzi kapakli plastik kutuda saklarim. Elle kontrol ettigimde de toz seker gibi tane tane geliyor, nem goremedim. Benimklnde tikanma var herhalde.

Edit : 2013 te acilmis konuda kisaca soyle demisler.
    1- Deterjanı fazla koyuyor olabilirsiniz. Bazı programlarda daha az kg çamaşır yıkanır ona göre azaltın.
    2- Düşük ısılarda çözülme zorlaşabilir.
    3- Ekstra duruluma varsa programa ekleyebilirsiniz.
    4- Olmazsa deterjanı değiştirin. https://forum.donanimhaber.com/camasir-makinesi-deterjani-neden-erimez--70170071

Teknik serviste soyle demis. :
    teknik servis
    Çamaşır Makinesi Deterjan Almıyor ? - Teknik Servis
    https://www.servisi.com.tr/beyaz-esya/camasir-makinesi-deterjan-almiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 23 Şubat 2017; 6:20:1 >

• Aynı problem benim samsungda da oluşmaya başladı. Ancak genel problem su püskürten deliklerin tıkanmasından kaynaklanıyor. Yaşadığınız yerin suları kireçli ise en büyük problem kaynağı bu.
  • kusura bakmayın yazamadım. şu anda sıvı deterjan kullanıyorum. sanırım deterjandandı ya da o dönemde olan bir sorundu. tekrarlamadı. teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.