Şimdi Ara

Camp Nou'da maç izlemek ve Barcelona turu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
4
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de aynı konuyu merak ediyorum. PM'den sordum ama henüz dönmedi arkadaş.

Biraz araştırdığımda İspanyadaki Vodafone operatörü turistler için 60 dakika+1 GB internet şeklinde ön ödemeli sim kartlar satıyormuş, 15 Euro karşılığında. Şahsen benim düşüncem bu kartlardan almak tabii satılıyorsa. Çünkü bazı ülkelerde yabancılara simkart satışı olmuyormuş diye de okudum ama Vodafone'un ispanya sitesinde öyle bir açıklama görmedim.

İncelemek isterseniz sayfanın linki bu:

http://www.vodafone.es/particulares/es/descubre-vodafone/tourist-in-spain/

• dkelleci kullanıcısına yanıt
    teşekkürler olmadı bunlardan alıcaz o zaman.
  • Ancak dönüş yapabiliyorum kusuruma bakmayın.
    Ben normalde Turkcell hat kullanıyorum ancak Barcelona için TAAHHÜTSÜZ ve faturalı Vodafone RED tarifesi aldım Türkiyeden. RED Medium tarifesini aldım, 1000 DK 1000 SMS ve 4GB internet dahil taahhütsüz fiyatı aylık 75 TL. Giderken havaalanından bile alabilirsiniz. Günlük olarak 10 TL karşılığında Turkiyedeki tarifenizin aynısını yurtdışında geçerli ülkelerde kullanabiliyorsunuz ki İspanya da bu ülkelere dahil. Salı akşamı dönünce güncel bilgimi öğrendim. 125 tl dediler. Yani 75 TL aylık ücret + 50 TL yurtdışı ücreti. 5 gece x 10 TL yani. Hattı direkt olarak kapattırdım ve tüm sorunu çözdük. Herkesi rahatça arayabildik ve 4 GB in sadece 1,2 GB ını kullandık. O yüzden başka bir hat almanıza gerek yok yurtdışından. İlk defa vodafone hat alacaksanız 60 TL hat açılış ücreti var .Ben arkadaşın kullanmadığı kontörlü hattı bedavaya faturalıya çevirttim ve o fiyattan da kurtuldum. Çevirme işlemi sadece 30 snye sürdü.

• 30 euroya mac yokken stadi gezersiniz. Biletler 90 eurodan baslar 300 euroyu bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisina gidince sehir merkezindeki gsm operatorlerine dalin. Sadece internet pakedi iceren pre-paid cart istiyorum deyin. 1 hafta kalacaksaniz 1gb yetiyor. ortalama fiyati 10-15 euro arasi degisir. Bu paraya kart ucreti de dahildir.

• Barcelonaya gidiecek arkadaşlar şiddetle gezinize tibidabo'yu eklemyi öneririm.Park Guell manzarası iyi diyenler oluyor da tibidaboyu görmemişler derim onlara

yer olarak gece en tepede aydınlatılan isa heykeli olan yukardaki kilise. JF Kennedy durağına metroyla gidiyorsunuz finicular otobüsüne binilir.Daha sonra çok eski bir finiküler sistemle tepeye tırmanılır.7euro gibi birşeydi gidiş dönüş.metro biletleri geçmiyor ve 4te filan bitiyordu finiküler.küçük otobüsler de gidiyor ama nerden kalktıklarını bilmiyorum tepeden görmüştüm.

İnanılmaz bir Barselona manzarası arka tarafta yemyeşil ormanlar ve çok güzel bir kilise sizi bekliyor.Çoğu turlarda yazmaz bu ama mutlar gidilmesi gereken bir yer
  • Avinguda Tibidabo (JF Kennedy) son durak olan hat (plaça catalunya metrosu koridorlarından yol katederek yer altında Roma-Termini tarzı mini tren istasyonu). İndikten sonra 5.8 euroya tramvay tepenin aşağısına kadar getiriyor (uzak ama aşırı uzak mesafe değil, yokuş yukarı yorabilir). ancak indirdiği yerden daha tepeye gidecek finiküler kış ayları bakımındaydı en son. yine de bu bölgeye gidecekseniz cıvardaki Cosmo Caixa bilim müzesine de uğrayabilirsiniz.
  • Konuyu takipteyim. 24 Mayıs'taki Barcelona- Deportivo maçina gitmeyi planlıyorum.İnşallah Barcelona'nın sitesinden bilet alabilirim.
  • Biz dün itibariyle Barcelona'dan döndük.
    5 gece kaldık ve doya doya gezdik. Böyle bir mevsimde gitmemize rağmen hava ilk gün hariç harikaydı. Az bulutlu ve çoğu zaman güneşliydi. Tabii biraz soğuk vardı ama kesinlikle rahatsız edecek ya da gezintinizi engelleyecek kadar değildi.

