Şimdi Ara

Can Yayınları'nı anlamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1984 çok iyi bir kitap olduğu söyleniyor eyvallah ama 300-350 sayfalık kitaba 26 lira verilmez ki. Can Yayınları sizce de aşırı pahalı değil mi? Cimrilikten değil fakat bana 300 sayfalık kitaba 26 lira vermek saçma geliyor. Kaliteli basıyorlar fakat İş Bankası'da kaliteli basıyor ve gayet uygun fiyatlara. Demek ki çok fazla kâr oluyor. Bu da müşteriyi enayi yerine koymak gibi geliyo bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitapyurdu vb. sitelerden yaklaşık 17 liraya alabiliyorsunuz ama gerçekten 17 lira bile pahalı. Can yayınları kaliteli ama fiyatlar çok büyük problem. İş Bankası ve Yapı Kredi'nin yayınları da gerçekten çok kaliteli ve makul fiyatlara yapıyorlar.
  • Kapak kalitesi olarak çok öndeler ama İş Bankası'ndan çıkan bir kitabı başka bir yayından almam. Ayrıca kitapları internetten almak daha ucuzdur.

• Aynı klasik eser diğer yayınevleri örneğin dediğiniz iş kültürde de mevcut daha uygun fiyata.
    Zaten talebi az olan bir piyasanda kendini sömürücü emperyal elit tabaka sanıyor..(abarttım ama olsun)

• Kapak kalitesinden dolayı tercih ediyorum.
  • Can Yayınları'nı hiç sevmiyorum. Pahalı ve bazı çevirilerde onlardan iyi olan kitapevleri var.
  • Apple'da pahallı ama herkes alıyor. Ayrıca Can Yayınlarının sitesinde kitap ücreti 20 TL şuan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Herkes alıyor ama neden? İyi olduğunu bildikleri için mi yoksa özendikleri için mi
  • Yıllardan beri okuyorum ve iyi olduğu için alıyorum. Sonuçta ben bu kitabı sokakta sallaya sallaya gezmiyorum. Örneğin 1984'ün başında çeviriye dair bir açıklama vardı, bir hatayı belirtiyordu. Farklı bir yayın evi olsa bunu yapmayabilir, ancak Can Yayınevinde, 1. bölümden önce çeviriye dair o not düşülmüş.
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Olabilir bakın o iyi bir yönüymüş fakat zaten epey kazanan bir yayınevinin fiyatları bu kadar yüksek tutması benim hoşuma gitmiyor.
  • Can yayınları dışında 1984, hayvan çiftliği görmedim? Büyük ihtimal yazarın anlaştığı yayın evine veya ailesine de para ödemek zorundalar 75 sene geçmediği için. İkincisi ünlü bir yayınevi kült bir roman konusunda diğer yayınevilerine göre rakipsizse onu istediği pahalılıkta satabilir. Yani Can yayınları dışında adı şanı duyulmamış yayınlar da çevirseydi yine bilinçli okuyucu Can yayınlarını seçerdi ve o da pahalıdan satabilirdi. Ammavekalin eğer 1984'ü hem İş Bankası hem de İletişim de çevirseydi, sanıyor musunuz 13 liradan daha fazlasıyla satmaya kalkışacabileklerini? Taş çatlasın 14 lira olurdu ama 15 bile olmazdı.

• sırf pahalı diye almadım. 10 tl ye denk gelirse alırım belki

• Can yayınlarının fiyat politikasını beğeniyorum kitap ucuz olmamalı zaten kaç kişiyiz kitap okuyan?
    Daha da pahalı olsun

Aslında güzel bi videoda sahibi niye pahalı olduğunu açıklamaya çalışıyor

Ben can yayınlarının fiyat politikasını değilde duruşunu ve Tutumunu eleştiriyorum fuarlarda bile garip bir tavırları var biz farklıyız biz elitiz biz biliriz gibi şımarık bir tutumları var
    1984 U ilk okuduğumda
    Adam ön yazı diye resmen spoiler vermiş çok sinir olmuştum ulan dedim inşallah alakası yoktur kitapla ; kitabı ön yazı ayağına anlatmıştı resmen
    Daha bi kaç bişey var böyle

Ama fiyatı eleştirdiğim politikası değil
    Telif kovalıyorlar
    Kaliteli çevirmen kovalıyorlar
    Kapak tasarımlıyorlar

2 tane banka olmasa Türkiye'de rakipleri yok
    Ama şuan beğenmediğim tavırları çok bu yayınevine karşı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Mantıklı yazmışsın da Jack London/Martin Eden İş Bankası'nda 22 Can'da 33 lira. Can Yayınları'nın kapağı daha kaliteli gibi ama etse etse fark 2-3 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarqGuardiann893 -- 25 Ağustos 2016; 18:51:06 >
  • Bazen internet sitelerinde 9,90 kampanyası oluyor. Bu tarz çok satan kitaplar için beklemekte fayda var.
  • Kapak farkı var denmişte aklıma geldi;
    Çok oldu tarihin arka odası programına Türk Tarih Kurumu başkanı çıkmıştı, bastıkları kitaplarda ciltli olmasının farkı 0,25 kuruş demişti. Tabiki bu devlet kurumu özel için de diyelim bu miktar 1 lira olsun. Kırk yılda bir kitabı cilti çıkartıyorlar en az 10 lira fark koyuyorlar. Bu da ayrı bir kazık örneği..

• quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

Kapak farkı var denmişte aklıma geldi;
    Çok oldu tarihin arka odası programına Türk Tarih Kurumu başkanı çıkmıştı, bastıkları kitaplarda ciltli olmasının farkı 0,25 kuruş demişti. Tabiki bu devlet kurumu özel için de diyelim bu miktar 1 lira olsun. Kırk yılda bir kitabı cilti çıkartıyorlar en az 10 lira fark koyuyorlar. Bu da ayrı bir kazık örneği..

Doğruluğunu bilmiyorum fakat ben de kitap başı basım maliyetinin ortalama 25 kuruş olduğu okumuştum.

• Geçenlerde indirim olduğunda ikisini(1984 - Hayvan Çiftliği) 20 liraya aldım biraz uygun fiyat aramak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

Kapak farkı var denmişte aklıma geldi;

Doğruluğunu bilmiyorum fakat ben de kitap başı basım maliyetinin ortalama 25 kuruş olduğu okumuştum.

aradım buldum,biraz dinledim, 50.dk dan sonra bahsediyor.

• Dostoyevski'nin kitaplarını Sabri Gürses çevirisi ile okuyabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum.
    Can Yayınlarının seçtiği çevirmenler gerçekten kaliteli oluyor. Kapak tasarımı, sayfaları gibi etmenler de beni bu yayınevine iyice bağlıyor. Bir yemeğe 15 lira verdiğimiz şu günlerde kaliteli bir kitap okumak için fazladan verdiğim 10 lira problem olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.