Bizim tek şanssızlığımız maalesef Barcelona'nın yenildiği bir maça denk gelmemiz oldu. Malaga'ya kendi evinde 1-0 yenildi ama buna rağmen harika bir geziydi.
    İlk gün maçla geçti, maç öncesi biraz yağmur vardı ve organize olmakta zorlanınca bir hengameyle geçti. Maçın sonucu da kötü olunca morallerimiz bayağı bozuldu ama geriye kalan günlerde keyfini çıkarmaya çalıştık elimizden geldiğince.

Pazar günü Barcelona'da her yer kapalı olur diye otobüsle Andorra'ya gidip günü orada geçirdik. Gümrüksüz bir ülke olduğu için birkaç parfüm falan aldım.

Dairemiz Gotik semtte ve Plaça Reial'e çok yakın merkezi bir yerdeydi. Her gün La Rambla'da en az bir tur attık. Bir gün otobüsle şehir turu yapıp sahil şeridini, Sagra da Famillia'yı, Parc Guell'i, Casa Battilo ve Casa Mila'yı gördük. Sagra da Famillia ve Parc Guell'i detaylı gezdik ama diğer noktalarda inmedik.

Gotik semtte bol bol kaybolduk, dükkanları dolaştık. Hediyelik eşya alışverişleri falan. Bir günümüzü Camp Nou turuna ayırdık. Ben de biraz Barça fanatikliği olduğu için gezinin bu bölümleri benim için en keyifli anlarıydı.

Yukarıda bahsedilen Tibidabo tepesi gitmeden önce planımızda olmasına rağmen gerçekleştiremedik. Ama bir dahaki gidişimde Montjuic Tepesi ve Tibidabo ilk göreceğim yerler olacak.

NOT: Bu arada gitmeden önce resmi siteden 4 tane Camp Nou Turu bileti almıştım ancak iki tanesini kullanamadık. Kalan iki biletin son kullanım tarihi 30 Haziran 2015. Almayı düşünen olursa uygun bir fiyatla satabilirim. İlgilenenler PM'den mesaj atabilir.

• karaelmaslim K kullanıcısına yanıt
    Deportivo maçı sezonun son maçı, eğer şampiyonluk son haftaya kalırsa harika bir maç olur ama muhtemelen bilet konusu da sıkıntılı olur. Normalde resmi siteden çoğu maç için rahatlıkla bilet bulabiliyorsunuz ama büyük maçlar ön sipariş tarzı oluyor.
    Eğer şampiyonluk daha önce belli olursa bu sefer de oldukça yedek ağırlıklı bir takım maça çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü daha önceki seneler de böyle oldu. Bu da yıldızları görmeniz açısından sorunlu olur.

Eğer takvimi siz belirliyorsanız bence değişikliğe gitmeniz daha mantıklı olur. 34. veya 36. hafta maçları da içerde onlar tercih edilebilir. Nisan sonu ve Mayıs başında bu maçlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkelleci

Deportivo maçı sezonun son maçı, eğer şampiyonluk son haftaya kalırsa harika bir maç olur ama muhtemelen bilet konusu da sıkıntılı olur. Normalde resmi siteden çoğu maç için rahatlıkla bilet bulabiliyorsunuz ama büyük maçlar ön sipariş tarzı oluyor.
    Eğer şampiyonluk daha önce belli olursa bu sefer de oldukça yedek ağırlıklı bir takım maça çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü daha önceki seneler de böyle oldu. Bu da yıldızları görmeniz açısından sorunlu olur.

Eğer takvimi siz belirliyorsanız bence değişikliğe gitmeniz daha mantıklı olur. 34. veya 36. hafta maçları da içerde onlar tercih edilebilir. Nisan sonu ve Mayıs başında bu maçlar.

Hocam yazdıklarınızı bir solukta okudum. Dün itibariyle tüm uçak biletlerini aldım. 23 Mayıs'ta Barcelona'dayım nasipte. Artık bilet bulursak maça gideriz, bulamazsak sağlık olsun deriz 😊 Dediğiniz gibi Deportivo maçı son hafta. Insallah bilet buluruz. Geçen hafta biletlere göz attığımda 30 Euro'ya bilet alınabiliyordu, bakalım son haftada bulabilecek miyim 😊 Bu arada biletler maçtan tam olarak kaç gün önce satışa çıkıyor, bilginiz var mı? Sadece Nou Camp'ı gezmenin 23 Euro olduğu düşünülürse 30/50 Euro arasında bir bedel ödeyip maç izlemek bence harika olur 😉 Tam olarak 2 net gün Barcelona'da kalacağım, Sagra da Familia, Park Guel gibi önemli yerlerini gezmek için yeterli olur diye tahmin ediyorum. Artık ne kadar geçebilirsem. Normalde bir hafta Barcelona'da kalsa insan sıkılmaz 😊 Bir de hocam neden maçın olduğu günü sadece maça ayırdınız? Stada giriş ve ulaşım konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ben de sizin gibi Plaça de Catalunya meydanına yakın bir yerde kalacağım. Barcelona'nın merkezi denebilecek bir meydanmış okuduğum kadarıyla 😉 25 Mayıs ptesi sabah 6/7 gibi hızlı trenle Madrid'e geçmeyi planlıyorum. Bilete baktım şu an 40 Euro. Birkaç gün içinde alacağım. Yoksa yandık, uçak bileti gibi artıyormuş. Eğlenceli bir Barcelona gezisi geçirdiğinize sevindim. Son olarak gezinizi baştan aşağı yazarsanız benim gibi gidecek olanlar için oldukça faydalı olacaktır. Nereler görülmeli, gittiğiniz yerlere ulaşım nasıldı? Nerede kaldınız, nerde ne yenir, şehir içi ulaşım, önemli yerlere ulaşım, Nou Camp turu... Liste uzar gider.... Esen kalın 😉😊

Geziyi uzun uzun yazmak şimdilik mümkün değil ama ileriki günlerde düşünüyorum.

Bizim uçak biletlerimiz maç günüydü. Barcelona saatiyle 13:10 gibi iniş yaptık, maç saati de 16:00 olduğu için taksiye atladık hemen stada gittik. Maçtan çıkıp kalacağımız yeri bulmak falan günü bitirdi zaten. Başka bir şey yapmaya fırsatımız yoktu. Siz eğer taksiyle gitmeyecekseniz, Aerobus denen havaalanı otobüsleriyle önce Plaça Catalunya'ya gidip ardından oradan L3 metrosuyla Les Corts durağında inerek 5-10 dakika yürümeyle Camp Nou'ya ulaşabilirsiniz. Bilet aldığınızda giriş yapacağınız kapı yazar, o kapıyı bulduktan sonra stada giriş çok kolay. Herkesin dediği gibi Barcelona'da ulaşım gerçekten çok kolay.

Şu an resmi sitede Deportivo maçının biletleri satışta zaten, istediğiniz zaman alabilirsiniz. Biz resmi siteden aldık, hiçbir sorun yaşamadık. Yalnız sezonun son maçı olduğu için sanırım bilet fiyatları biraz pahalı. En ucuz 69 Euro görünüyor. Mesela bizim geçen hafta 90 Euro'ya aldığımız yerler 161 Euro görünüyor. Bilet fiyatları ucuzlamıyor ama maç zamanı yaklaştıkça duruma göre yeni yerler açılabiliyor veya tükeniyor.

Oraya gittiğinizde ön ödemeli bir sim kart alabilirsiniz. Ben İspanya Vodafone'dan 15 Euro'ya 1.2 GB ve 60 dakika yüklü hazırkart aldım. Yukarıda bir arkadaş da bahsetmişti, Google Maps harika işe yarıyor. Yürüyerek veya toplu ulaşımla istediğiniz yere gitmek inanılmaz kolay. Biz Gotik semtin labirent gibi sokaklarında bazen sırf zevkten Google Maps'i kapatıp kaybolduk yoksa Google Maps ile kaybolmanız mümkün değil.

Sagra da Familia gezmeye değer güzel bir yer ama Parc Guell beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Onun yerine Tibidabo tepesine çıkmayı isterdim.

• Hocam bilgilendirme için sağolsun. Baktım biletlere hakkaten 69 Euro'dan başlıyor Gitti paralar Siz hangi tribünden aldınız hocam biletleri? Hangi tribünü tavsiye edersin? Tabii en ucuz biletleri kastediyorum Yukarı mı daha iyi aşağısı mı daha iyi. Biri yukardan adamlar maçı dürbünle izliyor diye okumuştum Bir de stada sırt çantası gibi birşeyle girmek mümkün mü? Çantada foto makinesi, atıştırmalık birşeyler, 0,5 LT su falan olur. Son olarak yeni yerler açıldıkça fiyatlar yüksek mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaelmaslim -- 2 Mart 2015; 1:46:33 >

Biz birinci katın ikinci bloğundan aldık biletleri. Mes Que Un Club yazısının C'sinin altından.
    Maçı hareketli taraftarların arasında izleyeyim, coşkulu falan olsun dersen Mes Que Un Club yazısı karşıdayken sağda kalan kale arkasını tavsiye edebilirim. Sahanın tamamını iyi bir yerden göreyim dersen bizim aldığımız yerler olabilir veya bir üst katta aşağılar olabilir. Çok yukarıları tavsiye etmem, dürbünle olmasa da sahaya epey uzak pek maçın içine girilmez gibi.

Yer açıldıkça fiyatlar değişmiyor. Blok blok şu an fiyatlar neyse yine aynı olacaktır.

Stada sırt çantasıyla girebilirsin, yalnız içinde sıvı olan şişe falan sokamazsın. Atıştırmalık bir şeylere karışmıyorlar ama sıvıyı kesinlikle almıyorlar. Girişte ya içeceksin ya da çöpe atacaksın diyorlar.
  • hocam yaptığın şeylere göre değişir tabiki ama merak ediyorum kaç € yeterli olur bu gezi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 3 Mart 2015; 1:13:52 >
  • ririii kullanıcısına yanıt
    Uçak bileti ve maç biletini ayrı hesapladığınızı varsayarsak.

Günlük giderler:
    Konaklama: 20-30 Euro
    Yemek: 20-40 Euro
    Gezme: 20-40 Euro

5 günlük deneyim sonrası bu rakamlar minimum düzeyde yeterli olacaktır. Tabii ki sonrası sizin ihtiyaç ve isteklerinize kalmış.
  • quote:

Biz birinci katın ikinci bloğundan aldık biletleri. Mes Que Un Club yazısının C'sinin altından.
    Maçı hareketli taraftarların arasında izleyeyim, coşkulu falan olsun dersen Mes Que Un Club yazısı karşıdayken sağda kalan kale arkasını tavsiye edebilirim. Sahanın tamamını iyi bir yerden göreyim dersen bizim aldığımız yerler olabilir veya bir üst katta aşağılar olabilir. Çok yukarıları tavsiye etmem, dürbünle olmasa da sahaya epey uzak pek maçın içine girilmez gibi.

Yer açıldıkça fiyatlar değişmiyor. Blok blok şu an fiyatlar neyse yine aynı olacaktır.

Stada sırt çantasıyla girebilirsin, yalnız içinde sıvı olan şişe falan sokamazsın. Atıştırmalık bir şeylere karışmıyorlar ama sıvıyı kesinlikle almıyorlar. Girişte ya içeceksin ya da çöpe atacaksın diyorlar.

Hocam sizin izlediğiniz tribün Deportivo maçında 161 Eurocuk olmuş Haliyle bütçeyi aşıyor. O yüzden 69 Euro + 2,5 euro servis ücreti = 71,5 Euroluk en üstlerden alacağım mecburen. Yoksa bütçeyi aşıyoruz 200 TL az para mı Yalnız ateşli taraftarın olduğu kale arkası Nord Gol mu? (Kuzey tribünü) Yoksa Sud Gol mü? Güney tribünü mü? Biri Nord demişti de. Emin olmak için soruyorum. Sizin tarifinize göre, yani mes que un clup yazısını karşımıza alduğımızda sağımızda kalan tribün Sud gol tribünü. FCBarcelona.com 'da böyle gösteriyor bilet alırken. Bilet almadan emin olayım da ona göre alayım dedim. Sizden cvp gelince alacağım bileti

Sezonun son maçı olduğu için fiyatlar biraz yüksek.

Benim izlediğim Malaga maçında tarif ettiğim kale arkası ateşliydi, diğer tarafta pek bir şey yoktu. Aslında ben de kuzey kale arkasının ateşli olduğunu okuduğumu hatırlıyorum ama bilemiycem.
  • quote:

Sezonun son maçı olduğu için fiyatlar biraz yüksek.

Benim izlediğim Malaga maçında tarif ettiğim kale arkası ateşliydi, diğer tarafta pek bir şey yoktu. Aslında ben de kuzey kale arkasının ateşli olduğunu okuduğumu hatırlıyorum ama bilemiycem.

Ben de Nord tribünü diye okumuştum hocam. Bileti daha almadım. Gündüz mesai saatleri içinde alacağım artık. Teşekkürler 😊

• Bileti alınca çıktı alıp onunla mı stada giriyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.